Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на Диско

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: висок разход на диско 1

Я не се занимавайте с основни ремонти на тези двигатели. На по 300-400000 км и си палят при -20 и си вървят.
    Какви ремонти какви 5 лева.
    Е ако не е поддържан както трябва и на 100 хиляди може да се ремонтира, то е до късмет.
    Моя по километраж е 250 000 и като го водих на диагностика ей така от любопитство, щяха да ме бият с мотики от сервиза. Изгониха ме и ми казаха да не идвам следващите 5 години при тях.

Тази година даже сложих и свещи ( на 31.12.2008 ) да видя как ще пали. До -5 градуса няма разлика. Под -5 със свещи пали с 1 оборот по-бързо отколкото без свещи. До -15 пали без свещи, имам в предвид без 4 свещи.
    Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
    LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
    Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
      Я не се занимавайте с основни ремонти на тези двигатели. На по 300-400000 км и си палят при -20 и си вървят.
      Какви ремонти какви лева.
      Е ако не е поддържан както трябва и на 100 хиляди може да се ремонтира, то е до късмет.
      Моя по километраж е 250 000 и като го водих на диагностика ей така от любопитство, щяха да ме бият с мотики от сервиза. Изгониха ме и ми казаха да не идвам следващите 5 години при тях.

Тази година даже сложих и свещи ( на 31.12.2008 ) да видя как ще пали. До -5 градуса няма разлика. Под -5 със свещи пали с 1 оборот по-бързо отколкото без свещи. До -15 пали без свещи, имам в предвид без 4 свещи.
      +1.Това за свещите си е чиста истина.Моите и 4 те са мъртви.Е верно,при ,,минус много'' въртя доста,ама пак пали пущината.Догодина ще го черпя едни свещи Диското...
      Виден столичен ихтиолог

Коментар

и четирите ми свещи бяха заминали и когато беше студено (-12,13 градуса) пак запали дискотосле около 7-10 сек въртене, а като смених (50 лв бройката), колкото е по студено по лесно пали, незнам защо така, а иначе км ми показва 220 000 мили,но двигателя е сменян и незнам на колко реално е км.
        Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
          (50 лв бройката)
          От Падок идват под 7 лв. Като си купиш и комплект филтри /оригинални LR/и ще си на далавера около 200лв.

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
            ...................пишеш как си "посъветвал" "майстора", за да не страдат и други. .
            Ако няма презервативи, да ми прати лично. Ще му пратя. Безплатно. И транспорта ще платя. Само и само да "посъветва" майстора както трябва. Те много майстори станаха клиенти на страната на съветите. Ако съответният майстор не иска да чуе съветите, ще пратя на съветника още една кутия презервативи.. Всъщност може да са му харесали съветите. Тогава е нужен сел.съвет.

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
            Я не се занимавайте с основни ремонти на тези двигатели....................................................До -15 пали без свещи, имам в предвид без 4 свещи.
            Ако апроксимираме -15 с -16, какво става? По -4 на свещ. Без 4 свещи на -16 градуса. Без 3 - на -20, без 2 -на -24, без 1 - на -28 и с всички работещи свещи на -32 градуса палим и тръгваме, което изобщо не е далеч от истината, въпреки нашенския дизел.

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
            .........а като смених (50 лв бройката), ..........
            Това брайката за брой комплект за петак ли е?? Нещо много дебело. Тия свещи да не са Магнум? Тия дет Лазо ги докара бяха по 8 лв/ бройката. Ето и Бате Мите ще потвърди. Ако пазарът е правен Тук /в БГ/, разкрий доставчика, за да го разстреляме. .... Леко, но на дълги откоси
            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

от магазин в севлиево ги купих, някакви френски свещи ама им забравих името, много хубави били разбираш лище ги видим докога ще изкарат
              Discovery I, 300 TDI

Коментар

Дискусията относно чарколяците е прехвърлена тук

Коментар

Разход на Диско

здр,предложиха ми Дискавъри-1 автомат,клима с газ 3500инж какво ще кажете за него разход надеждност?????

Коментар

До: колко гори дискавъри 3,5 автомат

Първоначално публикуван от w138 Преглед на мнение
                    3500инж
                    3500 инженери вероятно ........ Не пиши като че ли пращаш и плащаш телеграма. тук е обсъждан разхода , а за качествата на "Диското" също е говорено много. ако прегледаш раздела в който си пуснал темата, или използваш търсачката. ще се убедиш че колата е хубава ....но на тебе какво ти предлагат без снимки, години и т.н. не може да ти помогнем.
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Предлагам колегата първо да попрочете 1-2 дни из форума и тогава да задава МНОГОКРАТНО ОБСЪЖДАНИ въпроси.
                      Специално за този модел, като характерситики и специфични проблеми на марката са обсъждани обстойно.
                      Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                      LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                      Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

По мои данни 36/100 градско бензин. Какво ще е на газ не ми се мисли.
                        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                          По мои данни 36/100 градско бензин. Какво ще е на газ не ми се мисли.
                          Моя е с ръчни скорости, което предполага малка разлика. Никога не съм достигал разход по-голям от 30 л. газ/100 км градско в София. И това беше в най-неприятните условия - задръствания с постоянно работещ климатик.
                          На бензин не съм проверявал колко гори.
                          Ето малко четиво:
                          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=39222
                          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=41660
                          Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Влез в този сайт и ще намериш каквото ти трябва- www.auto.ru
                            [SIZE=4][COLOR=black][SIGPIC][/SIGPIC]БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО![/COLOR][/SIZE]

Коментар

Колко паре го даават ако не е тайна и коя година е щото има некви 89 дето са карбураторни и те вече папат много.Иначе зависи колко му отвиеш кранчето.
                              Което ме навежда на мисълта да помоля колегата grgeorgiev ,ако може да остави някакъв тел. ,че съм много мераклия за такъв ако може да го разгледам и повозя
                              па и по некоя бира да черпя.
                              M.P.

Коментар

Chico миналата седница в Пловдив гледах един 95а с десен волан ,автомат, 5 врати, старото табло старата решетка, 3.5 инжекция с газ на 166х. мили, доста позагнил (имаше липси на задни подкалници), малко потропваще предницата за 3000лв., ако не го намериш в мобилето мисля че още пазя тел на човека, каза че бил на негови познати от Острова (не го е купил ей така). Като разход ми спомена 21 газ в Пловдив
                                Последно редактирано от hotrod; 30-01-09, 21:11.
                                идеите са навсякъде и даже не ги заключват

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X