Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на Диско

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Разход на гориво LR Discovery 300 tdi auto

Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
    НЕ СЪМ МАЛОУМЕН! Това го намерих. Там няма това което питам - Разход на гориво LR Discovery 300 tdi 120 коня с Автоматична скоростна кутия. Чета добре английски - на официалния сайт дъщо не намерих.

До модератор: Написах си го. Щях да го напиша и ако беше задължително, ама не беше. Търя си джип, съответно търся информация, а тука всичко е за "наши" хора, или бъркам?
    Ти нещо като да си се ядосал ли? Като да размахваш пръст? Кажи, че го няма в линка, който ти дадох и току виж си го получил, че и с извинение от моя страна. И не е 120 коня, а 122. И си кротни тончето, че ти си дошъл във Форума, а не Форума при теб. Анадъммо?
    Утре ще го снимам и ще го кача. Ако не го направя - подсети ме с пост тук, че още нямаш право на ЛС.

Коментар

• До: Разход на гориво LR Discovery 300 tdi auto

НЕ СЪМ МАЛОУМЕН!..
      Търя си джип, съответно търся информация, а тука всичко е за "наши" хора, или бъркам?
      Форума е пълен с информация. Систематизираната е СИСТЕМАТИЗИРАНА от цялата информация. А на въпроса - колко гори двутонна машина с аеродинамика на гардероб, колегите само в тази тема са дали десетки отговори. Е, ти искаш каталог, ми щом е по важен каталога от опита на стотици при всякакви условия - намери си го, чети и успех в избора.

Коментар

• До: Висок разход на Диско 1

Дискавъри 1, 300tdi, 1998г., автоматична скоростна кутия.

Обем да ДВГ........................................................2.496 ccm
        Бутало............................................................90,5/97,0 мм
        Компресия................................................................19,5:1
        Мощност.........................................................90kW/122к.с.
        Макс. въртящ момент..............................при 4000rpm/300Nm
        Макс. скорост........................................................148км/ч
        Ускорение............................................0-100км/ч - 20,6сек.
        Разход /при тест 93/116/EWG/
        градско......................................................................12,8
        извънградско................................................................7,9
        смесено.......................................................................9,7
        гориво......................................................................дизел
        CO2.............................................................................270
        Обем на резервоара...................................................88,6л.

Автоматичната скоростна кутия е четиристепенна!!!

Ако ти трябва и диаграмата Nm/rpm и нея ще ти кача.
        Последно редактирано от velio; 12-08-09, 19:52.

Коментар

Благодаря. Това търсех. Видях "систематизираната" и други неща, но нямам право да ги чета???! Това ме нерви. А информацията на "опитните" прочетох, но де да знам колко им тежи крака, и какво е състоянието на машината.
          Аз съм от добрите, не се коркайте! И възнамерявам да се присъединявам трайно
          Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Благодаря. Това търсех. Видях "систематизираната" и други неща, но нямам право да ги чета???! Това ме нерви. А информацията на "опитните" прочетох, но де да знам колко им тежи крака, и какво е състоянието на машината.
            Аз съм от добрите, не се коркайте! И възнамерявам да се присъединявам трайно
            Ще имаш право да четеш "сист. инф." след 20 смислени поста /ако не се лъжа/. Това зависи от администратора, а не от нас, нито от модераторите.
            Тук с автомати 300tdi сме двама. Затова може да се забави някой отговор.
            Във форума на LR опитните са наистина опитни и знаещи, но аз, уви, не съм от тях.

Коментар

velio: Май не мога и "лични" да пращам още, затова пиша тук. Ако пречи на някого - да го изтрие.
              В момента избирам между 300 tdi автомат и такъв с нормална скоростна кутия и засега изборът клони към нормалната - по-нисък разход на гориво (около литър на 100?), както и по-ниски експлоатационни разходи (10л масло за смяна~400лв.?), а и искам да дърпам ремарке по черен път отвреме-навреме (а за автоматика това не е добре?). Но пък автоматика е с повече екстри и на по-малко километри. Цената е почти еднаква. Моля поправи ме, ако бъркам.
              Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

velio: Май не мога и "лични" да пращам още, затова пиша тук. Ако пречи на някого - да го изтрие.
                В момента избирам между 300 tdi автомат и такъв с нормална скоростна кутия и засега изборът клони към нормалната - по-нисък разход на гориво (около литър на 100?), както и по-ниски експлоатационни разходи (10л масло за смяна~400лв.?), а и искам да дърпам ремарке по черен път отвреме-навреме (а за автоматика това не е добре?). Но пък автоматика е с повече екстри и на по-малко километри. Цената е почти еднаква. Моля поправи ме, ако бъркам.
                1. Разходът на гориво зависи от карането. А и литър, че и 2 отгоре на 100км. си струват удобството да не сменяш скорости. И аз бях неимоверен песимист за автомата, но драстично си промених мнението.
                2. 10л. масло... 400лв.1...!!! Това в някой филм на ужасите ли го гледа? Течността за автоматик /хубава/ е 11-13лв литъра. При смяна се сменя само половината - около 5л. на 25000 - 30000км. Същата течност е и за сервото, така че и повечко да вземеш - ще ти влезе в употреба.
                3. Смяната в сервиз Джемини с мое масло, техен филтър и труд преди
                2 години ми излезе приблизително 100лв. Демек - цялата процедура - около 150лв. Ако поръчаш от Падок филтър, ще излезе и още по-малко.
                4. Автоматът и черния път е въпрос, дискутиран доста в този форум /целия форум/. Лично за мен, автомата до ниво среден офроуд е по-добър. Повтарям - лично за мен! Хари Худини да си, не можеш да смениш скорости толкова бързо, колкото автомата го прави. Освен това, можеш да си ограничиш максималната предавка за всяка - 3, 2, и само 1. Драмата му е, че сработва около секунда по-късно от очакваното. Трябва да се научиш да се съобразяваш с това. Значи опираве до 2 въпроса - колко е черан пътя и колко е тежък фургона. Доколкото знам, ако не издевателстваш над автомата и го поддържаш с нужната любов, ще изкара и смяна на ДВГ. ако се натовари, течността в него се загрява и ти светва лампичка. Спираш да изстине и продължаваш. По въпросната книжка, за която питаше, сигурно си видял, че му дават да тегли 4 тона. За мен автоматът е перфектния избор, но това не значи, че за теб ще е така. Страхотно удобен, с кикдауна можеш да резваш по кръстовищата без да пускаш кормилото /по-малко движения/ и напълно пригоден за до среден офроуд.

Най-важното за всяко Диско е да го поддържаш адекватно и навреме - гресиране с вярната грес, смяна на консумативи, правилни масла, правилни филтри. Не е скъпо, но трябва да е навреме. В общи линии, всеки месец трябва да му отделяш по 1 ден за елементарната поддръжка. Има много изписано по въпроса. И както обръща внимание Цецо - с верните пера за чистачки!!!
                Последно редактирано от velio; 12-08-09, 21:07.

Коментар

• До: Диско 300ТTdi - Проблем с турбото

Първо - за много години!!!
                  Четейки тук (по специално за Диско1) останах с впечатлението, че то е доста тромаво...
                  От 3 месеца го имам и бях много доволен от него, вярно харчеше ми повече (14/100), нямаше "ряз", но нали то си е такова - "добродушно"...
                  Приятелю, с тази тема преобърна усещането за Диското което имам...
                  Аз чувах турбото и бях убеден, че то работи...
                  Четейки тук обаче намерих много общи неща с поведението на моето Диско.
                  Тръгнах да проверявам всеки маркуч, който излиза/влиза в турбото и НАМЕРИХ един почти разрязан по дължина маркуч(кривката) която идва от интеркулера.
                  Смених го.
                  Резултатът е потресаващ...
                  Диското направо "хвърчи" по пътя!
                  С лекота си вдига 120 км/ч., независимо от наклона (по асфалт де...)
                  Само с разхода още не знам как ще е...
                  БЛАГОДАРЯ за темата и за форума!!!
                  LR Disco I 300tdi
                  Nissan Pathfinder
                  Honda VF 750
                  Suzuki GSXR 750

Коментар

Ако си с 200 тди разходя трябва да е от 7.5 до към 9 извънградско. При мен е твърдо 7.5-8/100. За 300 тди е повече около 9-10.5 извънградско.
                    Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

С 300tdi съм.
                      Принципно да, чел съм по спецификация за разхода, но нали ви казвам, както писах и по-горе - 14/100 (и то засечено по асфалт - спокойно каране - то и не вървеше тогава де...както се оказа)
                      Аз също се надявам разхода да е по-нормален, т.е. около 10.
                      Но мисълта ми беше, че Диското съвсем не е тромаво и маломощно.
                      Нека колегите, сдобили се с такива машини да си ги сервизират правилно, а не да се задоволяват с "някакво" вървене - като мен!
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 07-01-10, 11:37.
                      LR Disco I 300tdi
                      Nissan Pathfinder
                      Honda VF 750
                      Suzuki GSXR 750

Коментар

• Първоначално публикуван от SIMOCOREX
                        Ако си с 200 тди разходя трябва да е от 7.5 до към 9 извънградско. При мен е твърдо 7.5-8/100. ....
                        Как ги постигате тия разходи бе? На ръце ли го носите Диското?

Направо ми иде да се захапя отзад. Хем немога да вдигна толкова, хем разходът е +30-50%
                        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Не го носим наРъце, караме го полекинка со кротце, со благо и без кютек.
                          Лично аз също съм доста приятно изненадан от разхода на моя.
                          Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

При мен разходът се движи в границите на 8-9 л/100 км. Не мога да го разделя на градско/извънградско. До 10 стига, когато съм с натоварено ремарке (2-осно, 3м дълго). Не съм засичал разход над 10. Интересното е, че когато имах спукан маркуч след турбото, разходът си беше същия, само колата не вървеше. Двигателят ми е на 230 хил. км (от които 40 хил. съм ги навъртял аз) и е тунингован до 140 к.с.
                            00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul
                              Как ги постигате тия разходи бе? На ръце ли го носите Диското?
                              Цецо, на Диско 2 TD5 на дълго ми даде 8.2. По магистралата София - Бургас, като на места бях над 170 км/ч (по GPS), а от време навреме пусках и круиз контрола. Просто го тествах, току що го бях купил и исках да видя как върви.
                              Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
                              Discovery 2.5 TD5 2000 EX
                              Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

• До: Разход на Диско 1

Ами мисля, че "печеля" служебно за най-голям разход...
                                При мен няма градско/извънградско - има селско.
                                Аз живея основно в едно село, пълно с баири. Извънгардско/извънселско ми е ходенето до Разград, който е на 20 км. от нас...
                                Разходът ми е точно един резервоар за 311 мили.
                                Това е сигурно, щото аз като малоумен не повярвах на лампата като светна и карам, карам...
                                Добре, че го бях оставил пред нас да "подгрява" салона...
                                Та равносметката е 500 км с 80 литра (или 88?!)
                                Разход 16/100!

Двигателят работи перфектно(вече).
                                Няма течове на гориво...
                                Уж карам спокойно...
                                Къде е ключът от пустата барака?
                                LR Disco I 300tdi
                                Nissan Pathfinder
                                Honda VF 750
                                Suzuki GSXR 750

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X