Здравейте колеги, днес ми беше първото по дълго пътуване с моето диско, тъй като го имам от два месеца, та ходих до София (от Севлиево до София и обратно). Просто нямам думи, бяхме 5 човека и диското го карах постоянно със 110-120, като на моменти на магистралата го пробвах със 150 почти 160. Витиня я изкачих със постоянна скорост 110 без да губя мощност. Единствено ме притесни високия разход. Не съм я засякъл както трябва (пълно - пълно на бензиностанция) понеже наливам нафта от туби, но тръгнах с почти пълен резервоар и като се върнах в Севлиево (около 380 км) стрелката на нафтомера беше на първата бяла чертичка от долу на горе. Е незнам колко вярно показва нивомера ама не би трябвало да ми изгори повече от 10/100 предполагам. А дали има нещо общо това, че перката ми е зацепена и работи постоянно, не би трябвало защото колата си загрява, има страхотно парно и стрелката на водата стои постоянно съвсем малко под средата

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Разход на Диско

Свий

X
- 

До: висок разход на диско 1

Дори без да имам опит с дизели бих казал, че при тази скорост, за която говориш 10/100 си е мечта. Виж му формата. Аеродинамиката си казва тежката дума. Диското си е икономично, но за скорости над 100 км/ч не можеш да го сравняваш с лек автомобил.Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

- 

Бе не е нормално. 500км с 50л нафта/София - Стара Загора - София/, при средна скорост 110км/ч...

П.П.
 Виж дали не са се разхлабили banjo-болтовете за обратната нафта.
 Имат го тоя навик от време на време.
 Последният път, само един разхлабен болт ми беше вдигнал разхода на около 15/100.
 За сметка на това пък, двигателя беше измит доста добре..с нафта  
 Коментар
- 

Ти на нивомера не вярвай,както и на скоростомера си...Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнениеЗдравейте колеги, днес ми беше първото по дълго пътуване с моето диско, тъй като го имам от два месеца, та ходих до София (от Севлиево до София и обратно). Просто нямам думи, бяхме 5 човека и диското го карах постоянно със 110-120, като на моменти на магистралата го пробвах със 150 почти 160. Витиня я изкачих със постоянна скорост 110 без да губя мощност. Единствено ме притесни високия разход. Не съм я засякъл както трябва (пълно - пълно на бензиностанция) понеже наливам нафта от туби, но тръгнах с почти пълен резервоар и като се върнах в Севлиево (около 380 км) стрелката на нафтомера беше на първата бяла чертичка от долу на горе. Е незнам колко вярно показва нивомера ама не би трябвало да ми изгори повече от 10/100 предполагам. А дали има нещо общо това, че перката ми е зацепена и работи постоянно, не би трябвало защото колата си загрява, има страхотно парно и стрелката на водата стои постоянно съвсем малко под средата Напълни резервоара до край,докато изключи пистолета,при следващото зареждане отчети колко си напълнил(пак на същата бензиностанция по въжможност)А скороста я мери с ГПС.То горкото Диско (300ТДИ)по каталог вдига 145км/ч...

Последно редактирано от бат'Марто; 18-01-09, 18:54.Виден столичен ихтиолог Напълни резервоара до край,докато изключи пистолета,при следващото зареждане отчети колко си напълнил(пак на същата бензиностанция по въжможност)А скороста я мери с ГПС.То горкото Диско (300ТДИ)по каталог вдига 145км/ч...

Последно редактирано от бат'Марто; 18-01-09, 18:54.Виден столичен ихтиолог
 Коментар
- 

Максималната скорост на 300tdi е около 150 км/ч по книжка. Описаното от теб е в най-добрия случай на прага на възможностите на Д1 и дори малко отвъд тях, но наистина такъв разход е ужасно голям. При нормално каране - макс 120 км/ч, стрелката трябва да не на средата между първата чертичка и максимума в най-лошия случай. Резервоарът по книжка е 89,6 л. Да нямаш някакви "подобрения"?Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнениеЗдравейте колеги, днес ми беше първото по дълго пътуване с моето диско, тъй като го имам от два месеца, та ходих до София (от Севлиево до София и обратно). Просто нямам думи, бяхме 5 човека и диското го карах постоянно със 110-120, като на моменти на магистралата го пробвах със 150 почти 160. Витиня я изкачих със постоянна скорост 110 без да губя мощност. Единствено ме притесни високия разход. Не съм я засякъл както трябва (пълно - пълно на бензиностанция) понеже наливам нафта от туби, но тръгнах с почти пълен резервоар и като се върнах в Севлиево (около 380 км) стрелката на нафтомера беше на първата бяла чертичка от долу на горе. Е незнам колко вярно показва нивомера ама не би трябвало да ми изгори повече от 10/100 предполагам. А дали има нещо общо това, че перката ми е зацепена и работи постоянно, не би трябвало защото колата си загрява, има страхотно парно и стрелката на водата стои постоянно съвсем малко под средата
 Коментар
- 

нямам никакви подобрения, вдигнах 155 км моменто, може и да е било малко по наклон, но няма кка да го засека на бензиностанция, досега не съм зареждал нафта там, само на черно купувам, аз си помислих да не е от перката,че постоянно охлажда мотора и дефакто е постоянно студен. то по принцип резервоара колко беше 90 лт ли?Discovery I, 300 TDI
 Коментар
- 

Резервоара е точно 81.8л по каталог.Естествено ,при изнасилване в гърловината ще се съберат още литър,два...Но не го прави.Също не те съветвам да засичаш докато ти свърши горивото...Виден столичен ихтиолог
 Коментар
- 

В зависимост от гумите, може при максимални режими спокойно да лапне 14/100, но за всеки случай, можеш да го заведеш на центровка на ГНП.
 Следи и налягането в гумите. Меките гуми изгарят около 1/100 горница.

П.

О.Land Rover Discovery 300TDI 1995 Basic
 Коментар
- 

Чакай, чакай...Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнениеБе не е нормално. 500км с 50л нафта/София - Стара Загора - София/, при средна скорост 110км/ч...   
 Средна скорост от 110, значи, че си карал с над 150 през цялото време. Ако искаш да кажеш, че през повечето време си поддържал 110 (по километраж примерно), това е друго..

А иначе колега с тубите не мога да го разбера, откровено казано. Колко очаквате да е бил разхода при въпросното пътуване? Това е джип колега, не е е Опел "Капка". 150-160 с 5 човека в 300tdi Disco, искам да го видя... Колко очаквате да е бил разхода при въпросното пътуване? Това е джип колега, не е е Опел "Капка". 150-160 с 5 човека в 300tdi Disco, искам да го видя...    
 Коментар
- 

.... ми напълни си го догоре, върти 100км. допълниго и ще го разбереш (макар от туби долято).Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнениенямам никакви подобрения, вдигнах 155 км моменто, може и да е било малко по наклон, но няма кка да го засека на бензиностанция, досега не съм зареждал нафта там, само на черно купувам, аз си помислих да не е от перката,че постоянно охлажда мотора и дефакто е постоянно студен. то по принцип резервоара колко беше 90 лт ли?

.... почти даПървоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение.... по принцип резервоара колко беше 90 лт ли? Land Rover Discovery: Land Rover Discovery:
 - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
 Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!
 Коментар
- 

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнениеЧакай, чакай...   
 Средна скорост от 110, значи, че си карал с над 150 през цялото време. Ако искаш да кажеш, че през повечето време си поддържал 110 (по километраж примерно), това е друго..

А иначе колега с тубите не мога да го разбера, откровено казано. Колко очаквате да е бил разхода при въпросното пътуване? Това е джип колега, не е е Опел "Капка". 150-160 с 5 човека в 300tdi Disco, искам да го видя... Колко очаквате да е бил разхода при въпросното пътуване? Това е джип колега, не е е Опел "Капка". 150-160 с 5 човека в 300tdi Disco, искам да го видя...   

имах в предвид през повечето време 110 по километраж, 150 вдигнах моментно, с всичко това исках да кажа колко съм възхитен от диското,относно нафтата - продавам по хиляди литри дневно и си знам стоката, и много добре знам колко гори опел "Капка" , ама почти цял резервоар за близо 400 км... много ми се виждатDiscovery I, 300 TDI
 Коментар
Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар