Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на Диско

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Разход на Диско 1

При потдържане на около 2000 оборота ( 90 км/ч ) едното Диско ми харчи 7,4/100 (300тди, 98г, 215 000 км ) а другото 9/100 (300тди, 96г, 265 000 км )
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от tytovla Преглед на мнение
      Ами мисля, че "печеля" служебно за най-голям разход...
      При мен няма градско/извънградско - има селско.
      Аз живея основно в едно село, пълно с баири. Извънгардско/извънселско ми е ходенето до Разград, който е на 20 км. от нас...
      Разходът ми е точно един резервоар за 311 мили.
      Това е сигурно, щото аз като малоумен не повярвах на лампата като светна и карам, карам...
      Добре, че го бях оставил пред нас да "подгрява" салона...
      Та равносметката е 500 км с 80 литра (или 88?!)
      Разход 16/100!

Двигателят работи перфектно(вече).
      Няма течове на гориво...
      Уж карам спокойно...
      Къде е ключът от пустата барака?

Колега, ще извиняваш, ама ти взимам първенството. Така, като чета какъв би трябвало да е нормалният разход, направо се плаша от последните ми няколко зареждания. Моето Диско е 200 ТДИ, карам го от юни месец и никога не ми е давало разход по-малък от 12-13 л., но с уговорката, че го карам изключително само градско из белоградчишките стръмни улици - втора и трета, и много по черно. Извънградско не съм го засичал, защото още никъде не съм ходил на дълго с него. Есента му сложих Каймани 235/75/16 и вдигна разхода към 14-15 л. Обаче откакто падна сняг е нещо страшно - 18, 19, а последния път 21 л. Винаги, като зареждам, занулявам километража и пълня до капачката. Усещам го, че в снега му е трудно с кайманите, двигателят се товари много, ама чак пък толкова... Гледам за течове - няма. Само да вметна, че последния път минах точно 100 км, от които поне 30 са на черно, като имаше и много яко буксуване повече от половин час, плюс дърпане на кола 2-3 км по лек баир, останалото е по заснежените улици, недобре почистени, с рохкав сняг. Дали според вас е проблем, или имайки предвид условията, разходът е що-годе нормален?
      Land Rover Discovery 200TDI

Коментар

Първоначално публикуван от angel_drakata Преглед на мнение
        Колега, ще извиняваш, ама ти взимам първенството. Така, като чета какъв би трябвало да е нормалният разход, направо се плаша от последните ми няколко зареждания. Моето Диско е 200 ТДИ, карам го от юни месец и никога не ми е давало разход по-малък от 12-13 л., но с уговорката, че го карам изключително само градско из белоградчишките стръмни улици - втора и трета, и много по черно. Извънградско не съм го засичал, защото още никъде не съм ходил на дълго с него. Есента му сложих Каймани 235/75/16 и вдигна разхода към 14-15 л. Обаче откакто падна сняг е нещо страшно - 18, 19, а последния път 21 л. Винаги, като зареждам, занулявам километража и пълня до капачката. Усещам го, че в снега му е трудно с кайманите, двигателят се товари много, ама чак пък толкова... Гледам за течове - няма. Само да вметна, че последния път минах точно 100 км, от които поне 30 са на черно, като имаше и много яко буксуване повече от половин час, плюс дърпане на кола 2-3 км по лек баир, останалото е по заснежените улици, недобре почистени, с рохкав сняг. Дали според вас е проблем, или имайки предвид условията, разходът е що-годе нормален?
        Това което описваш със сигурност вдига разхода, но при теб явно има и нещо друго. Въпреки описаните зимни случки разхода ти е малко височък. Верно, зима е, каймани, градско, 2ра 3та, но на мен пак ми идва в повече. 200 тди е един от най-икономичните двигатели все пак. Виж разгледай съединенията, подкачващата помпа и други такива местенца, но не за теч, а за сълзене и покапване например. Макър че нещата при теб са по скоро за някаква центровка.
        Тази земя, по която тъпча сега,
        тази земя, която пролетен вятър пробужда,
        тази земя – не е моя земя,
        тази земя, простете, е чужда.

Коментар

• До: Диско 300ТTdi - Проблем с турбото

Първоначално публикуван от Barbaron Преглед на мнение
          Цецо, на Диско 2 TD5 на дълго ми даде 8.2. По магистралата София - Бургас, като на места бях над 170 км/ч (по GPS), а от време навреме пусках и круиз контрола. Просто го тествах, току що го бях купил и исках да видя как върви.
          Направо ти завиждам. Моето ТД5 по магистралата 120-160 не може да падне под 11 на сто. Хем съм с шосейни гуми. Градско в София около 15.
          [IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=79977&stc=1&d=1237313877[/IMG] Дискавъри 2 , ТД5

Коментар

• Ново 15

Нови висоти постигнах оня ден с разхода. За 505км /200 градско и 305 извън/ ...................... ми свърши нафтата на входа на София От пълен до гърловината резервоар. Това прави един елегантен разход от над 15/100, кото лекинко ме озадачи. И това със стандартни гуми и най-икономичния 200тди мотор. Верно, че десния ми крак е 48 номер, ама си е притеснително. Преди време с Кобри 7.00/16 даваше 14/100 градско и зимно. К'во му стана на мулето - нещо почна да се прави на V8
            Въпреки емотиконите не ми е до смях
            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

И моя взе повечко да дърпа. Дали не са пре____ли нафтата?

Коментар

• До: Ново 15

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                .... К'во му стана на мулето - нещо почна да се прави на V8....
                Малко офф-топик -> мечтай си с тези 15л/100км да си като V8,
                я ела да видиш мойте показатели - при стандартен разход около 15л,
                аз под 20л не мога да сляза - няма зиме, няма лете
                "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                  .......... Дали не са пре____ли нафтата?
                  Абе не са. Още я е________ат. Като я прее____ат ще става само за отопление.

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
                  ...................
                  я ела да видиш мойте показатели -.............
                  Чакай сега. Аз карам скромно Д1,200тди, а ти черешката РР-П38. Д1 е за бедняци и младежи като мен, докато РР е най-високият клас на ЛР. Нормално е, който кара Рейндж да не се интересува от разхода. Ти що го гледаш бе? Трябва да си над нещата. И да прощаваш на .............. автоматика.
                  За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Цецо,
                    А въздушен филтър кога си сменял за последно? И по схемата на турбото всичко ли е ОК (интеркулер, въздуховоди, турбо и т.н.)?
                    Прегледай ги поне при мен след отстраняване на някои пропуски и смяна на филтър, както и ремонт на турбото на LR Dis
                    covery I 300 TDI с EDC и АСК, градско (Връбница - Центъра, София) не се е качвало над 12.5 - 13 l/100.
                    Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
                    Discovery 2.5 TD5 2000 EX
                    Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Цецо,да не си дърпал пак Гегата бре?Какъв е тоя разход,какво е това чудо...
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Не знам к'во си мисли народа, ама ако видя още една тема за разход на дизелите, направо ще трия и бан-вам

Коментар

Какви са тези разходи?Аз отдавна продадох диското (скоро ще си търся друго)но повече от 12 не ми е харчила хем живея във Варна задръствания колко щеш,извън града 10 твърдо, естествено не летя средна скорост 90км.Диското бе 300тд .

Коментар

За 7 месеца, откакто го карам, среден разход 12.6, но като беше "големия" сняг стигна и до 20 на сто (с 32 литра 160 км) - излиза че понякога гори и под 12
                            Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• До: Разход на Диско

Привет отново!

От тази тема разбрах, че Диското варира в разхода си от 8 до 20...(говоря за Дизел)
                              Аз притежавам Диско1 300tdi, автомат, в момента обуто със зимни гуми Мишелин.

Моят въпрос е следния:
                              При извънградско, нормално (90-120км/ч) каране и разход от 15/100 при температури по-високи от 0, мисля, че беше около 5-6 градуса, според вас,
                              ТРЯБВА ЛИ ДА ХОДЯ НА ДИАГНОСТИКА!
                              (за колата става въпрос, то за мене - ясно!)

Благодаря предварително за отговорите ви!
                              LR Disco I 300tdi
                              Nissan Pathfinder
                              Honda VF 750
                              Suzuki GSXR 750

Коментар

• До: Разход на Диско

Първоначално публикуван от tytovla Преглед на мнение
                                Привет отново!

От тази тема разбрах, че Диското варира в разхода си от 8 до 20...(говоря за Дизел)
                                Аз притежавам Диско1 300tdi, автомат, в момента обуто със зимни гуми Мишелин.

Моят въпрос е следния:
                                При извънградско, нормално (90-120км/ч) каране и разход от 15/100 при температури по-високи от 0, мисля, че беше около 5-6 градуса, според вас,
                                ТРЯБВА ЛИ ДА ХОДЯ НА ДИАГНОСТИКА!
                                (за колата става въпрос, то за мене - ясно!)

Благодаря предварително за отговорите ви!
                                Наклон, товар, средна скорост, завои? При равен и хубав път без товар - не е нормално.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X