Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на Диско

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: висок разход на диско 1

аз миналия ден засякох 272 км от които, 50 offroad 50 извънградско и останалото градско (градско в Севлиево) и ми даде разход 11.7. мисля да си правя експедиционен багажник дали той ще ми вдигне много разхода?
    Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
      Брей, много пропаднала тая тема..

Та...Завчера ми свърши горивото, до пълно угасване на мотора. Нарочно, бях приготвил 10литра пълна туба в багажника. Сипах я, карах 128км докато отново мотора угасне. Малко е неприятно, щото трябва да въртиш докато се обезвъздуши...
      Какво да кажа аз с моите 14,5 / 100
      Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
      Discovery 2.5 TD5 2000 EX
      Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Първоначално публикуван от Barbaron Преглед на мнение
        Какво да кажа аз с моите 14,5 / 100
        В София ли? Ако не е в Сф. не е нормално. Специално за автоматик говоря.

Коментар

Колкото и да му налея, все пие и не се оплаква мойто.;-)

П.

О.
          Land Rover Discovery 300TDI 1995 Basic

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
            В София ли? Ако не е в Сф. не е нормално. Специално за автоматик говоря.
            В София. Ама и на дълго не пада кой знае колко. И аз за автоматик говоря.
            Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
            Discovery 2.5 TD5 2000 EX
            Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
              ............. мисля да си правя експедиционен багажник дали той ще ми вдигне много разхода?
              Със сигурност. Аз не вярвах на Яро, но като сложих моя, твърдо плюс 1-1.5л/100
              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Аз не вярвах на Яро, но като сложих моя, твърдо плюс 1-1.5л/100[/QUOTE]

е един литър ще го прежаля а шумен ли е много багажника
                Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
                  ...................
                  ............а шумен ли е много багажника
                  Не, но тръбите не трябва да са напречно, а по дължина на колата. Иначе ще си като в авиошоу
                  За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                    Не, но тръбите не трябва да са напречно, а по дължина на колата. Иначе ще си като в авиошоу
                    Това не го разбрах, ако са надлъжни - разхода защо ще се вдига толкова? Ако пък ще се ползва като багажник, не може без напречни и тогава разхода е друг, шума го има/вярвайте ми, от опит е/. Най-доброто решение, според мен, е да се сваля когато не се ползва. Ако са оригиналните рейки сигурно не пречат много, ама аз като нямам...

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                      Това не го разбрах, ако са надлъжни - разхода защо ще се вдига толкова? Ако пък ще се ползва като багажник, не може без напречни и тогава разхода е друг, шума го има/вярвайте ми, от опит е/. Най-доброто решение, според мен, е да се сваля когато не се ползва. Ако са оригиналните рейки сигурно не пречат много, ама аз като нямам...
                      Разбира се, че има и напречни (3бр), иначе не става, но представи си ако всички са в тая посока, каква катрина на завихрянията се получава-звукова Това с посоката го коментирах относно шум, а не разход.
                      А за демонтаж при неизползване съм категорично "За". Разходът на гориво е много важен момент. То верно, че за гъзарията няма почивен ден, но 10% разлика в разхода на гориво е МНОГО голяма, при положение, че колата се кара постоянно и е основна или единствена.
                      Лек пример: Карам си диското малко над 3 години и имам малко над 80000км. Да сложим един кротък разход от 10/100. Какво се получава 8 тона през ауспуха. А колко са 10% - примерно едни никакви 800 л. И тези 800л са просто една разлика. Сигурен съм, че има колеги, които не харчат толкова гориво годишно. Да не говорим, че дизелът стигна м.г. 2.50, а околната среда отиде по дяволите. А за приходящите строителни работници в София да не говорим. Сутрин рано, когато въздухът е "най- чист", човек се чувства като в нек'в ДАП. Извинявам се за забежката.

Коментар

• Разход на гориво LR Discovery 300 tdi auto

Не мога да намеря какъв е разхода на гориво за LR Discovery 300 tdi с автоматична скоростна кутия - по каталог. Намирам заглавия, но нямам права да ги чета. Моля помогнете.

Съобщение от модератор:
                        Моля, напишете си в профила от къде сте.
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 11-08-09, 14:04.
                        Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• До: Разход на гориво LR Discovery 300 tdi auto

Зависи къде и как караш, около 8.5-9 извънградско, 10-12 градско и 10-20 offroad. На мен лично повече от 13 не ми е горяло досега
                          Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
                            Не мога да намеря какъв е разхода на гориво за LR Discovery 300 tdi с автоматична скоростна кутия - по каталог. Намирам заглавия, но нямам права да ги чета. Моля помогнете.

Съобщение от модератор:
                            Моля, напишете си в профила от къде сте.
                            С литър и малко над ръчката. Ето и клиентското ръководство на Бг.
                            http://htftp.offroad-bulgaria.com/velio/
                            LR Discovery - BG

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                              С литър и малко над ръчката. Ето и клиентското ръководство на Бг.
                              http://htftp.offroad-bulgaria.com/velio/
                              LR Discovery - BG
                              НЕ СЪМ МАЛОУМЕН! Това го намерих. Там няма това което питам - Разход на гориво LR Discovery 300 tdi 120 коня с Автоматична скоростна кутия. Чета добре английски - на официалния сайт дъщо не намерих.

До модератор: Написах си го. Щях да го напиша и ако беше задължително, ама не беше. Търя си джип, съответно търся информация, а тука всичко е за "наши" хора, или бъркам?
                              Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
                                НЕ СЪМ МАЛОУМЕН! Това го намерих. Там няма това което питам - Разход на гориво LR Discovery 300 tdi 120 коня с Автоматична скоростна кутия. Чета добре английски - на официалния сайт дъщо не намерих.

До модератор: Написах си го. Щях да го напиша и ако беше задължително, ама не беше. Търя си джип, съответно търся информация, а тука всичко е за "наши" хора, или бъркам?
                                бъркаш...както ти казаха-10, 11/100,зависи колко ти е тежък крака...а това от къде си,може да ти помогне при огледа евентуално...
                                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X