Здравейте колеги, днес ми беше първото по дълго пътуване с моето диско, тъй като го имам от два месеца, та ходих до София (от Севлиево до София и обратно). Просто нямам думи, бяхме 5 човека и диското го карах постоянно със 110-120, като на моменти на магистралата го пробвах със 150 почти 160. Витиня я изкачих със постоянна скорост 110 без да губя мощност. Единствено ме притесни високия разход. Не съм я засякъл както трябва (пълно - пълно на бензиностанция) понеже наливам нафта от туби, но тръгнах с почти пълен резервоар и като се върнах в Севлиево (около 380 км) стрелката на нафтомера беше на първата бяла чертичка от долу на горе. Е незнам колко вярно показва нивомера ама не би трябвало да ми изгори повече от 10/100 предполагам. А дали има нещо общо това, че перката ми е зацепена и работи постоянно, не би трябвало защото колата си загрява, има страхотно парно и стрелката на водата стои постоянно съвсем малко под средата
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Разход на Диско
Свий
X
-
До: висок разход на диско 1
Дори без да имам опит с дизели бих казал, че при тази скорост, за която говориш 10/100 си е мечта. Виж му формата. Аеродинамиката си казва тежката дума. Диското си е икономично, но за скорости над 100 км/ч не можеш да го сравняваш с лек автомобил.Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.
-
Бе не е нормално. 500км с 50л нафта/София - Стара Загора - София/, при средна скорост 110км/ч...
П.П.
Виж дали не са се разхлабили banjo-болтовете за обратната нафта.
Имат го тоя навик от време на време.
Последният път, само един разхлабен болт ми беше вдигнал разхода на около 15/100.
За сметка на това пък, двигателя беше измит доста добре..с нафта
Коментар
-
Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнениеЗдравейте колеги, днес ми беше първото по дълго пътуване с моето диско, тъй като го имам от два месеца, та ходих до София (от Севлиево до София и обратно). Просто нямам думи, бяхме 5 човека и диското го карах постоянно със 110-120, като на моменти на магистралата го пробвах със 150 почти 160. Витиня я изкачих със постоянна скорост 110 без да губя мощност. Единствено ме притесни високия разход. Не съм я засякъл както трябва (пълно - пълно на бензиностанция) понеже наливам нафта от туби, но тръгнах с почти пълен резервоар и като се върнах в Севлиево (около 380 км) стрелката на нафтомера беше на първата бяла чертичка от долу на горе. Е незнам колко вярно показва нивомера ама не би трябвало да ми изгори повече от 10/100 предполагам. А дали има нещо общо това, че перката ми е зацепена и работи постоянно, не би трябвало защото колата си загрява, има страхотно парно и стрелката на водата стои постоянно съвсем малко под средатаНапълни резервоара до край,докато изключи пистолета,при следващото зареждане отчети колко си напълнил(пак на същата бензиностанция по въжможност)А скороста я мери с ГПС.То горкото Диско (300ТДИ)по каталог вдига 145км/ч...
Последно редактирано от бат'Марто; 18-01-09, 17:54.Виден столичен ихтиолог
Коментар
-
Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнениеЗдравейте колеги, днес ми беше първото по дълго пътуване с моето диско, тъй като го имам от два месеца, та ходих до София (от Севлиево до София и обратно). Просто нямам думи, бяхме 5 човека и диското го карах постоянно със 110-120, като на моменти на магистралата го пробвах със 150 почти 160. Витиня я изкачих със постоянна скорост 110 без да губя мощност. Единствено ме притесни високия разход. Не съм я засякъл както трябва (пълно - пълно на бензиностанция) понеже наливам нафта от туби, но тръгнах с почти пълен резервоар и като се върнах в Севлиево (около 380 км) стрелката на нафтомера беше на първата бяла чертичка от долу на горе. Е незнам колко вярно показва нивомера ама не би трябвало да ми изгори повече от 10/100 предполагам. А дали има нещо общо това, че перката ми е зацепена и работи постоянно, не би трябвало защото колата си загрява, има страхотно парно и стрелката на водата стои постоянно съвсем малко под средата
Коментар
-
нямам никакви подобрения, вдигнах 155 км моменто, може и да е било малко по наклон, но няма кка да го засека на бензиностанция, досега не съм зареждал нафта там, само на черно купувам, аз си помислих да не е от перката,че постоянно охлажда мотора и дефакто е постоянно студен. то по принцип резервоара колко беше 90 лт ли?Discovery I, 300 TDI
Коментар
-
Резервоара е точно 81.8л по каталог.Естествено ,при изнасилване в гърловината ще се съберат още литър,два...Но не го прави.Също не те съветвам да засичаш докато ти свърши горивото...Виден столичен ихтиолог
Коментар
-
В зависимост от гумите, може при максимални режими спокойно да лапне 14/100, но за всеки случай, можеш да го заведеш на центровка на ГНП.
Следи и налягането в гумите. Меките гуми изгарят около 1/100 горница.
П.
О.Land Rover Discovery 300TDI 1995 Basic
Коментар
-
Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнениеБе не е нормално. 500км с 50л нафта/София - Стара Загора - София/, при средна скорост 110км/ч...
Средна скорост от 110, значи, че си карал с над 150 през цялото време. Ако искаш да кажеш, че през повечето време си поддържал 110 (по километраж примерно), това е друго..
А иначе колега с тубите не мога да го разбера, откровено казано.Колко очаквате да е бил разхода при въпросното пътуване? Това е джип колега, не е е Опел "Капка". 150-160 с 5 човека в 300tdi Disco, искам да го видя...
Коментар
-
Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнениенямам никакви подобрения, вдигнах 155 км моменто, може и да е било малко по наклон, но няма кка да го засека на бензиностанция, досега не съм зареждал нафта там, само на черно купувам, аз си помислих да не е от перката,че постоянно охлажда мотора и дефакто е постоянно студен. то по принцип резервоара колко беше 90 лт ли?
Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение.... по принцип резервоара колко беше 90 лт ли?Land Rover Discovery:
- ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнениеЧакай, чакай...
Средна скорост от 110, значи, че си карал с над 150 през цялото време. Ако искаш да кажеш, че през повечето време си поддържал 110 (по километраж примерно), това е друго..
А иначе колега с тубите не мога да го разбера, откровено казано.Колко очаквате да е бил разхода при въпросното пътуване? Това е джип колега, не е е Опел "Капка". 150-160 с 5 човека в 300tdi Disco, искам да го видя...
имах в предвид през повечето време 110 по километраж, 150 вдигнах моментно, с всичко това исках да кажа колко съм възхитен от диското,относно нафтата - продавам по хиляди литри дневно и си знам стоката, и много добре знам колко гори опел "Капка" , ама почти цял резервоар за близо 400 км... много ми се виждатDiscovery I, 300 TDI
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар