Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с раздатка на Land Rover Freelander

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Проблем с раздатка на LR Freelander

Уважаеми колеги! С интерес прочетох всичко по темата и имам въпрос. Колегата digigi назва че е пробвал да завърти виското хванато на менгеме с тръбен ключ, но не е успял.А не е ли пробвал с новата вискомуфа която казва че е сменил? Някой все пак пробвал ли е да завърти така изправно виско и какъв е резултата? Това е първото ми съобщение във форума! Поздравявам всички и се надявам някой да ми дтговори!

Коментар

Първоначално публикуван от dimitarlulev Преглед на мнение
      Някой все пак пробвал ли е да завърти така изправно виско и какъв е резултата?
      Аз лично пробвах да завъртя на ръка чисто новото виско - не успях и мм да го помръдна, а не съм от най-слабите в ръцете.
      На менгемето с ключове и пр. не съм опитвал по обясними причини

Коментар

Първоначално публикуван от crnamaca Преглед на мнение
        Искам да добавя, че вече се предлагат и части за ремонт на раздатка- корона, пиньон; комплекти лагери:
        http://www.bearingkits.co.uk/product...e39acd5d7682c1

http://www.island-4x4.co.uk/freeland...-c-3_2340.html
        извинявай, но можеш ли да ми обясниш като на 5годишен как става поръчката и доствката от тези сайтове?

Коментар

Първоначално публикуван от dido12 Преглед на мнение
          извинявай, но можеш ли да ми обясниш като на 5годишен как става поръчката и доствката от тези сайтове?
          Първо за целта трябва да имаш валидна валутна карта(дебитна или кредитна) за разплащане(чиято сметка да е в една от по-обръщаемите валути - евро, долар, паунд и др.подобни), която да е захранена поне с нужната за поръчката сума.
          Втора стъпка - регистрация в съответния сайт.
          Трета стъпка - пазаруване(правиш си съответната поръчка) - всеки сайт си има инструкции относно този въпрос.
          Четвърта стъпка - дрЕмеш дОма и чЕкаш стоката

п.п. някои сайтове имат ограничение в използването на карти от определени издатели.
          С Американ експрес, Виза или Мастъркарт би трябвало да успееш да си напазаруваш от всеки онлайн магазин.

Коментар

Много важно като ти пристигне стоката да видиш какво има вътре за да няма проблеми!!!
            Аз имах малко проблеми с това, но съм писал в тази тема.
            [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
              Първо за целта трябва да имаш валидна валутна карта(дебитна или кредитна) за разплащане(чиято сметка да е в една от по-обръщаемите валути - евро, долар, паунд и др.подобни), която да е захранена поне с нужната за поръчката сума.
              Втора стъпка - регистрация в съответния сайт.
              Трета стъпка - пазаруване(правиш си съответната поръчка) - всеки сайт си има инструкции относно този въпрос.
              Четвърта стъпка - дрЕмеш дОма и чЕкаш стоката

п.п. някои сайтове имат ограничение в използването на карти от определени издатели.
              С Американ експрес, Виза или Мастъркарт би трябвало да успееш да си напазаруваш от всеки онлайн магазин.
              Благодаря! утре ще пробвам

Коментар

Първоначално публикуван от priap Преглед на мнение
                Много важно като ти пристигне стоката да видиш какво има вътре за да няма проблеми!!!
                Аз имах малко проблеми с това, но съм писал в тази тема.
                Твойте патила ги прочетох ,аз утре очаквам присъдата от сервиза и после ще мисля какво ще правя

Коментар

Здравейте, и аз съм с Фрилендър и аз съм с проблем в раздатката, изронени са ми зъбите на пиньона и короната - поръчах нови и са вече тук, лагерите също ги има в магазина. Имам вапрос към digigi, понеже той е отремонтирал раздатъчна кутия - има ли някакво растояние, което трябва да се спази между зъбите на пиньона и короната, и как се измерва то?

Благодаря предварително!
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 08-12-10, 16:20.

Коментар

Първоначално публикуван от bourbon Преглед на мнение
                    здравейте, и аз съм с Фрилендър и аз съм с проблем в раздатката, изронени са ми зъбите на пиньона и короната - поръчах нови и са вече тук, лагерите също ги има в магазина. имам вапрос към digigi, понеже той е отремонтирал раздатъчна кутия - има ли някакво растояние, което трябва да се спази между зъбите на пиньона и короната и как се измерва то?

благодаря предварително!
                    Здрасти колега, добре дошъл и дано да нямаш други проблеми...
                    По спомен разстоянието се регулираше от две дистанционни шайби и при затягането на гайките мисля, че спираше в тях и не позволяваше повече приближаването на зъбите на короната и пиньона. Но все пак хубаво е да имаш по край теб някой който разбира повече от такива неща. Аз лично не съм го правил сам точно този ремонт ами с още двама приятели, които разбираха доста повече от мен...
                    LAND ROVER Freelander 1.8 2000

Коментар

Благодаря за бързия отговор! Вярно че на пиньона има дистанционна втулка, сега като каза и се сетих, като го смъквах да му изпиля зъбите за да мога да карам докато ми дойдат частите я видях, но съм я забравил. Благодаря ти много.

Да разкажа според мен, как се развали моята раздатка, може да е интересно за някой. купих колата от Англия и тръгбах да се прибирам.на границата на Германия с Австрия забелязах, че губя антифриз и си помислих че ми е заминал двигателя, обаче качеството и количеството на маслото му не се променяше, а под капака беше мазало - антифриз и масло. Продължих да карам и от страх започнах да спирам на всяка отбивка и да доливам вода, докато на една отбивка не каза чат и спрях и останах там (да отбележа че ми беше първо патуване из европа и бях савсем сам). Прибрах се с автовоз и право в сервиза, започнахме да търсим откаде губя водата и стигнме до маркучите които влизат в раздатката, откачихме ги и ги вързахме на късо и загубите спряха. оказа се че трЪбичката по която минава антифриза в раздатката се е пробила и е смесила водата с маслото оттам се поврежда единия лагер и семерингата и ми изхвърля смесената течност там кадето е закрепен пиньона. В горната си част раздатката остава суха и се оронват зъбите на пиньона и короната. откачих кардана, изпилих зъбите на пиньона и го върнах обратно, спрях преминаванвто на антифриз през раздатката и сега си го карам без проблем, но само на предно като лека кола.

поръчах нов пиньон и корона, частите са тук и в понеделник ще я разглабяме, стискайте палци да можем и да я сглобим, дано проработи. беше ми дошъл куража, но сега като прочетох и за виското ............. много ме замислихте, дано не ми изварти някой номер и то......
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 08-12-10, 16:22.

Коментар

Добре е да го смениш виското!
                        А колко , ако не е тайна ти излезоха частите и от къде ги взе.
                        [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Ами аз поръчах само пиньон и корона от ebay - ето линкче

http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_t...All-Categories

А комплекта лагери закупени от БъЛгария излиза на същата цена, но може да не е необходимо да се сменят всички, във всекки магазин за лагери ги има, не са специфични, цената е между 20 и 30 лв. за брой.

Дано съм полезен.
                          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 08-12-10, 16:23.

Коментар

Първоначално публикуван от bourbon Преглед на мнение
                            ами аз поръчах само пиньон и корона от ebay - ето линкче

http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_t...All-Categories

а комплекта лагери закупени от Бъигария излиза на същата цена, но може да не е необходимо да се сменят всички, във всекки магазин за лагери ги има, не са специфични, цената е между 20 и 30 лв за брой.

дано съм полезен.

търся да си купя 5бр 15'' джанти за Фрилендър, ако някой знае кажете, моите са 17'' може и да ги заменим
                            Ако си дал над 300 паунда за корона и пиньон малко си се прецакал. Ето ти за сравнение http://www.island-4x4.co.uk/crown-wh...on-p-1412.html . Ако си взел от другия линк за 240 е добре. Лагерите наистина доста хора казват, че в БГ се намират. Колкото до джантите - аз ти писах и в другата тема, в която си пуснал пост, предполагам си видял моето мнение. Ако държиш на 15ки съм сигурен, че скоро ще намериш във форума, защото се предлагаха няколко.
                            http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                            http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Ами този дето е 300 паунда и малко отгоре е в комплект с лагерите, но не мисля че ще е необходимо да се сменят всички, аз си взех от 240 паунда с доствката.
                              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 08-12-10, 16:23.

Коментар

Аз имам Фриландер 1,8 бензин.В Лондон имам познат англичанин,който е работил в сервиз на Ланд Ровер.Още като си купих моя ме посаветва да си сваля кардана,за да нямам проблем с раздатъчната кутия.Каза че състоянието на гумите много влияе на раздатъчната кутия.Предните и задните трябва да са идентични и да се поддържат еднакво напомпени.Без кардан разходът ми падна с около 1,5л на 100.Много лесно се сваля,а при необходимост мойе да се сложи обратно за минути.Няма голяма разлика при мен на равен път и на асфалт не се осеща че е свален кардана.

... 4 = Ч/ч ...
                                ...6 = Ш/ш ...
                                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 24-03-09, 07:52.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X