Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с раздатка на Land Rover Freelander

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с раздатка на LR Freelander

То раздатка,в пълния смисъл на думата,тука няма.По скоро е силов вал,зацепен към короната.За да не работи предното,а само задното,най-вероятно се е счупило нещо в или до диференцияла,превъртели шлици и т.н.А виското със сигурност се е опекло...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
      То раздатка,в пълния смисъл на думата,тука няма.По скоро е силов вал,зацепен към короната.За да не работи предното,а само задното,най-вероятно се е счупило нещо в или до диференцияла,превъртели шлици и т.н.А виското със сигурност се е опекло...
      Малее... и аз такива съмнения имах. Това много страшно бе.

Коментар

Благодаря за бързите отзиви!!!Тук искам да кажа,че когато свалих кардана ми направи впечатление,че с изключение на предния висящ лагер всичко беше чисто ново!?
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-01-10, 20:02.

Коментар

При проблеми (ремонти) с раздатка и заден диференциал, задължително да се сменя виското, защото се сочи като най-честата причина за повреди по раздатка и диференциал. Купени от Англия излизат поне 2х евтини. Ако се смени само раздатка и не се обърне внимание на виското, ще замине и диференциала в най-скоро време, а може и новата кутия да изпуши

Коментар

Искам да добавя, че вече се предлагат и части за ремонт на раздатка- корона, пиньон; комплекти лагери:
            http://www.bearingkits.co.uk/product...e39acd5d7682c1

http://www.island-4x4.co.uk/freeland...-c-3_2340.html

Коментар

Първоначално публикуван от crnamaca Преглед на мнение
              При проблеми (ремонти) с раздатка и заден диференциал, задължително да се сменя виското, защото се сочи като най-честата причина за повреди по раздатка и диференциал. Купени от Англия излизат поне 2х евтини. Ако се смени само раздатка и не се обърне внимание на виското, ще замине и диференциала в най-скоро време, а може и новата кутия да изпуши
              Искам да добавя, че вече се предлагат и части за ремонт на раздатка- корона, пиньон; комплекти лагери:
              http://www.bearingkits.co.uk/product...e39acd5d7682c1

http://www.island-4x4.co.uk/freeland...-c-3_2340.html
              За това и аз преположих че е виското пъвоизточника на проблема, защото и при мен случая беше подобен, а и четох някакъв английски сайт в който пишеше, че виското дефектирало най често и то товари и раздатка и диференциал дори и гумите ставали назъбени след време. Така беше и при мен.
              По въпроса ремонта на раздатката, аз така направих купих си пиньон и корона от Англия, а всички лагери които бяха синели или направо строшени ги купих от тук. Но затова трябва да се разглоби първо раздатката и да се види дали наистина са зле само пиньона и короната и после да се решава дали ремонт или нова.
              LAND ROVER Freelander 1.8 2000

Коментар

А възможно ли е да се профилактират зачатъчни проблеми с виското и задния диф?
                Т.е. може ли човек сам, на канал да тества по някакъв начин виското например? Струва ми се малко невъзможно да разбереш дали едно виско е запечено или не без да го свалиш... нека някой ме поправи ако греша.
                Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                  А възможно ли е да се профилактират зачатъчни проблеми с виското и задния диф?
                  Т.е. може ли човек сам, на канал да тества по някакъв начин виското например? Струва ми се малко невъзможно да разбереш дали едно виско е запечено или не без да го свалиш... нека някой ме поправи ако греша.
                  Не е невъзможно за мен поне. Ако виското е започнало да се спича започва да се усеща доста като потегляш с навит волан в някоя посока как затяга и трудно потегля. Аз това не знаех преди да се сблъскам с този проблем. Други симптоми за скапано виско са стапаловидно износен грайфер на гумата или износен само от едната страна. И двете неща ги имах като го вземах но си мислех че е нещо по окачването. Гумите виеха все едно има износен лагер. Но не се оказа лагер...
                  LAND ROVER Freelander 1.8 2000

Коментар

Я, да не ми замине новата раздатка от това виско

оооооооо
                    Ще си сложа едно въже на врата и от моста.
                    [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Не е ли кунсоматив, тоест да се сменя след определен пробег?

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
                        Не е ли кунсоматив, тоест да се сменя след определен пробег?
                        Не би трябвало.Но че не е изчислено-не е.На Голфа е почти вечно.Ама той е с половин тон по-лек...
                        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Лично аз за по тегаво потегляне при навит волан не си спомням,но по някога съм усещал,че колата става по тромава.Но като цяло си пътувах на дълъг път безпроблемно.Интересува ме дали ще мога все още да си карам така(само на заден мост)до отстраняване на повредата?а,тук живее един англичанин,който непрекъснато си пътува и другата седмица пак заминава.Та той каза,че не му е проблем да достави частите втора употреба на добра цена,така че ако мога да помогна на някого ще се радвам но все пак нека първо си дойде да видим какво е направл!
                          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-01-10, 20:03.

Коментар

Първоначално публикуван от digigi Преглед на мнение
                            Не е невъзможно за мен поне. Ако виското е започнало да се спича започва да се усеща доста като потегляш с навит волан в някоя посока как затяга и трудно потегля. Аз това не знаех преди да се сблъскам с този проблем. Други симптоми за скапано виско са стапаловидно износен грайфер на гумата или износен само от едната страна. И двете неща ги имах като го вземах но си мислех че е нещо по окачването. Гумите виеха все едно има износен лагер. Но не се оказа лагер...
                            А има ли значение доколко крайно е извит волана при потегляне - т.е. трябва ли да е в крайно ляво или дясно положение за да се усети? Ти стигна ли до смяна и на раздатка или всичко приключи с виското? сега имаш ли го този проблем с тръгването при завъртян волан? А какво се случва със задния диференциал при това положение (според мен не би трябвало да има проблем с него, но...)?
                            Сега аз си мисля... ако се вдигне колата във въздуха и се включи на свободна предавка, някой задържи задните гуми, а друг завърти предните на ръка. Така, при това положение поне в началото, при незапекло виско, би следвало да може да се завърти предния мост без да се задвижи задния... или поне да се усети, че натягането на задния е много по-слабо. т.е. това може ли да се приеме за виско-тест при Free? Ако смятате, че е логично и имате възможност бихте ли опитали за да съберем опит всички тук?

p.s. само да допълня, че трудно тръгване при крайно положение на волан може да означава и амортизирани карета...
                            Последно редактирано от emanuilis; 29-11-08, 11:44.
                            LZ1EMS

Коментар

А колко струва това виско нормално?
                              LZ1EMS

Коментар

Пак лаика да се включи. Сега гледам раздатки, диф, но ако предположим, че те са наред/поне няма симптоми да не са/ може ли да се пробва и смени само виското, с което да се продотврати по-голям ремонт и някакви идея колко струва ново или дали си заслужава да се вземе втора ръка. Гледам , че и Емануилис е задал тоя въпрос. Благодаря за отговорите предварително.Сега ще ходя да си огледам летните гуми, заради вас, че се притесних, а зимните още им няма нищо. Мисля че нямах неравномерни износвания, но все пак. Иначе при пълен волан/на 100 %/ някой път с по-малко газ сякаш наистина затяга, но пък познати казаха, че за фул тайм това е нормално. Иначе да върви по-малко не съм забелязал, май си е същото.
                                http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                                http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X