Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с раздатка на Land Rover Freelander

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проблем с раздатка на LR Freelander

Здравейте,колеги имам проблем с раздатката и искам да попитам дали има ремонтни компекти за нея? Като чета тук и до колкото разбрах имало.На мен ми се случи на равен асвалтов път при спиране а после при тръгване започна едно блъскане все ено някой удря от доло по купето с 20кг. чук.Раздатката е разглобена,видимо липсват зъби на зъбното колело (там където влиза дясната полуоска) и вътре в самата раздатка също има изронени зъби. Ако трябва ще направя снимки на частите за по голямо улеснение.Искам да помоля някой който си е сменял раздатката и ако старата има някои здрави части нека да ми се обади на моб:0888 536 635 Николай.
    Мисля да го постегна малко и да му намажа ските и да мисля за нещо по сериозно возило като LR Disovery

Коментар

Първоначално публикуван от joro65 Преглед на мнение
      И как се прави този тест?Кои от гумите се вдигат,на скорост ли е колата?
      Може и на скорост или на свободна, но не и на ръчна ! Аз направих нещо подобно със кръстачка бавно но славно превъртам гумата на ръка.
      След тоя тест предполагам муфата е добре въпреки, че усещам със ниска скорост затягане на пълен завой.
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 04-11-10, 17:54. Причина: Гл.букви

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:051120101576.jpg
Прегледи:1
Размер:207.5 КБ
ID:5225038Натиснете снимката за да я уголемите

Име:051120101579.jpg
Прегледи:1
Размер:187.8 КБ
ID:5225037

Ето и моят проблем мисля ,че е по различен от познатата болка на LR freelander
        както и това само,че снимката е от форума щот моята раздатка не е свалена а разглобена на място
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SNC00078[2].jpg
Прегледи:2
Размер:166.6 КБ
ID:5225040

Коментар

Да попитам тези изронените зъби ако ги захуля на стругар дали няма да остане само на предно?

Коментар

Явно реглажа на раздатката е нещо непостижимо за нашите "майстори". Аз от доста време си говоря по темата с всякакви "специалисти" и вариантите са от "донеси я и нема проблем" до "това става само във фабриката". Аз я хванах раздатката още в началото на дефекта и без да има повреди по зъбите смених всички лагери, въпреки че беше тръгнал само този на пиньона. Карах си бодро цяло лято само на предно /колата е чувствително по-пъргава/ и при първия сняг отидох да ми сложат кардана с чисто нов вискосъединител донесен от Англия и нови висящи лагери. И приключението започна - раздатката вие. Правиха някакви опити момчетата майстори с допълнителни гарнитури на пиньона и се отказаха. Изкарах миналата зима на предно и май и тази ще е така. Ако имате читав майстор по реглажа, давайте го. Ще почерпя. 0888371000

Коментар

А в какво се изразява ,,началото на дефекта" - преди смяната на лагерите пак ли ,,виеше"
              Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
              „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
              LZ1EMS

Коментар

Васссил, като сменихте лагерите пробвахте ли с кардан как е ? Тогава виеше ли?
                VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

• Land Rover Freelander раздатъчна кутия

Здравейте колеги,
                  интересува ме има ли разлика в раздатъчната кутия на Land Rover Freelander бензин и дизел.
                  Става въпрос за моделите 1998-2001 година
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 02-01-11, 18:49.

Коментар

• От: FREELANDER раздатъчна кутия

Няма, раздатката е една!

Коментар

За много години, да сте живи и здрави и много щастливи през новата 2011 година. Благодаря на всички колеги които са по-знаещи, че отделят от времето си за да помагат на останалите !!!
                      Благодаря за бързия отговор, а скоростната кутия на бензинов и дизелов има ли разлика ?

Съобщение от модератор:
                      Моля, напишете си в профила от къде сте.
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-01-11, 21:57.

Коментар

По ремонтната програма дават СК за L серия и СК за К серия, само че и двете са модел PG1. Знам, че има разлика в съединителя (диска), което ме води на мисълта, че по форма може да са еДнакви, но има разлика в предавателните числа.
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 02-01-11, 18:49.

Коментар

Ей хора и според мен има разлика в раздатките на Фрилендър бензин и дизел заради предавателните числа....
                          Наистина - това не е шега.
                          Аз лично съм ремонтирал на дизел раздатка даже имам и една за части и ако някой желае нещо от нея да звънне - 0888 461 491, но лагерите на бензиновите и дизеловите са различни.
                          Не мога да си намеря темата от преди за ремонта на раздатката си, но там бях дал размери на лагерите.....

Съобщение от модератор:
                          Моля, напишете си в профила от къде сте.
                          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 27-01-11, 11:13.

Коментар

Това значи ли, че дизелите нямат проблеми с раздатките?

Коментар

Първоначално публикуван от kekek Преглед на мнение
                              Това значи ли, че дизелите нямат проблеми с раздатките?
                              Всички до 2002 година имат.Заради сбърканото ПЧ на задния диф.
                              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Дали е само това? Мога да прежаля някой лев за диференциал от такава след 2002 /ако намеря/ !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X