Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд(о)мания - преобразяването на един ZJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Гранд(о)мания - преобразяването на един ZJ

Ако не си започнал монтажа, можем да измислим нещо! Например, аз ще ти купя чарковете които поръча, а само в тази тема има двама, които веднага ще ти лапнат джипа. Така ще излезеш почти сух от водата...

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
      Бих го продал/заменил, но вече много пари набих в него. Дотук ми е 19000лв. Трябва да разпродавам всичко и така от два джипа ще остана без нито един.
      Краят е много по близо от началото.
      Е поне имаш мотор! И Гегата ми е над 19, ама с астматик....
      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
        А такаааа!!! Ти си третия в рамките на един месец, за който научавам, че иска ZJ (само не си уточнил 5,2 или 5,9)...
        Е как да не съм уточнил? Я се загледай по-добре - 1998 ZJ V8 Limited (дявола е в детайлите)
        Последно редактирано от elbgt; 29-11-13, 23:03.
        My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
          Е как да не съм уточнил? Я се загледай по-добре - 1998 ZJ V8 Limited (дявола е в детайлите)

В смисъл, изчакваш Влади да вземе решението, към което го подтикваш

Коментар

Ти на 5 ракий все такива ще ги измислиш Не! Нищо подобно и си лягай вече, че утре те чакат десетки километри по черно. В смисъл по добре почистен асфалт

Коментар

Имам и 50% платени (900лв) предна и задна силови брони, които трябва да са вече пред фаза монтаж. За тях някой мераклия ще има ли? Ще изглеждат по същия начин като на снимките, които съм постнал в началото на темата.
              Боби (CJ-7) ги прави.

Един познат от форума ми се обади (много му благодаря и тук), да ми помогне с намирането на заден мост от Екслорер. Сега трябва малко да изчакам, за да видя какъв точно е. Имам и един друг набелязан за проверка.
              Търся си и преден мост Dana 30 HP + предния кардан, но засега намирам само на части и все още нито един цял. Ще проверя и за Dana 60 и Dana 44, които Елиан предложи, ако все още са налични и ценово поносими.
              Ако не успея да си намеря решение за мостовете и имате наистина желание за гранда и частите му, ще го разпродам.
              Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
              0888/00-55-37

Коментар

Не се предавай ! С голям интерес следя тема та ти. Заради хора като теб се запалих по марката, е не можах да си взема V8 но и това ще стане.Следвай мечти те си..........все някога ще се сбъднат. Пожелавам ти успех в начинанието.
                не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Здравейте.

Ето един проект с подмяна на мостовете, от братския американски форум.

Има и много снимки. Около 13" лифт.

http://www.jeepforum.com/forum/f197/...build-1505917/
                  Последно редактирано от Dany_iv; 05-12-13, 11:01.
                  WJ 4.7 Limited
                  0889 70 70 42

Коментар

....... пред фаза монтаж......
                    Ей, две седмици да нямам нет и..........тъй като "дзверО" още си седи пред нас ( а скоростната му кОтия разчастена пречи на маса в гаража ми ), нЕма ли един добър самарянин да намери и донесе (изпрати)зегерката която притиска пакета на овърдрйва (онаа зегерка дет'се маха с преса ), да го сглобя и да тръгне, пък после.....
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Поръчани са, но 10-те дни, които ми споменаха за доставка вече се превърнаха в 25+
                      0888/00-55-37

Коментар

...... се превърнаха в 25+
                        Аллах акбар какво са 25 дни в междугалактически мащаб, някой тук ако има да услужи, пък после ще му я върнеш.
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                          Аллах акбар какво са 25 дни в междугалактически мащаб, някой тук ако има да услужи, пък после ще му я върнеш.
                          Тука имаше двамина майстори на автоматици, те може би да имат зегерката..
                          0899 шест5313нула
                          За всекиго по нещо

Коментар

Абе сигурно не е баш зегерка, а нещо на което по сервизите му викат "хуйня". Така мисля щото ако беше нормална заегерка, като каква ще да е, че да я няма на пазара. Размери и материал има всякакви, а ако нещо не уйдисва и металообработващи машини има всякакви. Та кажи Деди, като какво чудо невиждано ще дойде тоя чарк? Счупена ли е или излете у ряката. Ако е само счупена снимай да видим на к'во прилича тоя бръмбазък

Коментар

Ето я зегерката. Счупена на 3 части.
                              Диаметър 14,84см, широчина 0,5см, дебелина 2мм. (точни размери)

OVERDRIVE SNAP RING
                              Can be used on all transmission models years 1990 and UP; A500, A518, A618, 42RE, 44RE, 46RE, 47RE, 48RE, 46RH, and 47RH.

Има много теми касаещи тази зегерка, която държи под напрежение овърдрайв пакетът. Един от основните проблеми за ребилд на 46RE (най-вече при Dodge моделите), според това с какви впечатления оставам след всичко изчетено по темата.
                              Затова искам да сложа НОВА, а не употребявана, щото като нищо ще се счупи ползваната пак.
                              Странното е, че ребилд китовете не включват тази зегерка!
                              Продава се отделно (12-16 долара) и като гледам кодовете на автоматичните кутии, излиза че я слагат при всички модели.
                              Голяма тъпотия е да отваряш кутия заради зегерка
                              "Евала" на американските умове.

Зегерката е купена на 14-ти ноември, а днес сме 07 декември и още не е пристигнала при мен.
                              Най гадният момент от това да си собственик на американски автомобил - доставка на спешни резервни части !
                              Последно редактирано от verter; 07-12-13, 19:32.
                              0888/00-55-37

Коментар

Никакъв проблем не е спешната доставка от USA. DHL - опция 24-48 часа, Air France - 48 часа. Ползвал съм такива опции 3 пъти. Последния път за 4 броя Duratrac 35-ци е документтиран някъде в друга тема. Имаше и вързан бас с Ивайло близнака, че гумите купени от TireRack в понеделник ще са монтирани на джипа в София в петък. Спечелих баса Тогава ползвах 48-часовата опция на Air France.
                                Последно редактирано от elbgt; 07-12-13, 19:52.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X