Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд(о)мания - преобразяването на един ZJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Гранд(о)мания - преобразяването на един ZJ

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
    Никакъв проблем не е спешната доставка от USA. DHL - опция 24-48 часа. ..
    И цената на съответната част започва да гони цената на златото ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Дреме ти. Нали е спешно.
      My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
        Дреме ти. Нали е спешно.
        Абе спешно било...спешно е лекарство, дано не се налага никому. Железото нема да се развали от чакане...
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

Идеята ми беше, че има избор - да чакаш или да не чакаш.

Коментар

Факт.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Елиане, доставчикът ми е и един от твоите доставчици (приятелят ти).
              На мен ми каза, че ще отнеме 10-15 дни и се съгласих да ги поръчам през него. Казах му, че ми е спешно и да ги праща по най-бързия начин. Зегерката още я няма, нямам и джип и това е единтвеният факт. Имаш му телефона, ако ти е интересно....

Колкото до DHL, може и да са сериозна фирма, но моркото им карго тук на наша територия ме одряза без отговор на запитването ми за цена за доставка за частите, които са ми в апартамента вече. Дълго време говорихме с един господин (мога да цитирам и името му), който си вдига телефона само сутрин около 9-10 часа, след това го няма никакъв и същият поиска имейл с точни размери и тегла на всички пакети, за точна цена. Е, получи нужната подробна информация, за всички неща и само ми отгори, че ще препрати списъка ми на колегите му отвърд океана и ще получа отговор. И това беше от тази фирма. Не получих нито отговор, нито обратно запитване. Няма да им се моля! Иначе вие си бърборете колкото искате и цитирайте фирми. Аз се пробвах да работя с тях, но вече имам личен опит и не ме интересува кой какво мисли и защо така или иначе.
              С предното ми окачване на стария джип достатъчно се опарих от некоректни доставчици (7 месеца разправии през две фирми, докато го получа, а платих за Air карго). Поради тези причини вече поръчвам само при проверени хора и друго не ме интересува.
              Никога не съм се пазарил и целял да е най евтиното възможно транспортиране, но определено няма да платя и златната цена, защото мина за пари още нямам.
              Избрах човекa доставил ми вече веднъж части да го направи пак. Видно има някакви проблеми и закъснение, които не зависят от мен, а вероятно и от него.

Нямам повече желание да пиша в темата. Тя и без това доста се разводни покрай забавата със скоростната кутия.
              Причината е чисто психологическа. На моменти ми действа демотивиращо и бях на път да се откажа, четейки само коментарите.
              Модераторите да преценят нейната съдба.
              Благодаря на всички взели участие до тук. Получих ценни съвети и насоки, които ще ползвам. Надявам се и аз да съм бил полезен някому с нещо.
              Информация има доста и като цяло начинанието не е никак лесно, но е напълно изпълнимо.
              И да, следващия път ще е вече Патрол или Ленд Крузер.

Джипът не се продава, нито частите му.

Заден мост съм намерил, за предния имам идея и ще целя да я осъществя. Продължавам по посока завършване на проекта, но без онлайн участие.
              По добре е да се срещна директно с евентуален проблем, отколкото да мисля за него предварително и това да ме озадачава и демотивира.

Стария си джип построих без никого да питам (конкретно за сетъпа), а нямах и 1/3 от познанията които имам сега. Видно е, че понякога да не знаеш е по-добре от това да знаеш.
              Според доста хора, джипът трябваше да е развалина досега, но той си ме вози 3 години и това влизаше в противоречие с много от мненията. Нещо повече, съжалявам, че се разделих с него.
              Ще подходя и сега по същия начин, пък каквото се получи.

Поздрави.
              Последно редактирано от verter; 08-12-13, 18:05.
              Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
              0888/00-55-37

Коментар

Каквото и да решиш, желая ти успех!
                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Язък,от целия Джип подфорум четях с интерес само тази тема! Много интересно ми е какво може да направи човек с много мерак и умерено влагане на пари в една машина.Колега,продължи,заради читателите като мен,гледам не са малко.
                  Последно редактирано от genadi.tsvetkov; 08-12-13, 18:04.
                  Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                  Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                  Враца

Коментар

ОК, накрая ще обобщя в едно мнение резултатите, но искам да са свършен факт и джипът да е готов.
                    Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
                    0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
                      ОК, накрая ще обобщя в едно мнение резултатите, но искам да са свършен факт и джипът да е готов.
                      +1
                      Чувствам се силен-защото съм БЪЛГАРИН... Дан Колов
                      Ноевия ковчег е направен от любители.Професионалистите,са построили "Титаник".
                      0885 660 613

Коментар

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
                        Колега,продължи,заради читателите като мен,гледам не са малко.
                        +1

Коментар

+1 Verter, Успех!
                          Дори и така да си остане темата - пак е вдъхновяваща! Респект!
                          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
                          2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

Елиане, доставчикът ми е и един от твоите доставчици (приятелят ти).
                            Предполагам, че не сте са разбрали за спешността и те е оставил за групаж с AirFrance или вариант 2 с пощенска пратка. Тя е обичайно 15 дена, но в тези месеци понякога е и 25-30 дена. А ако само си споменал срок от 2-3 дена отдавна да си забравил за тая зегерка. Това удоволствие щеше да е на цена $104. Аз за пръв път чакам контейнер по това време на годината. Вместо обичайните 2-3 дни за товарене след Gate in full този път отлежахме 17 дни. Та не се очудвам, и за забавянето при теб. Така е преди Коледа и то още от Ноември. Колкото до моя приятел смея да твърдя, чв си разбира от работата и е изключително коректен. Поне в последните 7 години. За преди това не знам. Не работи с дребни поръчки, но конкретния случай е друг. Вече изключително много съжалявам, че го занимавам с глупости понякога. Занапред няма да се повтори.

Сега за темата Аз също покрай нея се запалих да спретна нещо на база ZJ. Почти съм наясно с конкретната машина, но дано ми остане време да се разходя до Франкфурт за да я видя и дай Боже ако всичко е така както твърди близък мой приятел да я платя и да чакам после да я докарат в БГ. Нaй вероятно през м. Април 2014. Та вероятно съвсем скоро ще пусна отделна тема в която като за начало ще подхвана тежък ъпгрейд на двата налични стокови JK моста. Като начало без налична машина. Все още леко се колебая между ZJ и WJ. Единственото което ме привлича във WJ е че е по-нов модел и се намират наистина запазени бройки и защото така или иначе всичко под купето ще отпадне барабар с всичко набутано под търговското наименование quadra-drive
                            Последно редактирано от elbgt; 08-12-13, 23:31.

Коментар

И да, следващия път ще е вече Патрол или Ленд Крузер.
                              Поздрави за еволюционното решение ! Моя съвет е да е дълга база, голем дизел и експедиционна концепция.
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

На мен лично следващата джипка задължително няма да е японски ръждурник,така че донякъде приветствам Владо за решението да продължи работата си по гранда .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X