Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2-рата джипка от днес ми е КИА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: 2-рата джипка от днес ми е КИА

Първоначално публикуван от буклас Преглед на мнение
    .Дюзите чистих с препарат за карбуратори(такъв имах)и коресилин,
    Това с коресилина и дюзите не трябваше да го правиш колега. Само със спирта за карбуратори(или обезмаслител за спирачки - същият е но 2 пъти по-евтин)
    Тези пичове с клипчетата по-горе карат само на бензин, и техните дюзи не са спекли като тези, които се карат газ/бензин. За това и толкова успешно се почистват.
    Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
    Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Не винаги проблемът е запичане. Дюзата има игла, която се износва и пружина, която омеква.

Разликата между оранжевите и зелените не знам каква е. По принцип щуцерът им на едните е от ляво, а на другите от дясно спрямо буксата. Но оригинално на два от цилиндрите са зелени, а на другите оранжеви.
      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
        Не че разбирам,но да питам.
        Предполагам сте мерили компресия?
        И компресията ще се измери, и налягането в рейката, но като я почнем, че пича е заринат в работа и бачка поне до 10, а понякога и до по-късно.

P.S. Оказа се, че преди около 30 000 е правен двигателя в Колос, за което са оставени около 3 бона. Какво точно е правено ще стане ясно като старият собственик даде фактурите, щото към момента и той не се сещаше понеже колата беше взета от някакъв междинен ползвател.
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Juiced Преглед на мнение
          Това с коресилина и дюзите не трябваше да го правиш колега. Само със спирта за карбуратори(или обезмаслител за спирачки - същият е но 2 пъти по-евтин)
          Тези пичове с клипчетата по-горе карат само на бензин, и техните дюзи не са спекли като тези, които се карат газ/бензин. За това и толкова успешно се почистват.
          Каква вреда може да нанесе коресилина на иглата и пружинката на дюзата колега!!!Коресилина щом не нанася вреда на пластмасата,няма каква друга вреда да нанесе,освен да разтвори мръсотията,ако има такава!Но в моя случай явно или много са спекли,или наистина са износени иглите и омекнали пружините,както казва Павлин!!!

Коментар

Днес отново свалих рейката с дюзите за отпушване или за закупуване на нови и ми направи впечатление като свалих горната част на колекторните тръби,че по гарнитурата имаше масълце!Чудя се дали това е масло което беше натекло върху главата преди да сменя гарнитурата на капака,или е нов проблем?Ако имате мнение по въпроса,моля да коментирате!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI7530.jpg
Прегледи:1
Размер:363.7 КБ
ID:5801226Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI7532.jpg
Размер:415.0 КБ
ID:5801227И така ли трябва да бъдат вътре колекторните тръби?НА маркираното на първата снимка имаше масло и на горната част на колекторните!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI7531.jpg
Размер:262.8 КБ
ID:5801228

Коментар

По план график там трябва да е сухо. Ако е омаслено значи не е уплътнено,а тогава смуче въздух от там. Аз разглобих моята бензиновата също, всичко си беше ОК.

Коментар

Предполагам,това е всмукателният колектор?
                  Ако смуче въздух,няма да върви и може би ще прекъсва?
                  А как ще има масло вътре,и от къде ще дойде,идея си нямам?
                  Нали ви казах,че съм скаран с бензина.
                  .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                  Киа спортаж2000тди 98г
                  Ауди А3 1.9ТДИ
                  Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                    ...
                    Нали ви казах,че съм скаран с бензина.
                    Ако беше таксиметров шофьор нямаше да е така.
                    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от буклас Преглед на мнение
                      [ATTACH=CONFIG]972576[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]972577[/ATTACH]И така ли трябва да бъдат вътре колекторните тръби?НА маркираното на първата снимка имаше масло и на горната част на колекторните! ...
                      Зя това говорех по-горе. Тия чистите колектори са измити от бензин, който навлиза от пикаещи и недобре затварящи дюзи.

За сверка свали и свещите. Ако на същите цилиндри са по.черни от на другите два - работата е ясна.
                      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

И свещите свалих вчера че като сменях гарнитурата сложих нови без да оправя луфта между електродите,та вчера го оправих!Добре са работили и нямат черно по тях!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI7537.jpg
Размер:241.6 КБ
ID:5801237Ето ги.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI7536.jpg
Размер:310.9 КБ
ID:5801238

Коментар

Дюзите отпушиха,пръскат на две струй като създавам налягане със спринцовка!Мисля си че на бенз.помпа понеже налягането е голямо,ще разпрашава бензина!Но след като бавно и внимателно я събрах,не иска да запали,и не иска!!!Днес ще търся причината,дали няма ток на дюзите или не достига гориво,или е някаква съвсем друга причина,я някой бушон изгорял!

Коментар

Колеги,къде се намира компа. на нашите джипки?Това което установих е че не идва ток до дюзите,всички бушони са здрави,сега отивам да проверя двете релета които са в бушониерата в двигателният отсег и едното е за бензиновата помпа,а другото мисля че е към компа!И остава компа.ама не знам къде да го търся,май е под жабката,ама не съм сигурен!

Коментар

Никой ли не знае къде се намира компа. на джипа???!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X