Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колите с десен волан няма да бъдат вече легални!? Само слухове или...

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Колите с десен волан няма да бъдат вече легални!? Само слухове или...

Абе, разбирам, че някой може да си вземе от сиромашия кола с десен волан... ама айде стига сте ги изкарвали едва ли не по-добри от тези с ляв. Движението по пътищата е строго регулирано и специфицирано. При една такава система, всяко отклонение от стандартизацията е проблем.

Аз лично съм се качвал на тротоара заради надникващ из зад автобус, така че - да пречат ми.

Колкото до зрителната зона, хванете един лист, нарисувайте завой и кола и с една линийка можете сами да определите каква е зоната на видимост при планински завой, ако водача е залепен до скалата. От влизане в канавката никой не е умрял, но от челен удар доста...

А видимоста при изпреварване... И от сто кладенеца да се донесе вода, камерите и огледалата не заместват човешкото око. Матриците на камерите имат един параметър - динамика. Не могат да показват едновременно много светли и много тъмни обекти. Така че като я светнеш и от 500 метра с ксенона, няма начин да покаже и разните със забравени през деня фарове, мотористите с бледа или зацапана светлина, колоездачите, пресичащите майки с деца и т.н., които може и да са на 10 метра. Човешкото око в това отношение е десетки пъти по-добро. Също така доста от камерите имат навика за забиват, зависвайки с едно изображение... което за късмет може да се падне дълъг прав и празен път... Така че моля, да ги оставим на страна.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Щом мислите че е по-удобно с десен волан да вземем да сменяме левите с десни и да обръщаме движението
      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
        Щом мислите че е по-удобно с десен волан да вземем да сменяме левите с десни и да обръщаме движението
        Аааа, не! Няма да обръщаме двжението, че тогава пък по-удобно ще бъде с ляв волан!
        יעבור
        «И това ще мине»

Коментар

колеги няма смисъл от препирни! настава такава стегнация,че е най-добре нацията да е единна ,отколкото разединена от глупави приоми и аргументи. достатъчни са ни десетките знайни и незнайни "партийки" ,че и сега с едни волани да се ядем един друг.

Относно репортажа на БТВ ,на всекимо е ясно "перото" на пропагандата.
          ...ми що не направиха такъв обширен репортаж за оня полицай наркоман,дето си купувал дрога ей така за лична консумация.(все едно си удря по две бири след работа в кварталната бирария)! нали са много загрижени за безопасността по пътищата.........
          TЛК 80-4.2ТД
          ТЛК 73-2.4ТД
          ...................

Коментар

Проблем ли са автомобилите с десен волан на пътя и предпоставка ли са за повече инциденти?
            Моето мнение е категорично НЕ!
            С "обратния волан" се свиква толкова лесно колкото и с "нормалния". Само след 500км., разликата е напълно размита и забравена. Нямало видимост при изпреварване. Вярно е, но това води до по-внимателно планиране на изпреварванията. Спазване на по - голяма дистанция, осигуряване на по-добра видимост, предприемане на маневрата само на прави и широки участъци от пътя. Така стилът "камикадзе" на изкачащтите изпод шасито на камионите, на къси, неудобни и забранени за изпреварване участъци, тунинговани голфове и астри, става неизползваем. За шофиране в градски условия в малките градове въобще няма да коментирам. При натоварения трафик в София е все едно от коя седалка ще се наслаждаваш на градския аромат. Който си ползва огледалата на левия волан го прави и на десния.
            Дами и господа, организатори на кампанията! Направете статистика на произшествията: на броя автомобили с ляв волан, процентно колко от тях са предизвикали ПТП и същото за автомобили с десен волан. Дали единствената грижа е здравето и живота на участниците във движението или конкурентните цени на машините(които в повечето случаи са 50% по ниски от нормалните за едни и същи модели).
            Защо не насочите усилия към това да влязат в затвора пияните убийци по пътя. Да се призeмят пилотите които карат с 150км/ч по второкласни пътища. Да излезат от храстите полицаите, които обикновено се падат точно зад ограничение 40 или 50 км/ч на прав и широк път.
            Защо да правим грандиозен ремонт на здрав автомобил. За промяна на дирекцията трябва да се разглоби половината кола. А ако точно моята я направят в петък следобед? Кое ще ми гарантира че не пропуснат нито един винт или кабелна връзка?
            Вече 9 месеца карам кола с десен волан и се чувствам комфортно с нея. Много моля, не ми причинявайте излишни приключения и неволи. Благодаря ви от сега!

Коментар

Първоначално публикуван от tseroo Преглед на мнение
              Направете статистика на произшествията: на броя автомобили с ляв волан, процентно колко от тях са предизвикали ПТП и същото за автомобили с десен волан.
              Според мен такива коли се купуват от хора на които не им се налага много пътуване и може би такава статистика не би била меродавна
              Добре би било да се забранят
              Скоро ходих в Ямбол и имах чувството,че обратните дирекции са повече да не вземат да забранят нормалните
              SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
              0878299791

Коментар

Първоначално публикуван от tseroo Преглед на мнение
                Проблем ли са автомобилите с десен волан на пътя и предпоставка ли са за повече инциденти?
                Моето мнение е категорично НЕ!
                С "обратния волан" се свиква толкова лесно колкото и с "нормалния". Само след 500км., разликата е напълно размита и забравена. Нямало видимост при изпреварване. Вярно е, но това води до по-внимателно планиране на изпреварванията. Спазване на по - голяма дистанция, осигуряване на по-добра видимост, предприемане на маневрата само на прави и широки участъци от пътя. Така стилът "камикадзе" на изкачащтите изпод шасито на камионите, на къси, неудобни и забранени за изпреварване участъци, тунинговани голфове и астри, става неизползваем. За шофиране в градски условия в малките градове въобще няма да коментирам. При натоварения трафик в София е все едно от коя седалка ще се наслаждаваш на градския аромат. Който си ползва огледалата на левия волан го прави и на десния.
                Дами и господа, организатори на кампанията! Направете статистика на произшествията: на броя автомобили с ляв волан, процентно колко от тях са предизвикали ПТП и същото за автомобили с десен волан. Дали единствената грижа е здравето и живота на участниците във движението или конкурентните цени на машините(които в повечето случаи са 50% по ниски от нормалните за едни и същи модели).
                Защо не насочите усилия към това да влязат в затвора пияните убийци по пътя. Да се призeмят пилотите които карат с 150км/ч по второкласни пътища. Да излезат от храстите полицаите, които обикновено се падат точно зад ограничение 40 или 50 км/ч на прав и широк път.
                Защо да правим грандиозен ремонт на здрав автомобил. За промяна на дирекцията трябва да се разглоби половината кола. А ако точно моята я направят в петък следобед? Кое ще ми гарантира че не пропуснат нито един винт или кабелна връзка?
                Вече 9 месеца карам кола с десен волан и се чувствам комфортно с нея. Много моля, не ми причинявайте излишни приключения и неволи. Благодаря ви от сега!
                +10
                БЕНЗИН В КРЪВТА,МАСЛО ПОД НОКТИТЕ И КАЛ НАВСЯКЪДЕ!!!
                TLC 70 1KZ-T В ПРОДАЖБА!!!
                Съби Радев А(-) 0895745706

Коментар

Първоначално публикуван от jeepman13 Преглед на мнение
                  +10
                  -10

Айде стига с тези +10,+100,обосновете се защо
                  ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Ми напълно прав е колегата, и го е казал много точно и ясно.

Лошото според мен е, че хванат ли се да го забранят ще ни еб*т във въздуха както с акцита, както с тестовете както и с всички смешни такси в замяна на който не получаваме нищо

Коментар

-10

Айде стига с тези +10,+100,обосновете се защо
                      Обосновал съм се по-горе...
                      Според мен автомобилите с десен волан пречат най-много(да не кажа ЕДИНСТВЕНО И САМО)НА АВТОДЖАМБАЗИТЕ!Защото когато хората можеха горе-доло да скътат по някой лев да си купят кола,като идеш в салона и се опиташ да купиш нещо на разумна цена,а не с двойна и + горница ти казват..."Е аз няма да ти я подарявам"а сега вече банките не дават много-много кредити и "подарък" вече хората не могат да си позволят.И понеже си гният по салоните "нормалните коли"взеха да им са опасни "ненормалните".
                      БЕНЗИН В КРЪВТА,МАСЛО ПОД НОКТИТЕ И КАЛ НАВСЯКЪДЕ!!!
                      TLC 70 1KZ-T В ПРОДАЖБА!!!
                      Съби Радев А(-) 0895745706

Коментар

Според мен автомобилите с десен волан пречат най-много(да не кажа ЕДИНСТВЕНО И САМО)НА АВТОДЖАМБАЗИТЕ!Защото когато хората можеха горе-доло да скътат по някой лев да си купят кола,като идеш в салона и се опиташ да купиш нещо на разумна цена,а не с двойна и + горница ти казват..."Е аз няма да ти я подарявам"а сега вече банките не дават много-много кредити и "подарък" вече хората не могат да си позволят.И понеже си гният по салоните "нормалните коли"взеха да им са опасни "ненормалните".
                        Колега нещо трудно разбирам размишлениятя ти,извини ме,че е така,но...

Коментар

Автомобилите с ляв и десен волан ги продават едни и същи търговци,не се извинявайте с тях.

А за цената на автомобилите с десен волан не съм съгласен,че е по-ниска,навсякъде важи съотношението цена-качество.
                          ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Никой ли не попита КАТ - Бургас и Варна на какво основание спират регистрацията?
                            А темата, май се изчерпи...
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Автомобилите с ляв и десен волан ги продават едни и същи търговци,не се извинявайте с тях.

А за цената на автомобилите с десен волан не съм съгласен,че е по-ниска,навсякъде важи съотношението цена-качество.
                              Бих се съгласил с тебе, ако ми кажеш кое на тази :

http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...403&f1=details

е по-хубаво от тази:

http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...635&f1=details

Разликата не е малка, горе долу 80% от цената на втората оферта.

Обявите са напълно случайно подбрани, просто Лендкрузер ми дойде на акъла най-напред. Може би заради аватара ти. И аз се бях надъхал за такъв Лендкрузер, когато там вървяха по 3500 паунда 4.2 дизелите, тука нямаше оферта за под 20 000лв. Иначе примери има колкото си щеш.

А и за първото не си прав, не ги продават едни и същи хора. Автосалоните главно влачат автовози от Италия. А и все пак толкова години са създавали връзки и канали там, естествено ще си държат на тяхното.

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                              Никой ли не попита КАТ - Бургас и Варна на какво основание спират регистрацията?
                              А темата, май се изчерпи...
                              Май май...

А за Варна и Бургас, знае ли се на 100%, че е така? Това е малко като - катаджийте във Варна и в Бургас конфискуват кола, ако си пил, а в Пловдив черпят бира. Нали законите са едни.
                              Последно редактирано от panaira; 26-03-09, 22:56.

Коментар

Първоначално публикуван от panaira Преглед на мнение
                                Бих се съгласил с тебе, ако ми кажеш кое на тази :

http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...403&f1=details

е по-хубаво от тази:

http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...635&f1=details

Разликата не е малка, горе долу 80% от цената на втората оферта.

Обявите са напълно случайно подбрани, просто Лендкрузер ми дойде на акъла най-напред. Може би заради аватара ти. И аз се бях надъхал за такъв Лендкрузер, когато там вървяха по 3500 паунда 4.2 дизелите, тука нямаше оферта за под 20 000лв. Иначе примери има колкото си щеш.

А и за първото не си прав, не ги продават едни и същи хора. Автосалоните главно влачат автовози от Италия. А и все пак толкова години са създавали връзки и канали там, естествено ще си държат на тяхното.

Май май...

А за Варна и Бургас, знае ли се на 100%, че е така? Това е малко като - катаджийте във Варна и в Бургас конфискуват кола, ако си пил, а в Пловдив черпят бира. Нали законите са едни.
                                Разлика има,ама по снимки не става.

Как разбираш състоянието на двигател и трансмисия по снимки
                                ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X