Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колите с десен волан няма да бъдат вече легални!? Само слухове или...

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Колите с десен волан няма да бъдат вече легални!? Само слухове или...

Аз искам да попитам колко от вас които казвате че е лошо и трудно и опасно да се кара кола с десен волан деиствително сте карали такива коли и сте се убедили че това е така А за тесните пътища ( те пътищата са наизчезване ) та за тесните такива както водаче на автомобил с десен волан трябва да внимава да не настъпва осевата линия така и водача на аавтомобил с ляв волан трябва да не навлиза в канавката Ами ако няма осева линия и пътя е тесен и двата типа водачи КръГом
    Поздрави!
    [B]Ако искаш да имаш нещо което никога не си имал, може би трябва да направиш нещо което никога не си правил![/B]
    [B]If you want, you can![/B]

Коментар

Първоначално публикуван от jorkara Преглед на мнение
      Ами ако няма осева линия и пътя е тесен
      А то по принцип няма и единствения начин да караш в "платното" е като караш максимално в дясно

Виж, за едно нещо съм съгласен с всички противници, и това са фаровете. Всеки каращ кола с обратен волан, трябва да се отнесе сериозно към този факт и или да ги смени с леви, или да ги свали достатъчно ниско.

Коментар

Първоначално публикуван от panaira Преглед на мнение
        А то по принцип няма и единствения начин да караш в "платното" е като караш максимално в дясно

Виж, за едно нещо съм съгласен с всички противници, и това са фаровете.
        Съгласен съм на 100% и понеже на моита неможе да се свали надолу съм си поръчал лепенка
        [B]Ако искаш да имаш нещо което никога не си имал, може би трябва да направиш нещо което никога не си правил![/B]
        [B]If you want, you can![/B]

Коментар

Първоначално публикуван от preslav38 Преглед на мнение
          Здравеите!
          Понеже от сигурен източник научих че в КАТ Бургас от около седмица са спрели да регистрират коли с дясна дирекция вчеращният репортаж ми доиде доста тенденциозно. Говори се че и във Варна може да се случи нещо подобно. Та афектиран от репортажа и наглоста писах меил до БТВ да им поясня някои неща, защото бяха сложили едно момиченце да направи репортажа, което потвърждава мнението ми за това че голямата ръка на едрите вносители от Италия и Германия. Ето го и меила който написах в него съм оборил според мое мнение и мотивите им.
          " Зравейте!
          В репортажа ви за колите с дясна дирекция нарушихте едно от основновните правила на журналистиката, или да потърсите мнението на отсрещната страна.
          Така поднесен репортажа може само да ме наведе на мисълта, че обслужвате интересите на вносителите на коли с лява дирекция и най-вече едрите търговци , които имат или парите или връзките да издействат репортажа.
          От седмица се говори че в КАТ Бургас са спрели да регистрират такива коли и този репортаж идва доста "навреме" за да настрое масите срещу този тип коли.Чудесно начало на една ПР акция срещу десния волан.
          Ще си позволя да оборя твърденията за това клко са "опасни" тези коли:
          1. Десния волан пречи при завой
          В България за всеобщо учудване на тези вносители на коли няма само десни завои т.к. предимството на левия волан е че в този случай се отваря ъгъла на видимост. Респективно при десен се подобрява видимоста на ляв завои а както всички знаем в БГ има и такива завои.
          2. При трафик има проблем с управлението на този тип коли
          В трфик НЕ се правят изпреварвания а престроявания, а видимоста е ограничена до предния автомобил ( в наи-добрия случай 2 м ), което по никакъв начин няма касателство с дирекцията. Самите престроявания се извършват и при двата типа положения на волана с поглеждане в огледалата за обратно виждане или завъртане на главата т.к. на тази планета се престрояваме все още и в двете посоки.
          3. Трудно се свиква, както с карането така и със сменянето на наскоростите
          Тук само ще кажа че когато нямаш мотивация и гледаш от страни винаги е трудно.
          Свиква се за не повече от 500 км шофиране.
          90% от колите са автоматик, което ограничава до минимум работата със скоростите.
          4.Проблем при изпреварването
          Това единствената точка кедето има неудобство при шофирането.
          Но то се избягва чрез монтиране на допълнителни огледала или камери.
          Тук е мястото да вметна че това кара шофьорите на този тип коли да са много по-внимателни при изпреварванията.
          Опита от Европа показва че проблем за регистрацията на такива коли няма. Единствено се изисква да се пренастроят фаровете ако позволява, сменянето им с такива предназначени за коли с ляв волан, или чрез залепянето на специална лепенка на левия фар.
          Относно обръщането на волана от оторизирани сервизи. Смятам че тук отиваме на въпроса, кой ще определи тези сервизи и дали няма да се създаде условие за корупция, която после трябва да се избие а и при оганичаването на пазара за предлагане на такъв вид услуга цените гарантирано ще скочат. При тези условия ще се обезмисли напълно закупуването на автомобил от Англия и така ще попаднем отново в лапите на гореспоменатите търговци на автомобили. Не смятате ли че така се ограничава конкуренцията и идеята за ЕС и свободно движение на стоки и услуги.
          От ваша страна очаквам да обосновете мотивите си за излъчването на този репортаж публично или ще остана с впечатленнието че е с користни цели. "
          Бих искал да призова всички собственици на коли с дясна дирекция да лобират за тях и да разнищим истинските мотиви на тази акция.
          Късмет
          +100

отскоро карам и джип с десен волан, и съм учуден от "трудностите" при каране
          такива просто няма, ако човек е внимателен и разумен, а аз лично съм такъв, независимо къде е волана, и дали съм на пътя или не
          Последно редактирано от Veni1; 26-03-09, 15:02.

Коментар

Здравеите!
            Радвам се че има хора, които са зад каузата за автомобили от Англия, с всичките им ПРЕДИМСТВА и недостатъци.
            За авсички, които коментират по темата бих помолил ако не са управлявали поне 200км такъв автомобил да не изказват мнение въз основа на външни впечатления и предрасъдаци ( не питай старило а патило ), за да не влизаме в излишна полемика.
            Аз ще се радвам ако и вие ( Panaira, Jorkata ) пишете или препратите от Ваше име меил до БТВ, защото съм убеден че това е нарочна кампания от страна на едрите вносители.

Късмет и 1000000000000 безаварийни км на всички.

Коментар

Карал съм Ровър Шерпа с дясен волан доста време.
              Не мисля, че е по-неудобно,
              даже е по-добре в повечето случаи,
              с изключение на тия, когато трябва
              да изпревариш по-високо ППС, а нямаш навигатор.
              Не знам камерата, ако я имаш,
              дали дава достатъчно качествен образ за обекти на 100-200м.?
              Обаче, кой ще следи дали дясноволанния автомобил има камера?!
              Закон тррябва да се прави за това и най-вече за ФАРОВЕТЕ.
              То и сега никой не проверява на пътя регулировката на фаровете.
              Не съм против обратната дирекция,
              както не съм против хората да карат по-евтини автомобили.
              Стига това да не застрашава безопасността,
              т.е. мен, вас, нас.
              И от тази гледна точка, какво ли казват по въпроса англичаните?!
              Как ли е при тях с лявата дирекция(на автомобила),
              дали е безопасна за тяхното движение, или мислят друго???

Коментар

Ето тук един колега е споделил нагледно как е с камера: http://desenvolan.5forum.net/forum-f3/topic-t19.htm

Коментар

Тодоре, в тия дискусии за десните волани, логичните аргументи не важат. Както се казва "Надежда всяка тука оставете". Булгаристанецо никога не се прее*ава. Като кажеш, че десният волан ограничава силно видимоста, се вадят камери и перископи. Като кажеш, че е кофти да се сменят скорости с лява ръка, се оказва, че всички коли са автоматици. Не можеш да убедиш тариката, че колата му не е тарикатска.

Ето малко смешки по темата, та поне да се посмеем.

Мутра си купила японски джип с десен волан. На другия ден аверите му го питат:
                  - Ей, картоф как е джипа?
                  - Екстра, само дето като плюя през прозореца все нацелвам жената у окото.
                  ------------------------------------------------------------------------
                  Това е култово:
                  http://log.bg/users_images/3/3858.jpg
                  Последно редактирано от ixeos; 26-03-09, 14:50.
                  Vitara 2.0 V6
                  Honda CRV (Gen 1)
                  Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                  ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от panaira Преглед на мнение
                    Ето тук един колега е споделил нагледно как е с камера: http://desenvolan.5forum.net/forum-f3/topic-t19.htm
                    Стотици хора ще се замислят за приказките си.
                    Евала Панаир
                    П.С.
                    Пишете на БТВ, не оставяйте така нещата. http://www.btv.bg/contact.pcgi

Коментар

Според мен автомобилите с десен волан пречат най-много(да не кажа ЕДИНСТВЕНО И САМО)НА АВТОДЖАМБАЗИТЕ!Защото когато хората можеха горе-доло да скътат по някой лев да си купят кола,като идеш в салона и се опиташ да купиш нещо на разумна цена,а не с двойна и + горница ти казват..."Е аз няма да ти я подарявам"а сега вече банките не дават много-много кредити и "подарък" вече хората не могат да си позволят.И понеже си гният по салоните "нормалните коли"взеха да им са опасни "ненормалните".
                      БЕНЗИН В КРЪВТА,МАСЛО ПОД НОКТИТЕ И КАЛ НАВСЯКЪДЕ!!!
                      TLC 70 1KZ-T В ПРОДАЖБА!!!
                      Съби Радев А(-) 0895745706

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                        Тодоре, в тия дискусии за десните волани, логичните аргументи не важат. Както се казва "Надежда всяка тука оставете". Булгаристанецо никога не се прее*ава. Като кажеш, че десният волан ограничава силно видимоста, се вадят камери и перископи. Като кажеш, че е кофти да се сменят скорости с лява ръка, се оказва, че всички коли са автоматици. Не можеш да убедиш тариката, че колата му не е тарикатска.

Ето малко смешки по темата, та поне да се посмеем.

Мутра си купила японски джип с десен волан. На другия ден аверите му го питат:
                        - Ей, картоф как е джипа?
                        - Екстра, само дето като плюя през прозореца все нацелвам жената у окото.
                        Това е култово:
                        http://log.bg/users_images/3/3858.jpg
                        Теб много те кефят темите за десния волан ,да пишеш пълни безсмислици .По скоро ти подхождаш булгаристански с твоите писания , защото колите с десен волан на никои не пречат . За кви тарикати говориш ..... хората просто си карат и се радват на колите си .
                        Последно редактирано от tododad; 26-03-09, 15:03.

Коментар

Без кавги, да не заприлича темата на една друга.

Тая снимка де IXEOS е пуснал с волана с ремъка... Това наистина го правят, не е монтаж или базик. Бях набарал сайта на фирмата в САЩ, която го прави, но за съжаление не мога да го намеря. Имаше снимки на много коли "обърнати" по този начин. Цената беше нещо като 1500$ или от сорта и отнемало незнам си колко дена.

ПП, аха, ето напипах нещо подобно: http://www.postalthings.com/right_hand_drive_kits.htm , ама е от ляво на дясно. Незнам защо им е на Американците зорлен да стоят от дясно.

Коментар

така ги правят за пощата (все пак пощенската кутия е от ляво на пътя)

Коментар

Теб много те кефят темите за десния волан ,да пишеш пълни безсмислици .По скоро ти подхождаш булгаристански с твоите писания , защото колите с десен волан на никои не пречат . За кви тарикати говориш ..... хората просто си карат и се радват на колите си ,а такива хора като теб които никога не са се качвали в кола с десен волан почват да говорят смехотворни и безсмислени неща.
                              Не ме кефи, боли ме. Както ме боли от излющените панелки с иззидани тераси от неизмазан итонг и бяла турска ПВЦ дограма без стоманена армировка. От топлоизолираните кръпки по панелките, нароилите се намусени булгаристански брадясали и некъпани физиономии по улиците. От тъпите портиери с основно или средно образование в държавните чиновнически учреждения дето ти говорят на "ти". От факта, че вече сто години Алеко си звучи все така брутално актуален. А десните волани? Ами те са просто щрих, проявление на този български манталитет. Който е живял извън БГ в културна държава и е направил тъпата грешка да се върне с илюзията, че нещо някога ще се промени, усеща за какво говоря. Усещането е все едно си тряскаш главата в бетон.
                              Vitara 2.0 V6
                              Honda CRV (Gen 1)
                              Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                              ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от bastuna Преглед на мнение
                                Според мен по опасно е да ги има ...и по добре даги забранят
                                КОЛЕГА СЛЕД КАТО ГО КАЗВАШ,ЗАЩО НЕ СЕ ОБОСНОВЕШ?Или просто да кажеш нещо по темата...Сигурно имаш навъртяни стотици хиляди километри с такъв автомобил и за това си толкова категоричен.
                                БЕНЗИН В КРЪВТА,МАСЛО ПОД НОКТИТЕ И КАЛ НАВСЯКЪДЕ!!!
                                TLC 70 1KZ-T В ПРОДАЖБА!!!
                                Съби Радев А(-) 0895745706

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X