Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колите с десен волан няма да бъдат вече легални!? Само слухове или...

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колите с десен волан няма да бъдат вече легални!? Само слухове или...

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
    Браво, честито! Само внимавай, че скоро имам път с ТИР-а към Бургас. И той е с десен волан, не виждам много като се изнасям, ама кво от това. В днешно време и без друго колите ги правят от меки ламарини, та ги хрускам като дъвки. Тия с левите волани, или поне някои от тях успяват да се спасят - мятат се извън пътя и ако няма дърво си живуркат. Ама при тия с десните имам 100% успеваемост.

Стив Райт, 2008 година

Disclaimer: За прекалено сериозните дясно настроени хора в този форум, изрично упоменавам, че това е шега! Ако някой се чуди кой е Стив Райт, може да види това http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/7707641.stm
    Колега стига с тия тирове! банално и смешно е вече.....тази тема е изчерпана отдавна!
    всичко от тук нататък е -аз харесвам руси ти брюнетки.
    Оставете това да го решават некадърните,алчни политици.нали все пак за това сме ги събрали там......
    TЛК 80-4.2ТД
    ТЛК 73-2.4ТД
    ...................

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
      Отиваш с документите в КАТ. На отрязъка за нов собственик пишеш името, на който ще регваш, също така там в дясно на документите има място за данните на новия собственик. Гледат документите, гледат на нов собственик кво пише, преглеждат колата и ти дават документи с номера. Нищо особено. Аз последно правих тази операция юни месец, но до колкото знам няма промени. Единствено има възможност да се заяда за фаровете/до сега само в Търново май става така/ и да не искат да ти регнат с тия фарове. При тоя случай ще трябва да търсиш леви само за регистрацията. Струва около 50-60 лв регистрацията, като преди да отидеш в КАТ си правиш застраховка на колата, вписваш данните, номера на шасито, но на регистрационен номер оставяш празно. По мое време нямаше еко такса. Сега май тя се плаща в КАТ - ако има запознат да каже.

Благодарско
      За застраховката не разбрах?! Тя ще си има застраховка но от УК, трябва ли да правя нова или мога с англииската да я регистрирам, и след това вече да си я застраховам?

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
        Заради това че не чистят ляво/горе.
        За фаровете-принципно говоря ,не за преправени(ксенони).За нормална кола с лява дирекция в дясно фаровете имат ъгъл нагоре,за да се виждат знаците по пътя.При колите с лява дирекция това е обратно!Това заслепява!
        Фаровете се ргулират безпроблемно.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan pekov Преглед на мнение
          парво да се похваля че и аз влезнах в клуба на offroad-арите,второ много ме саблазняваха ниските цени на десните волани. после научих че те били с по ниско качество на изработка и се отказах. сега карам toyota landcruiser 3.0 95g невероятна е! та баща ми оня ден минава преглед и са му казали, че ако е с десен волан ниама да мини преглед!!!
          Колега, ти някога докосвал ли си се до Англииска " обратна " сглобка!?
          Карал ли си !? - или си чул нещо...от някой!

Знаеш ли на мен ми казаха , че ръсенето на слухове и глупости по мрежата води до интелектуален оргазъм...
          Някой нещо казал на някого...за нещо си...

Само наивни лаици могат да си позвалят да твърдят неща ...оповавайки се на слухове.

ЦЯЛАТА ТЕМА Е ЕДНА ГОЛЯМА ГЛУПОСТ! ПРОСТО НЯМА ТАКОВА НЕЩО!

....Вие знаете ли колко специализирана техника и тежко товарна такава е внос от Острова..
          Там в този сектор са истинските огромни печалби. Така , че трудно ще се забрани на определени кръгове..регистрацията и печалбата.
          СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
            Фаровете се регулират безпроблемно.
            Това получава ли се:
            http://www.fiat-bg.org/forum/files/t...im_130_491.jpg
            http://img.photobucket.com/albums/v2...ts_adjustm.jpg
            Ако е така значи е О.К.
            Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

ех като чета мненията още малко ще се убедя, че е по-хубаво да карам кола с дясна дирекция в България. Даже ще продам и двете си коли и отивам в Англия да взема с дясна дирекция ,че да спестя 2000-3000 лв. . А само да не забравя след това да монтирам три камери, шест радара и три локатора , или пък направо да си взема един щатен навигатор

Коментар

И аз съм против в България да се управляват автомобили с волан от дясно. Но цената и добрия външен вид ме тласкат към такъв вид автомобил за риболов.

Коментар

Колега, ти някога докосвал ли си се до Англииска " обратна " сглобка!?
                  Карал ли си !? - или си чул нещо...от някой!

Знаеш ли на мен ми казаха , че ръсенето на слухове и глупости по мрежата води до интелектуален оргазъм...
                  Някой нещо казал на някого...за нещо си...

Само наивни лаици могат да си позвалят да твърдят неща ...оповавайки се на слухове.

ЦЯЛАТА ТЕМА Е ЕДНА ГОЛЯМА ГЛУПОСТ! ПРОСТО НЯМА ТАКОВА НЕЩО!

....Вие знаете ли колко специализирана техника и тежко товарна такава е внос от Острова..
                  Там в този сектор са истинските огромни печалби. Така , че трудно ще се забрани на определени кръгове..регистрацията и печалбата.
                  Да колега докосвал сам се до Англииска обратна зглобка както си писал, дори и сам карал такава! А да ти кажа до интелектуалаен ".............." не сам стигал,не мислия и че ще стигна! Другото което е че аз нямам никаква полза от това да лажа тук в форума. казвам това което сам 4ул и видиал. аз лично нищо против нямам десните волани да бадат легални в БГ. просто се отказах от тях защото няколко приятели имат десни волани и при скорост над 120-130км/h започва да загрява двигателя,незнам на какво се далжи това но много хора се оплакват от един и сащи проблем!
                  Последно редактирано от Yaro; 15-02-09, 10:47.

Коментар

Слухове са разбира се. Никой не може да ти отнеме правото на лош вкус.
                    Макар че като гледам с какви темпове се разраства пандемията и това че колата с десен волан вече не е само за социално слаби, щото и Х5-ци се навъдиха, може и да им измислят някаква кушия както преди време шибнаха лепенки на S-класите с газови уредби.
                    Докато ги има тениските NIKE на Димитровградския пазар, ще има и коли с десен волан.

Коментар

парво да се похваля че и аз влезнах в клуба на offroad-арите,второ много ме саблазняваха ниските цени на десните волани. после научих че те били с по ниско качество на изработка и се отказах. сега карам toyota landcruiser 3.0 95g невероятна е! та баща ми оня ден минава преглед и са му казали, че ако е с десен волан ниама да мини преглед!!!

Хаха да !!! Таблото и интериора го правят от рециклирани кофички от кисело мляко

Коментар

Да колега докосвал сам се до Англииска обратна зглобка както си писал, дори и сам карал такава! А да ти кажа до интелектуалаен ".............." не сам стигал,не мислия и че ще стигна! Другото което е че аз нямам никаква полза от това да лажа тук в форума. казвам това което сам 4ул и видиал. аз лично нищо против нямам десните волани да бадат легални в БГ. просто се отказах от тях защото няколко приятели имат десни волани и при скорост над 120-130км/h започва да загрява двигателя,незнам на какво се далжи това но много хора се оплакват от един и сащи проблем!
                        Оф топик...:

Колега,по-голяма глупост отдавна не бях чел.Че какво общо има позицията на волана с греенето на двигателя?!
                        Последно редактирано от Yaro; 15-02-09, 10:48.
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

то въпроса ми повече към офтопик клони ама ади...
                          как става така че кола с десен волан струва на половина по малко от тази с левия
                          като се замислиш един и същ модел кола година на производство и т.н. продавача у Германия иска 10 000 а този у Англия 5 000
                          защо

Коментар

Ами защото в Англия пазара е много по-затворен и преситен.Кои европейци ще тръгнат да си купуват коли с десен волан?
                            Докато виж какво става в Германия,Италия,Холандия....То не са турци,араби,сърби...Целия бифш соц.лагер се обзавде с коли от там.Става дума за милиони бройки.

Коментар

Отговорът е тривиално прост. Коли с десни волани в Европа се карат само на Острова. Там за разлика от нас си сменят колата на всеки 5-6-7 години и е много трудно да си я продадеш на старо, тъй като всеки гледа да вземе нещо ново па макар и по-нисък клас. Просто казано, трябва да ги продават извън Острова. Навън обаче никой освен българи и румънци не им ги иска, щото е крайно криво и неудобно да нямаш видимост като караш. Така островитяните са принудени да ги дават за жълти стотинки.

Прочети тая статия
                              http://paper.standartnews.com/bg/art...article=211659
                              Vitara 2.0 V6
                              Honda CRV (Gen 1)
                              Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                              ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от cerebral Преглед на мнение
                                то въпроса ми повече към офтопик клони ама ади...
                                как става така че кола с десен волан струва на половина по малко от тази с левия
                                като се замислиш един и същ модел кола година на производство и т.н. продавача у Германия иска 10 000 а този у Англия 5 000
                                защо
                                Може би поради още по-евтиния внос от Япония на 5-6 годишни коли. Погледни колко Паджерота се продават и сравни цените им с Шогун. А е едно и също. И си ги внасят отдавна.
                                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X