Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колите с десен волан няма да бъдат вече легални!? Само слухове или...

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колите с десен волан няма да бъдат вече легални!? Само слухове или...

И аз мисля, че всичко по темата е изчерпано. Ако ги забранят ще се чуе. Мнения колкото искаш. Все пак не е добре да се внасят такива коли безразборно.
    http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
    http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Да се внасят хубаво ама не и да се регистрират обръщането на един форд бус у дома в гаража ми стъпа 1000 лв, толкова ще струва и обръщането и на един джип среден клас.
      Който не може сам да иде на майстор пак е на сметка да ти вземе максимум 2000лв. пак ще караш джип за 7к от Англия вместо същия за 10к от Германия.
      п.п. Аз лично се чустван неспокойно ако някой ми е бърникал колата и аз не съм гледал поне какво е правено...

Коментар

Първоначално публикуван от cerebral Преглед на мнение
        Аз лично се чустван неспокойно ако някой ми е бърникал колата и аз не съм гледал поне какво е правено...
        И аз така.
        Ако видиш как се обръща волана на джипове с цял преден мост,
        със сигурност няма да искаш да си возиш семейството в него.

Коментар

A не е...

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
            И аз така.
            Ако видиш как се обръща волана на джипове с цял преден мост,
            със сигурност няма да искаш да си возиш семейството в него.
            Toва не го разбрах. Понеже сериозно съм се замислил да обръщам една 110-ка искам да знам с какво ще се сблъскам. С какво ще се наруши сигурността при смяната на местата?

Коментар

Aз с бус съм се блъскал само няма никакъв проблем.
              Виж джип с преден мост... там е сложно(предполагам)

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                Toва не го разбрах. Понеже сериозно съм се замислил да обръщам една 110-ка искам да знам с какво ще се сблъскам. С какво ще се наруши сигурността при смяната на местата?
                При всяка кола е специфично и повечето майстори не се занимават много с детайлите, а гледат да претупат нещата. Така че трябва да внимаваш кой ти го прави и да е изпипан целия процес. При Фрилендър се води сравнително лесно/макар че си е доста работа и специфична/, но ако е пишман-майстор пак ще си остави ръцете. Ако изпипа всичко става добре. Моя слава богу стана идеално. Проучи обаче точно за модела, щото сега говорим с приятели на Паджеро да речем да стане идеално ти трябва целия железен панел под таблото от ляв волан и тва значи рязане, подсилване. Става всяка кола по мое мнение, но има различни специфики и на различна цена.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                  На всички джипове с цял преден мост и пружини отпред, за да се обърне волана трябва да се премести ухото на напречната щанга от едната греда на другата. На пръв поглед изглежда супер лесна работа за 20 минути, макар че на повечето модели ухото не е огледално и дясното не става ляво, но общо взето се изрязват заварките и се заваря от другата страна. Що обаче после заварките се късат, малко хора могат да ти кажат и тези които го обръщат със сигурност не са от тях. Отговора е че напречната щанга е най-натоварената щанга в окачването, на всичкото отгоре заварката на ухото е натоварена през рамо. Ако пък има лифт и щангата не е хоризонтална, силата която действа върху ухото направо се удвоява.
                  Като се скъса ухото не че не искам да съм в колата ами не искам да съм на 200метра около нея.

Коментар

Кинекс, не плаши излишно Насов. За колегите които не знаят Ленд Ровърите са заводски предвидени да се правят и с лява и дясна дирекция с една и съща рама. Който не вярва да се пъхне под предницата на едно Дискавъри или Дифендър - за тях гарантирам защото имам опит. Всички отвори и уши са симетрични, така че, Насов дерзай! Загледайте и таблата на тези автомобили (за Дискавъри имам в предвид I-ва серия - и 200tdi и 300tdi). Че си има играчка - има си, но не е нищо чак толкова непостижимо и опасно.
                    "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

• До: Колите с десен волан няма да бъдат вече легални!? Само слухове или...

A задължително ли е това преместване? Намерих една статия и там не става дума за нещо подобно... Цялата процедура изглежда пипкава, но не и сложна...

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                        Кинекс, не плаши излишно Насов. За колегите които не знаят Ленд Ровърите са заводски предвидени да се правят и с лява и дясна дирекция с една и съща рама. Който не вярва да се пъхне под предницата на едно Дискавъри или Дифендър - за тях гарантирам защото имам опит. Всички отвори и уши са симетрични, така че, Насов дерзай!
                        Верно, на болтове е. Не се бях заглеждал.

Коментар

Иначе не казахте знаете ли някой по търновско да се занимава стова...

Коментар

Първоначално публикуван от cerebral Преглед на мнение
                            Иначе не казахте знаете ли някой по търновско да се занимава стова...
                            Ами не казват, защото май никой не е чувал. Прегледа ли темата за обръщане. Там има доста писано. Ако човека си свърши работата добре и до Петрич да отидеш си заслужава. Ако пък имаш някой грамотен майстор в Търново с повече желание, внимателна работа и нужните части съм сигурен, че ще ти направят колата.

Коментар

Питал съм няколко майстори които ми харесва как работят категорично ми отказват.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                                Слухове са разбира се. Никой не може да ти отнеме правото на лош вкус.
                                Макар че като гледам с какви темпове се разраства пандемията и това че колата с десен волан вече не е само за социално слаби, щото и Х5-ци се навъдиха, може и да им измислят някаква кушия както преди време шибнаха лепенки на S-класите с газови уредби.
                                Докато ги има тениските NIKE на Димитровградския пазар, ще има и коли с десен волан.
                                ами ще има... Х5 за 8500 лири как ти звучи... при това под 60 000мили

а за изпреварването между Стара и Нова Загора... почти целия път е с непрекъсната линия и знаци (60км)- ако спазваш правилника най-много някоя каруца да изпревариш... на магистралата ляв-десен волан... все едно...

а сега се сещам - най-добре да се вземе учебна кола - щи си кара човек от "инструкторското" място направо
                                Последно редактирано от Тедо /LJ73/; 25-02-09, 13:12.
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X