Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на ГНП BOSCH VP 44 и подобни

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Ремонт на ГНП BOSCH VP 44 и подобни

Здравейте , имам проблем. Колата не пали когато температурите паднат, проверил съм : въздух в системата, свещи , реле за свещи, датчик за температурата, ЕГР, вихрови клапи, компресия и акумулатора е нов. Когато температурите паднат под 0-та колата пали от 4-тот въртене и върти доста лесно все едно съм отвил свещите.
    Дали проблемът може да е в помпата ?

Коментар

Компресия?
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Компресията е добре , може ли да е от центровка на помпа и колко струва проверка на стенд и евентуално центровка

Коментар

Първоначално публикуван от malele Преглед на мнение
          Ако има начин не пращайте в БОШСЕРВИЗ-Пловдив, останах много разочарован от тях, моя проблем се намери в лентовия кабел на помпата, едно приятелче ми го смени , нов струва 180 лв. с подмяната още 50. Да ама за същото в БОШСЕРВИЗ-Пловдив ми поскаха 1600 лв. и цъкаха с умиление, колко лоша е работата и няма оправия. Не им стана номера, много големи гадини са, дано да не попадат в при мен , хубаво, ще ги подредя тия лъжци. Смени си датчика Мнпого одран или търси помпа ....
          В кой бошсервиз Пловдив че и аз си оставих джипа там и ми искат 1600 за помпата до бриколаж ли е сервиза

Коментар

Благодарение на Кики.Т днес още един клиент си реши проблемите с Опелчето.При положение че колата няколко месеца е от сервиз на сервиз най-накрая се оправи.Евала за помощта.
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 31-01-14, 20:08.
            0878424143
            0887424150

Коментар

Първоначално публикуван от BATKO PEPI WR Преглед на мнение
              Благодарение на Кики.Т днес още един клиент си реши проблемите с Опелчето.При положение че колата няколко месеца е от сервиз на сервиз най-накрая се оправи.Евала за помощта.
              Петима майстори (по думите на клиента) си питаха дедовите некой и друг месец, бате Кики и бате Пепи оправиха бангията (сори, колата) за 2 часа. Си мамата...
              0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
              Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
              Суперскан България www.decbg.com
              Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Здравейте.Имам проблем с Г.Н.П. на Форд Фокус 1.8 ТДИ.При студен двигател пуши бяло сиво и мирише на нафта,двигатела прекъсва все едно е на три цилиндъра.
                След като загрее всичко се оправя.Прегледаха ми дюзите и са идеални.Казаха ми цена за ремонт на помпата(механична част и смяна на комп.)около 1000-1100лв.
                А видях че по назад в темата сте писали цена за ремонт на помпа около 500лв.Колата си пали нормално,не гасне,върви си,но до като загрее става адска димна завеса.В Бургас ми казаха че няма сервиз за тези помпи

Коментар

Колега докато не се качи помпата на стенд кой каквото и да ти говори си е само гадаене.Казвам ти го защо защото нqкой "майстор" ще ти предложи без да се свалq (а при теб свалqнето си е доста криво) да се опита да отремонтира и след като не стане все пак ти трqбва да му платиш за опитите некви пари.След което електрониката ти давам гаранциq че ще е унищожена и тогава се почва с мъките.Ще имаш избор втора ръка помпа в незнайно състоqние за некви пари или ремонт на твойта коqто може да речем освен електроника да има повреда и в механиката и ремонта отиде колко колата.Та съвета ми е прежали парички провери си q на стенд за да ти е сигурна работата пък тогава решавай от там на сетне какво да правиш.Казвам ти го от собствен опит това е моето мнение.Поздрави
                  0878424143
                  0887424150

Коментар

Благодаря за съвета.Лошото е че в Бургас няма стенд за такива помпи,ако може да ме ориентирате към някой сервиз.Вече трета година карам с тоз проблем

Коментар

Здравейте!Имам странен проблем с вектра Б Y20DTH ,проблема се появява само при работа на оборот.Колата пали и върви чудесно както в студено така и в топло време,НО когато я оставя да работи на оборот и натоваря леко с нещо двигателя да речем с климатика или хидравликата на волана оборотие леко падат до тук проблем няма.Проблема се появава като спра да натоварвам двигателя ,започва силно да се тресе все едно че работи на 3 цилиндъра когато пак го натоваря с климатика да речем проблема изчезва.В компютъра на колата грешки не се записват.Възможно ли е проблема да е в помпата?

Коментар

Първоначално публикуван от milenmilen211 Преглед на мнение
                        Здравейте!Имам странен проблем с вектра Б Y20DTH ,проблема се появява само при работа на оборот.Колата пали и върви чудесно както в студено така и в топло време,НО когато я оставя да работи на оборот и натоваря леко с нещо двигателя да речем с климатика или хидравликата на волана оборотие леко падат до тук проблем няма.Проблема се появава като спра да натоварвам двигателя ,започва силно да се тресе все едно че работи на 3 цилиндъра когато пак го натоваря с климатика да речем проблема изчезва.В компютъра на колата грешки не се записват.Възможно ли е проблема да е в помпата?
                        Напълно, най вероятно в калибровъчните стойности в паметта на помпата.
                        0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                        Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                        Суперскан България www.decbg.com
                        Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Здравейте, имам Фронтера Б 2.2 TDH 99г. 116к.с. и имам следния проблем:Когато е студена пали и върви без проблем, форсира се нормално и всичко е ок, но като загрее малко двигателя гасне и не мога да запаля.След като изстине пали и върви нормално.Проверил съм горивен филтър, връзки по вакуми, гориво в резервоара има достатъчно.
                          Моля дайте съвет.
                          Благодаря ви предварително.

Коментар

Какво излиза на диагностика когато не пали ?

Коментар

Не мога да кажа поради причината че колата се намира в малко населено място и най близкия диагностик е на 100 км, водя преговори в момента да дойде на място за диагностика.

Коментар

Здравейте изчетох доста от темата за тези помпи vp44,нека и аз споделя моя проблем
                                Колата е Нисан Алмера Тино 2.2ди винаги пали , но понякога като подаваш плавно газ тресе между 1000 и 1500 оборота и в този момент започва да пуши синьо.
                                Поправим ли е този проблем и от какво го прави това,бях решил да я продавам но с този проблем няма как да стане...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X