Обява

Свий
Няма добавени обяви.

OFRM Geotrade 5.50

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: OFRM Geotrade 5.50

Първоначално публикуван от Desislavd Преглед на мнение
    Хрумна ми една малко странна идея, но мисля, че би била много полезна.. Не знам как вървят нещата с Junction View, но ето идеята ми..[ATTACH=CONFIG]305605[/ATTACH]
    Като по тъмното петно на пътя е дълбока дупка а по светлите петна, по малки дупки
    Абе колега - то само дупки, еле пък сега! Тая катинка трябва за някой пътища да е постоянен екран и да се мести стрелката постоянно.
    Nothing comes from nothing...

Коментар

идеята не е лоша. Извинете за краткото "лирично" отклонение от темата! Може просто колко 70% от пътищата в станата да се маркират като непавирани. И готово. Изключва се рутирането по тях и готово !!! Лошото на подхода е, че ще станем пешеходци. А за интусиастите каквито са 100% от българските шофьори остава offroad дяла.

Коментар

На мен, като човек не се занимаващ с OffRoad, бих желал карта City с възможност за реки и водни канали (ходя за риба от време на време а и като минавам покрай някоя река да не се чудя коя е).
        А колкото до Изолиниите, още един човек с 215-ска се оплаква, че като премахне техния слой се изключва цялата карта. Когато е изключено всичко, при опти да пусне само Topo картата, се пускат и линиите. При мен е същото - не мога да оставя само картата без изолинии (nuvi 2250).

Коментар

Хрумна ми една малко странна идея, но мисля, че би била много полезна.. Не знам как вървят нещата с Junction View, но ето идеята ми..[ATTACH=CONFIG]305605[/ATTACH]
          Като по тъмното петно на пътя е дълбока дупка а по светлите петна, по малки дупки
          Колеги, приканвам към по-сериозен поглед и уважение към усилията, хвърлящи се за изработката на картата. Описването на временни обекти (дупки, гълъби и/или пол на полицая на съответното кръстовище) е не само несериозно, но и невъзможно. Достатъчен е труда по актуализация на посока на движение, променящи се ограничения.

Първоначално публикуван от bios Преглед на мнение
          На мен, като човек не се занимаващ с OffRoad, бих желал карта City с възможност за реки и водни канали (ходя за риба от време на време а и като минавам покрай някоя река да не се чудя коя е)...........
          На картата има и имената на реките. Разбира се, на по-големите. За притоците и по-малките вади, екипа с радост очаква вашите имейли с координатни точки и имена.
          А за рибаря, няма по-голям кеф от OffRoad картата. Може да стигне до гьола по много пътища.
          Последно редактирано от Pacific; 26-04-11, 16:59.
          LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Първоначално публикуван от Pacific Преглед на мнение
            Колеги, приканвам към по-сериозен поглед и уважение към усилията, хвърлящи се за изработката на картата. Описването на временни обекти (дупки, гълъби и/или пол на полицая на съответното кръстовище) е не само несериозно, но и невъзможно. Дотатъчен е труда по актуализация на посока на движение, променящи се ограничения.

Нали за това е темата? Или аз греша?
            Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
            Казвайте си каквото ви е на душата - това е целта на тази тема. Ние ще преценим по желанието на клиентите как да оптимизираме ресурсите които имаме.
            Това несериозно ли ти се струва?
            http://www.btv.bg/news/katastrofi-in...intsident.html
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0000000067_799.jpg
Прегледи:1
Размер:29.0 КБ
ID:5258466Натиснете снимката за да я уголемите

Име:460x345.jpg
Размер:48.6 КБ
ID:5258467Натиснете снимката за да я уголемите

Име:28_f40f0.jpg
Размер:14.4 КБ
ID:5258468
            Знам, че ОФРМ не са Агенция Пъта Инфраструктура, но хубаво ще е ако идеята бъде развита някога.

Коментар

Нали за това е темата? Или аз греша?

Това несериозно ли ти се струва?
              http://www.btv.bg/news/katastrofi-in...intsident.html
              [ATTACH=CONFIG]308059[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]308060[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]308061[/ATTACH]
              Знам, че ОФРМ не са Агенция Пъта Инфраструктура, но хубаво ще е ако идеята бъде развита някога.
              Колега ама ти май сериозно ... ?!?
              Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Дупките са прекалено диномично променящи се "обекти" - невъзможно е за нашата фирма да ги следим и описваме - това е ясно.

Коментар

При IGo, има възможност, да показва с имена и пресичаните улици на колата, пример:Движение по Борис,пресечена И.Гешов, после Г.Софийски.
                  Така и така ги има улиците с имената си,просто да се показват и от ляво и от дясно ако улицата е с различно име:Вляво Тотлебен, вдясно Борис.
                  Функцията според мен е доста удобна,ако може да я направите и за ОФРМ,ще е страхотно.
                  Пътят е целта.

Коментар

Първоначално публикуван от bat_vanko Преглед на мнение
                    Колега ама ти май сериозно ... ?!?
                    Сериозно, несериозно започнато е да се прави това като poi от колеги в друг форум..
                    Dupki i neravnosti v4.rarДУПКИ И НЕРАВНОСТИ V.3.rar

Коментар

Те радарите вече пищят на всеки километър , а дупките ще са на всеки метър.
                      П.П. А в духа на темата - аз лично искам една изчистена City версия само с пътната мрежа ,даже и без контури на сгради. Просто изказвам личното си мнение , въпрос на вкус.....

Коментар

Сериозно, несериозно започнато е да се прави това като poi от колеги в друг форум..
                        [ATTACH]308093[/ATTACH][ATTACH]308094[/ATTACH]
                        Нали предложението не е насочено към това - да караме без да гледаме пътя ?

Ако зрението ми е толкова зле, че да не видя дупката по пътя (или наистина съм затруднен да я видя по време на проливен дъжд), то как ще разбера къде точно на пътното платно се намира тя, когато ми изпищи апаратчето за наличието й ???
                        И кой ще отрази закърпването на дупката. Или ще караме месеци наред със старата версия, където има предупреждения за дупки, а пътя отдавна е ремонтиран???

Събин и Милстан са прави в дадения случай! Поне аз така мисля.
                        Таралежчето е "птица" упорита, не го ли ритнеш - не излита !

Кто-то из Великих и Мудрых сказал, что когда меняют пастуха, только стадо считает, что меняется хозяин.

Коментар

Естествено, че не е насочено към това - да караме без да гледаме пътя.. Просто има участъци на пътя, в определени райони на България, които никога няма да бъдат ремонтирани, или поне близките години..Аз мога да кажа 10 такива места в Ямболска област, които от 5 години стоят зле и стават все по-зле..Също така има дупки, които като запушат тази година, на следващата са станали още по-големи, заради некачествения асвалт, проливните дъждове и заледяване през зимата..Това например е пътя между с.Зимница и петолъчката.. milstan е минавал от там и предполагам знае за какво става въпрос..

Коментар

Колеги,
                            Всеки от нас е страдал от дупки. Миналата зима съм хвърлил 3 /ТРИ/ предни гуми /2 с балони и една направо скъсана/, но просто ТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ МАРКИРАТ КОРЕКТНО и съответно информацията ще е прекалено остаряла или няма да я има точно там, където ще си строшим колите за съжаление.
                            Предлагам да се концентрираме и да помогнем на екипа да развие по-бързо картата, защото там изоставаме, а това не е добре. По-добре търсенето по адреси да оправим, пътищата да са точни, забранените улици и участъци и т.н.
                            От мен помощ за Свищов и региона /селата/ - малко съм бавен, защото като всички Вас нямам грам свободно време, но съм тъп и упорит - ще намеря вариант да помогна. Само ще помоля екипа да каже какво точно искат /по мейла разбира се/, за да станат нещата за 5.60 версията.
                            Nothing comes from nothing...

Коментар

Първоначално публикуван от charger Преглед на мнение
                              При IGo, има възможност, да показва с имена и пресичаните улици на колата, пример:Движение по Борис,пресечена И.Гешов, после Г.Софийски.
                              Така и така ги има улиците с имената си,просто да се показват и от ляво и от дясно ако улицата е с различно име:Вляво Тотлебен, вдясно Борис.
                              Функцията според мен е доста удобна,ако може да я направите и за ОФРМ,ще е страхотно.
                              Тази функционалност при мен я има - докато ме навигира на самата карта се изписват имената на улиците покрай които преминавам, независимо дали е главна или някоя забутана. А в горния край на дисплея си пише на коя се намирам.

За реките - има ги в Topo картата не в City, вярно не я използвам заради изолиниите, които не мога да спра.
                              Може би контурите на сградите и растителността трябва да са в отделен слой - всеки ще си решава да ги пуска или не.

Коментар

Най-вече искам да се стартира Трафик-инфото, защото това би ни било от най-голяма полза предимно в София. После и за страната (най-вече за затворени пътища и тн., защото и в провинцията има задръствания, но се търпят и нямат нищо общо със софииските). Картата в момента изглежда перфектно и са много малко вариянтите да се улесни повече от това - примерно да се направи гласово управление на български. Трябва да се добавят някои градове и сегашните да се актуализират (еднопосочни и тн.), че като се сетя преди 2 години какви ядове съм брал в централните улици на Пловдив...(как ме пращаше в насрещното на еднопосочните и как Нюви-то ми много държеше да накара да мина през едни заграждения и да изляза на централната пешеходна и тн.). Не искам да го преживявам повече.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X