Обява

Свий
Няма добавени обяви.

OFRM Geotrade 5.50

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: OFRM Geotrade 5.50

Първоначално публикуван от Sim3 Преглед на мнение
    Имам желание, фотоапарат, обикалям града непрекъснато - кажете какво е необходимо като информация, за да се въведе ето тази графика [ATTACH=CONFIG]286492[/ATTACH]на първо време в "най - добрия град за живеене" - Бургас..... За сега LANE ASSIST работи мн. добре с 1 - 2 необходими корекции по кръстовищата, които ще ви изпратя в скоро време. Бих желал също да видя и 3D сградите, които в момента са сиви кутийки да бъдат запълнени с цветни графики, които ще доближат българската карта с тази - например на Италия. Желая на екипа да не губят кураж, защото: ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ...
    Благодаря за желанието да ни помогнете. Наистина без Вас няма как да се справим!

За начало снимка от разстояние, на която да се виждат ясно надписите. Също и waypoint къде е това и в каква посока е движението.

Коментар

Първоначално публикуван от Наско Преглед на мнение
      Здравейте и от мен. Обърнете малко внимание на гр. Бургас.
      Има доста за дооправяне. Също в центъра има две пешеходни алеи. Като едната е
      АЛЕКО БОГОРИДИ а другата АЛЕКСАНДРОВСКА
      Картата не би трябвало да рутира през тези 2 улици, те са забранени за коли.

Докато се борим с малките градове, големите се променят и явно добавките, които ни изпращате не са достатъчни. Ще мисля как да комбинираме нещата да ги обиколим пак големите градове.

Коментар

Улица "Гладстон" в Бургас ми направи впечатление, че на картата е направена еднопосочна. До колкото разбрах това е било поради ремонт на пътя, но сега коли се движат и в двете посоки..

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
          Единственото което има повече е графика в селата.

Но колко е грешна тази карта само.... ако се интересувате мога да дам примери със снимки. В момента това е най- грешната карта на страна, защото хиляди километри черни пътища и пътеки са отбелязани като асфалт и рутира от там.
          графиката в селата е доста полезно нещо, сега мога да рутирам приятели до вилата
          -
          между другото наскоро от познати разбрах, че в България има едно 10ина души които работят към Naвтек по картографирането на страната;
          та предполагам ще се подобрява тяхната карта. А и сайт имат за поправки.

Интересно, дали не може да направите и вие някакъв такъв сайт? Да не се пращат поправките само по мейл, ами да има картата и да може човек да цъка там.

Важно е ОФРМ винаги да е с едни гърди по напред

Що се отнася до конкретни предложения за подобрения, бих предложил:
          1) да се поизчисти малко картата. На места има отбелязани толкова много черни пътища на км^2, че е доста объркващо човек да си подбере маршрут или да разбере за какво иде реч.
          2) Да се прецизират слоевете и детайлите, като прехода при zoom-in / zoom-out е по плавен. В момента положението е 'нема нищо, па току си е** майката '
          3) Хижите в планината излизат само на много-детайлен зум, защо е така? Изкарайте ги по-нагоре да се виждат, наравно с върховете примерно. Трудно е да се ориентира турист в планината, търсейки по малкото екранче.

желая ви успешно развитие през новата 2011та година
          Последно редактирано от tarambuka3500; 08-01-11, 15:00.

Коментар

Първоначално публикуван от ggeorgiev Преглед на мнение
            Ми аз лично бих искал да започнете да вкарвате данни и картинки за LANE ASSIST, кръстовища със сфетофари (да имат икона със сфетофар), подобряване на улиците които са двупосочни а всъшност са еднопосочни и т.н. - та като начало в София а след това и по другите градове. Мисля че достатъчно добре е покритието за да се влагат повече човекочасове за развитието му и е по-добре да се пренасоат усилията в вкарване на всички налични в момента услуги в картата.
            +2 - и на мен това ми липсва и мисля, че ще е полезно! Особено омразно ми е по Константин Величков - уж са само две ленти, ама на всяко кръстовище са различни - ту едната напред и наляво, другата само надясно; ту едната напред и надясно, другата само наляво...

А и ще ми е интересно да измислим някакъв начин за пращане на ъпдейти и разглеждане на подобни неща в MapSource
            Петър Събев

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
              Картата не би трябвало да рутира през тези 2 улици, те са забранени за коли.

Докато се борим с малките градове, големите се променят и явно добавките, които ни изпращате не са достатъчни. Ще мисля как да комбинираме нещата да ги обиколим пак големите градове.
              Като цяло има неточности най-вече в центровете на големите градове, поради строителство, забраняване на улици, превръщане в еднопосочни и най-вече в пешеходни зони.

Центърът на Пловдив вече трябва да е оправен (и в 5.40, за 5.50 има някои дребни корекции), пратих ви и Русе, за останалите градове обаче или трябва някой колега да прати пълен ъпдейт на центъра или да се извъртят...

Другото - не знам има ли как в картата да се вкарат временно затворени улици, път в ремонт, проходи и т. н. Ако тази информация може да се обновява отнякъде ежедневно (само с ъпдейт не стига) или в реално време както е с трафика, ще е супер да го пуснем от 5.50
              Петър Събев

Коментар

Ето още няколко предложения от мен:

1. Пешеходен и велосипеден режим

Знам, че повечето от нас ползват навигаторите си в автомобили, но има и много, които ги ползват с велосипеди или пеш... Та навигацията и подробността на картата в тези режими може да се подобри, ще е чудесно да се добави и нещо като CityXplorer за големите градове в България.

2. Паркинги

Като цяло тази функционалност не е много полезна в момента, защото има въведени много малко паркинги в картата. Никой не търси къде да паркира на 3-4 км от точката, в която е, така че трябва да се вкарат възможно най-много паркинги.

3. Добавяне на повече точки за различните категории.

Във всяка бензиностанция ОМV или Лукойл има минимаркет, тоалетна и wi-fi.
                В почти всеки ресторант има WC.
                Във всеки "Кауфланд" и "Метро" има паркинг и тоалетна.
                С такива примери, може да се мине по тези точки и да се добавят допълнително другите категории POI без да се налага да се пращат поправки за всеки отделно... Така, ако спешно ми е нужна тоалетна, няма да се налага да проверявам освен тази категория и бензиностанции, ресторанти и магазини.

4. Хотели и заведения да се отбелязват с брой звезди.
                Така вече е направено за Несебър, но малко ровене в Интернет ще даде информация за всички хотели...
                Едно е да видиш:

Хотел Ягода
                Хотел Череша
                Хотел Ябълка

друго е:

Хотел Ягода *****
                Хотел Череша **
                Хотел Ябълка ***

Човек бързо се ориентира къде какво да очаква.

Подобно може да се направи и с ресторантите и останалите заведения.
                Т.е. селските кръчмета и суперлукс ресторантите да се различават:

Кръчма Ягода $
                Механа Череша $$
                Ресторант-градина Ябълка $$$$$

5. Ясна система за транслитериране на отделните имена, както от кирилица на латиница, така и обратно...

примерно: HAPPY BAR & GRILL vs. HEPI BAR I GRIL
                или RESTAURANT STEAK HOUSE vs. RESTORANT STEK HAUS

и обратното: Кръчма "Рок Стар" => ROCK STAR PUB vs. KRACHMA ROK STAR

RESTORANT vs. RESTAURANT
                KAFE vs. CAFE
                PICARIA vs. PIZZA
                MAGAZIN vs. SUPERMARKET / SHOP

както и

Starbucks Coffee => Кафе Стар Бъкс => KAFE STARBAKS
                Lidl => Лидъл => Lidal
                Volkswagen => Фолксваген => Folksvagen

та... в това отношение аз си предпочитам английските имена, но най-важното е системата да е единна, защото в момента има POI-та във всякакви варианти и на кирилица, и на латиница
                Петър Събев

Коментар

Това евентуално би станало с трафик антените към устройствата, но като се има на предвид колко често се правят ремонти, ту едната улица, ту другата нейна съседна..Другото, което не трябва да забравяме е, когато дойде нов градоначалник на власт как всичко започва коренно да се променя по пътищата, давам за пример Сливен и Бургас - големи реформи, голямо чудо..Доста трудно ще стане това с: "в картата да се вкарат временно затворени улици, път в ремонт, проходи и т. н."
                  За съжаление...

Коментар

Първоначално публикуван от Desislavd Преглед на мнение
                    Това евентуално би станало с трафик антените към устройствата, но като се има на предвид колко често се правят ремонти, ту едната улица, ту другата нейна съседна..Другото, което не трябва да забравяме е, когато дойде нов градоначалник на власт как всичко започва коренно да се променя по пътищата, давам за пример Сливен и Бургас - големи реформи, голямо чудо..Доста трудно ще стане това с: "в картата да се вкарат временно затворени улици, път в ремонт, проходи и т. н."
                    За съжаление...
                    В случая, когато една 100 м уличка е затворена се преживява, но примерно, когато е затворен Проходът на републиката и, естествено, табели за това няма докато не стигнеш до самия проход, си е дразнещо... А и тези ремонти продължават често по няколко месеца! Та, ако има такъв механизъм за големите ремонти и затваряния, сигурен съм, че ще има и доброволци, които да добавят по-малките.
                    Петър Събев

Коментар

Първоначално публикуван от Desislavd Преглед на мнение
                      Това евентуално би станало с трафик антените към устройствата, но като се има на предвид колко често се правят ремонти, ту едната улица, ту другата нейна съседна...
                      Колега, имах предвид точно системата за трафик. До колкото разбрах ще се използва информацията от изградената система на Центъра за градска мобилност: http://www.tix.bg , а там има актуална информация за затворени улици. Само не знам до колко софтуера на Гармин позволява изобразяването на такива подробности.

Коментар

Първоначално публикуван от BORIME4KA Преглед на мнение
                        Другото - не знам има ли как в картата да се вкарат временно затворени улици, път в ремонт, проходи и т. н. Ако тази информация може да се обновява отнякъде ежедневно (само с ъпдейт не стига) или в реално време както е с трафика, ще е супер да го пуснем от 5.50
                        Трафик корекциите трябва да поемат тази функция. Обаче това няма да е скоро, защото трафик информацията е много оскъдна и относно забраните и ремонтите доста грешна и непълна в момента за София. За останалите градове преди да има някакъв трафик център предполагам няма да стане.

Коментар

не съм много в час как точно работи TMC, но дали не е принципно възможно, през системата в София да се предава и генерална информация за страната?

какво имам впредвид: всеки ден КАТ издават една сводка дето я четат по радиата сутрин, къде е затворен някой проход, къде има свлачище, къде има ремонт и т.н. - не повече от 10ина места, но все ключови.
                          ако И ТОВА може да се получава през софийското TMC, би било много добре... ясно, че е работа, но според мен си заслужава, и е постижимо.

ето тук линкче през сайта на СБА:
                          http://system.uab.org/cgi-bin/ShowPO.cgi

Коментар

Да, това ще е втора стъпка след пускането на София.

Коментар

Мисля,че трябва да сложите и по подробна карта на град Гълъбово област Стара Загора,доколкото знам сте идвали в общинта.

Коментар

Първоначално публикуван от bluesoleil Преглед на мнение
                                Мисля,че трябва да сложите и по подробна карта на град Гълъбово област Стара Загора,доколкото знам сте идвали в общинта.
                                Не сме били ние.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X