Обява

Свий
Няма добавени обяви.

OFRM Geotrade 5.50

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: OFRM Geotrade 5.50

Първоначално публикуван от karidov Преглед на мнение
    Здравей, кажи как успя да върнеш фърмуера на Garmin на 5.10.
    Добра вест ,току що излезна фърмуер в 5.30

Коментар

и всичко си дойде на място

Коментар

Първоначално публикуван от connann Преглед на мнение
        С риск да стана досаден, пак да питам: само на мен ли не ми излизат 3D сградите. На City Navigator Europe NT 2009, която ми идва заедно с GPS-а, сградите също са изведени в отделен слой и няма никакъв проблем с визуализирането им. Но на OFRM TOPO 5.50 CYR и LAT версиите сградите се показват само, ако изключа основния слой на картата.
        Проблема си е в фърмуера на уреда. Вижте как е с новият фърмуер?

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
          Проблема си е в фърмуера на уреда. Вижте как е с новият фърмуер?
          С последния фирмуер съм, от преди няколко дена излезе. Бях писал преди, че не ми се показват влаковите релси, но сега се показаха. Както и да е, не държа на 3D-то, само за информация го споменавам.
          А и този фирмуер със сигурност няма да е последният за този модел, поне така се надявам ...

Коментар

Първоначално публикуван от yor Преглед на мнение
            и всичко си дойде на място
            Не съвсем, меко казано! Поне не и при мен. При детайли на Most продължава да се държи както когато беше с фърм. 5.20. Единствената едва забележима разлика е че с фърм. 5.30 успява да зуумне 4-5 (или макс. 6) пъти (с плюса или минуса) и след това се самоизключва, докато при фърм. 5.20 успяваше да зуумне 1, макс. 2 пъти и следваше самоизключване. Без значение дали съм включил или изключил контурите. При детайли на Normal няма самоизключване, но продъжава да е бавен както с 5.20. Чак при детайли на Least всичко се оправя. Освен това изолиниите продължават да са като "отсечени":

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:56116.jpg
Прегледи:1
Размер:169.7 КБ
ID:5273514Натиснете снимката за да я уголемите

Име:137128.jpg
Размер:162.9 КБ
ID:5273515Натиснете снимката за да я уголемите

Име:53618.jpg
Размер:203.3 КБ
ID:5273516Натиснете снимката за да я уголемите

Име:114341.jpg
Размер:222.2 КБ
ID:5273517

Но Събин май е прав, че е по-скоро от фърмуера, отколкото в картата, защото при определен зуум изолиниите са си добре:

Име:130981.jpg
Размер:252.0 КБ
ID:5273518

Така че, който е с 1390Т или въобще със серията 1ХХХ и иска непременно да е с ТОРО версията да си кара с детайли на Least.
            Макар че, с детайли на Least понякога е мазало:

Име:87053.jpg
Размер:114.0 КБ
ID:5273519Натиснете снимката за да я уголемите

Име:78823.jpg
Размер:143.0 КБ
ID:5273520Натиснете снимката за да я уголемите

Име:170459.jpg
Размер:75.2 КБ
ID:5273521

Или пък, както вече ни стана навик, чакаме следвашия фърмуер! Или връщаме на 5.10 ))

Коментар

13xx и 14хх не са уреди за ТОПО карти. Те са градски уреди и за тях е направена City картата. Ако искате топо карта, ползвайте поне лайт варианта и без изо линии. топо картата е изключително тежка за тези уреди и затова се здухват. Просто не им стига паметта.

Коментар

Да, така е, прав си! Аз вече се убедих в това Затова и написах, че който е с 13ХХ и 14ХХ и непременно желае да е с ТОПО, да слага на минимална детайлност. Или, както казваш, да ползва олекотената ТОРО версия. И да, да си изключва изолиниите! За в бъдеще ТОРО картата явно ще става още по-тежка и ще е много добре, ако продължите да пускате и олекотените й версии, за такива като нас, дето искаме с един куршум два заека. Или май по-вярното е "с трици маймуни да ловим".
                Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от ДактаДжоунз Преглед на мнение
                  Да, така е, прав си! Аз вече се убедих в това Затова и написах, че който е с 13ХХ и 14ХХ и непременно желае да е с ТОПО, да слага на минимална детайлност. Или, както казваш, да ползва олекотената ТОРО версия. И да, да си изключва изолиниите! За в бъдеще ТОРО картата явно ще става още по-тежка и ще е много добре, ако продължите да пускате и олекотените й версии, за такива като нас, дето искаме с един куршум два заека. Или май по-вярното е "с трици маймуни да ловим".
                  Поздрави!
                  А тествал ли си я как е ЛТ версията на тези уреди. Защото тя би трябвало да ползва много по малко памет.

Коментар

С новия фърм. 5.30 още не! С 5.20 работеше добре! Възнамерявам сега да я сложа и довечера на път за нощна смяна ще я изпробвам реално!

Коментар

Инсталирах ЛТ версията. Пуснах симулативно рутиратне до Триград (просто него си избрах, не нарочно). Държи се много добре, без насичане, няма самоизключване дори и детайлите на Most + включени контури. А с детали на Normal или Least (без значение дали контурите са вкл/изкл) направо си "лети" почти като City версията. Явно високата детайлност е нещото, което най-много "гълта" от паметта и уреда издъхва. Контурите като че ли не му пречат чак толкова!? Но "проблема" с "отсечените" контури остава:

Име:70573.jpg
Размер:131.2 КБ
ID:5273528Натиснете снимката за да я уголемите

Име:78326.jpg
Размер:110.8 КБ
ID:5273529Натиснете снимката за да я уголемите

Име:68703.jpg
Размер:156.5 КБ
ID:5273530Натиснете снимката за да я уголемите

Име:73463.jpg
Размер:126.9 КБ
ID:5273531

Обаче, както казах и по-горе, това май е по-скоро проблем в апарата (фърмуера), отколкото в картата защото това отсичане се получава при зуумване на 300метра. При 800м. всичко е ОК

Име:65860.jpg
Размер:189.2 КБ
ID:5273532

Като доказателство към това твърдение (предположение) прилагам още 2 снапшота:

Име:177443.jpg
Размер:64.8 КБ
ID:5273535Натиснете снимката за да я уголемите

Име:176616.jpg
Размер:61.1 КБ
ID:5273536

Някъде по-горе четох че някой е имал проблеми с латиница/кирилица. Ето какво се получава при мен, пак при различно зуумване:

Име:212254.jpg
Размер:63.3 КБ
ID:5273541Натиснете снимката за да я уголемите

Име:205333.jpg
Размер:76.4 КБ
ID:5273542
                      При по-голям мащаб - латиница, при по-малък - кирилица. Тук вече не съм сигурен от картата ли е или пак от уреда!?
                      Последните две снимки са на детайли Normal и изключени контури!
                      Довечера ще изпробвам ЛТ при реално рутиране и утре ще пиша какви са впечатленията ми.
                      Последно редактирано от ДактаДжоунз; 28-04-11, 15:31. Причина: Ъъъъъ, объркал съм малко метрите при зуумването, но смисъла си остава

Коментар

Аз на моето nuvi 1310 пак си върнах стария фърмуер - версия 5.10 и нямам грижи, дори и с пълната TOPO карта. Явно Гармин нещо яко оплескаха в последните 2 версии на фърмуера.

Коментар

Както обещах вчера ето впечатленията ми от вчерашното и днешното реални рутирания с Нуви 1390Т, фърм. 5.30, OFRM 5.50LT, детайлност на макс, включени контури. Нарочно започнах с "най-тежкия" режим за Нувито с цел ако се наложи да "смъквам" настройките. Но не се наложи! Уреда си работеше чудесно! Никакво забиване, никакво насичане при опресняване на екрана, абе въобще не забелязах разлика със Сити версията! Продъжавам да мисля че високата детайлност е нещото, което най-много "гълта" от паметта и уреда издъхва. От друга страна обаче, с фърм. 5.10 ОФРМ 5.50 ТОРО също си вървеше добре на детайли Least и Normal. Само на Most имаше леко забавяне и то не винаги, а само когато му се налагаше да преизчислява.

Коментар

Благодаря за информацията, ние нямаме възможност да тестваме толкова подробно всяко устройство на Гармин.

Принципно 765, 13хх и 14хх с топо карта и максимално ниво на детайлност е малко като да теглиш TIR с Трабантче

Коментар

Отпадна ли старта на трафика от 29.04 ?
                              Последно редактирано от Pacific; 01-05-11, 17:20.

Коментар

Събине, малко помощ за един неграмотник.
                                И аз, барабар Петко с мъжете си купих жепесе - Гармин Нуви 205 W. Сега като видях темата и реших да се ъпдейтвам(бахти думата).
                                Всичко карах по инструкциите, обаче като свалих файла и реших да го разархивирам не стана. Пише ми, че няма файл за екстрактване.
                                Пробвах с други файлове - тях ги разархивира, но тоя не ще. От какво може да е?
                                И понеже мойто Гарминче е от евтините, коя карта е подходяща за него?
                                Предварително се извинявам за лаишките въпроси.
                                Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                                имат право да гласуват на избори.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X