Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спийд камери България (в разработка)

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Спийд камери България

Добро решение, защото много хора включително и аз следя редовно тази тема и трудно се ориентирам за поредната версия пример 52_7, за да актуализирам в машинката. Многобройните известия за нови точки затруднява потребителите да разберат кога е излязла нова версия. Начинанието е страхотно ... аз също ще помогна за своевременното актуализиране на информацията.
    Въпрос на организация...
    Нека се въведат правила те са в основата на успеха...
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

мога да дам хостинг, където да стоят файловете.
      То биха могли и тук да стоят, обаче силно се съмнявам, че повечето посетители влизат на първата страница, където биха могли да стоят...
      От друга страна Google Groups могат да се окажат нож с две остриета, защото в темата са забъркани два форума...
      Последно редактирано от darkstar_; 18-09-09, 21:01.

Коментар

Първоначално публикуван от darkstar_ Преглед на мнение
        Кое е вярното?
        507 N41.94737 E23.09675 3 60 Е79 , камера до Симитли
        508 N41.94737 E23.09675 2 60 засада, Симитли
        грешката е моя, sorry.ето вярното. грешката е само в xls файла. сега съм го оправил

507 41.94737 23.09675 Е79 , камера до Симитли
        508 41.95447 23.10445 засада, Симитли
        509 42.23890 23.08922 Е79 , засада, до Дупница
        последна версия на спийд камерите и засадите: http://paralax.org/garmin/

Коментар

• До: Спид камери

Първоначално публикуван от kiro.b Преглед на мнение
          Потвърждавам че е така,освен това и камерата на магистрала "Тракия" до разклона за Лозен от пет години не стоят полицаи.Минавам почти всеки ден по два пъти,също така ми я маркира и в посока за София.
          предполагам става дума за точка #48 - изтрих я. давайте номерата , бе хора, нали за това номерираме точките. знаеш ли, колега, колко села Лозен има в България, поне 2 са близо до магистралата.

Коментар

Първоначално публикуван от vlado_ct Преглед на мнение
            ...
            Виждам,че си пуснал само едната точка до Езерче,но там са 50/50 на едното или другото място. Да не изгори някой,успокоявайки се,че е преминал критичната точка
            върнах първата точка - #156 (другото Езерче)

Коментар

към пост #1106 на @gadev прилагам
              версия 0.52_7 на латиница (със и без звук) за Garmin XT
              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от gadev Преглед на мнение
                новата версия с последните поправки 052_7 (кирилица)
                прилагам и всички gpx файлове
                Колега, пак благодаря за новата версия! Имам една молба обаче. Връщам ти gpx файловете, които си приложил. Отворих ги и си поиграх малко с правописа - сбъркани имена на улици, изпуснати букви, точки, запетаи и т.н. Не знам за другите, но мен лично ме дразни в една такава високотехнологична машинка да вкараш грешни текстове. Ако не ти представлява трудност, в следващите версии ползвай коригираните файлове - което видях оправих, но има още.
                Прикачени файлове

Коментар

Радвам се, че някои от вас подкрепят идеята. Относно ножа с две остриета, както каза колегата - идеята е всичко да се пренесе там, или да остане тук, но не на двете места.

Разбира се, че може да не е гугъл групс, може да се напише и проста системка, но тогава трябва да мислим за цял хостинг с ПХП, бази и т.н, а пък за 1 файл все се намира хостинг.

Идеята ми е сигнализирането да става доста по-бързо и да се проверява по-бързо. В тази тема пишем за всичко, а не примерно само за точките. Оттам идва и затруднението.

Не ми е проблем да направя програмка, която примерно да следи само ФТП-то на този сайт, ако файлът се качва там. Въпросът е да се олесни не само изтеглянето, но и управлението на информацията.

Коментар

Първоначално публикуван от penkomitev Преглед на мнение
                    Имам едно предложение. Дайте да си направим една регистрация в Google Groups
                    Не разбирам с какво Google Groups ще е по различен от този форум. Ако няма правила в темата или не се спазват, ще стане пак същото. Мисля, че проблемът е разводняването на темата с разни странични неща. Към момента тук се дискутират следните неща:

1. Точки за контрол на трафика.
                    2. Звуков съпровод на точките
                    3. Съвместимост с различи устройства
                    4. Технология за компилиране
                    5. Работа с ПОИ
                    6. Всякакви общи въпроси

Предлагам тази тема да се концентрира само върху точките (места, вид, достоверност) и версиите. Останалите неща да се отделят в друга тема, свързана с използването на информацията. Всички дискусии за иконки, звук, шрифт или устройства са важни и интересни, но те нямат отношение към самата информация. Версиите вече се предоставят и в "сорс", т.е. всеки може да си направи своя компилация.

Предлагам някой модератор да помогне да въведем малко ред.
                    Garmin nuvi 765

Коментар

Това, че се предоставят в соурсе е добре, защото например аз си ги настройвам на 5 км отгоре, личен избор.

Ако темата се направи само за информация, нещата ще се оправят. Обаче предлагам две нови чисти теми.

Може първото мнение да съдържа винаги актуалната версия, така ще е най-добре.

Коментар

Първоначално публикуван от penkomitev Преглед на мнение
                        Това, че се предоставят в соурсе е добре, защото например аз си ги настройвам на 5 км отгоре, личен избор.

Ако темата се направи само за информация, нещата ще се оправят. Обаче предлагам две нови чисти теми.

Може първото мнение да съдържа винаги актуалната версия, така ще е най-добре.

да една само за актуалните версий а тук да се опсъжда самата версия и да се праштат точки и корекций

забравих да спомена за една корекция под номер 306 с.Калчево засада не е 50 кл а 40 кл но много рядко пазят
                        Последно редактирано от Наско; 19-09-09, 19:45.

Коментар

Значи за камера #419 потвърждавам,че си е точно на мястото и гледа в двете посоки макар и да има мантинела между платната.

За #301 - Белокопитово,щом колегата gr_kanev ги е виждал,нека остане. Просто всяка седмица минавам от там и не ми се е случвало,ама то си е до късмет

За N43 25.315 E26 32.807 - с.Манастирско - патрулка с радар двете посоки 50км/ч - потвърждавам я колега и дори днес видях,че ограничението е 40км/ч

И последно - #153 на която бях пуснал нови координати е с ограничение 90км/ч а не 60км/ч както е във версия 52_7(не помня как беше в предишните,може още тогава да си е било грешно)

Коментар

Ако не възразявате, предлагам да приемем следните правила:

1. Подаване на нова информация във формат
                            long, lat, type, speed, road No, place, direction, town, description

long - географска дължина (dd.ddddd - decimal degrees)
                            lat - географска ширина (dd.ddddd - decimal degrees)
                            type - 1-redlight, 2-police, 3-speed camera
                            speed - ограничение на скоростта
                            road No - номер на пътя
                            place - идентификация на мястото (улица, бензиностанция и.т.н.)
                            direction - посока на контрол
                            town - в района на кой по-голям град се намира
                            description - описание в свободен текст

2. Подаване на корекции
                            #nnn, описание на корекцията

#nnn - номер на точката

При подаване на точки от други форуми и сайтове трябва да се внимава много, тъй като има много ентусиасти, които предлагат грешна и подвеждаща информация. Най-малкото трябва да е ясно, че информацията е взета от такова място, за да може да бъде внимателно проверена.
                            Garmin nuvi 765

Коментар

Първоначално публикуван от vtolev Преглед на мнение
                              Ако не възразявате, предлагам да приемем следните правила:

...direction - посока на контрол...
                              Кой е най-лесния начин при отбелязването на точката да определя direction - посоката на контрол?

Благодаря предварително.

Коментар

Да попитам - това за посоката за контрол какъв смисъл има (освен за магистрали, булеварди и др. подобни, и евентуално пресичане на пътища на няколко нива) ? Ако е "засада", на всички е ясно, че могат да спират и в двете посоки; ако е "камера", те или са дублирани за всяка посока, или снимат и в гръб.

Сега малко корекции :
                                #416-Шереметя, обл. Велико Търново, Е772 - във файла 60 км/ч, реално ограничението е 40 км/ч
                                #136-В Търново, на входа - посока града засада, във файла е 50 км/ч, реално и в двете посоки има ограничение първо 60 км/ч, после 40 км/ч. Спират и в двете посоки.
                                #459 - Е772, 60 км/ч се дублира с #290 - Е772 Малиново,до бензин.Петрол, спийд камера, 50 км/ч. Реалното ограничение (не съм напълно сигурен) е 60 км/ч (нека ако някой мине оттам да провери).
                                #251-м-ла Хемус, изхода към Варна преди завоите във файла е 60 км/ч, реално има такова ограничение, но има и 50 км/ч - предлагам да остане по-ниското.
                                #302-Ябланица, засада във файла е 50 км/ч, реално ограничението е 60 км/ч
                                #418-Микре, обл. Ловеч, Е772 във файла е 50 км/ч, реално е 60 км/ч ограничението
                                #264-Е772, на изток от Сопот във файла 60 км/ч, реално там ограничение няма (т.е. 90 км/ч) - прав път; вярно че има паметник и застават полицаи понякога
                                #267-Антоново, засада във файла 80 км/ч, реално 60 км/ч
                                #253-Е772, м-у В Търново и Антоново може би е добре да се редактира името на "до разклон с.Кесарево-гр.Стражица", или каквото там позволява мястото
                                #289-Сопот, засада във файла 60 км/ч, реално е 70 км/ч. Може би и тук е добре да се "пипне" малко името - да се добави "с." или "село" към Сопот, и е добре да се даде и номера на пътя - Е 772
                                #266-Абланица, засада - не знам кой е сложил във файла 80 км/ч, но там ограничение няма (т.е. 90 км/ч). Вярно, че се случва там да застават, и че наблизо има и друга засада, но това не променя фактите.
                                #140-м-ла Хемус, посока Варна засада реалното ограничение е променено от 80 км/ч на 90 км/ч. Добре е и във файла да се отрази.

И накрая да отбележа - тези корекции (е, почти всичките) съм ги давал и преди, но явно се вземат различни източници, и затова постъпва отново невярна информация. Добре е да приемем правила (както се предложи по-горе), и да ги спазваме. Така вместо да се занимаваме по няколко пъти с едни и същи точки - дали са отразени, правилно ли е, и т.н., ще можем да се концентрираме към по-нататъшно усъвършенстване и на другите места.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X