Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ъглошлайф?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ъглошлайф?

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
    нелепо е защото Flex не предлага качество, или нещо друго?

м/у другото запознат ли си със семантиката на думата "джип" в българския език?
    Ох. Със семантиката не, но пък имам дребни сведения за етимологията на думата. Дали е свързан с ford или jeep, все тая. Никой не брои тези марки за еталон в наши дни.
    Flex не предлагат достатъчно качество/цена и затова са екзотика навсякъде по света. Ако задълбаем в дебрите на лингвистиката в тема за инструменти ще ни бият, да знаеш.

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
    Е точно със сравнението на циркуляр SKIL не е уместно,тая марка е една идея по добра от райдера.
    Сравнението е свързано с това какво означавa skilsaw и откъде произхожда в англоезичните страни. Skil просто са изобретили циркуляра някъде между двете световни войни. Пропадането на марката си е съвсем отделна тема.
    Последно редактирано от bokomo; 04-12-13, 20:58.

Коментар

Аз мисля че винаги трябва да се копува българското,особенно от вече близо 2 години спарки ,спре производството на некой неща в китай и вече всичко се произвежда в България.
      Българското ...не съм много съгласен -- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=164623....
      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
        нелепо е защото Flex не предлага качество, или нещо друго?
        Kво е Флекс ???
        Нещо Райдър,Ферм Или някакво подобно лайно ?

Коментар

Какво искаш дами покажеш с тема за някаква ръждива печка,никъде не видях да пише че някой се е оплакал от спарки,а тая печка никъде не видях да пише че е българска.
          0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
            Kво е Флекс ???
            Нещо Райдър,Ферм Или някакво подобно лайно ?
            Е как бре незнаеш марката flex,от тази марка идва названието на ъглошлайфите да им казват флексове,тази марка преди беше с качество от рода на нашите стари ъглошлайфи ЕЛТОС.
            0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
              И аз съм изправен пред избор като в първият пост от темата.Трябва да си купя малък ъглошлайф ф125, защото имам голям български, който е за ремонт, не ми е удобен за дребни работи, а и ще го ползвам от време на време. Споделете за нещо читаво любителско и пробвано в ниския ценови клас 40-70/80 лв.
              Отиваш в магазина и взимаш по- тежкия. Тук са се изговорили достатъчно други неща. От пластмасовата пластина на спусъка, допряна до статорния пакет; през цамовите отливки на главите... нищо ново. При еднакви цени, взимаш по- тежкия. Е ся, ако има извадени гнезда през кожуха за смяна на колекторните четки, си е благина, ама едва ли ще стигнеш до тях.
              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Е как бре незнаеш марката flex,от тази марка идва названието на ъглошлайфите да им казват флексове,тази марка преди беше с качество от рода на нашите стари ъглошлайфи ЕЛТОС.
                Не е точно така. Признавам, че никога не съм държал оригинален flex в ръцете си, но отзивите за тях винаги са брилянтни. Проблемчето е, че един 230 мм флекс струва четирицифрена сума и като следствие фирмата е бутикова, каквото и да означава това в света на инструментите. Предполагам колегата, който препоръча flex e виждал такъв, но няма представа за цените и препоръката на такъв уред е най-малкото нелепа, а ако им знаеш ценовата политика си е чиста подигравка в тема, в която се обсъждат райдери за по 19 лева.

Коментар

В тема която обсъжда ъглошлайфи за деветнайсе лева нищо не е нелепо
                  В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                    Аз пък, за хоби и непрофесионална употреба препоръчвам 115 мм.
                    Боша не държи тормоза, който търпи Макитата. Имал съм и двата.
                    Кой бош,зеления ли ?

Имам три макити 115,125,230 мм. Имам райдер 3 бр. 115 мм,имам хитачи 125 мм,спарки 125 мм с рег на оборотите имам 2 бр. бош 125 мм сини и един 115 мм зелен бош,...а и един жълт еинхел...до сега само един райдер е дал фира,разбиха се лагерите трите другите си бачкат.....Не сравнявах синия бош нито с макита нито пък с хитачи,между другото с най голямо недоверие подхождам към хитачи,имам служебни акумулаторни литиевойонни винтоверти на цени по високи от на макита и са пълни боклуци в сравнение с макита,на макита имам почти цялата гама ел. инструменти с малки изключения но боша е в пъти по добър избор,за акумулаторните предпочитам макита макар че боша не е за подценяване !
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Лилиий, баси как се е развила темата !

Благодаря на колегите за препотвърдените си мнения,
                      но ме интересуват лични мнения за ценовия клас 50 +/-10лв. за ъглошлайф Ф125мм. 900-950W,
                      защото по-мощните са с по-дълъг корпус-дръжка отзад, и не са (ми) удобни за работа с една ръка.

А относно "като ще даваш 60-70лв. вдигни си малко бюджета и си вземи нещо по-добро" ще кажа:
                      Като ще давам 70-80, по-добре да дам още 30-40 за нещо доста по-читаво,
                      ама където 120-130, там и 150-160,
                      ама като ще се дават 160-170, направо да се похарчат около 200 за нещо бая прилично.

Е да, ама не !
                      Такива пари не ме притесняват,
                      но как да дам 200лв. за нещо, което я ползвам 1-2 пъти в годината, я не.
                      И понеже въпроса е принципен, а и няма да разнасям машинката по кафетата да я показвам колко е тарикатска,
                      съм се ориентирал в ценовия клас около 50лв.

Май само Търтея ме е разбрал.
                      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Май само Търтея ме е разбрал.
                        Райдера си работи безгрижно, а бая тормоз отнесе. Взимаш от тежките
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Разходи се до Баухаус. Мисля, че имат това дето го търсиш и с 5г. гаранция.

Коментар

[QUOTE=Джоу (x3mrjoe);2359171]
                            но ме интересуват лични мнения за ценовия клас 50 +/-10лв. за ъглошлайф Ф125мм. 900-950W,
                            защото по-мощните са с по-дълъг корпус-дръжка отзад, и не са (ми) удобни за работа с една ръка.

Те такова животно има само по етикетите на Райдер и Ко!
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Лилиий, баси как се е развила темата !

Благодаря на колегите за препотвърдените си мнения,
                              но ме интересуват лични мнения за ценовия клас 50 +/-10лв. за ъглошлайф Ф125мм. 900-950W...
                              Ти недей много да вярваш на тия ватове. Като искаш конкретни съвети- купи си SKILL, нищо че не е 950 W. От Баумакса трябва да ти дойде точно към 50-60 лв. Другото ще ти го повторя за трети път, почетвъртвайки... по- тежкия, байно. По- тежкия е истината.
                              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Метабо WE 14 125 plus струва си парите и е 100%немско или истинска и здрава ракетка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X