Първоначално публикуван от Ясен
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Резачка за дърва, марка модел и лични впечатления
Свий
X
-
Малко въпроси към знаещите. Имам Stihl MS271 и моторна коса Husqvarna 323RII . Доста години служат вярно и взех да се питам какво ли е състоянието на буталата. Не че имам някакви оплаквания, просто ей така -за спорта, махнах свещи, ауспуси и тн и разгледах. Виждат ми се горе-долу ОК, но си поръчах манометърче за да премеря компресията. Какви стойности трябва да показва уреда и в бъдеще, като реша да ги освежа, минава ли се само с бутало или се сменя и цилиндър ?2015 KTM EXC 450 six days Argentina
Toyota Land Cruiser KDJ 125
Коментар
-
Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнениеНе че имам някакви оплаквания, просто ей така -за спорта, махнах свещи, ауспуси и тн и разгледах. Виждат ми се горе-долу ОК, но си поръчах манометърче за да премеря компресията.
Пс. Данните на манометъра няма да са "прецизни" - има много фактори които "участват"в крайния резултат. Начална информация може да се получи ако с Вашата "установка" пробвате и на еталонен (доказано изправен) двигател. При мен, всичко над 5-6 ат. (на студен двигател) приемам за изправно. А разликите между трите манометъра е повече от 2 ат. Макитата-61 куб.см. прави 8ат. .
- 1 like
Коментар
-
Далече съм от мисълта да пипам каквото и да е без нужда. Но едно разглобяване и почистване от нагар и боклуци (по резачката имаше доста, включително по оребряването на цилиндъра, което пречи на охлаждането) никога не е излишно. Като се появат някой ден стандартните признаци на загуба на компресия- трудно палене и липса на ниски обороти, само бутало ли се сменя или бутало и цилиндър? Имат ли размери буталата или са един размер ? Някакъв хонинг на цилиндърчето прави ли се ?2015 KTM EXC 450 six days Argentina
Toyota Land Cruiser KDJ 125
Коментар
-
СпоредЗависи,
Но, ако се работи с тази техниката -всичко се сменя комплект,а в някой случаи е по рентабилно цялата машина.
При професионално ползване машината ще е свършила толкова работа,че отдавна ще е "забравила" за цената си и ако все пак се ремонтира е по добре да седи като резерва.За хоби дейности са почти вечни.
-
-
има тема за акумулаторни резачки, има и за моторни но за електрически на кабел не намерих, та ще питам тук: няма да влизам в гората, ще е за поддръжка на двор и нарязване от време на време на дръвца за камината. Огледам се в електрическата с оглед по-лесната поддръжка и по-малкия шум. Какво ще препоръчате до 200 лв.? Чешките HECHT някой ползвал ли е - с 3 години гаранция са.________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
-
Взех наскоро една мини резачка HECHT 925 R много удобна е за работа, но след около 40 часа работа на едната шпилка, се развали резбата,
Тая шпилка която държи шината и веригата, Те са две шпилки, на вътрешната шпилка се повреди резбата.
Бях взел навремето от Алито шпилки и реших да подменя тая шпилка с превъртяла резба, иначе на сервиза ще чакам цял месец..
Изгледах много клипове в Тубата, за вадене на шпилки, ама мойта шпилка не ще и неще да се развие, ни с екстрактор ни с нищо,
Заварих една едра гайка на шпилката и въртя с лула 17, шпилката се скъса в горния край, Заварям друга гайка и въртя, и о чудо,
Шпилката започна да се върти, върти, И а да излезе, ама не ще, Пластмасовия корпус се разтопил щото се нагрял силно и се поразтопил малко.
После като огледах , ами то шпилката била пресована в корпуса на пластмасата, и се върти ли върти в корпуса, И вече трябва нов корпус за бензинопилчето да купя, На Алито ги гледам тия китайчета , същите като моя, по 62 лв, и тъй също са със набити втулки в пластмасовия корпус, като ги огледох
Тоест шпилката никога не мога да я сменя, Трабва да Хвърлям тоя повреден корпус и да монтирам всички джаджи на новия такъв, Ама има ли смисъл, Ако на 40 часа работа ще сменям пак корпус..Луда работа,
Пък е все още гаранционна, ама няма да ми я признаят, Голям гаф, не трябваше да я барам, направо на сервиза гарнционно щяха да ми я направят, а сега какво..
Ако бях взел Щил или Японско Ехо, нямаше да се случи такава простотия, те са доста яки и държат по 7-8 години без ремонти, така поне казват някой..
-
-
Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнениеима тема за акумулаторни резачки, има и за моторни но за електрически на кабел не намерих, та ще питам тук: няма да влизам в гората, ще е за поддръжка на двор и нарязване от време на време на дръвца за камината. Огледам се в електрическата с оглед по-лесната поддръжка и по-малкия шум. Какво ще препоръчате до 200 лв.? Чешките HECHT някой ползвал ли е - с 3 години гаранция са.
- 1 like
Коментар
-
Пет стинки.
купи си нещо истинско.
И то от 700 кинта нагоре.
В момента олеомак имат примоцияИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Пестин кинта не са безкрайно много пари, резачка ще ти трябва, а тия истинските при такова ползване се купуват веднъж в живота.
Съвсем отделно че тоя дето ще дойде да реже ще иска едни пари и той. И като теглиш чертата няма много смисъл от икономиЙ
-
пари, пари, с пари и баба знае...... няма ли някой доброволец да свърши работа срещу почерпка..... а бяха времена когато след една обява във форума в неделя щеше да има поне 3-4 ма с резачките на линия
-
Да ти пратя моето Деу , ама не мога да го дам за повече от седмица , че и аз имам работа с него . Далече си ми да идвам
-
-
Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнениеедна малка част от терена, който ме чака
и така, има няма 2 декара .............. ако има желаещи да си тестват или покажат машините, бирите и кебапите са от мен
Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение...
И то от 700 кинта нагоре.
...
Подобен модел сега е също около 600 пари. Но най-вероятно и нещо от типа на Лидл-ската ще свърши работа. Още повече при наличие на сериозна гаранция.
Електрически трион става да режеш дърва за камината, ама да го разнасяш из по-голям парцел и да влачиш кабел след себе си ...
Последно редактирано от Чавдар (V93); 02-09-20, 06:49.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
да, както написах и по-горе, идеята беше някой да ги събори набързо, а аз после полека-лека да си ги кастря и режа за камината. Ще отида да ги разгледам на живо и да чуя какво ще кажат консултантите.
-
Колега каде се намира имота? Ако края на юли, след 25ти не ти е късно, мога да мина един ден да ги оправим. Имам два бензинови Щила.
-
vasil lazarov, благодаря, изчистихме го още октомври 2020г.
-
-
Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнениеСилно препоръчвам една ножица за храсти от Лидъл за 20 кинта. Не като тази в момента, а с извитите челюсти. Втора година чистя такива джунгли, върши много добра работа. Предпочитам я пред резачката, тя е вече за сериозните клонаци.
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнениеFord Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
да, да, разбрахме се - върши работа определено.
-
Имат и за храсти - с едно право острие. Тази си е баш добре за клони
-
утре я пускат тази за храсти, 17 лв. https://bg.cat-ret.assets.lidl/catal...g/340598_0.jpg
-
-
Тази за клоните и аз я имам от пролетта, удивително е с каква лекота реже дори дебели клони. Последните 100 метра до вилата ми е насипан с чакъл път и отстрани е пълно с джанки и други дървета и храсти. Реже ги като масло, много съм доволен. Струваше колкото две кутии цигари.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар