От: Брадви за цепене
Прясно отрязани дървета може, а и често ми се случва, да са изсъхнали преди години. Все пак те са целта на прочистването, дето правят горските. Като се случи да е някой усукан ясен или дъб, да не говорим за дебела и стара джанка, става весело
. Забелязал съм и закономерност в случаите когато съм чупил дървен сап - случва се от умора в края на деня, когато трудно вече си координирам движенията и не уцеля дървото. Найлоновата дръжка е недолюбвана от академичните среди в този раздел, но аз забележки към нея нямам. Поне с две нива е по-издръжлива на чупене от дървена. Всъщност още не съм чупил найлонова, а ма'ам основно с такава през последните няколко години заради формата на острието на китаеца - допада ми как работи. Това ме кара да препоръчвам хуска пред щилката от горния въпрос.
За семинара на тема брадви и тяхното приложение - аз съм пас. Трябват ми дърва - цепя си. Ако хич не остане здрава брадва, и с кирката ще ги нацепя. Другото е за теоретици
.
Първоначално публикуван от Жеков
Преглед на мнение

За семинара на тема брадви и тяхното приложение - аз съм пас. Трябват ми дърва - цепя си. Ако хич не остане здрава брадва, и с кирката ще ги нацепя. Другото е за теоретици

Коментар