Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Aprilia Pegaso 650 - чукане в двигателя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Aprilia Pegaso 650 - чукане в двигателя

Благодаря ви наистина. Знам, че много пъти ще ви изнервям с незнанията си, но всяко начало е трудно, и благодарение на хора като вас, и на форуми като тези, за което благодаря на всички модератори, администратори и общо казано персонал на сайта, защото без тях много по-трудно ще е. Благодаря ви, че сте отзивчиви, ако ви няма сляп щях да си остана относно моторите и мечтаната машина Пегасо. Надявам се скоро да помоля за телефон на някое точно момче, което ще помогне с моторетката. Благодаря, момчета, наИстина се радвам, че има хора като вас ...
    Последно редактирано от viki terzieva; 15-07-11, 11:53. Причина: наИстина

Коментар

Първоначално публикуван от s0ll0 Преглед на мнение
      Кико , ще помагаме с каквото можем Последен въпрос задавам ...какъв вид трябва да е въздушният филтър , защото никъде не видях а пък моя си е съмнителен
      Като отидеш в магазина ще ти кажат. Имат си каталози, ала-бала - няма проблеми.
      Suzuki GSXR
      VW Touareg
      Mitsubishi Pajero II

Коментар

Хаха , така....пак съм аз . Отново с питане, ама както се казва, човек не трябва да го е срам да пита. Та днес ми се случи нещо като се прибирах бях на трета, светофарът светна червено и пуснах рязко газта - от ауспуха се чуха детонации ( пукания) , след което като натиснах съединителя да върна една предавка, ми загасна мотора и след това не можа да запали около 2 минути. Стартерът само въртеше на около 500 оборота и не можеше да запали , нямах никакъв включен консуматор като фарове или мигач , имаше бензин, но все пак включих на резерва, изчаках 30 сек, пробвах пак и вече запали и се прибрах безпроблемно. Но ми е чудно от какво може да е
        Последно редактирано от viki terzieva; 15-07-11, 12:49. Причина: Моля, използвайте главни букви!

Коментар

хаха , така....пак съм аз отново с питане ама както се казва човек не трябва да го е срам да пита... та днес ми се случи нещо като се прибирах бях на трето светофара светна червено и пуснах рязко газта от ауспуха се чуха детонации ( пукания) , след което като натиснах съединителя да върна едно предавка ми загасна мотора и след това не можа да запали около 2 минути , стартера само въртеше на около 500 оборота и не можеше да запали , нямах никакъв включен консуматор като фарове или мигач , имаше бензин но все пак включих на резерва, изчаках 30 сек пробвах пак и вече запали и се прибрах безпроблемно ...но ми е чудно от какво може да е
          Сменял ли си свещта?
          Suzuki GSXR
          VW Touareg
          Mitsubishi Pajero II

Коментар

Не. С тази го купих...само маслото и антифриза съм сменил до сега

Коментар

Не. С тази го купих...само маслото и антифриза съм сменил до сега
              Смени я. Ама с такава, каквато трябва. Прочети някъде по-назад в темата или виж в мануала. Мисля, че в мотомагазина в Горубляне ще намериш.
              Suzuki GSXR
              VW Touareg
              Mitsubishi Pajero II

Коментар

Утре ще отида да я сменя защото сега пак ми направи този номер само дето този път ми придърпваше адски много на втора с 40км , и оборотите бяха променливи и накрая изгасна и неможа пак да запали известно време...възможно ли е да е намесен и въздушния филтър...забелязах , че когато го карам вечер няма никакви проблеми , и двата пъти когато ми прави така все е жега ,,, незнам не разбирам , ще сменям докато не се оправи.
                Днес източвах антифриз , че преливаше , обаче едва ли е това хаха

Коментар

Утре ще отида да я сменя защото сега пак ми направи този номер само дето този път ми придърпваше адски много на втора с 40км , и оборотите бяха променливи и накрая изгасна и неможа пак да запали известно време...възможно ли е да е намесен и въздушния филтър...забелязах , че когато го карам вечер няма никакви проблеми , и двата пъти когато ми прави така все е жега ,,, незнам не разбирам , ще сменям докато не се оправи.
                  Днес източвах антифриз , че преливаше , обаче едва ли е това хаха
                  Абе ти проверява ли какво е нивото на антифриза в РАДИАТОРА? Както ти бях обяснил - да развиеш капачката и да бръкнеш с пръст? Направи го задължително. Имай предвид, че ако не си налял повече антифриз той няма как да започне да прелива... Гледаш ли температурата на двигателя?
                  От въздушния филтър едва ли е. Ако е мръсен най-много да ти качи разхода.
                  Suzuki GSXR
                  VW Touareg
                  Mitsubishi Pajero II

Коментар

Здравейте,
                    аз от скоро съм собственик на Aprilia Pegaso Strada 660.
                    Имам обаче един проблем, когато върна рязко газта се получава едно припукване в ауспаха-доста дразнещо.
                    Другото което при движение с около 3000 - 4000 оборота започва леко придърпване на двигателя.
                    Има ли някой идея как да разкарам този проблем?

Благодаря предварително

Коментар

Първоначално публикуван от Veselinv Преглед на мнение
                      Абе ти проверява ли какво е нивото на антифриза в РАДИАТОРА? Както ти бях обяснил - да развиеш капачката и да бръкнеш с пръст? Направи го задължително. Имай предвид, че ако не си налял повече антифриз той няма как да започне да прелива... Гледаш ли температурата на двигателя?
                      От въздушния филтър едва ли е. Ако е мръсен най-много да ти качи разхода.
                      Когато ми доливаха антифриза беше на максимума (поне така си мисля) , обаче почнах да виждам капки по казанчето и видях , че е доста над макса и източих докато бе влезе в норма , сега е малко под чертата обаче преди малко видях че пак е преляло леко , а капачката е затегната...Капачката на радиатора не мога да я намеря , гледах в упътването , видях как изглежда ама не мога да намеря такова нещо.
                      Температурата на двигателя я гледам непрекъснато някъде на 85 градуса ми се включва перката , обаче като не работи двигателя темпурата понякога се вдига до към 90 и малко над , когато съм в движение е 60 и малко над .
                      Тези аномалии в оборотите едва ли са от прегряване ама незнам....вчера след като изгасих двигателя ,
                      се чу едно съскане от казанчето за наливане на антифриз , продължи около минута и спря...

Коментар

Първоначално публикуван от ded0t0 Преглед на мнение
                        Здравейте,
                        аз от скоро съм собственик на Aprilia Pegaso Strada 660.
                        Имам обаче един проблем, когато върна рязко газта се получава едно припукване в ауспаха-доста дразнещо.
                        Другото което при движение с около 3000 - 4000 оборота започва леко придърпване на двигателя.
                        Има ли някой идея как да разкарам този проблем?

Благодаря предварително
                        И при мен го има припукването , казаха ми че било нормално. А за придърпването ми се случва когато не държа постоянна газ , тоест давам леко газ и пускам

Коментар

"Проблема" с припукването се оправя като смениш мотора макар че при инжекцията би-трябвало да е по-леко пукането

Коментар

... когато върна рязко газта се получава едно припукване в ауспаха-доста дразнещо...
                            Абе.. и моя много пукаше. Ама след като му сменях буталото майстора каза, че имало понатегнати клапани и от отпуснал 1-2. Сега имам цъкане на един клапан (т.е. е хлабав), но пукането на практика изчезна. Нямам обяснение, но понеже и мен ме дразнеше съм пробвал различни работи - свещ, обогатяване на сместа, ала-бала, почти без резултат. Единственото, което имаше ефект (ако не е намесено и нещо друго, за което не знам) е това "регулиране" на клапаните

... при движение с около 3000 - 4000 оборота започва леко придърпване на двигателя.
                            Има 2 неща, за които се сещам, защото съм ги изпитал и 2-те.
                            Едното е разтегната верига. ако е то придърпването ще го има не само при 3-4 хил. оборота - трябва да пробваш просто да караш малко с постоянна газ и, ако е от веригата ще го усетиш.
                            Другото е проблем с горивната смес, но при мен е с карбуратор, при теб е май инжекция и там нямам никаква идея какво и дали изобщо може да се регулира.
                            Suzuki GSXR
                            VW Touareg
                            Mitsubishi Pajero II

Коментар

Многа благодаря,
                              и аз имам съмнения относно клапаните , но исках до чуя и др. мнение

Коментар

Още един въпрос как да си проверя отдушника на резервоара и кранчето за бензина дали пропускат каквото трябва?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X