Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подходяща ли е Каракачанска овчарка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Подходяща ли е Каракачанска овчарка?

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
    Овчарското куче(БОК) си е родено пазач.На село при майка ми има старо овчарско куче,никой никога не го е обучавал нищо,но вечер когато го пуснат,лега предвратата на къщата и който е вътре е стопанина,тези отвън (даже и синовете ми и жената)са врагове.Има маме и два питбула ,мъжки и женски,като женския е някакъв бивш боец от някакви битки (подарен ни поради изтичане на спортната му кариера),и с тях се разбира прекрасно,като те знаят кой е господаря в двора.
    Имаш предвид че питбулите приемат чобанския пес за господар ли?

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
      Имаш предвид че питбулите приемат чобанския пес за господар ли?
      Какво точно те учудва в този факт?
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
        Какво точно те учудва в този факт?
        Не факт , а по-скоро парадокс.

Коментар

Аз също съм в недоумение. Отвсякъде погледнато, каракачанката обладава всичко нужно, за да доминира над питбул и да е Алфа в глутница с него. Какво би било парадоксалното?
          Последно редактирано от davc; 26-06-15, 09:58.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            Аз също съм в недоумение. Отвсякъде погледнато, каракачанката обладава всичко нужно, за да доминира над питбул и да е Алфа в глутница с него. Какво би било парадоксалното?
            Питбулът е родЕн боец . А каракачанката - родЕн пазач . Инстинктите на двете породи са доста различни . Говорим по природа , а не след специално обучение - това е отделна тема .
            Поставени при равни условия , когато между двете възникне конфликт от типа " сега ше видиш кой командва тук " , демек : да се решава кой ще е лидера , шансът на питбула е по-голям , макар че хвърченето на козина и кървища е неизбежно и за двамата "герои" .

Предполагам , че това има предвид АРКАН.
            Последно редактирано от Vlado_Ts; 26-06-15, 11:45.
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Ми то пазенето, по същество пак си се осъществява с бой и въпреки, че не е като самоцел, каракачанката си се явява също толкова родена за него. И ако питбулът е селектиран да бие други кучета, то „чобанското" куче има за „таргет" вълци, та и мечки. И е по-едро и тежко, и е по-силно физически, и е по-издръжливо физиологически. Хъс за целта също не му липсва (когато не се отглежда като плюшена играчка, разбира се, ма то това важи и за питбулите, и за всички останали), май в тази тема беше, разказвах как пред очите ми каракачанско куче уби кон.
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Темата е на ръба да са лъзне в посока кое магаре е по мъжко - каракачанката или питбула.
                Във всяка група от кучета се установява йерархия, тука не би следвало да имаме разнобой. А кой ще се наложи, тва е съвсем отделно, не винаги е свързано само с това кой е по силен, упорит, издържлив. Имал съм ягдтериер, мъжки, мореше наред всички други ловни кучета, ма в къщи на няма и 20 килограмовата безпородна женска и стоеше мирно.

Коментар

Не съм пробвал, но съм чувал от планинари, че овчарските кучета имат респект и не приближават ако носиш тояга. Причината за това е, че от малки тези кучета биват "възпитавани" с тояга от овчарите.
                  Y260

Коментар

Първоначално публикуван от Васил_Стоев Преглед на мнение
                    Не съм пробвал, но съм чувал от планинари, че овчарските кучета имат респект и не приближават ако носиш тояга. Причината за това е, че от малки тези кучета биват "възпитавани" с тояга от овчарите.
                    Респект от стопанина с тояга , може , но респект от непознат с тояга , много ме съмнява.
                    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Кучето става такова каквото го направи стопанина! Виждал съм как едър каракчан смесица с кавказка овчарка разглоби на парчета два възрастни добермана. ...ужасна гледка и то само поради факта че доберманите го нападнаха!Аз имам женска кавказка овчарка вече на година и има все още благ характер, изключително привързаност към трите ми малки деца и към семейството! Ние сме нейното стадо в което доминирам аз.....за което положих и юмручни усилия!За жалост овчарските породи са своенравни и трудни за възпитание!И често агресивни ....

п.п.Гледал съм и два мъжки каракачана като заради единия имахме и три години дело за нанесени телесни повреди.....но това е друга тема! Оправдаха кучето в крайна сметка. ..
                      driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                        Респект от стопанина с тояга , може , но респект от непознат с тояга , много ме съмнява.
                        От пет-шест месеца всяка вечер минавам покрай вързани "чобанки" в двор на фирма с моя (на жена ми де) лигльо и всяка вечер се опитват да скъсат синджира и да му видят сметката. Женската от месец смени тембъра на лая и дори върти опашка вече, а мъжкият на три пъти къса нашийника и ни пресреща като аз вече съм хукнал към него с размахана тояга и тотално умрял от страх. Той пък се ограничава да маркира храстите напред по пътя на около 500 метра, заобикаля ни и си се прибира в двора. Може да сме късметлии, знам ли.

Коментар

Каракачанката е ОВЧАРКА с главни букви и за нея ние сме стадото или част от него ,чуда овца не влиза и нейна не излиза и когато ТЯ реши че има проблем го решава почти винаги с успех .
                          Та въпроса е какво ще пази .Овчарка на синджир не се държи -просто съдаваме един 100% убиец .
                          Извън територията/стадото тя изглежда страхлива-не влиза напразни конфликти ,но това се променя напълно ако влезеш в нейна територия,ако го няма ,,овчаря'' последиците са много лоши.
                          Grand Vitra ddis 2008
                          SEAT Althea XL tsi 2010
                          Mitsubishi Canter

Коментар

Мойта сеаг си е осиновила две котета и си ги пази по цял ден от другите котки
                            Grand Vitra ddis 2008
                            SEAT Althea XL tsi 2010
                            Mitsubishi Canter

Коментар

Друго интересно за каракачанката е че се разболява изключително рядко,над 2000 г селекция си е казала думата.Сега в Гърция ги развъждат и ги дават на овчарите с условие да не ги кръстосват с други раси.
                              Grand Vitra ddis 2008
                              SEAT Althea XL tsi 2010
                              Mitsubishi Canter

Коментар

Мой познат овчар му викам да му дам едно -две кученца за овцете му а той изобщо не иска да чуе за каракачанка ???-Гонели били чуждите овце
                                Grand Vitra ddis 2008
                                SEAT Althea XL tsi 2010
                                Mitsubishi Canter

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X