Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Недвижим имот в София (коментари относно цената)

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Недвижим имот в София (коментари относно цената)

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
    Е, та нали от там тръгна кризата попринцип - кризата с недвижимите имоти в САЩ. Банките се задръстиха с имоти и не можеха да ги продадат...
    Кризата с недвижимите имоти в САЩ нямаше нищо общо с банки купуващи имоти. Кризата беше резултат от неимоверно надуване на балона с цените на имотите и последвалото му спукване, комбинирано с далновидното решение на банките да изкупят милиони кредити с идеята че ония ще продължат да си плащат. Оказа се че не е добра идея да изкупуваш чужди кредити преди да си си написал домашното.

А какво общо има българското правителство, колкото и бездарно да е било, с факта че и в България имаше балон на недвижимата собственост и че имаше кой да кълве на него - не знам.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
      Ами най-малкото дърпат финансовите лостове и могат да насочват и банките и още повече строителния бизнес. Те имат контролна функция и те дефинират правилата за играта на пазара.
      .
      Колега, един от основните принципи на Демокрацията , перефразирано , но вярно по същество е следния :

Всеки има право да бъде точно толкова глупав, колкото му душа сака !

Защо да ги ограничава държавата - хората са с размах ?
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Обяснете моля, какво значи стената да падне, по-скоро като последици за банковия сектор, пък и за пазара изобщо. Ако може някой де.. Разумно ли е в такъв момент да си смениш имота за по-малък, за да имаш и кеш , примерно ?

Коментар

В момента не е разумно нито да купуваш, нито да продаваш имот, ако не си на зор. Виж, ако можеш да го бартеросаш за няколко по-малки, ще е по-лесно да ги дадеш под наем или евентуално да ги продадеш на разумна цена. Така хем ще имаш покрив над главата, хем някакви приходи, които поне ще ти покриват разходите. Поне аз така мисля...
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            В момента не е разумно нито да купуваш, нито да продаваш имот, ако не си на зор. Виж, ако можеш да го бартеросаш за няколко по-малки, ще е по-лесно да ги дадеш под наем или евентуално да ги продадеш на разумна цена. Така хем ще имаш покрив над главата, хем някакви приходи, които поне ще ти покриват разходите. Поне аз така мисля...
            Хм добре. А какво значи да падне стената? Няма ли така да фалират банки? След тях и други..?

Коментар

Ужасно много приказки!
              Един имот струва толкова, колкото можеш да му вземеш!
              Диктува пазара, или неговата липса.
              В момента въздържанието е характерната особеност и това тегли цените надолу.
              В конкретния случай, ако имота се продаде на исканата /или близка до нея/ цена значи брокера е бил прав.
              Ако не, тогава опонентите ще излязат прави.
              Моето мнение е, че цената е висока за конкретния момент/криза!/, но отдруга страна българина не спира да ме изумява,така че може и да греша - ще бъде интересно, ако брокера има добрината да сподели реалната цена на сделката/в случай че има такава/.
              Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
              ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                Зависи, или едното е изгодно или другото, трудно е и двете да са изгодни или неизгодни. Но все пак е възможно.
                Ако след година останеш без работа и ти се наложи да продаваш, ще се ядосваш, че не си продал сега.
                Ако пък купиш от някого на зор, то може и да не е толкова лоша сделката: няколко цени от публични търгове

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
                  Хм добре. А какво значи да падне стената? Няма ли така да фалират банки? След тях и други..?
                  Тази статия имам предвид: http://www.capital.bg/biznes/imoti/2..._dobri_sdelki/
                  Просто до сега банките и правителството отлагаха лошите кредити. В Парламента вдигнаха от 3 на 6 месеца даден кредит да бъде необслужван, за да се стигне да публична продан. Банките пък търсиха гъвкави схеми, за да не се стига до там, като удължаване на срока на кредита от 20 на 30 години.

Всичко това бе с идеята, страшното да се отложи максимално и дано до тогава парите пак да потекат насам. Но парите ги няма и сега всичко, което се е задържало, ще се изсипе на куп.

Банките могат да понесат доста загуби, за фалити не се наемам да прогнозирам. У нас няма личен фалит и кредитите на физически лица ще се изплащат до гроб. Т.е. ако Данчо от рекламата е взел 150 000 евро кредит и спре да го обслужва, то банката му продава жилището примерно за 70 000 а останалите 80 000 продължава да си ги търси от него, като му прибира колата и телевизора, заедно с по-голямата част от декларираните доходи. Дори и банката да фалира, то тези дъглове се купуват от друг кредитор (парите, които дава отиват за да покрият част от депозитите), като той продължава да си събира парите от Данчо. В белите държави има личен фалит и след като те оставят гол, то започваш на чисто, а банката си търпи загубите, че ти е дала повече отколкото можеш да върнеш. У нас обаче си ставаш крепостен селянин. То за това и много кредити се теглят от фирма...

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
                    ще бъде интересно, ако брокера има добрината да сподели реалната цена на сделката/в случай че има такава/.
                    Брокер111 е лъжец! Вижда се, как лъже в почти всеки негов пост в темата. Така че дори да даде информация, то тя надали ще е вярна. Според мен, той би дал доста завишена цена, ако има сделка, за да се опита да реализира повече сделки. Нали ако след това предложи сходен имот на полвин цена от "споделената" тук, то някой ще се зарадва. За това реални цени на сделки, може да се видят само на търговете от съдебните изпълнители.

Дори това което продава брокер111 смятам, че не е негово, защото когато колегата Пенчо го попита за бартер, той написа, че ще отговори по-късно. А не, че иска да го види. Т.е. се е обадил на истинския продавач, от когото иска да гушне приличен комисон. Всеки друг би знаел на момента дали има опция за бартер и евентуално да се откаже след като го види, а не след като е било удобно сутринта да се обади на истинския продавач.

Коментар

Първоначално публикуван от Petyr Преглед на мнение
                      Брокер111 е лъжец! Вижда се, как лъже в почти всеки негов пост в темата. Така че дори да даде информация, то тя надали ще е вярна. Според мен, той би дал доста завишена цена, ако има сделка, за да се опита да реализира повече сделки. Нали ако след това предложи сходен имот на полвин цена от "споделената" тук, то някой ще се зарадва. За това реални цени на сделки, може да се видят само на търговете от съдебните изпълнители.

Дори това което продава брокер111 смятам, че не е негово, защото когато колегата Пенчо го попита за бартер, той написа, че ще отговори по-късно. А не, че иска да го види. Т.е. се е обадил на истинския продавач, от когото иска да гушне приличен комисон. Всеки друг би знаел на момента дали има опция за бартер и евентуално да се откаже след като го види, а не след като е било удобно сутринта да се обади на истинския продавач.

всички видяхме, кой в случая е лъжеца и маниполатора, постоянни постове с измислени данни, - " няма пазар, цените падат, купувачи липсват, продавачи свалайте цените " и за какво било всичко това, човека се опитва да се сдобие с имот, еми то трябва голямо двуличие за да обикаляш по всички форуми и да тръбиш за спад на цените, и подобни простотии, а в същото време във слабо посещаемият форум, основно от депозитари, да питаш за къща по селата около София. Доказа се с постовете му. Мисля, че хората в тоя форум не са толкова загубени и на всички им стана ясно за какъв IT специалист иде реч.

Официално заявявам, че при положение, че ти си заложиш едногодишната заплата, аз ще си кача Нотариалният акт тук във форума, ако не го направя ще ти платя заплатата. Това разбира се ще е оформено по подходящият начин.
                      Сега имаш възможност да покажеш дали аз съм лъжец или ти си поредният маниполатор, на който не му е мястото точно в тоя форум

Коментар

Момци,тъпо се заяждате...Цената е тази,която купувача е склонен да плати...инфлация,дефлация,хвърлени на вятъра пари за наем...от няколко дни ви гледам сеира...На един му малка пацата,на друг кесията...(цитирам по спомен)...Времето ще покаже кой крив,кой прав...
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от broker111 Преглед на мнение
                          всички видяхме, кой в случая е лъжеца и маниполатора, постоянни постове с измислени данни, - " няма пазар, цените падат, купувачи липсват, продавачи свалайте цените " и за какво било всичко това, човека се опитва да се сдобие с имот, еми то трябва голямо двуличие за да обикаляш по всички форуми и да тръбиш за спад на цените, и подобни простотии, а в същото време във слабо посещаемият форум, основно от депозитари, да питаш за къща по селата около София. Доказа се с постовете му. Мисля, че хората в тоя форум не са толкова загубени и на всички им стана ясно за какъв IT специалист иде реч.

Официално заявявам, че при положение, че ти си заложиш едногодишната заплата, аз ще си кача Нотариалният акт тук във форума, ако не го направя ще ти платя заплатата. Това разбира се ще е оформено по подходящият начин.
                          Сега имаш възможност да покажеш дали аз съм лъжец или ти си поредният маниполатор, на който не му е мястото точно в тоя форум
                          От пазара на акции, жилищни имоти и земеделска земя се интересувам от 2004-та година. Приеми го за хоби. Имам доста и от трите. Последната ми сделка беше за покупка на земеделска земя.

Не съм Петър_К от новия форум и не търся нищо в Правец, ако искаш пиши на лично, да ти дам никовете си в 5 форума за фондови борси и имоти, да прочетеш какво съм писал.

Хайде стига глупости! Не бих си заложил едногодишната заплата, за да ми се представиш с името на истинския собственик. Или той е на името "брокер111"

А за това, кой лъже, съм извадил доста твои лъжи, които няма как да се интерпретират по друг начин. Извади и ти някоя моя лъжа и тогава ме наричай лъжец и манипулатор.
                          Последно редактирано от Petyr; 22-06-10, 00:26. Причина: кривопис

Коментар

След диалог с модератор, преставам да пиша тук! брокер111, ако искаш да се доизясним, пиши на ЛС, но ме съмнява, защото ти имаш за цел да правиш театър само пред публика, от която може да изкараш нещо.

Коментар

Странно глупава история.
                              НИЩО в София не струва толкова пари. А новото строителство не струва и стотинки, то е принципиално неграмотно.
                              Момче, склонен съм да купя въпросния апартамент по 30 стотинки метъра, защото си си направил труда да влезеш във форума. С нотариален акт - по левче. Просто предлагаш сеизмично и свлачищно активна зона, занимавай с проблемите си балъците, а?

Коментар

Първоначално публикуван от broker111 Преглед на мнение
                                ако купувача иска земя, прехвърлям му, ако не не му прехвърлям - това за имота
                                Това колко иска продавача не е интересно,защото той определя на колко да си оцени стоката.Това дали омайва купувача с разни мъгляви прогнози също не е чак толкова голям проблем-купувача да не е агне ами преди това да попрочете как стоят нещата,сега поне информация и разни и разнообразни прогнози има на корем.Но виж горното за мене си е мошеничество,особенно тук където е прието за редно да се опише всичко за продаваната стока,а не ако мине-мине.Как така ако иска,защо не сте посочили изрично дали влиза подобен важен момент в цената или не.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X