Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Недвижим имот в София (коментари относно цената)

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Недвижим имот в София (коментари относно цената)

Темата Произлиза от тук:
    Продавам 2 - стаен апартамент в София, кв. Лозенец, ул. Златовръх

Не е необходимо да си толкова нервен "брокер". Първо, това е свободен форум а не собственост на някое АНИ. Второ, принципно е форум за offroad а не място с 50 000 чакащи обява за недвижим имот. Трето, предвид спихването на балона "НИ", скъпото банково финансиране, северното изложение на апартамента, степента му на завършеност, разчупената (а.к.а. само поръчкови мебели, ще влизат тук) му форма, липсата на гараж/паркоместа и т.н. Ви предлагам една добра основа (105 000 лв или 893 EU/m2 чиста жилищна площ) за да започнем пазърлък.
    Последно редактирано от Peppy; 20-06-10, 15:16.

отговор на
    zaqwsx

Принципно всеки си продава каквото иска, видно от обявите във форума. Думата " спихвам " аз лично не и знам значението. 9 % лихва по кредитите при 30 - 40 $ % инфлация, явно тези неща ви обягват доста. Северното изложение аз лично не го виждам къде е, а вие къде го видяхте незнам, въпреки, че има приложена скица, може би имате духовна връзка с някой, незнам. Степента му на завършеност е писано ясно каква е, но явно и това ви е обекнало, а щом виждам че можете да пишете, значи можете и да четете. Явно за вас " поръчкови мебели " е стока от Илиенци, но аз ви уверявам, че в този имот те ще са само такива, а не прав ъгъл тип магазин Айко за 2. 70 лв. При желание бъдещият собственик ще се сдобие с гараж срещу съответното заплащане от 12 - 15000 Е. Но вместо да си пишем глупости можехте да започнете направо с вашите възможности за цена и аз ясно ще ви отговоря, че предложената от вас цена не ме устройва. И въпроса приключва много интелигентно. Аз продължавам да си продавам имота в Лозенец, вие продължавате да си търсите имот за около 900 Е/м2 в Редута, Слатина, Хаджи Димитър, Суха река.
    Така че мерси, но вашето предложение не представлява интерес за мен.

Първоначално публикуван от chris_vicom
    Бартер за четиристаен изцяло реновиран и мебелиран на площада на гр.Горна Оряховица? Дограмата е Саламандър, теракота и ламинат, двете тераси са остъклени, като голямата (на хола) е с плъзгаща врата на цялата стена единствения проблем в целия апартамент е пукнат стъклокерамичен вграден плот на кухнята. И като добавка вила в с.Чешма, община Златарица - невероятна природа, на главната улица, в близост до река, без наличие на ромски контингент, самото село е тип вилна зона, вилата има нужда от реновиране. Състои се от три стаи, килер и антре, под цялата част изба, удобна за преустройване в механа, лятна кухня с двойна пещ. В жилищните стаи има джамал. В двора има кладенец и няколко овощни дървета, голям навес подходящ за барбекю и летни сбирки. В близост има две реки, включително вир с плаж подходящ за къпане. Липсва единствено санитарен възел.

Интересува ме в банята има ли възможност освен тоалетната да бъде монтирано и биде.
    мерси, но бартер ме интересува само в София на топ места, може и с доплащане от моя страна

Коментар

От: Продавам 2 - стаен апартамент в София, кв. Лозенец, ул. Златовръх

Първоначално публикуван от broker111
      9 % лихва по кредитите при 30 - 40 $ % инфлация, явно тези неща ви обягват доста.
      Защо лъжете колегите? Няма инфлация, а дефлация. От началото на годината има 1-2% инфлация, но тя е поради поскъпването на цигарите. Дори по-скъпите горива не можаха да докарат инфлация за май, а има дефлация от 0,2%.

Високата инфлация бе за периода 2003-2008г., защото банките наляха 30 милиарда евро и имаше и още толкова от чуждестранни инвестиции. За това и имахме висок ръст на БВП. Сега никой не налива пари, ама тези 30 милиарда трябва да се връщат заедно с лихвите. От там идва и дефлацията и стагнацията.

Опитваш се да плашиш с инфлация, ама то страшното е дефлацията, която и ти усещаш, като не можеш да продадеш жилището.

Тези брокерски глупости вървяха като се наду балона - купувай, а тя банката ще се прецака, след 20 годни месечната вноска ще ти е колкото бутилка бира. За мен странното бе, че хората повярваха. Но от две години истината лъсна, и се видя, как вдигнаха лихвите двойно...

Един съвет от мен, продавай преди "стената на кризата" да се е изсипала на пазара.

Коментар

Първоначално публикуван от Petyr
        Защо лъжете колегите? Няма инфлация, а дефлация. От началото на годината има 1-2% инфлация, но тя е поради поскъпването на цигарите. Дори по-скъпите горива не можаха да докарат инфлация за май, а има дефлация от 0,2%.

Високата инфлация бе за периода 2003-2008г., защото банките наляха 30 милиарда евро и имаше и още толкова от чуждестранни инвестиции. За това и имахме висок ръст на БВП. Сега никой не налива пари, ама тези 30 милиарда трябва да се връщат заедно с лихвите. От там идва и дефлацията и стагнацията.

Опитваш се да плашиш с инфлация, ама то страшното е дефлацията, която и ти усещаш, като не можеш да продадеш жилището.

Тези брокерски глупости вървяха като се наду балона - купувай, а тя банката ще се прецака, след 20 годни месечната вноска ще ти е колкото бутилка бира. За мен странното бе, че хората повярваха. Но от две години истината лъсна, и се видя, как вдигнаха лихвите двойно...

Един съвет от мен, продавай преди "стената на кризата" да се е изсипала на пазара.
        въпреки, че не е по темата, ще отговоря
        здравни осигуровки - нагоре
        хранителни продукти - нагоре
        бензин - от 1.60 през първите месеци на 2009 - сега 2.40
        данъци - 50 % нагоре за една година
        услуги - 25 % нагоре за една година
        да продължавам ли... за умните хора няма смисъл, за другите да си държат парите на 4 % годишна лихва в банките и да си се заблуждават, че са ударили кюравото
        Иначе " инвестицията " влог е сигурно най - голямата заблуда за стадото.
        Все още си спомням времената 98 - 99 - 2000 - 2001 когато един тристаен апартамент по кварталите беше 12 - 14000 $ или демек около 20000 лв тогава.
        Сега гледам, че една загубена Дачия в магазина е 20000 лв. Иначе при " умните инвеститори " с влогове от години капиталовложенията им вървят в следният ред: тристаен апартамент - дачия - тоалетна хартия.
        Предполагам, че и ти си от емигрантите, които в отчаяни опити да се сдобият с мечтаната панелка в България са постоянни посетители по всички форуми, тръбещи за цени по 100 - 200 Е/м2. Даже са си направили и техен си форум, известен вече под името ФОРУМА - ВЛОГ. Иначе им разбирам отчаяните вопли на емигрантите, то наистина е много гадно да си продадеш апартамента за 10 - 12000 $, да заминеш на запад, да си дадеш най - хубавите години от живота и да бачкаш като роб и накрая да се окаже, че не може да си купиш и една стая в България.
        Иначе в България тепърва ни чакат сметки за парно и ток от по 1000 Е месечно, както е във ЕС. Наемите също ще скочат. Данъци. Всичко. Днеска гледам в Пикадили луканка някаква 35 лв. килото и т.н. Еврото се срива панически и сега лъсна, че истинският балон е бил при искуствено поддържаното евро. Рано или късно долара пак ще чукне 2 кинта и тогава освен евтиният ни сега бензин ще изчезнат и евтиините китайски стоки, които сега за поне 80 % от всичко.
        Та реално, не статистически инфлацията в България поне едно 30 % годишно.

Коментар

Че когато сложиха еврото на масата то си беше 0.78. Долара беше 2.30. Кв м тогава струваше 280-320 долара.Наемът беше 100-200 долара.
          Нафтата беше 1.20 лв литъра. В нормалните държави е нормално имотът да струва колкото 100 наема приблизително.У нас есбъркано щото има луди дето не се интересуват от тази пропорция и плащат грешни пари.

Коментар

Първоначално публикуван от broker111
            въпреки, че не е по темата, ще отговоря
            здравни осигуровки - нагоре
            хранителни продукти - нагоре
            бензин - от 1.60 през първите месеци на 2009 - сега 2.40
            данъци - 50 % нагоре за една година
            услуги - 25 % нагоре за една година
            да продължавам ли... за умните хора няма смисъл, за другите да си държат парите на 4 % годишна лихва в банките и да си се заблуждават, че са ударили кюравото
            Иначе " инвестицията " влог е сигурно най - голямата заблуда за стадото.
            Все още си спомням времената 98 - 99 - 2000 - 2001 когато един тристаен апартамент по кварталите беше 12 - 14000 $ или демек около 20000 лв тогава.
            Сега гледам, че една загубена Дачия в магазина е 20000 лв. Иначе при " умните инвеститори " с влогове от години капиталовложенията им вървят в следният ред: тристаен апартамент - дачия - тоалетна хартия.
            Предполагам, че и ти си от емигрантите, които в отчаяни опити да се сдобият с мечтаната панелка в България са постоянни посетители по всички форуми, тръбещи за цени по 100 - 200 Е/м2. Даже са си направили и техен си форум, известен вече под името ФОРУМА - ВЛОГ. Иначе им разбирам отчаяните вопли на емигрантите, то наистина е много гадно да си продадеш апартамента за 10 - 12000 $, да заминеш на запад, да си дадеш най - хубавите години от живота и да бачкаш като роб и накрая да се окаже, че не може да си купиш и една стая в България.
            Иначе в България тепърва ни чакат сметки за парно и ток от по 1000 Е месечно, както е във ЕС. Наемите също ще скочат. Данъци. Всичко. Днеска гледам в Пикадили луканка някаква 35 лв. килото и т.н. Еврото се срива панически и сега лъсна, че истинският балон е бил при искуствено поддържаното евро. Рано или късно долара пак ще чукне 2 кинта и тогава освен евтиният ни сега бензин ще изчезнат и евтиините китайски стоки, които сега за поне 80 % от всичко.
            Та реално, не статистически инфлацията в България поне едно 30 % годишно.
            Напротив, по темата е, защото лъжеш колегите с 30-40% инфлация!
            Това че горивата поскъпват не е причина за радост, защото ги внасяме и от това обедняваме още повече.
            Услугите как пък ги видя да поскъпват? Я дай един линк за 25% нагоре, или това е поредната лъжа?

Умните инвеститори не са купували по 2000 евро/квадрат на тапа и криви стени, като теб.

Не съм емигрант, но имам познати заминали на запад и уредили се там на добра работа/заплата и хич нямат и намерение да се върщат.

Сметките за енергия на запад не са 1000 евро на месец, а около 80 евро, при заплата 2000. Говоря ти дори за северна Европа, където е доста по-студено от тук. В Италия и Испания мисля, че няма смисъл да поменавам.

Наемите паднаха с 30% и ще падат с още. Те по-бързо реагират на икономическата обстановка, а вече и на демографската. Завършващите гимназия (които са потенциални наематели), вече са на половина по-малко от тези завършващи до сега, защото 1990 са се раждали 120 000 деца, а 1996-та само 60 000. А предлагането на жилища под наем в София последните 2 години нарастна с около 80%.

Еврото се сриНА, но от това пак страдаме ние, защото горивата се внасят за долари, телевизорите, лаптопите и останалта черна и бяла техиника също. Та сринатото евро просто ни направи още по-бедни. Но това няма да доведе до инфлация, а просто до ограничаване на търсенето, защото ще станем по-бедни. Проблемът, както написах, е дефлацията, а тя идва от недостига на пари. Както сам виждаш, по-скъпите горива не могат да докарат инфлация. За май месец имаме дефлация въпреки горивата:
            460x345.jpg
            И пак ти повтарям, ако беше прав, то вече да си продал апартамента, както се продаваше през 2007-ма.
            Виж и линка, който ти дадох, за "стената на кризата" и си направи сметка за това кога да очакваш заливане на пазара и дали изобщо ще можеш да продадеш!
            Прикачени файлове

Коментар

има една такава поговорка: ти му думаш, оно руча ли, руча
              така, че на кратко

освен, че обедняваме при поскъпването на горивата, то те повличат почти всички цени на стоки и услуги НАГОРЕ

те умните " умните инвеститори " не са купували и когато цените бяха по 500 Е, за да взимат мечтаната лихва от 4 %, при инфлация от по 30 - до 300 % годишно

вече за всички стана ясно, че си емигрант, бивш или настоящ няма значение

декември и януари, сметка за консумативи в Париж 1650 Е, такова нещо от 80 Е няма никъде в ЕС

от пазара на наеми си доста далеч и явно незапознат

незнам дали си в България или в виртуалната държава наречена САЩ, но само да те светна, че в България от доста години
              телевизорите, лаптопите и останалта черна и бяла техиника също се внася само от ЕС. Иначе логиката ти е меко казана странна: покачване на бензина, но падане на цените на стоките и услугите, покачване на долара, но пак падане на всички цени. За каква липса на пари ми говориш в България сега незнам, но явно не си запознат, че политиката на ЕМИГРАНТА Дянков доведе до такава сива икономика в България, каквато и по времето на ембаргото за Сърбия нямаше.

Данъкът на обявеният апартамент е 300 лв годишно. Кога ще го продам ми е все едно. Зор нямам. Имоти си имам. Отделно от това вече всеки следващ ден е само в полза на Продавачите. За справка: 100 % кредитиране при отпускане на кредит за покупка на имот от няколко банки вече.

Коментар

За теб поговорка не знам, ама има приказка за лъжливото овчарче, а в този форум името ти лесно ще се опетни ...

Скъпата енергия оскъпява много неща, но дори това не достига, за да има инфлация, а за май имаме дефлация. Сега не ми търси от сто кладенеца вода, за измислената ти инфлация от 30-40%, просто защото всеки вижда, как грозно лъжеш в опит да продадеш, непродаваема на тази цена, стока.

Това за 30-300% годишна инфлация ти е поредната лъжа. По време на бума (2003-200 средно годишната инфлацията беше 10-15%.

Не знам за каква сметка в Париж ми говориш, но преди каза, че за ток и газ се дават по 1000 евро, а това изобщо не е вярно, десет пъти по-малко е, ако говорим за двустайно по нашия стандарт жилище. Има колеги във Франция, които ако четат ще потвърдят, че отново лъжеш.

Падането на цените на наемите с 30 процента всеки може да види на графиките на имотните сайтове, а и всеки има познати наематели и наемодатели и знае, че наемите са сваляни поне веднъж за последните две години. Така че, щом твърдиш, че си запозант, то отново лъжеш, че наемите се повишават!

Повечето бяла и черна техника се внася от Азия, където се ползват долари. Най-лесно се вижда при електрониката, за това ти писах лаптопи и телевизори. В момента цената на тези по правило непрекъснато поевтиняващи стоки е по-вискока, отколкото декември. Все пак еврото за това се срина, за да се внася по-скъпо и изнася по-евтино, за да се подобри конкурентността на ЕЗ, ама ние много не изнасяме извън ЕС и за това падането на еврото ни носи само по-скъпи горива и електроника...

Нали данъците щели да поскъпват с 300%? Сега нещо обърна плочата, че били евтини

Кредитирането изобщо не се е подновило. Кредитите не са повече отколкото тези през миналата година, просто пуснаха реклами

Коментар

Интересно как ще се развият нещата ако направят данъка на този апартамент 3000 лв годишно.
                  А за кредитирането е малко спорен въпросът-легални доходи ,нереално високи лихви и т.н. Не виждам логика да си купиш нешо което струва 20 000 евро и за 20 години да платиш 60 000 евро.

Коментар

За теб поговорка не знам, ама има приказка за лъжливото овчарче, а в този форум името ти лесно ще се опетни ...

Скъпата енергия оскъпява много неща, но дори това не достига, за да има инфлация, а за май имаме дефлация. Сега не ми търси от сто кладенеца вода, за измислената ти инфлация от 30-40%, просто защото всеки вижда, как грозно лъжеш в опит да продадеш, непродаваема на тази цена, стока.

Това за 30-300% годишна инфлация ти е поредната лъжа. По време на бума (2003-200 средно годишната инфлацията беше 10-15%.

Не знам за каква сметка в Париж ми говориш, но преди каза, че за ток и газ се дават по 1000 евро, а това изобщо не е вярно, десет пъти по-малко е, ако говорим за двустайно по нашия стандарт жилище. Има колеги във Франция, които ако четат ще потвърдят, че отново лъжеш.

Падането на цените на наемите с 30 процента всеки може да види на графиките на имотните сайтове, а и всеки има познати наематели и наемодатели и знае, че наемите са сваляни поне веднъж за последните две години. Така че, щом твърдиш, че си запозант, то отново лъжеш, че наемите се повишават!

Повечето бяла и черна техника се внася от Азия, където се ползват долари. Най-лесно се вижда при електрониката, за това ти писах лаптопи и телевизори. В момента цената на тези по правило непрекъснато поевтиняващи стоки е по-вискока, отколкото декември. Все пак еврото за това се срина, за да се внася по-скъпо и изнася по-евтино, за да се подобри конкурентността на ЕЗ, ама ние много не изнасяме извън ЕС и за това падането на еврото ни носи само по-скъпи горива и електроника...

Нали данъците щели да поскъпват с 300%? Сега нещо обърна плочата, че били евтини

Кредитирането изобщо не се е подновило. Кредитите не са повече отколкото тези през миналата година, просто пуснаха реклами

мнението е като задните части на панталона, всеки си ги има
                    ти си дръж парите на влог, аз ще си ги държа в имоти, всеки сам си има глава на раменете, един си купува имоти, друг си купува акции, трети си подарява парите на банките, срещу 4 % лихва, друг пък няма нищо и само си лае
                    между другото мойта професия не е тайна, а твоята каква е

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE
                      Интересно как ще се развият нещата ако направят данъка на този апартамент 3000 лв годишно.
                      А за кредитирането е малко спорен въпросът-легални доходи ,нереално високи лихви и т.н. Не виждам логика да си купиш нешо което струва 20 000 евро и за 20 години да платиш 60 000 евро.
                      точно по същият начин, просто ще повиша цената както всички други
                      Плащаш 60 000, защото ги нямаш парите, но въпреки това придобиваш имота, иначе под наем ще си платил 100 000 за същият период и няма да имаш нищо
                      Кредит се връща, но наем НИКОГА

Коментар

Не искам да споря с тебе но ми се струва малко глупаво.20 000 евро точно за три години стават 60 000 ако имаш малко мозък,и за тези три години ще съм платил наем 36 Х300 -10800 евро.И във всеки момент когато поискам си вдигам чукалата и не ми пука от тъпи и нахални съседи. Американците са тъпи и прости, но тяхния начин на живот по ми допада.

Коментар

Като гледам и ти не искаш да си държиш парите в имоти, иначе нямаше да продаваш!

Последните 2 години "подаряването на пари на банките" се оказа най-печелившата инвестиция, от изброените от теб

Професията брокер на недвижими имоти у нас е доста изкривена, вижда се и при обявите, някакви наричащи се брокери, пускат обява от собственик или от свои колеги на двойна цена и търсят баламурници. Дано да си от другия тип, въпреки че с тези лъжи които бълваш явно не си.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE
                            Не искам да споря с тебе но ми се струва малко глупаво.20 000 евро точно за три години стават 60 000 ако имаш малко мозък,и за тези три години ще съм платил наем 36 Х300 -10800 евро.И във всеки момент когато поискам си вдигам чукалата и не ми пука от тъпи и нахални съседи. Американците са тъпи и прости, но тяхния начин на живот по ми допада.
                            всичко си е въпрос на лични възгледи и интереси, аз лично не бих загубил 10000 в наеми за три години, купиваш си имот, живееш си и когато искаш си го продаваш и пак се махаш ако не ти харесат съседите
                            Кредит се връща, но наем НИКОГА

Коментар

Като гледам и ти не искаш да си държиш парите в имоти, иначе нямаше да продаваш!

Последните 2 години "подаряването на пари на банките" се оказа най-печелившата инвестиция, от изброените от теб

Професията брокер на недвижими имоти у нас е доста изкривена, вижда се и при обявите, някакви наричащи се брокери, пускат обява от собственик или от свои колеги на двойна цена и търсят баламурници. Дано да си от другия тип, въпреки че с тези лъжи които бълваш явно не си.
                              въпреки всичко пак не успях да разбера твоята професия каква е

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X