Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще спечелим ли ако приемем ЕВРОто или ще загубим

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Да, мисля така аргументирано. И аз съм виждал резултата като някой подминава данни и факти, щото не му пасват на "мисленето".
    За да има смисъл от спора :

Ти ме убеди в едно - няма данни приемането на евро-то да е донесло някакви вреди на макроикономическо ниво. Имах друго виждане - ТИ ме убеди.

Но за мен има проблем - съвсем очевидно е едно: страните които не са(и няма да) приели евро-то : нямат никакви вреди на макроикономическо ниво от това.
    А ти това признаваш ли го ??? - Защото опитваше да омаловажаваш че били 'дъвка'.
    Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 27-02-25, 19:15.

Коментар

• Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение

За да има смисъл от спора :

Ти ме убеди в едно - няма данни приемането на евро-то да е донесло някакви вреди на макроикономическо ниво. Имах друго виждане - ТИ ме убеди.

Но за мен има проблем - съвсем очевидно е едно: страните които не са(и няма да) приели евро-то : нямат никакви вреди на макроикономическо ниво от това.
      А ти това признаваш ли го ??? - Защото опитваше да омаловажаваш че били 'дъвка'.
      Да ама ония страни не се управляват от петоколонници, нито от Боко, нито от Шиши.
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
        Гаврил Груев Хлътев коментира
        Редактиране на коментар
        Глупости - страните се управляват както иска народа. Или да се забрани на тези дето не мислят като теб да гласуват. Това вече го пробвАхме - или си забравИл?
        Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 27-02-25, 21:45.

• sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        За съжаление не точно. Някои поддават по-лесно на външни влияния, някои по-трудно. Някои сами се бутат да са 16-та реСпублика, за други трябват танкове по улиците за да не избягат.

• Гаврил Груев Хлътев
        Редактиране на коментар
        Спарки, който заспи с тази твоя мисъл , обикновено се събужда с "Избийте всички - Господ ще прибере праведните."
        Народите ако не се управляват САМИ - това се нарича подтисничество, робство, колониализъм.
        Когато допуснат грешка - плащат, поучават се и се развиват.

• Българската реалност си има специфики и в тоя ред на мисли без значение от 16 страници за и против еврото според мен ще се случат неизбежно няколко неположителни неща

1 Цените ще се закръглят нагоре.
      2 Доходите ще се закръглят надолу.
      3 Небезизвестните правоимащи ще профукат парите от борда без плюсове за икономиката.
      4 Банките в България са повечето чуждестранни - освободените резерви ще изтекат към банките-майки.
      5 Същите банки ще продължат да работят по български -нито ще намалят лихвите като в еврозоната , нито ще намалят таксите и комисионните като пак там , каквото и да ни говорят.

Та общо взето на редовия гражданин най вероятно ще му се стъжни , вместо да му просветне.
      Чакам някой оптимист да ме обори
      Стоките ще се изравнят с еврозоната , заплатите могат и да растат ама това няма да повиши производителността на труда та ...
      Фиат Купе
      Опел Фронтера В
      Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
        Редактиране на коментар
        Когато някой е прав - си е прав.

• Skorpion_BG
        Skorpion_BG коментира
        Редактиране на коментар
        Стоките ще се изравнят? Дай боже, че то сега при нас и хранителните стоки, и колите, и много други неща са по скъпи!

• Гаврил Груев Хлътев
        Редактиране на коментар
        Ще се закръглят нагоре по същата причина, заради която плащахме 10 години руска газ на цена ДВОЙНА на тази за Германия.

Трудно ми е да приема за очевидно НЕслучването на вреди от нещо НЕслучило се. Като не се е случило, няма как да го видим.

Приемам че има държави, които са постигнали практически всичко в икономически и финансов аспект и еврозоната няма какво положитевлно да им донесе. Приемам и че има държави, които се справят по-добре от всички в евро зоната. Има факти и цифри, които казват това. Трябва да съм смахнат да го отричам.

Има си и обективни предпоставки за което, например за Норвегия природни богатства, но те сами по себе си не са достатъчни, иначе Русия трябваше да е раят на земята и САЩ да им диашт прахта, а СеСеСеРе-то щеше да е съюз на доброволен принцип, за който чакат на опашка.

Ако ние бяхме с кредитен рейтинг поне АА и поне 20 години доказано смислени, отговорни и предвидими икономически и фискални политики без изгледи това да се промени кардинално, и ние нямаше да имаме нужда от еврото. Никаква. То нямаше да имеме нужда и от валутен борд, а основния проблем на икономистите ни щеше да е как валутата ни да не поскъпва прекалено, защото и това не е ОК. Ама за добро или за лошо при нас нещата не стоят така. Нямаме съгласие и приемственост за кажи-речи нищо. И точно това ни е Проблемът.

Полша и Чехия са в съвсем различна позиция спрямо нас, и то още от "шоковата терапия" насам. По много причини. Не случайно там трябваха танкове по улиците, а тук съвсем доброволно искахме да сме 16-та (или там каквато беше) република. Те не позволиха докрай да им се мачка икономиката и да им се казва какво да я правят, отделно дето имаха и продължават да имат индустрия на световно ниво. Само че там не им строиха "Кремиковци", не им затвориха авиационните и автомобилните заводи и т.н, а тук го направиха. Чехия е една от най технологично грамотните и дисциплинирани държави въобще, според мен доста напред дори спрямо немците. Просто са малки икато територия и като население за да изпъкват като Полша.

Не по маловажно е че и Полша и Чехия имат индустрии, от които буквално зависи цяла Европа. Ние за съжаление не успяхме да развием такива, не само по наша вина. Цялата ни пост-османска история се изчерпва с "Аха да се позакрепим, и, я война, я преврат, я национална катастрофа, я комбинация от трите". Е, сега отново сме на етап "аха да се закрепим" и ако пак го опропастим, следващия шанс я дойде след 50 години, я не.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Skorpion_BG
        Skorpion_BG коментира
        Редактиране на коментар
        Писах за Норвегия - не е в ЕС! Отговориха ми, че се заяждам! Ама дайте една страна която не е в ЕС и е в еврозоната? А иначе към Норвегия можем да добавим и Швейцария и Лихтенщайн. Те не са в ЕС, ама са в икономическия съюз. И просперират без евро. Е да, ама Петко Бочаров!
        А иначе и Словения можеше да не приема еврото, като Чехия и Полша. Ама го прие. И какво, по лошо ли стана в Словения?

• Гаврил Груев Хлътев
        Редактиране на коментар
        Да разчиташ, че управление отвън ще е добро за коя да е държава си е преднамерено игнориране на цялата известна човешка История.
        А за твоята България - си е "Каквото си повикал - такова ще дойде , обаче не това на което се надяваш!" Хвърляш въдица в локва на улицата и бленуваш за кашалот.

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Трудно ми е да приема за очевидно НЕслучването на вреди от нещо НЕслучило се. Като не се е случило, няма как да го видим.

Приемам че има държави, които са постигнали практически всичко в икономически и финансов аспект и еврозоната няма какво положитевлно да им донесе. Приемам и че има държави, които се справят по-добре от всички в евро зоната. Има факти и цифри, които казват това. Трябва да съм смахнат да го отричам.

Ако ние бяхме с кредитен рейтинг поне АА и поне 20 години доказано смислени, отговорни и предвидими икономически и фискални политики без изгледи това да се промени кардинално, и ние нямаше да имаме нужда от еврото. Никаква. То нямаше да имеме нужда и от валутен борд, а основния проблем на икономистите ни щеше да е как валутата ни да не поскъпва прекалено, защото и това не е ОК. Ама за добро или за лошо при нас нещата не стоят така. Нямаме съгласие и приемственост за кажи-речи нищо. И точно това ни е Проблемът.

Полша и Чехия са в съвсем различна позиция спрямо нас, и то още от "шоковата терапия" насам. По много причини. Не случайно там трябваха танкове по улиците, а тук съвсем доброволно искахме да сме 16-та (или там каквато беше) република. Те не позволиха докрай да им се мачка икономиката и да им се казва какво да я правят, отделно дето имаха и продължават да имат индустрия на световно ниво. Само че там не им строиха "Кремиковци", не им затвориха авиационните и автомобилните заводи и т.н, а тук го направиха. Чехия е една от най технологично грамотните и дисциплинирани държави въобще, според мен доста напред дори спрямо немците. Просто са малки икато територия и като население за да изпъкват като Полша.

Не по маловажно е че и Полша и Чехия имат индустрии, от които буквално зависи цяла Европа. Ние за съжаление не успяхме да развием такива, не само по наша вина. Цялата ни пост-османска история се изчерпва с "Аха да се позакрепим, и, я война, я преврат, я национална катастрофа, я комбинация от трите". Е, сега отново сме на етап "аха да се закрепим" и ако пак го опропастим, следващия шанс я дойде след 50 години, я не.
      Ти признаваш всички доводи - но не и извода от тях.

При това си описал точно ЗАЩО страните, които са по-добре от нас - са по-добре от нас.
      Защото там са такива хората, там е такова мисленето , манталитета.

На България евро-то няма да донесе нищо добро. НЕ защото еврото е толкова лошо. А защото всяко нещо го използваме по 'български'.
      1 Така използвахме НАТО - натовци по документи, пробити жестоко от руски служби с главнокомандващ назначен от руска мека сила
      2 Така използвахме ЕС - източване на фондове без нито един осъден. Построени и ремонтирани пътища, които избиват населението. И още много...

3 Така и ще използваме евро-то - описал си защо , а отказваш да го признаеш. novatech както е описал , аз по-добре няма как да го напиша.

Аз спирам да споря с теб.
      Защото:
      ако си забелязал на 'аргументи' от вида: "Хора тея си искат рублите" - не отговарям. 'Ако спориш с глупак - и той прави същото".
      Твоят отказ да признаеш нещо очевидно - липса на полза или вреда от еврото на макроикономическо ниво - доказано от всички 20 + 'дъвките ми'.

Когато човек отказва да признава очевидни факти - той не се различава от гения с "Хора тея си искат рублите"

ОПРЕДЕЛЕНО не пиша това за да те обидя или принизя, но с теб спора на ТАЗИ тема е безмислен.
      Защото Ти вярваш, а не мислиш. Е Това е твое Човешко право.

Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 27-02-25, 21:58.

Коментар

• sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        1. Без НАТО щяхме да сме още по-пробити. Тия процеси в армията вървят още от края на 70-те. Към края, доста преди да сме в НАТО и доста преди изобщо да говорим за НАТО, армията ни беше пълна пародия, загуба на време и училише за нищоправене и скатаване.
        2. Пътища все пак има. Без ЕС - ни пътища, ни фондове (пак, както и да ги окрадат, някаква част от тях вуинаги приключва в осигуровки и данъци, като абсолютен минимум 20% ДДС). Пък и не са само пътищата. За това че не ползваме фондовете умно ЕС не ни е виновен по никакъв начин. Все пак ги спряха като се оляхме. Ей-това последмното ни е особено важно - да има и морков и тояга. Еврозоната - същото. И моркова и тоягата са по-различни, но функционират пак така. Някои страни могат и без морков и тояга, други не.
        3. Пак, както и да изпозлваме еврото, не може да сме "вътре". Като минимум сме на нула (теоретично). На минус поне в следващите 70 години няма как да сме - доколкото разбрах "вноската" ни ще е нешо като 500 милиона евра, а "освобождаваме" (не случайно е в кавички, оказа се че и там има условности) 37 милиарда. На практика, някаква част от бизнеса и дори някаква част от държавната администрация все пак ще се възползва от възможностите, които дава еврото, дори на въпреки на всички останали.

За "очевидните" факти, пак, продължавам да не виуждам такива, дето да са аргументирано очевидни. Дори държавите, които даваш за пример, са абсолютно по нищо несъотносими с нас, за да има някаква база за сравнение. Дали искам да имаме същите традиции и история на икономическите и финансовите ни политики, като да речем Норвегия - искам, ама ги нямаме. Имаме традиции и история на грешни решения фалити и национални катастрофи. Не ми е никак добре от това, та гледам да спре да се повтаря.

ако си забелязал на 'аргументи' от вида: "Хора тея си искат рублите" - не отговарям. '

Спарки не е писал никога такова нещо! Аргументите му са цифри, графики, факти! Които отговарящите му, игнорират и продължават да излагат тези, които не съдържат аргументи облечени в подобни факти, цифри и графики! С което много силно олекват!
      יעבור
      «И това ще мине»

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
        Редактиране на коментар
        Никога не съм твърдял че Спарки го е писал - нито съм го намеквал.
        ТВЪРДЯ че никога аз не съм видял нещо подобно написано от Спарки !!!
        Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 28-02-25, 11:39.

• Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
      Спарки не е писал никога такова нещо! Аргументите му са цифри, графики, факти! Които отговарящите му, игнорират и продължават да излагат тези, които не съдържат аргументи облечени в подобни факти, цифри и графики! С което много силно олекват!
      Интересно при Спарки е, че той излага цифри и графики, които признавам.
      Същевременно той игнорира други цифри и графики, които не отговарят на тезата му. - ТОВА е причина за поста ми. И прекратяването на спора с него.

Да повторя: Никога не съм твърдял че Спарки го е писал ('Хора тея си искат рублите' ) - нито съм го намеквал.
      ТВЪРДЯ че никога аз не съм видял нещо подобно написано от Спарки
      Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 28-02-25, 11:39.

Коментар

...Същевременно той игнорира други цифри и графики, които не отговарят на тезата му.
        Цяла тема настоявам за такива и в цяла ъема такива не бяха представени. Единствената графика от imarh беше откъс от 2-3 години след финснсивата криза със спекулации относно тенденции. Аз я дадох цялата за 20 години и вместо да коментираш несъстоялите се тенденции до степен да е точно обратното, ти взе да мрънкаш че не започвала от нула. Ми сори, това не е аргумент. Аз показвам графика за 20 години, вие показвате само 3 години от нея, и после аз съм гледал избирателно. Ми, не, сори.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
          Редактиране на коментар
          imarh забележи как елегантно Спарки оборва тези, които никой тук не е изказал
          Важно е друго: Да дойдат чужденците, щото ние сме доказали как не можем ..... Клети, клети .....

при това е искрен и го чувства точно така, Не мога да напиша 'го мисли'.

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Еми словаците винаги са били по-назад във всичко, откак се разделиха. Понакога повече, понякога по-малко. За което си има и обективнии субективни причини - словаците освен че са по-малко, имат и повечко цигани naprimer. При тях се и наблюдава неравномерно разпределние на БВП-то, докато при чехите е много по-равномерно, има по-нисък кредитен рейтинг, имат с 23% по-нисък БВП, имат 8.8% безработица спрямо 2.6% в чехия. Имат по-голяма сива икоонмика спрямо чехия.

Все такива интересности. И проблемите на Словакия не идват нито с еврозоната, нито с ЕС. Техни вътрешни са си, точно като нашите.

• imarh
          imarh коментира
          Редактиране на коментар
          sparkybg Демек на словаците, с техните си вътрешни проблеми и поизостанало бевепе еврото и еврозоната не е успяла да им помогне? Както и на чехите суверенната им крона не е успяла да им създаде вътрешни проблеми и да им изостане равномерното бевепе? Вероянто някакво пълни глупотевини съм изписал, ама интересности някакви такива какво да правиш. 100% не съм ти хванал мислъта.

• 1. Без НАТО щяхме да сме още по-пробити. Тия процеси в армията вървят още от края на 70-те. Към края, доста преди да сме в НАТО и доста преди изобщо да говорим за НАТО, армията ни беше пълна пародия, загуба на време и училише за нищоправене и скатаване.
        2. Пътища все пак има. Без ЕС - ни пътища, ни фондове (пак, както и да ги окрадат, някаква част от тях вуинаги приключва в осигуровки и данъци, като абсолютен минимум 20% ДДС). Пък и не са само пътищата. За това че не ползваме фондовете умно ЕС не ни е виновен по никакъв начин. Все пак ги спряха като се оляхме. Ей-това последмното ни е особено важно - да има и морков и тояга. Еврозоната - същото. И моркова и тоягата са по-различни, но функционират пак така. Някои страни могат и без морков и тояга, други не.
        3. Пак, както и да изпозлваме еврото, не може да сме "вътре". Като минимум сме на нула (теоретично). На минус поне в следващите 70 години няма как да сме - доколкото разбрах "вноската" ни ще е нешо като 500 милиона евра, а "освобождаваме" (не случайно е в кавички, оказа се че и там има условности) 37 милиарда. На практика, някаква част от бизнеса и дори някаква част от държавната администрация все пак ще се възползва от възможностите, които дава еврото, дори на въпреки на всички останали.
        1. Не съм сигурен, дали навремето армията ни е била майтап, но в момента просто нямаме армия. Видно е чак на гергьвденския парад, който е трудно да се гледа без сълзи. Армията е разоръжена. Няма ги ракетните бригади и отделни дивизиони, няма го полка ударни вертолети, няма ги самоходната и реактивната артилерия, нито запасите от снаряди. В складовете за стрелково оръжие мишките се бесят на паяжините. ПВО-то е сведено до батарея-две С-300, ако още не са заминали за Украйна. Казармите, граничните застави, армейските складове и т.н. са руини. Две поредни поколения не са виждали автомат, да не говорим за неща като окоп или марш наскок. В България има чужди войски, с численост по-голяма от нашата "армия", на всичко отгоре и неподвластни на българското законодателство. Огромни територии на бази, които даже не ся НАТОвски са недостъпни за нашата армия и полиция. На практика сме под окупация.
        2. Пътищата, освен необходимите за транзитен транспорт на европейски стоки са по-зле и от офроуд. Което помага за обезлюдяването на цели региони.
        3. Че еврото е средство за колониален грабеж на периферията се вижда с невъоръжено око. Не случайно държави като Чехия, Дания, Швеция и т.н. не щат да чуят за него. И даже при нас се опитват да го прокарат с клизма, въпреки подписки и без референдум (на който резултата е ясен).

Коментар

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Да бе, знам че кашимерията е връхта на сладоледа и сте безсмъртни, щото 2 години сте марширували през ден по 50 километра в пълно бойно. Това също обяснява много неща, впрочем.

...и дойде НАТО и всичко приключи. То ние откак сме вътре не сме давали и половината от това, което сме задължени именно заради НАТО, ма това са подробности. Те са виновни, гадовете!

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          С кое е прав Таралежа та измислиците му били ФАКТИ?

Прав бил,имали сме Армия……….Божееееее,Боже,тоя Армия не е виждал,спомня носи нещото от някога си

• ezhko
          ezhko коментира
          Редактиране на коментар
          Спаки, започни с по-простички неща, преди да скачаш в дълбокото. Кашимерията е едно добро начало за практиката, която ти липсва.

• Един не лош прочит на нещата по темата: https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylg...z-po-g-2465076

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
          Редактиране на коментар
          Превод: "Никога не сте имали суверенитет - защо ви е.
          По-добре да ни управляват чуженците." ( айде познайте се)

На тия с 'по-добре да дойдат чужденците' едно време са им викали гъркомани, туркомани .... преда(ва)тели

• Ще си позволя да копирам тук, щото колега няма да прочете нищо което не е пускано в гласове.
        Няма нужда да обяснявам кой е Хампарцумян

Хампарцумян: Мислещата част от българското общество подкрепя еврото
        "Българската икономика е 0,4% от стопанския оборот в ЕС. От нас нищо не могат да вземат. Ние няма как да платим дълговете на ЕС, защото нямаме толкова пари, а икономиката ни е микроскопична",

В България има две руски партии (такава им е стратегията в всички бивши страни) една явна и друга уж против. Тук и двете партии са в опозиция заедно.

Как пишеше Чандлър намери парите и ще намериш престъпника.
        Да видим в момента на война в Украйна, кой иска България да е стабилна законна и успешна икономика. Или да сме в блатото със Сърбия и Македония, без правителство, без парламент ,без закони.....
        Като се замислиш някой неща се връзват

Коментар

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Ми слушай Р.Геч тогава. Той ги знае тия работи. Доказал се е!

• Гаврил Груев Хлътев
          Редактиране на коментар
          Целия пост (явно и източника) натиска на емоциите. Не на логика или изгоди.
          Теза1: няма как да загубим, ако загубим сме само 1/100000 от тях
          Теза2 : руснаците не искат да го направим - значи трябва да го направим

иначе смешно е как строителя на руски поток подкрепя еврото, а сключилия договор с Боташ за руски газ си трае и не е против еврото.... ЯВНО Русия е загубила всякакви позиции в БГ

• ezhko
          ezhko коментира
          Редактиране на коментар
          По-скоро бих слушал хора, които са изградили нещо. Изцапали са си ръцете с реална работа. Преди да станат теоретици, да не говорим - консултанти.

• Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение
        Ще си позволя да копирам тук, щото колега няма да прочете нищо което не е пускано в гласове.
        Няма нужда да обяснявам кой е Хампарцумян

Хампарцумян: Мислещата част от българското общество подкрепя еврото
        "Българската икономика е 0,4% от стопанския оборот в ЕС. От нас нищо не могат да вземат. Ние няма как да платим дълговете на ЕС, защото нямаме толкова пари, а икономиката ни е микроскопична",

В България има две руски партии (такава им е стратегията в всички бивши страни) една явна и друга уж против. Тук и двете партии са в опозиция заедно.

Как пишеше Чандлър намери парите и ще намериш престъпника.
        Да видим в момента на война в Украйна, кой иска България да е стабилна законна и успешна икономика. Или да сме в блатото със Сърбия и Македония, без правителство, без парламент ,без закони.....
        Като се замислиш някой неща се връзват

Напук на руснаците да приемем евро-то.
        Както Нане си запали къщата за да изгори на Вуте котката, която се шмугна вътре. Вуте бе разбит тотално.
        Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 28-02-25, 12:01.

Коментар

Напук на руснаците да приемем евро-то.
          Не, напук на опорките как всичката европейска паплач се е прицелила да ни съсише великата иконимиката, равна на... няма и половин процент от общата. И как, разбираш ли, ще ни натоварят с всичките си проблеми и кредити, да ги плащаме за наша сметка.

И да, руснаците категорино са фактор, при това основен, да се ограничава влиянието им по всеки възможен начин. Те благотворно влияние върху България никога не са имали. Тъкмо обратното.
          Последно редактирано от sparkybg; 28-02-25, 13:12.

Коментар

• imarh
            imarh коментира
            Редактиране на коментар
            Анджак! Икономиката беше функция на политиката, когато беше планова. Когато чисто политически по петилетки се заявяваше - толкова жилища, толкова поликлиники, толкова училища, толкова тенджери, толкова камиона, толкова електрокара и т.н. и т.н. И на икономиката просто и се налагаше да следва тази политика. Сега, когато имаш нереализирани самолети, бронирани машни за пехотата да кажем или пък искаш да ги реализираш за няколко млрд. повече - отиваш на място, там където ще можеш да натиснеш политически и си следваш икономиката.

• ezhko
            ezhko коментира
            Редактиране на коментар
            Хората не са политика, а социология. Виж властта е въпрос на политика, във вид на икономическа, военна и културна сила.

• Гаврил Груев Хлътев
            Редактиране на коментар
            външни територии където са управлявали Франция, Германия, Англия, Белгия, Русия - там сега са реки от мед и масло.
            я вижте как са цъФнали колониите им в Африка.
            Щото навремето са си казали: "Ние не можем, по-добре добрите чужденци да ни управляват" - и настъпи просперитет

• Мога да се обзаложа, че тук елит не дращи.Цитирам PR-експерта- "Има елит на обществото, който трябва да вземе правилното решение за бъдещето" https://fakti.bg/bulgaria/952203-alg...akova-reshenie Няма такива традиции по нашите земи, да се пита плебса за каквото и да било.Затова се учи История в училище.За да знаем, че умният елит винаги е вземал правилното решение

Коментар

• ezhko
            ezhko коментира
            Редактиране на коментар
            Само дето резултатите от решенията нещо....

• Гаврил Груев Хлътев
            Редактиране на коментар
            Дали е било умно решенето показват резултатите. Обикновено след 10-тина до 25 години.
            след 1878 г Съединението - всички решения са били 'елитно тъпи'.

• Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение
          [B]Хампарцумян:....... От нас нищо не могат да вземат. .....

Мазното химик с редките зъби хич, ама хич не ми е положителен ( да не обиждам на етнически произход). Бългаиря е ценна като природа и като местоположение. Дали ще има някакви стихийни пожари като по тихоокеанските острови и после "инвеститор" да предлага "помощ" дали ще се създаде изкуствен (вероятно ) етнически конфликт и после "миротворци" ще се настанят ..... кой как иска да се домогне да властва тук и как ще го направи нямам идея. €вро или лев е за вдигане на краткосрочна пушилка .....
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• ezhko
            ezhko коментира
            Редактиране на коментар
            Борбата е между икономическата (евро), военната (бази) и културната (джамии) колонизация. Кой в каквото е силен. А ние с какво може да се похвалим? Със "съединението прави силата"?

• sonda
            sonda коментира
            Редактиране на коментар
            То тоя химика, все едно и също си пее вечно- народа е богат и е много добре, вредно е да се вдигат доходи и пенсии, всички вкупом трябва да дадат парите си на такива като мене та да ги "управляваме умно" и те това е...А иначе съвсем нормално е да го канят всички демократични медии нон стоп..А иначе за евро или лев, баш в тоя момент, прав е дедата по-горе..

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 1 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X