Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще спечелим ли ако приемем ЕВРОто или ще загубим

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

6 страници за 2 дни... такова чудо ни Джип, ни трактор ни Тойота може да предизвика в този форум вече!

Ако бях AI щях да синтезирам:
    Редица цитати на точни икономически данни и параметри от двете страни, всяка половина от които еднозначно доказва, че другата половина е грешна...
    Германия, Франция, Гърция и още няколко невежи са сглупили с Еврото и сега си носят кръста...
    Ние, ако не сглупим като тях, ще си живеем като Шведи или в най-лошия случай, Каменицата ще стане Bernard, само със запазването на националната валута.
    Еднозначно си искаме нашите мафиоти, щото ако с това евро отворим вратата за европейските...
    Изключителен авторитет на тема, която "ще определи начина по който ще живеем ние и децата ни" се придава, когато в първия пост назовем известна личност "лайно".

Едно ми убягва на мен, но не съм икономист и може би от там... Ако искаме свободно движение на стоки в тази общност, с какво допринасят различните парични знаци за това? Дали нямаше да е по-добре цяла Европа да си беше стояла с 27 различни валути, а не да се чудим като плащаме гръцко узо с френски евра (каквато грешка може неволно да допуснем с тези отворени граници) какъв хаос предизвикваме в икономиките и на двете държави? И дали няма да потръгне (поне малко по-добре) българската икономика, ако малко се диверсифицираме и си направим пловдивски пари за майни, бургаски за батки, софийски за шопи... да може да си контролираме малко по-добре местната инфлация, да не стават цените във Видин като в София, при условие, че всички знаем колко различни са заплатите там... Малко повече справедливост в стандарта може би ще има, ако поне всеки областен град си има собствена валута?

Последно редактирано от icerunner; 19-02-25, 18:09.
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
      Гаврил Груев Хлътев коментира
      Редактиране на коментар
      Удобно пропускаш съзнателните и директни лъжи, които Лайнян Хампарцумян изрича в 'интервюто'.

• icerunner
      icerunner коментира
      Редактиране на коментар
      За съжаление не го познавам лично, поради което и не бих коментирал личността му. Много би ми се искало, но съм наясно, че че не мога да очаквам голямата част от населението да има неговия интелект. Но ако поне повече хора имаха толкова аналитичен и прагматичен поглед на света, който ги заобикаля… със сигурност щяхме да живеем в по-добра среда.

значи качваш картинка където вместо 0% (нула) е 110 % от БВП е външен ДЪЛГ и всичко е цветя и рози
    На следващата картинка вместо нула % е 138% от БВП е външен дълг и просто е прекрасно

На този дълг се плаща % лихва, която (ох изненада) е плаваща. Значи Няколко дни, или седмици цялата държава рабори за да връща САМО лихвата.

Спарки, Спарки - пребиваването ти в компанията на глупави, заблудени и полезни идиоти не се е отразило добре на способността ти да си обективен.

Ужасното в тази тема е какво показа за способността на българите да взимат разумни решения.
    Гсасете лампите - закривайте я тая смешка, дето си мисли че е държава.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    @imarh: Ето ти я цялата тенденция, от 2008 та до 2023:

Натиснете снимката за да я уголемите Име:debt.png Прегледи:0 Размер:47.2 КБ ID:6989144

Къде е драмата?

ПП: Не на последно място, брутния външен дълг на Люксембург е близо 4500% от БВП-то им. Дали живеят по-зле от нас или не баш?

ППП: И конкретно за Португалия:
    Натиснете снимката за да я уголемите Име:portugal debt.png Прегледи:0 Размер:29.2 КБ ID:6989145

И тук драма не се забелязва, даже напоследък точно обратното.

А тенденцията след криза и дефлация е точно скок на инфлацията. Винаги, назависимо как точно си преодолял кризата, дали изсипвайки пари на пазара или по друг начин.

Изсипването на парите беше за пълнене на едни огромни дупки. На можаха да ги напълнят докрай, после си съчиниха икономическата криза покрай Ковид пандемията - тогава вече ги напълниха, та и остана. След 10-15 години очаквайте следващия театър. И така е откак има икономика. Спящите ни в резерв пари точно при такива случки се топят най-успешно.

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
      Редактиране на коментар
      Просто Спарки , ти си чудесна илюстрация как умен, морален човек може да бъде манипулиран. Колко добре работи пропагандата и внушенията й .... Познавам те само задочно и те харесвам - затова не може да си предстваиш колко ми е тъжно да видя колко успешно не виждаш това, което не искаш да видиш. По-сляп от всеки е, този който не иска да види!
      Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 19-02-25, 18:15.

• icerunner
      icerunner коментира
      Редактиране на коментар
      Ще се разплача… Дръж се, Спарки! Не се оставяй да те манипулират така

• disko04
      disko04 коментира
      Редактиране на коментар
      Спарки тоя си го е сложИл на шланга.😁

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
    Едно ми убягва на мен, но не съм икономист и може би от там... Ако искаме свободно движение на стоки в тази общност, с какво допринасят различните парични знаци за това? Дали нямаше да е по-добре цяла европа да си беше стояла с 27 различни валути,?
    А искаме ли свободно движение на стоки? Когато земеделските продукти в Холандия, Италия и Франция например са щедро субсидирани, а техните консултанти по програма PHARE направиха и невъзможното да раздробят селското ни стопанство? Подобно и с енергетиката и индустрията. А къде отиде спряганото свободно движение на хора?
    Сега искат и да инвестираме каквото ни остане припечелено през еврото в икономиките на най-развитите държави? Че и да поемаме солидарно техните дългове?

Коментар

• krassitch
      krassitch коментира
      Редактиране на коментар
      Нали основно затова ни прибраха в ЕС, за да сме им пазар, без да плащат мито?Да изнасяме специалисти, а да им внасяме продуктите...Колко ни е износа за ЕС, и колко-внос?В Европа няма открити лобисти, както в САЩ.Сега, защо са се активизирали толкова за приемане на Еврото, и какво точно планират, не мога да прозра...Богатите мислят с 10 хода напред.Бедните, избират да вярват в думите на някои политици и медии.Докато те омагьосват, докато се усетиш какво става точно, то ще приключи

• Гаврил Груев Хлътев
      Редактиране на коментар
      "Да им изнасяме специалисти" - ой горкия как има заговор срещу нас, Ужас, Ужас!!!
      НИКОЙ от ЕС не ни е виновен, че овцете гласуват за крадци , за крадци които дори ни убиват с огромните си кражби.
      И ЗАТОВА специалистите бягат от България - когато мнозинството е мъзеливо да се интересува и информира - част от малцинството качествени хора си взима шапката и казва 'Чао".

Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение
    ...значи качваш картинка където вместо 0% (нула) е 110 % от БВП е външен ДЪЛГ и всичко е цветя и рози
    Значи качвам картинка, на която е показано изменението на външен дълг спрямо БВП. Ни повече, ни по-малко.

Четенето на графики се учи още преди 8-ми клас, но виж осмислянето им на някои не им се отдава никога.

Да не можеш да прочетеш графика, която не започва от нула говори едно-друго за IQ-то ти. Мразя да се стига до диалог с такива елементаризми, но ти сам си го изпроси - излагацията ти с тоя пост е с вселенски размери.

И двете графили просто показват че тенденциите посочени от imarh, извън посочения от него следкризисен интервал от 2 години, нямат нищо общо с твърдениятя му и дори нещо повече - и Португалия и еврозоната не само че не са се затрили 15-16 години по-късно, ами вместо това са в същото или по-добро състояние по отношение на дълг към БВП от преди финансовата криза от 2007-2009та

Както и да си вртиш гъза, все ще ти е отзад. Вече съвсем ви свършиха даже измислените аргументи, та опряхте и до такива елементаризми. Нямам думи просто!

Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение
    На този дълг се плаща % лихва, която (ох изненада) е плаваща. Значи Няколко дни, или седмици цялата държава рабори за да връща САМО лихвата.
    На този дълг се плаща лихва, която никак не е плаваща, ами се договаря всеки път като се взима заем на държавно ниво. Срокът му на връщане също. Части от тоя дълг обикновено се връщат като им дойде времето с изтегляне на нов дълг и за който лихвата се договяря наново за целия му период - 5 - 10 - 20 - 30 години. Това правим и ние всяка година по няколко пъти. Затова е важно да се прави всичко така че лихвения процент, на който кредиторите са склонни да ни дадат заем, да е възможно по-ниска. Влизането в еврозоната ще свали лихвите и на дъежавно ниво, и за бизнеса, и за гражданите.

И не на последно място - не е важно колко си задлъжнял, а как живееш. Пак, Лихтенщайн има дълг 4400% от БВП. По-зле ли живеят от нас или по-добре? Прост въпрос е?

В ЕС сме последни по дълг спрямо БВП, и... сме последни по качество на живот.

Трагични сте направо!

ПП: Енжой. Графика от нула да ти е по-леснинко:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:debt.png
Прегледи:128
Размер:111.2 КБ
ID:6989437

Апокалипсис и трагедия пълна, направо!
    Последно редактирано от sparkybg; 19-02-25, 15:57.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      Да това с плаващата лихва е доказателство за пълна финансова негрàмотност. Искам Бенковски да ми посочи държавна облигация с плаваща лихва. Даже в Матушка и Зимбабве нема емитирани такива.

• Гаврил Груев Хлътев
      Редактиране на коментар
      поради неразбирането Ви как се работи(е@е) с външния дълг - пояснявам: когато дойде време за плащане по досегашния - се емитира НОВ външен дълг.
      Този НОВ външен дълг се взима при лихва ЗАВИСЕЩА пряко от кредитния рейтинг на държавата В МОМЕНТА.
      А какъв ще е този кредитен рейтинг - никой не знае - ТОВА е плаването на лихвата при външния дълг.

Спарки - аз чета графики много по-добре от теб - ЗАЩОТО не твърдя че държава със 140% БВП ВД е по-добре от тази със под 50% БВП ВД ?!? Ти го правиш обаче!

По-сляп от слепия, е този който не иска да види!

И не на последно място - не е важно колко си задлъжнял, а как живееш. Пак, Лихтенщайн има дълг 4400% от БВП. По-зле ли живеят от нас или по-добре? Прост въпрос е?
    В ЕС сме последни по дълг спрямо БВП, и... сме последни по качество на живот.
    Затова и ни тикат в Еврозоната. За да могат да обесят още дългове на наш гръб. За да запазят Лихтенщайнското (и не само) качество на живот за наша сметка.
    По същата причина ни приеха в ЕС.
    "Защо канят магарето на сватба?"

Коментар

• ezhko
      ezhko коментира
      Редактиране на коментар
      Te и с нас са на път да фалират, но по-късно. Затуй е целият гърч с ковиди, конфликти и т.н.

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Ръцете имат да ни целуват,после задника,тия са загинАли без нас

Няма няма па току някой изтресе едно 💩 в темата

• ezhko
      ezhko коментира
      Редактиране на коментар
      Задника ни го обгрижват редовно.

Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение
    Затова и ни тикат в Еврозоната. За да могат да обесят още дългове на наш гръб. За да запазят Лихтенщайнското (и не само) качество на живот за наша сметка.
    Неналичието ни в еврозоната не е спряла никой да взима кредити. Да напомня че имаше време, по което кредити ни даваха с отрицателна лихва и всяка сесия приключваше с предложения поне в двоен обем на взетото.

Графика за дълг спрямо БВП на България вече постнах, ако помня добре. И там нищо драматично от поне 15 години насам - дългит ни в момента е на нивата от 2004-та, 2005-та като процент от БВП. БВП спрямо тогава е нещо като четворен, заплатите са нарастнали нещо като 8 пъти. Тоест сега всеки гражданин на въджавата дължи почти 2 пъти по-малко като процент от заплатата си.

Това са фактите.

Например от тук (и от много други места):
    https://www.imf.org/external/datamap...ADVEC/WEOWORLD
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Неналичието ни в еврозоната не е спряла никой да взима кредити. Да напомня че имаше време, по което кредити ни даваха с отрицателна лихва и всяка сесия приключваше с предложения поне в двоен обем на взетото.

Графика за дълг спрямо БВП на България вече постнах, ако помня добре. И там нищо драматично от поне 15 години насам - дългит ни в момента е на нивата от 2004-та, 2005-та като процент от БВП. БВП спрямо тогава е нещо като четворен, заплатите са нарастнали нещо като 8 пъти. Тоест сега всеки гражданин на въджавата дължи почти 2 пъти по-малко като процент от заплатата си.

Това са фактите.

Например от тук (и от много други места):
      https://www.imf.org/external/datamap...ADVEC/WEOWORLD
      Тези факти подканват към грешни интерпретации.
      Как стои въпросът за сравнение на БВП по паритет на покупателна способност? Покупателната способност на базата на каква кошница се смята (напр. влизат ли съвременните разходи по образование и здравеопазване в нея и сравнимо ли е качеството на продуктите)? Каква част от БВП е притежание на български лица (иначе казано какъв е брутния вътрешен доход)? Каква част от природните ресурси и средствата за производство са (все още) българска собственост?

А освен количествени има и качествени мерки, по които сме съвсем зле.

Коментар

Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение
        Еййй, нИ сА СпряААте, начи.

То не беше да ни вземат земята, та после и минералната вода ни искаха, че май и за децата пусках чат пат, та сега ни тикат да ни 'земат парите. Как все на нас някой ни пречи. Не просто пречи, а има вселенски заговор срещу Българина и само единиците (пр)Осветлени го вдявате. И се опитвате да (пр)Осветлите и нас, но заговора същий Аполон ви проклел като Касандра да не ви вярваме.

Парите налети за пропаганда за подобни глупости в КМБ(по Гагич) са в пъти повече отколкото за румънските избори. И това е резултата. Евро-скептици, рептилоиди, плоскоземци, антиваксъри, и всякакви други обединени в подходящите таргет-групички.

Нямам думи. Така и не разбрах, коя от страните приели евро е станала по-зле след това (средно, индивидуално и всякак, че такива коментари имаше нагоре). А Копейкин като ни изкара от евро-зоната, че май и от валутния борд, че такива приказки се прокрадвах, подпомогнат от протежето на генерал от ФСБ Решетников ша цъфнем та ша вържем.

Кажете ми един от вас, дет да си държи парите в рубли или бриксове и поне бих могъл да ви приема сеиозно коментарите.
        Queen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
        Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!

Коментар

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          От край време е така . В несигурни времена цените на ценните метали скачат .

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Не им излизат чистила,фиша на ТОТОто кофти и обръщат в каквото смятат,че няма да се ибезцени,че най-лесно

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Поне за последните 30 годиини цените им вървят устойчиво само на горе .

Ама Ежко, и това ви поствах по-назад. Например в хлябове. Вярно, не към 2004-5та, а към 2000, ама няма да е много по-различно.

За кой как се е "набълбукал" с кредити след влизане в еврозонста - никскви драматизми, никъде.

Нито една от опорките ви на се потвърждава от данни. Нито една! Затова и не давате такива - защото просто няма.

Коментар

• ezhko
          ezhko коментира
          Редактиране на коментар
          И още тогава ти обясних, че не включваш разходите по еквивалентно образование, здравеопазване и отбрана в сметката. За две деца, разходът за еквивалентно образование е към 3000 лв. месечно. И то ако имаш късмета да ги приемат в някое от малкото читави училища. Тук не разглеждам възможностите за спорт, изкуства и т.н., които се осигуряваха абсолютно безплатно. Няма да споменавам колко струва изборът на екип, който да ти направи елементарна операция, без да те затрие. Сравнението на тогавашната и сегашната ни (прости господи) армия е невъзможно без да се разплачеш.

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Аз като ви казвам,че сме били сила вие половината не ми вярвате,СИЛА бре,Скрита Сила Мъдрево. То беше една армия,едно здравеопазване,едно образование………къъърти. Е сега да имахме едни 1000 танка,200 самолета и 100 000 армия ехеееее,здравей живот,ни Европа ти трябва ни НАТО …….

Абре колко години минаха от 10ти? Едно поколение изтъркаля ли се?

• 1) И що да ги "удрят" пенсионерите? Дават им по-малко от популистко сметнатото. 5% покрива инфлацията за миналат година, че и отгоре.
        2) МВР е свирено положението - няма мърдане. Пак от популистите.
        3) Някой държавни заплати са доста ниски. И странно, тия с ниските заплати наистина работят.
        4) ДДС-то го плаща обикновения човек. На фирмите им го възстановяват.
        Аз пък чакам да спрат субсидиите и доплащанията за ток
        Увеличението на пенсиите е без значение само за едни десетина процента пенсионери които взимат пенсии от 1500 - 2000 лева нагоре . Слава богу още не ми се налага да разчитам на пенсия но имам майка която с учителската си пенсия едвам свързва двата края . За нея всеки лев е от значение и ако не сме аз и сестра ми да и помагаме с каквото можем определено ще и е доста трудно . Нищо против нямам МВР и останалите държавни служби доходите в тая държава трябва да растат но не за сметка на най социално слабите . Слава богу дойде им акъла . Ако този бюджет с орязаните пенсии беше минал това означава че БСП на следващите избори няма да прескочи четирите процента . ДДСто който и където може си го спестява като не ти трябва фактура като физическо лице .
        Последно редактирано от sek.1; 19-02-25, 18:10.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Електората на БСП в момента е във всички възрастови групи .

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          УЖАС

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Нищо по различно от електората на всяка друга политическа партия към момента в България . Просто " твърдия " им електорат който през 1989 година е бил на 55 - 60 + години вече по естествен път си отива .

• Попитах AI същия въпрос и получих следния отговор, заключенията си направете сами:
        Предимства и недостатъци от приемането на еврото в България
        предимства недостатъци
        1.Улесняване на международната търговия и инвестиции: Премахва се нуждата от обмяна на валута, което намалява разходите за комисиони и улеснява транзакциите12. 1. Загуба на независимост във валутната политика: България губи контрол над монетарната политика и се подчинява на решенията на Европейската централна банка35.
        2.По-ниски лихви по кредитите: Влизането в еврозоната повишава кредитния рейтинг на страната, което намалява лихвените разходи за домакинствата и бизнеса2. 2. Инфлационни рискове: Възможно е краткосрочно увеличение на цените и инфлация, ако доходите не нараснат съответно45.
        3.Намаляване на валутния риск: Приемането на еврото елиминира напълно валутния риск и дава достъп до спасителните механизми на еврозоната1. 3. Ограничения върху фискалната политика: Изисква се строга фискална дисциплина и съгласуване с изискванията на еврозоната5.
        4.Повече инструменти за парична политика: България получава достъп до инструментите на ЕЦБ за провеждане на парична политика2. 4. Социално-икономически неравенства: Структурните различия в икономиката могат да доведат до неравенства между секторите5.
        5.Задълбочаване на интеграцията в ЕС: Присъединяването към еврозоната задълбочава интеграцията на България в ядрото на ЕС2. 5. Проблеми при прехода: Преходът към нова валута носи логистични и технически предизвикателства5.
        6.Намаляване на шансовете за икономически кризи: Строгият мониторинг и механизмите за стабилност в еврозоната намаляват риска от кризи2. 6. Възприемане от обществеността: Съществува риск промените да бъдат възприети негативно от част от обществеността5.

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
          Редактиране на коментар
          сега остава някой да каже, че Предимства 2;4 няма да увеличат инфлацията
          'инструментите' са наливане на пари без да има произведени стоки/услуги в икономиката ни тоест - инфлация.

• kbot
          kbot коментира
          Редактиране на коментар
          "обществеността" в голямата си част всъщност си няма идея за какво става въпрос. Само изпитва ужасТ да не стане по-лошо.

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Хлътев, имаше време, в което кредитие ни ги даваха с отрицателна лихва. Набълбукахме ли се?

И да, задълбочаване на интеграцията в ЕС значи за нас задълбочаване на интеграцията с държави по-добре от нас, щото сме на дъното в ЕС по всякакви възможни класации.

• Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение

А искаме ли свободно движение на стоки?….
        Не бе, глупости! Каквото си отгледам в градината, това… Не им ща скапаните холандски домати, капиталистически… дотирани с истински български левове… Добре, че тази малка гордост и утеха поне ни оставиха, че ако с български евра трябваше да им дотирам холандските домати, място нямаше да си намеря…
        Technical Rescue Direct - life lies in courage
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Холандците ли ни гушат с домати? Никакво евро и да изберем българското па ако ще и 20 ЛЕВА да е за кило? Това ли е мечтата на някои?

Свободна търговия какво ще рече?

• icerunner
          icerunner коментира
          Редактиране на коментар
          Ако е било необходимо да се бършат някакви дърти немски задници за нещо, аз явно не съм разбрал и не мога да коментирам. Който е в час да разказва…

• Гаврил Груев Хлътев
          Редактиране на коментар
          Никой не е против ЕС за да се използват такива 'аргументи'. Дания, Швеция, Норвегия , Полша са си в ЕС прекрасно без евро-то... дори са по-добре от повечето 'правоверни' изповядващи 'еврославната вяра'

• Тия си искат рублите, бре хора!
        Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          На първо четене нефт ; газ и други такива благини .

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          sek.1, не че нещо, ма тия благинки се търгуват в долари.

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Взимат и долари . Когато отказахме да превалутираме от евро в рубли руснаците съвсем в реда на нещата ни спряха газа .

• sek.1 коментира
        Днес, 20:37
        С рублите поне можеш да купиш нещо реално .

Искам да си купиш нещо и да се похвалиш тук, хвалбата подкрепена със съответните дукименти, разбира се.

P.S. А за рубли не се притеснявай. Кажи колко МИЛИОНА ти трябват, аз ще ти ги осигуря
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• disko04
          disko04 коментира
          Редактиране на коментар
          На украинския фронт ще му дадат, рубли.

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Нещо диванните командоси си седите тука пред клавиатурите . Един няма да е отишъл там без значение на коя страна като гледам и двете не спират никой желаещ . Вашата стана като онова стихотворение на Ботев . Щом сте толкова мераклии можете с оръжие в ръка да му покажете на Путин какво мислите за него .

• kbot
          kbot коментира
          Редактиране на коментар
          Ще купиш с рубли ама друг път. Поне не откъм нас. От некой БРИКС може и да става.

• Абе хора защо продължавате да се драпате за дреболии?? Точно сега текат големи световни събития - и нас ни засягат...

Вижте отново речта на Ди Джей Ванс(много много умен пехотинец) - европейските медии упорито я премълчават а това е фундаментално ще промени нещата...

Казано на прост каруцарски език (щото много хора не разбират дипломатическия)

Ванс каза че Европа е много много корумпирана и нищо демократично няма в нея. В Брюксел са се ояли и водят Европа към пропастта.
        Каза че тези "евролидери" са нелегитимни - те са с много много нисък процент одобрение и управляват до голяма степен с измами и трикове...
        Каза че нещата са толкова зле - че Брюксел диктува какви да са изборите и кой да печели
        Даде пример с Румъния - Брюксел е наредил на съда да отмени(не признае) изборите... Каква демокрация какви 5 лева...
        Вие виждате ли какво каза Тиери Бретон? Че Брюксел не харесал новия президент и наредил на съда да отмени изборите???
        Ми то и в България съда отмени Величие??

САЩ казват че Шолц Макрон Урсула Кая Калас и други - не са напълно легитимни - защото управляват с недемократични средства (разбирай използват власта за себе си)
        Урсула я съдят за ваксините - и само високия пост я спасява...

Абе от Мар-а-Лаго казаха че нещата в Брюксел са трагедия. Еврозоната се разцепва - вие гледате ли новините?Ама не българските?
        Чакат се изборите в Германия - където САЩ се надяват да спечели Алис Вайгел - партията на разума и оттам ще почнат да чистят кочината в Брюксел...

Вижте Орбан в момента какво прави...
        С тези темпове - еврозоната ще се разпадне по бързо отколкото ние да приемем еврото!!!
        Знаете ли какво означава това? Досега нашето правителство е получавало подкрепа от Брюксел - защото е спазвало правата линия(която често пъти е против България) но сега вече Брюксел е компрометиран - и съответно тази подкрепа я няма...
        Ама пък американците ще подкрепят опозицията на правителството - казаха го...
        Ама то утре Брюксел може да го няма бе хора...
        Или ще е там ама сринато до дъно... еврото също...

Гледайте новините - ама не българските и европейските...

Коментар

• mishomishev
          mishomishev коментира
          Редактиране на коментар
          Забравих май пак най важното... Също от Мар-а-Лаго...

Тръмп така е ядосан на Зеленски и Брюксел - заради липсващите милиарди(откраднатите) че ще остави Русия да се саморазправи с Европа като компенсация за тези милиарди...
          Майтап майтап ама като едното нищо ще стане...И като знам нашите управляващи какви са "принципни" да не се окаже утре че ще сменим курса и еврота за рубли...
          Гледайте новините бе - сега са толкова интересни

• Гаврил Груев Хлътев
          Редактиране на коментар
          Добре е човек да се усети кога се излага безвъзвратно. Чудя се ти как мислиш?

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X