Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще спечелим ли ако приемем ЕВРОто или ще загубим

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение

1. От 11.06.2013 до Юли.2022 - ЕЦП определя отрицателен ОЛП
    В България НИКОГА не е бил отрицателен.

Не го казвам за да те обидя, но изглежда отстрани, че си промит от пропагандата мозък.
    При това си сред най-интелигентните пишещи тук !?!?! WTF
    Ами ок - щом те кефи, твое право си е.

тази МАЛКА разлика межу ОЛП на ЕЦБ и този определен от БНБ по сделките на БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР - та това е разликата между 'неудобна' икономическа ситуация и унищожаваща икономиката ситуация.
    Информацията как се изчислява (не определя) ОЛП с България е публична. Хайде да вземем да четем, а? И понеже се изчислява, а не се определя, това не е инструмент, защото не влияе на нищо, а само регистрира реалните сделки. Ерго, не е суверенитед.

Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение
    Ти си за това хора с постиженията на Макрон , Меркел или Шолц ... Шрьодер - да ни управляват "щото се справят по-добре".
    Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение
    [B]СЕГА - каква точно е разликата между теб и ватника дето иска РФ да ни управлява?
    Икономиките на Франция и Гермяния са почти 4 пъти по-големи от тая на Русия, с всичките и ресурси и прочие, и при еднакъв брой население. Да, по-добре се справят! МНОООООГО по-добре се справят! И МНОООООГО по-добре живеят, въпрели всичките си кусури. То и в България ВИНАГИ се е живяло по-добре откоклото в Русия, с всичките ни кусури.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
      Гаврил Груев Хлътев коментира
      Редактиране на коментар
      На руски така се пише - суверенитеД, явно затова
      Значи ония са добри господари, а тия са лоши.
      Критерия при него - кой е по-голяма икономика.
      При ватниците - кой има по-голяма ракета

Роба винаги си търси господар и е готов да се откаже от свободата си , заради 'сигурността си.

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Такаа, сега порицайте и imarh за същото и вдичко ще е светя и рози.

А темата си е все същата.

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      На руски като на българси: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1...82%D0%B5%D1%82

• Я и аз,че не го разбирате или не искате да го разберете какво ви пише Спарки

България е малка и колкото и да не ни се иска трябва да вземе страна в политиката на Европа,в икономиката на Европа,не може да сме сами и да си правим каквото искаме.

Европа просто трябва да прогледне / а не немеца да подсмърча като му го кажат / че с тия леви социалистически и Коми идеи няма да стане. Не искаха да си харчат парите за отбрана,но ще им се наложи. Искаха емиграция без граници,но сега почват да берат тия плодове. Искаха НАТО да се разпъне до Рашките чак,да си имат буфер един вид с все една шепа американски войници тук и там разпръснати по Европа,но и това приключва. Зелени сделки,контри на производство със скъпа енергия,икономически борби с Китай в Китайската игра……..беше то.

Дали ще прегърнем еврото или не за момента не е голяма беда,ако/като го вкарат ще има контрол някакъв върху харченето по програмки разни и това е добре,че ние без контрол сме си мамата да са.

КОЙ и с каква идея ще го контролира обаче е големия въпрос,ако са ония с лявото мислене у Брюксел ммммммм със стари курви нов бардак. Ядосаха го предния път тоя с бухалката,Германия била независима и ще си прави каквото си иска…….ми направи си го. Сега показно ‘ще се издърпат малкото Американски войски от Европа,ще си на помпи Европата военния бюджет до 5%,ще се сетят,че и аз не искам въглища ма със слънце и вятър икономика не се прави,ше се замислят водещите икономики от къде и кого им падат парите и може да им се получи след десетина години.

Малко боб от мен - войната спира до 2 месеца,Русия си остава със завладените територии,Американците си отиват,Европа почва да се въоръжава,левите на власт в Германия,Италия,Франция,Австрия,Орбан е ясен,спира се това безмозъчно отваряне на граници,забравят за тъмнозелени сделки,пренастройват си енергетиката към нормална такава и еврото може да му се получи.

Ако ли не мммммм и с евро или без все тая,като сме на лев та не крадат и сме цъфнали и от към корупция и от към правителства.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

• mishomishev
      mishomishev коментира
      Редактиране на коментар
      А стига ве!! Това ти ли го написа?? Босе ти ли го написа??
      Не вярвам !!! Някой пише вместо Бенцбоса...
      Тука има повече от десет изречения - има логическа мисъл и последователност...

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      То и на друго място има ма иска малко напън и да се чете какво се пише,а не през кривото мислене и свободни съчинения какво съм искал да напиша.

И пипа като виждам поне малко смисъл,че одъртях пък някои не измират мамицата им

• BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Мишев, и аз останах втрещен, морския се е научил да ползва ЕйАи

• Правописът да му е на Спарки кусура.
    И понеже размахва разни показатели без да разбира от тях ето му задача за анализ.
    Защо при петкратно покачване на БВП сме се сринали от 24то на 57мо място по индекс на човешко развитие? М?
    Това е доста след Беларус...

Коментар

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Дай данните от къде са,че последните 2-3-4 месеца се нагледах на глупости от какви ли не леви парцали,руски кабеларки и мокри мечти на ония с обеците по дупките

• Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение
    Правописът да му е на Спарки кусура.
    И понеже размахва разни показатели без да разбира от тях ето му задача за анализ.
    Защо при петкратно покачване на БВП сме се сринали от 24то на 57мо място по индекс на човешко развитие? М?
    Това е доста след Беларус...
    Тва малко като "Зайо, ти що си без шапка?", сигурно има силно отношение към евро-зоната.

Не знам какъв източник гледаш, но тук https://countryeconomy.com/hdi/bulgaria казват че 1990 сме били на 53-то а сега на седемдесето място. Освен ако не говориш за след освобождението или Първото Българско Царство.

И като цяло на мать рАссия HDI е по висок. Това означава ли, че е по-добре? Можеш да съдиш по мигрантския поток към рАссия.

Всъщност HDI зависи от образованието и продължителноста на живота, та само да отбележа, че тия дето са се минали да приемат еврото живеят и се учат 5-10 годинин повече от нас.
    Queen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
    Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!

Коментар

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Няма как да е преди това защото тоя индекс тогава е приет и от тогава се ползва.

Сега ако набие едно Работническо дело от 87ма е друго,там вече ще съм яко пас в очакване и това поколение да си легне

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Икономиките на Франция и Гермяния са почти 4 пъти по-големи от тая на Русия, .
    Ей туй нещо го обяснява онзи банкер ама политиците не го разбраха...Това е куриоз... И не е вярно
    На тази погрешна теория се опира Макрон Шолц и... и не разбират защо Русия ги нарита...
    На хартия наистина е както казва Спарки...
    Но на практика е обратното...

Силно опростен пример:
    Европейски изтребител(някакъв) - 100 милиона евро
    Руски изтребител - 25 милиона евро...
    На прима виста - европейския е по добър и би трябвало да е по конкурентен - ама не е... и двата вършат една и съща работа(даже руския по добър)

И култовото :
    Европейско/Американса АЕЦ - 10 милиарда (примерно)
    Руска АЕЦ - 3 милиарда
    И двете правят един и същ ток нали?? И двете са еднакво качествени що такава разлика в цените тогава??

Като чете на хартия човек ще остане с впечатление че европейското е велико - ама това е на книга нали? Ама живота не е книга ами реалност.... Тока си е ток...ама руския е по евтин... бензина си е бензин...и руския е по евтин...
    Що така??

Коментар

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Мога да ти кажа веднага - хвани ме да ти работя и ми плащай колко на средния Руснак……..и от цялото изречение остава едно Хвани ме

И никой никого не е наритал ако ме питаш мен…….освен ако не смяташ кой колко хора загуби там,че гаубици се заменят ма гниещи кокъли не. Индекса горе продължителност на живот………и спирам

• mishomishev
      mishomishev коментира
      Редактиране на коментар
      "ми плащай колко на средния Руснак"

Човек - явно трябва да ти намеря изказването на еврейския банкер към европейските политици - опита се да им го обясни и те не го разбраха...

Ако ти платя 1000 долара(примерно) за САЩ ще са малко - но в Русия ще е нормално...в Китай ще е средно... в Индия ще е страшно много...
      Парите трябва да се гледат като съотношение към продукта...
      Ако една страна има огромен БВП това не означава автоматично че се приравнява към друг ... защото има и други фактори
      Не съм сигурен че ще ме разбереш ... трябва да се мисли...
      2000 долара за САЩ може би са добре... но ако си в Монако ... за една две вечери...
      И какво? Значи ли това че Монако за 2000 долара ще си купиш повече продукти??
      Последно редактирано от mishomishev; 21-02-25, 19:48.

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      2 % за войската,те тия може да са заплати само и като ни наведат и за вазелин да няма

И точно по тая логика не гледаш как руския самолет бил 25 па нормалния бил 100 - какво получаваш зад тия пари е важно…….ма дълга история,тук няма как да я разтеглим,много кръгли Капи дето оше им тече лигата по рублата и коняка Плиска

• Мдаа, още преди няколко страници ви писах че ще се стигне до правопис и запетайки. То с такива "аргументи" си разполагате по принцип.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Дреме ти,моя Айпад така ги пише,че мен ме е срам да го чета ма така е,загниващия Запад така и не се научи,че Щ не е Ш,писна ми да го поправям

• ... а междувременно в отличникът и любима дъвка на Хлътев, Швеция, изглежда съшо не текат реки от мед и мАсло:
    Hивoтo нa бeзpaбoтицa в Швeция cĸoчи дo 10,4% пpeз янyapи 2025 г., c ĸoeтo пoчти ce дoближи дo иcтopичecĸи вpъx. Hивoтo нa бeзpaбoтицa в cтpaнaтa e билo пo-виcoĸo caмo пpeз юни 2021 г., пo вpeмe нa пaндeмиятa - 10,5%.
    В пропадналата заради еврото Португалия безработицата е 6.7% и ди скорo беше на първо място по инвестиции в недвижими имоти. Тия дни изпреварена от другия пропаднал член на еврозоната и наш южен съсед Гърция.

Зле, много зле тая еврозона.

Коментар

• BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Не много зле, а супер мега зле е и на още по-зле върви стремглаво и все по-бързо, ти просто си нямаш реална представа, защото тази представа от Гугул не може да си я извадиш като извод. Хората, които живеят в еврозоната могат да ти посочат една камара неща.
      Моето и твоето мнение, няма да променят ситуацията, силните на деня диктуват промяната.
      Много скоро, силните на деня ще наритат и изритат тия, които тикат Европа към дъното, поне за сега такива са тенденциите, дали ще се запазят или не тия тенденции, както казват в Испания, поживем - увидем

..

Зле, много зле тая еврозона.
    УжасТна ужасТ,смрЪт навсекЪде .............
    .......... но тук има кафе и студена кола щЪ идваш да тЪ черпя за онази 2-ра скорост на струга ми ..............пък после ги клюкай €вроактивистите
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• Сега на 'аргументи' от рода на "баси колко е зле в Русия"
      или
      "а как ни н@еб@ Запада'
      няма да отговарям - особено на тия с 'Руснята" си има трибнюа къде да се псува
      Позвайте си я там със Здраве и ум

sparkybg - отговарям на теб защото ти използваш аргументи по темата. За това - респект.

За аргументите ти:
      Ей го механизма на ОЛП на БНБ:
      " ОЛП се изчислява като среднопретеглена стойност на лихвените проценти по всички сделки на междубанковия пазар за определен период"

НА БЪЛГАРСКИЯ МЕЖДУБАНКОВ ПАЗАР - отразява състоянието на Българската икономика.
      И помага да има адекватен ОЛП в странатани - спрамо състоянието в България, а не спрямо това във Германия/Франция и другите ти 'големи братя'

Тъй като 'ровиш по ЕКУ-та" Ето ти вярна и опростена аналогия:

Ламбда сондата показва на ЕКУ дали сместа е бедна или богата - съответно ЕКУ пуска повече или по-малко бензин.
      АКО ЕКУ по радиовръзка гледа ламбда сондата на съседната кола, с различен двигател - сместа няма да е оптимална.
      Много бързо ще убиеш двигателя.

ЕЦБ си определя ОЛП на евро-то спрямо състоянието на големите икономики - Германия, Франция, Италия...
      България е различна икономика, с различна производителност , цени на ресурси ..... много неща.

Ако/Когато премахнат лева и сложат евро-то - независимо от състоянието на икономиката ни - ще ни сменят ОЛП спрямо немската икономика.
      Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 21-02-25, 21:07.

Коментар

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Един за всички и всички на майната си……….да го напиша пак това.

И когато една силна уж икономика като немската хване у лЕво то ние може да се напъваме с доматите колко искаме.

Въпреки това страна трябва да се вземе,прекалено сме малки,слаби и крадливи за да я караме как си знаем с лева

• sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        ЕЦБ си определя ОЛП и други политики в зависимост от целите в момента. Целите понякога са да освести някои като Гърция, Ирландия, Португалия, да ограничи оливането в Италия или Испания, и такива разми работи. Икономиките в еврозоната са толкова различни във всичко, че е невъзможно един да диктува, най-малкото защото всички са в кюпа и който и да се издъни излиза на всички през носа. И даже издънките на такива като нас биха им излезши скъпо.

Какво и как върши ЕЦБ го гледаме от 25 години. Бабуваш небивалици, които нито са се случили, нито нещо е показвало или показва че ще се случат.

Пак, крайно време е да вденем че или ще се държим като едно цяло поне за основните неща, или ще духаме здраво таратора всичките.
        Последно редактирано от sparkybg; 21-02-25, 22:39.

....Икономиките на Франция и Гермяния са почти 4 пъти по-големи от тая на Русия, с всичките и ресурси и прочие, и при еднакъв брой население. Да, по-добре се справят! МНОООООГО по-добре се справят! И МНОООООГО по-добре живеят, въпрели всичките си кусури. То и в България ВИНАГИ се е живяло по-добре откоклото в Русия, с всичките ни кусури.
      значи ти си по-умен от ватника.
      Оня иска РФ да ни управлява (щото понеже) , но ти искаш Германия/Франция да ни управляват, защото са по богати.
      Избираш по-богат господар значи- това ти е разликата с ватника .... Това не винаги е умно.
      Но винаги си е робско.

Меркел/Шрьодер/Шолц - затвориха автомобилни заводи за 1ви път в Историята на Германия
      - унищожиха енергетиката на Германия
      - наводниха я с необразовани, фанатизирани мързеливи убийци-терористи
      когато AFD дойдат на власт ... дали ще искаш да сме независими, или пък към Китай или не дай Боже РФ ще клониш?

да не забравяме Франция и постиженията на Макрон:
      - загуба на френските бази в 5 африкански държави, останаха в нула
      - от няколко хиляди френски военни, в Африка останаха нула
      - загуба на достъп до всички ресурси, които много над 100 години Франция е използвала в Африка.
      - убийствена пенсионна реформа, която Парламента(народа) не одобри и тоя я прокара насила с указ за извънредни ситуации
      - тежки демонстрации на жълтите жилетки

Когато льо Пен или младата звезда дойде на власт, дали ще размислиш и ще се преориентираш?
      Дали ще поискаш да имаме финансов суверенитет?

Няма идеална страна, но има суверенни държави и има подчинени на метрополията държави.

Онова дето Тошко не направи с 16-та република го правите сега такива убедени 'демократи'.

Коментар

• Какво се хванахте за това ОЛП, то не служи за нищо, освен гагич и подобни да събират изчислената с него законова лихва. Когато на междубанковия пазар лихвите бяха отрицателни, включително и по сметките в БНБ, промениха методиката за изчисление, че да не може да е ОЛП<0

Коментар

• IvanIvanovi
        IvanIvanovi коментира
        Редактиране на коментар
        Референтен лихвен процент за бизнеса беше в 99% от случаите юрибор, а той беше отрицателен 😉

• Гаврил Груев Хлътев
        Редактиране на коментар
        За гражданите обсъждаме - не за бизнеса и за тези с 6000+ лв заплата дето са под 1% от хората.

• IvanIvanovi
        IvanIvanovi коментира
        Редактиране на коментар
        За гражданите същата работа, нула лихва по депозити че някъде въведоха и отрицателна за над определена сума. Който имаше кредит юрибор + надбавка понамаза, който беше на ОЛП + надбавка ….. познай

• Я малко тук за четене,за тия които някой все ги обира.

https://www.economic.bg/bg/a/view/mo...e-v-evrozonata

https://www.dataplus-bg.com/vavezhda...o-v-balgariya/
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        В тия линкове ДА,цветя и рози само,НО съм ги дал за идея как се минава към Еврото,не за друго

Е друг линк ако искаш

https://glasove.com/na-fokus/doklad-...no-s-harvatiya

И кои други са на нашия акъл и ЗАЩО…….парен каша духа

https://www.dw.com/bg/blgaria-i-evro...zat/a-69983596
        Последно редактирано от BENZBOSS; 21-02-25, 22:29.

• Гаврил Груев Хлътев
        Редактиране на коментар
        Спарки - айде по-сериозно. Какво - ти ми пускаш за Швеция, аз за Гърция, Португалия и Италия?
        ЗНАЕШ ли колко се промениха ДАНЪЦИТЕ в Гърция заради оргията с евро-то? Знаеш ама се правиш на глупав.

• sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        Еми, драги ми Смехурко, сметките за строенето на комунизЪма накрая се плащат. В Гърция аха-аха да го построят - раздут до безобразие държавен сектор със заплати и пенсии като за Швейцария и прочие "хубавинки".
        Сигурно от ЕЦБ са им нареждали да ги вършат такива. ВЕрваме ти.

• Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
      Какво се хванахте за това ОЛП, то не служи за нищо, освен гагич и подобни да събират изчислената с него законова лихва. Когато на междубанковия пазар лихвите бяха отрицателни, включително и по сметките в БНБ, промениха методиката за изчисление, че да не може да е ОЛП<0
      Именно! Ма Хлътев хортува че било суветенитет, пък!!!

Коментар

• IvanIvanovi
        IvanIvanovi коментира
        Редактиране на коментар
        БНБ “суверенно “ го измисли това 🤭.
        Само че отрицателните лихви бяха следствие и на пуснатата на високи обороти печатница на ЕЦБ, а тя не е толкова суверенна, колкото си мислиш ти

• Гаврил Груев Хлътев
        Редактиране на коментар
        Незнанието и НЕЖЕЛАНИЕТО да се разбере що е то - фискална политика не е аргумент.
        АКО нямахме финансов суверенитет - щеше ОЛП на БНБ да е ПРОСТО СЪЩИЯ като ОЛП на ЕЦБ.
        По-сериозно моля - почвате като ватници да ползвате 'аргументи'.

• sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        С аргументите имаш проблем ти. С липсата на такива. В прав текст публично ти е написано как се изчислява (не определя) ОЛП, ти си дъвчеш теоето си. Написа ти се че швеците го закъсват, а португалците май отиват на по-добре, ти се правиш че не виждаш. Показаха ти се графики че това, дето хортувате, не само че не се случва, а се случва тъкмо обратното, ти не ги хареса щото не почвали от нула.

Да, някой категорично има проблем с аргументите.
        Последно редактирано от sparkybg; 22-02-25, 14:13.

• И да не забравите за днес!

„Часът на свободата призовава всеки българин да покаже на дело родолюбието си.“
      „Време за помагане е сега — закъснелите не ще бъдат наши приятели.“
      „Днешният век е век на свободата.“
      „Техните милиони жълтици нека си бъдат техни!“
      „Най-много са виновни чорбаджиите.“
      WG 2.7 CRD

Коментар

• sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        Поздравления. С копейчо напред!

Който не е с нас, палим, мачкаме и т.н.

Да живей!!!

• Гаврил Груев Хлътев
        Редактиране на коментар
        sparkybg - обидите, епитетите и простотиите не са аргументи.
        Лошо ти се отразява пощ.код 2084.
        Там псувните и обидите са валиден аргумент, ама при нормалните хора определено са израз на друго , не на ум и възпитание.

• sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        Това гледах в репортаж току що. Това представляват копейчо и компания.

За да обиждам някой, трябва да лъжа, само дето го гледах на живо. Боклукът се беше възпалил на максимум. Болен Лидеров на квадрат.

Именно! Ма Хлътев хортува че било суветенитет, пък!!!
      Опитай малко да намалиш емоцията.
      РЕАЛНО:
      Показах ти , че за да просперира държава - еврото-не е задължително.
      Ти НАИСТИНА показа, че приемането на евро-то не води до лоши поседици.

Проблема ми е , че твоето доказателство е краткосрочно - евро-то се използва от 23 години. Това си е краткосрочно - и комунистите обясняваха как ще векуват - не изкараха 50 години.
      След тях първите 10 години бяха леш.

Досега историята е показала, че НЯМА държава, която да е процъфтяла ако се е отказала (или е взето насила) от суверенитет.
      Винаги за над 3/4 от масата хора е ставало по-зле. Винаги - дори за местното население в Хавай - поинтересувай се.

За 'центъра на управление' - ставало е по-добре. За висшите чиновници - също.
      За по-богатото население на метрополията - често е ставало по-добре.

И дали ще се откажеш от суверенитет в полза на САЩ, или за Русия или за ЕС - винаги далечния център не се интересува от положението в малка област.
      Гледа си големите области в метрополията.

Така процъфтява Москва, също и метрополисите в САЩ, също метрополисите в ЕС.

Центъра на управление винаги следи как са тези места - стреми са да са добре. Но в малките , странични области е: 'да го духат бедните' М.Пайтън.

И в САЩ е така и в Русия е така и в Китай е така, в е ЕС е така.

Така , че спри да бягаш по тъча и кажи - сигурен ли си, че твоето желание да се откажем от суверенна валута, от суверенна фискална политика е най-доброто за България?
      Не за следвашите 5 - 10 години, а за следващите 30 години.
      Или Дания, Швеция , Норвегия са тъпи, а само ти и Шиши сте умници?
      Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 22-02-25, 12:51.

Коментар

• IvanIvanovi
        IvanIvanovi коментира
        Редактиране на коментар
        Абе аз фанах малко от ЕС…ССР, доста неща от манталитета му е жив и тук, доста и се прихвана в Брюксел

• sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        Да, докато ни беше широко около врата и имаше кинти. Ама това, по всичко личи, свършва.

• Гаврил Груев Хлътев
        Редактиране на коментар
        sparkybg Мантри повтяряш ти:
        - сам призна, че ОЛП се изчислява по данни от сделки в България - суверенитет
        - 1998 сме приели Валутен борд - това е органичаване , а не отказване от суверенитет

- ако си гипсираш крака през 1998 , да си отрежеш и двата крака през 2025 не е 'развитие'
        - ти сам призна, че се надяваш чуждото управление на валутата на България да е добро за България:
        А КЪДЕ ПО СВЕТА НЯКОЙ Е ПРОКОПСАЛ ОТ ЧУЖДО УПРАВЛЕНИЕ ДЪЛГОСРОЧНО ???
        Дори шибаната Гренландия в богата Дания иска автономност - не защото тромпета го казва - поинтересувай се !

Активност за темата

Свий

Тук са 8 потребители онлайн. 5 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X