Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще спечелим ли ако приемем ЕВРОто или ще загубим

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

@imarh: Ето ти я цялата тенденция, от 2008 та до 2023:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:debt.png Прегледи:0 Размер:47.2 КБ ID:6989144

Къде е драмата?

ПП: Не на последно място, брутния външен дълг на Люксембург е близо 4500% от БВП-то им. Дали живеят по-зле от нас или не баш?

ППП: И конкретно за Португалия:
    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:portugal debt.png Прегледи:0 Размер:29.2 КБ ID:6989145

И тук драма не се забелязва, даже напоследък точно обратното.

А тенденцията след криза и дефлация е точно скок на инфлацията. Винаги, назависимо как точно си преодолял кризата, дали изсипвайки пари на пазара или по друг начин.

Изсипването на парите беше за пълнене на едни огромни дупки. На можаха да ги напълнят докрай, после си съчиниха икономическата криза покрай Ковид пандемията - тогава вече ги напълниха, та и остана. След 10-15 години очаквайте следващия театър. И така е откак има икономика. Спящите ни в резерв пари точно при такива случки се топят най-успешно.
    Последно редактирано от sparkybg; 17-02-25, 14:32.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• imarh
      imarh коментира
      Редактиране на коментар
      Тази графика е за цялата Еврозона, в която държави с много нисък дълг(като абс. стойност - лесен за управление и отношение към бвп) коментираната Естония например(добре дисциплинирани в това отношение още много преди въвеждането на еврото у тях), но скочил в пъти от тогава(17млрд. тогава и 37 днес) и о, чудо Люксембург(за който отново не си прав) с дълг 20% от БВП и 20млрд(7% като влизат в зоната). успяват да дадът един сравнително добър среден %.

И между другото "перачниците на Европа" - Монако, Люксмебург, Швейцария, Андора принципно не са добър какъвто и да е особенно пък обективен пример.

В тази връзка нашият дълг от 47млрд. и 47% от бвп-то дали ще дойде още по-добре на средноевропейският като стонйост, а защо не и като още свободно място за пълнеж. ;-)

Спарки, спри се човече ;-)

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Добавих и конкретно за Португалия. Същото.

Ако искаш и за Гърция ще извадя - от 2021-ва насам намалява. Италианския също.

Ще спра, когато ми покажеш факти зад твърденията си. До тук не стана.

• ezhko
      ezhko коментира
      Редактиране на коментар
      В същите държави още по-бързо намаляват средната продължителност на живота, заетостта, населението и индустриализацията.

Ей ви и проучване какво мислят хората:
    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:eurosrvey.png Прегледи:0 Размер:102.8 КБ ID:6989148

Интересно, защо най-щастливите най си го харесват? Може би не си търсят някой да им е виновен, ами вместо това мислят как утре да са по-добре от днес? Да напомня че са яли руския миризлив чепик даже повече от нас, барабар със загуба на територии, както и че скоро влязоха в НАТО "доброзорно" заради "милия" си съсед? Та те имат всички основания да са по-нещастни и от нас. Зер сметките им за ток и парно са по-високи със сигурност.

Дали пък не иде реч за манталитет и мироглед, или някакси точно на тях ЕС и Евро зоната не са им сринали икономиката и отвлекли младите хора да бършат сенилни задници някъде по-на юг?
    Последно редактирано от sparkybg; 17-02-25, 14:56.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      @imarh: Графиката е от края на 2023, не от началото.

А иначе, когатоп ти представиш отрязък от графика, обхващаща 1-2 години след финансова криза за да натъртиш на някакви тенденции не е тенденциозно, а когато аз я покажа цялата да се види какво се случва 15 години след това, а именно че тенденцията е точно обратната на тая от твоята графика, е тенденциозно? Добре., нека съм тенданциозен.

А графиката горе с одобрението - има и интервюта из мрежата с кой ли не, с най-различни източници. Все същото е.

Сега хърватите протестират срещу високите цени (забележи, не срещу еврото), заедно с босненци (извън еврозона), северно македонци (извън еврозона) и нас (доколкото нашето може да се нарече протест, извън еврозона). Инфлацията в Хърватия е по-ниска от тук по абсолютно всякакви критерии. Ерго, еврото няма нищо общо с нея, точно каквото показват всички публични данни из нета.

Пак - оборете ме с факти и данни. Нямам нищо против да не съм прав.
      Последно редактирано от sparkybg; 17-02-25, 20:53.

• ezhko
      ezhko коментира
      Редактиране на коментар
      Какво да коментирам на спонсорирана от USAID графика, Спарки?
      PS Редовно миткам до Хърватия. Като изключим строежа на пътища, всичко останало върви надолу. Да ти напомня за нещо?
      Последно редактирано от ezhko; 18-02-25, 09:15.

• Гаврил Груев Хлътев
      Гаврил Груев Хлътев коментира
      Редактиране на коментар
      Един от петима не е аргумент за единия - а е за петимата
      Най-щастливия е изключението, а ти си сляп за закономерността

ezhko коментира
    Днес, 15:09
    Според теб кадрите са предпочели да бършат задници, поради наличието на много избор? За пазарната икономика при фактически монопол във финансовите дейности...ще го отдам на младежкият ти ентусиазъм
    Ти не се ли фукаше с успешно образованата (благодарение на твоите усилия) дъщеря, получаваща огромна заплата в Германия ли беше, в Швейцария ли?
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• ezhko
      ezhko коментира
      Редактиране на коментар
      Спарки, има необходими и достатъчни условия. Вътрешнофирменото обучение е необходимо условие. Добре подбраните и мотивирани кадри довършват списъка с достатъчни условия. Всичко това е отговорност на "чорбаджията". Ако иска фирмата му да диша. А ако не изпълнява условията - ще се задушава от плач как няма кадри.
      PS Ако забелязваш, всичко дето си е дало зор да бачка с хъс, от склададжия до микробиолог е посетило еднократно някой от терминалите. Предполага се, заради умелите ни "чорбаджии", за които евтиния (първоначално) кредит е по-важен от изграждането на стабилен национален капитал.
      Последно редактирано от ezhko; 18-02-25, 07:42.

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Да, това се част от условията. Като попаднеш на калпав шеф нещата нбе се получават. Само дето калпави шефове има в изобилие абсолютно навсякъде.

За другото - точно там е работата че не забелязвам такова нещо. Напоследък все повече забелязвам прибиращи се успели хора, на които просто тук им се живее повече, отколкото там. 90% от обкръжението ми редовно хвърчат на някъде, кога по служебни, кога по туристически подбуди (то да не го правиш с тия цени на билетите е кощунство), но никой не е показал намерение да се изнася освен вече изнеслите се преди над 10 години.

ПП: И да, и за късогледството съм съгласен. Само че това беше. Сега или плащаш и управляваш както трябва и съответно намираш и задържаш необходимите хора, или приключваш. Сащото бавно и мъчително бизнесът ни поузря за идеята че с трици маймуни не се ловят. Да, процесът е по-бавен, отколкото ми се ще, но си върви. В момента има позиции, за които изобщо не се говори за пари - търси се кой да свърши работа и колкото поиска, толкова му се плаща. Това се наблюдава все по масово, но особено в последните 4-5 години вади очи.

• ezhko
      ezhko коментира
      Редактиране на коментар
      Искаш ли да дадеш пример за такива отворени позиции?
      И защо не ги запълнят със завръщащите се успели хора? Повечето от които са изсмукани и изхвърлени като ненужен битов отпадък?
      Или пък с талантливите младежи, които не щат да ходят в чужбина?

Когато британци и швейцарци прегърнат еврото или поне поляците, тогава и аз ще се размисля.

Коментар

• Absolut
      Absolut коментира
      Редактиране на коментар
      Асъл, де - дори те не са узряли, та ние за къде бързаме?

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Ние не сме те,само с желание не става,за да кажеш НЕ се искат повече топки от колкото да си съгласен,а тук освен топките и много други фактори играят……..та ние НЕ не сме казвали от дъъъъъълго време,все сме навити та сравнение с България и Щвейцария е 😳го гледам

• kbot
      kbot коментира
      Редактиране на коментар
      Британците сега си сърбат надробеното. А за швейцария - майтап е сигурно.

Абе хора ! Я престанете с дреболиите и нека да обсъдим главните неща за еврото!!

Аз май не съм бил прав като писах в предните постове - то беше празнувахме 14 февруари и си спретнахме двудневна сексоргия и изобщо не бях концентриран....

Абе вие изгледахте ли изказването на този Ванс от Мюнхенската конференция?? Има клипчета със скандала зад кулисите....
    После се шокирах от думите на Лавров (този дипломат е равен на 100 Макрона по източната система).

Накратко:
    Човека на Тръмп каза :
    Русия не е враг и ние ще работим заедно с нея вопроса с войната е решен (дотук съм съгласен и разбрах)
    Медиите лъжат и врага не е Русия ами е вътре в Европа и ние започваме борба с него -- това не го разбрах... чак днес (имах много работа) видях случайно Лавров какво каза и потърсих информация за скандала зад завесата - твърди се че европейските лидери поискали да говорят с него неофициално но той ги отрязал всичките като се аргументирал:

Шолц - пропаднал човек - дните му на канцлер са преброени(изборите са скоро) - нямало смисъл изобщо да се говори с него...
    Макрон - рейтинга му бил отрицателен - на практика той бил президент с шмекерии - сиреч не иска даже и да разговаря с него..
    Урсулата - имало сериозно неодобрение за нея - тя също била почти нелегитимна...

Европейските "лидери" толкова много се обидили че свикали среща да обсъждат какво ще правят - ама подтекста е друг и според руснаците е как да се продължи войната
    С други думи - европейските лидери искат войната да продължи?? Обсъжда се отново да се изпращат оръжия и...
    Та Европа е изгонена от преговорите защото иска войната да продължи - един път вече го направи с Борис Джонсън...

Абе излиза че сега новата ситуация е САЩ и Русия срещу Европа !!!
    Логиката на американците е че няма демокрация в европа (пример Румъния) управлението на Европа е корумпирано и нелегитимно(тук съм съгласен)и заедно с Русия ще се борят срещу това...

Ко става тука бе?! Какво евро?
    Може ли грешно да съм разбрал??
    Обърках се вече - може ли някой да прескочи до Мар-а-Лаго и да попита за информация??

Коментар

• ezhko
      ezhko коментира
      Редактиране на коментар
      Щото ще сме пак от страната на булката?
      Зад еврото няма нито индустрия, нито енергетика, нито природни ресурси, нито демография, нито военна сила?

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Да, да, разбрахме. Също като зад бъкгарската икономика.

• ezhko
      ezhko коментира
      Редактиране на коментар
      Прави се всичко възможно и българската икономика да е като европейската. Засега процесът не е довършен докрай

mishomishev коментира
    Днес, 22:24
    "И като се отрази на еврото, каква е разликата дали ще сме в еврозоната или закачени към него извън?"

Ще се отрази - и то сериозно според мен! Направо може да се разпадне еврозоната - България не е ясно дали ще остане към Европа ...кат едното нищо ще минем към Русия (има такива признаци)
    И какво мислиш ще стане с бизнесите ти, имотите ти, "Мазератито", като "минем към Русия"?

Ох, как копнея за този момент, много пъти съм споделял в тоз форумЪт

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20241119_220522932.png
Прегледи:195
Размер:610.9 КБ
ID:6989241
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Обърнахте темата в друга посока. Трябва нова тема:
      • Защо вече не може да чоплим семки и само да мрънкаме?
      • Всички са виновни, аз съм си супер, погалих съседката и "почти" никой не знае!
      • Защо вече не може да готвача да не знае цените в магазина, а техникът на частите?
      • Защо вместо с феноменалния и гениален ум, в който бизнеса (предприятеито е инвестирало) да работя ефективно два астрономически часа, се налага да работя цели четири астрономически?
      • Как се прецаках, че не си купих нещо (земя, имот, валута) преди двадесет години, а си направих недостроен палат? А сега, кой ще го мете... (но той излезна безплатно, поради уменията ми да летя с цистерна по време на ембаргото)? аааааа, и като си го купих, спечелих само 100%, продадох го, а АКО не го бях продал - щях да съм спечелил 1000%.
      • имам и други примери.

Опитвате се да хапете кучета, коите не само не лаят, а се опитват с чук да ви сипят нещо различно от "стерилизирана минерална вода", и ще дойде момент, в който няма да можете дори да отказвате...

sparkybg не вярвам, че продължаваш да имаш търпението да участваш в тази дискусия. Понякога освен, че прекаленага грижа е с непоправим обратен ефект, прекаленото уважение придава обратнопропорционално такова.
      ;-)
      Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
      нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

• ezhko
        ezhko коментира
        Редактиране на коментар
        Накратко, аргументите на Спарки повтарят молбата на руските славянски племена към варягите: "Богата е земята ни, но няма в нея ред. Елате ни владейте"... И после нарича опонентите си русороби 😀

• cecoa1
        cecoa1 коментира
        Редактиране на коментар
        Аргументите му бяха с цифри и примери. И показваха съвсем закономерния факт, че обединенията са по-силни и сигурни от държави извън обединения. Та дори и цитираната от теб Русия и русороби, ако си бяха останали множество племена, и до сегашното си развитие нямаше да го докарат. Та плашенето с мантри, и удряне на патриотизъм, и как сами ще сме си най-добре, са само за хора, които не желаят или не могат да мислят.

• ezhko
        ezhko коментира
        Редактиране на коментар
        Има сериозна разлика между merger и acquisition. Руските славянски племена още не могат да се освободят от крепостничеството. А цифрите на Спарки идват от издания на USAID. Даже американците вече не им вярват. Примерите са тип една жена ми каза. Нещо като със склададжията. Лошото е , че се пробва да ги пробутва на хора с директен опит и наблюдения.

Докато има хора които във всичко виждат тролове , феи и вещици , а нямат собствено мнение това ще е резултата. В тоя форум останаха шепа хора , повечето се отказаха . Не е задължително всички да са на едно мнение , всеки има свое . Лисата на логични аргументи, и използването на епитети не допринася с нищо , показва безсилие . Еврото какви ползи може да донесе , при нашата реалност не знам . От това което съм виждал обаче , със сигурност минусите ще се видят ммоментално . За масата хора положението ще е още по трагично , тези с по няколко хиляди заплати не ги коментирам. Процента им е пренебрежително малък на фона на останалите . То скоро ще стане ясно , ще го въведат така или иначе.
      Логично е като печеля в евро , да съм доволен от приемането му . Нали обаче не коментираме на кой как му е изгодно в личен план, а като цяло за всички в Бг.

Коментар

Еб@ти чикиджийск@та тема!
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

По тема евросъюз, еврозона и т.н. Който не учи история е обречен да я повтаря, а ето и историята:
          Свобода Бъчварова — Жребият (1) — Моята библиотека
          "И винаги, когато човечеството си отдъхваше в епохите на мирен и свободен обмен, идваше финалът на цикъла и започваше ерата на разрухата. И въпреки че историята, както и противоречията в картината на произвеждането, натрупването и разпределянето на благата опровергаваха тезата на Скарлатов за единение единствено чрез свободна търговия между народите, което да премахне митническите и граничните бариери, забраните на свободното придвижване с крайна цел — една обединена планета без държави и нации, съставена от свободни хора, той вярваше, че само това е пътят, а не религиозните и социални идеи. В крайна сметка те в ръцете на недобросъвестни личности се превръщаха в средства за разединение на човечеството с прякото последствие — войни и унищожение на хора заедно с материалните блага. И сега Скарлатов бе от малцината умни хора, който предчувстваше, че влакът на Планетата навлиза в някакъв безкраен тунел под знака на смъртната гибел…

Вярно е, че клиринговата спогодба помогна на България да се изправи донякъде на крака. Безработицата намаля, чувстваше се оживление във всички сфери на стопанството. Но нима само в България бе този процес? Нима само по системата на германците можеше да се стигне до този резултат? Можеше, разбира се, и със свободна търговия, с опити за пробив в пазарите на главните капиталистически страни. Той не си правеше илюзии, че именно този начин е най-трудният, най-неприемливият, защото всеки искаше да живее добре не в бъдеще, а сега, в момента, и всеки, който му посочеше път за лесно и бързо замогване, ставаше в очите на хората спасител. Те не виждаха, че краят на този път е врата на кланица и вървяха зад пророци, политици и недобросъвестни хора право към своята погибел. Той не можеше да се бори срещу тази мощна тенденция за сближение с Германия. Следователно то бе исторически предопределено. България отдавна нямаше свободна воля.
          "
          Последно редактирано от ezhko; 18-02-25, 08:13.

Коментар

Къде се намира Европа и Еврото е ясно и очевадно, на всеки с повечко мозъчна активност, който живее в Европа и ползва Евро.

Малцина обаче виждат малко напред в реалноста, а тя е следната.

Къде са мирните преговори и дипломация - повечето, да не кажа всички извън Европа, няма вече Швейцария, има вече Арабски полуостров.

Къде са най-големите инвестиции - отново Глобалния Юг, Европа не се класира дору на полуфиналите.

Къде отиват най-високоплатените, образовани и млади специалисти, не в Европа, а в Близкия Изток, и от Америка се махат и там отиват. В Дубай, арабите скоро ще станат малцинство, и това защото Еврото и Европа са силни.

В Европа идва и остава матряла, във Франция скоро френския ще стане втори чужд език, в Англия английския отдавна не е първи език и т.н. в Германия без турски и руски за къде си

Силните на миналия век, вече 1/3 от ДжиДиПи и им идва от банки/петрол (които данъци не плащат, печалбата се изнася) другата 1/3 от минимална работна заплата, които прогрес в държавата не правят, другата 1/3 крета и погива пред очите ни всеки ден, светло бъдеще ни чака, без пари, без иновации, без производство, без дейности с висока добавена стойност(къде са Мерцедес, ВАГ и т.н.)...останаха само военните, които плащат пак минимална работна заплата и като свърши войната пак всички ще са на борсата

Тва за военните може и да е валидно само за ЮК, тук 2/3 от ИТ обявите са свързани с войната и военните, което говори как всичко останало е труп, който му трябват още дни да се размирише, направо идеален пример за моментното състояние на Европейската икономика и светлото бъдеще в Европа.
            Последно редактирано от BatGeorgeone; 18-02-25, 09:40.
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

• ezhko
              ezhko коментира
              Редактиране на коментар
              Съгласих се с всичко, но без едно. Далеч не всички ще се върнат от войната за да отидат на борсата.

Първоначално публикуван от ezhko
            В същите държави още по-бързо намаляват средната продължителност на живота, заетостта, населението и индустриализацията.
            Продължителността на живота:

Португалия:

Име:portugalilife.png
Прегледи:181
Размер:91.5 КБ
ID:6989281

Гърция:

Име:greecelive.png
Прегледи:168
Размер:18.0 КБ
ID:6989282

Вижда се че и двете се възстановяват до предковидни нива след минимума от пандемията.

Останалото е проблем на всичкия застаряващ западен свят и има нула връзка с приемането на еврото и влиянието му.

Коментар

• ezhko
              ezhko коментира
              Редактиране на коментар
              Ти дай графиката от 15-ти век, за да стане по ясно
              Освен това, графиките са за ОЧАКВАНАТА продължителност, а не за актуалната.
              Що не дадеш графики на заетостта и населението (без бежанците и двойните граждани) за периода от приемането на Еврото до сега?
              И хайде да вземеш предвид и времето за проявяване на ефектите от приемането на Еврото (десетина години)
              Последно редактирано от ezhko; 18-02-25, 10:23.

• sparkybg
              sparkybg коментира
              Редактиране на коментар
              И в двете графики пикът на продължителността на животе е преди ковид, и на двете графилки през 2023-та нивата са съшите като преди ковид. Сега сме 2025-та, данни за 2024 още не намирам, но горните графики хич не се припокриват с голите ти твърдения.

Дай графики ти. Аз дадох достатъчно.

Извинявай, ама вече става комично. Изпляквате едни голи твърдения и като ви пита човек на какво се базират, базирали се били на "аз бях там вчера". Ми сори, не става така. Най-малкото, не само вие сте били там вчера.

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
            Абе хора ! Я престанете с дреболиите и нека да обсъдим главните неща за еврото!!
            Абе излиза че сега новата ситуация е САЩ и Русия срещу Европа !!!
            Логиката на американците е че няма демокрация в европа (пример Румъния) управлението на Европа е корумпирано и нелегитимно(тук съм съгласен)и заедно с Русия ще се борят срещу това...

Ко става тука бе?! Какво евро?
            Може ли грешно да съм разбрал??
            Обърках се вече - може ли някой да прескочи до Мар-а-Лаго и да попита за информация??
            Старата песен на нов глас. Като смели последната порция от ограбеното и поогладнее, базираната в Англия олигархия пали конфликти в Европа и Близкия Изток и се грее на огъня, САЩ и Русия се съюзяват за една шопинг разходка до Европа, а европейците подхранват ветропарковете си орално. Китай го спасяват от Япония срещу заплащане, а на арабите им променят господстващите племена срещу още територии, където да изселят ненужните евреи.

Коментар

А на Мишев - спасяването поотделнмо не работи за Европа. Никога не е работило. Или ще се научим да се държим като монолитен субект поне по отношение на отбрана, икономика, и външна политика, или няма да ни бъде, за пореден път. Толкова е просто.

Коментар

• ezhko
                ezhko коментира
                Редактиране на коментар
                Спасяването поотделно е тактика на тревопасните, когато ги нападне хищник. А на Европа зъбките са поизпадали от старост. Тези, които не са избити при последните три-четири опита да се прави на голям хищник.

• sek.1
                sek.1 коментира
                Редактиране на коментар
                Точно всеки тегли към себе си чергата . Не трябва да се връщаме много назад . По ковида си спомням че някой от големите прекара с едни маски няколко по малки . С ваксините беше същата работа първо отидоха при този който плати най много . Та европейското единство го им само на хартия . Опре ли ножа до кокала за нещо по сериозно всеки се спасява сам .

Новия бюджет го внесоха . Съмнява ме да мине точно в този вид но е напълно потвърждение на моя принцип че колкото по малко им дадеш толкова по малко ще имат да откраднат . Удрят най уязвимата категория пенсионерите . От малкото което им даваха по швейцарското правило им взимат половината . За сметка на това на МВР наливат с голямата кофа 50% увеличение а на ДАНС и ДАТО 70% увеличение на брутната заплата . 5% на всички държавни служби на които не са увеличили заплатите . Как после да стоиш на светло ? Ще гледам колкото мога да седя не в сивия а направо в черния сектор на икономиката . Където мога ще гледам да си икономисам ДДСто . Всичко това за да влезем в някаква зона за която на едни 80% от българите не им пука .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Хвани единия, удари другия.

Нито в частните, нито в държавните мрат гладни. Лекарите също.

https://www.nsi.bg/bg/content/21541/...B8%D0%BD%D0%B0

Това е за страната, и това в бруто по смисъла на законодателството. В него не влизат разни суми по проекти и прочие нещица, а и в София, особено в по-елитни училища, нещата са нагоре.

Дали е достатъчно - категорично не. Но нито мрат от глад, нито всичките са с 4+ бимберици заплати. Толкоз.
                Последно редактирано от sparkybg; 19-02-25, 14:17.

• ezhko
                ezhko коментира
                Редактиране на коментар
                Стартовата минимална основна заплата на учителите става 1853 лв.
                Т.е. - 1500лв. чисто на месец. Точно минималната месечна издръжка на човек. За какво са им деца? Имат няколко класа да пасат.

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                https://www.nsi.bg/bg/content/3928/%...B8%D0%B2%D0%BE

Средна заплата в образованието последно тримесечие 2024г - над 3000лв. В София е повече.

Активност за темата

Свий

Тук са 8 потребители онлайн. 7 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X