Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прекратяване на трудовите отношения?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Прекратяване на трудовите отношения?

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
    Прав си, че не са приватизирани, национализирани са /мой лапсус/ като много други неща след 47-а. Но са продължили да изплащат пенсии, поне аз не знам за обратното.
    Плащали са, ама какви? Пък и на кого? Защото - да кажем - точно фондът на държавните служители, не е и национализиран (то и как по дефиниция), ами е просто анулиран!

Всъщност, точно оттогава се създава манталитетът, че пенсията е едновременно и бащиния (безусловно полагаема), и нещо като природно явление (неизбежна значи) - което фактически обезсмисля всякакви системи и дава основания (грешни, механични и недоказуеми) на Търтей (например) да рзсъждава сега за антропологии разни.

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
    Бъркано е от Червенков насам, но не са занулени с Кремиковци и не само, защото тогава в условията на практическа липса на безработица осигурителните вноски са плащали пенсиите и е оставал излишък който държавата е ползвала както намери за добре.
    И като как са плащали осигурителните вноски - върху какво? Кой колко и за/срещу какво е работел, тогава никой не е знаел (вкл. и на най високо икономическо-управленско ниво). Имаме един кюп, в който се трупа колкото може да се изскубне и са вади колкото да не е без ич. Като говориш конкретно за Кремиковци (и всички други подобни) - какво може изобщо да плаща някой, който нищо не изкарва (цялото мероприятие, през цялата си битност, е на дотации). Ма не субсидии (демек, целево, временно частично подпомагане), а имено дотации - стопроцентова странична издръжка.
    Последно редактирано от davc; 09-07-18, 23:21.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

По изключение: Кремиковци е грешка - факт. Имаше отделна тема за него.
      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

То само кремиковцито да беше грешката - с мед да го намажеш. И днес подобни терзания и разсъждения, хич през акъла нямаше да ни минават. (Дори и само от това, че кат не си давал, по никакъв начин няма как да допуснеш, че имало нещо да взимаш!)
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Чета тая тема и се сещам за една френска басня. Звучеше нещо като:

- Бабо Мравке, хате джас?
          - Тичам Щурчо за халяс... а ти где с таз гъдулкаси?

Гагич, натам не го помня, като виден франкофон помагай с текста...
          Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
            До горецитираните. Не ми разбирате на нещата. Аз не разбирам от вашите. Айде да се разберем така:
            Банката да не продава царевица, и аз да не давам заеми. Туй е от литературната класика, дали не беше от Хитър Петър.
            Логично е всеки дето поддържа някакъв мизерен стандарт на шепа работници - да му дойде байрям на душата да ме види проснат в прахоляка, по очи. И има такава напълно реална вероятност. Не визирам точно вас, ама има такава нагласа. Демек са ми натрили носа, че може да си помисля за нещо повече от купичка и клетка в кимизарник. И 40 години опъване на каиша, после кофите! Само че нещата ми засега вървят повече от добре, а интуицията ми взема много добри решения.
            Ноу си далеч от десятката. Много ли ще ти стане кеф, ако дружно заявим "Браво, Ванка, пущай се по реката и им покажи на тия страхливци как се прави" и после да ти гледаме сеира? Подводните камъни и сам ще си ги намериш, поне да те предупредим за скалите.
            Щото съм се нагледал на предприемачи с калкулатор в ръка.
            - Колко е плата в една риза?
            - Ми, зависи, ама тури го 10 кинта.
            - Аха! Ми ушиването?
            - Ми, тури го и него 10.
            - Аха! Ми, ти ги продаваш по 50, начи на 20 кинта вложени, пичелиш 30.
            - М-м-м-м, не е баш тъй.
            - Да де, заплати, маплати, наеми, ама при тия обороти, бълха та ухапала.
            ... и т.н.
            Има и неписани правила, като това, че себестойности се смятат след реализация на продукта, ама това е ВиШа Математика за някои. Разбират го, когато калкулаторите на банката му започнат да смятат малко по- иначе от неговите. Когато падежите го натиснат, бачкьорчето си иска неговите обещани 4000 на месец и нашият човек трябва да реши, дали да стане поредния изьедник- лъжец, или гордо да потопи мачтата на кораба.
            Такива ми ти работи. Ще наблюдавам с интерес, ти само споделяй. Не си крий успехите.
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

https://fakti.bg/life/316446-nai-ska...aign=firstpage

Публикувано във факти.бг:

мериканецът Франческо Пелегрино случайно научи за плановете на властите да намалят персонала. Без да чака уволнение, той реши да си подаде оставката, след като организира истински погром в офиса. Мъжът засне на видео всичко, което се случило въпросната вечер в Sidoti & Co на Уолстрийт в Ню Йорк.

Първо той включи музиката и под нея започна да залива с шампанско килимите на офиса. След това качи снимки и видеоклипове в неговия Instagram, без да забрави да спомене името на шефа си Питър.

"Върви по дяволите, Питър, напускам", пише в една от снимките. После мъжът наля чаши от шампанско и ги изсипа в аквариума. Служителят промени и паролите за документите и сървърите.

"Върви по дяволите, Питър, сега всичко е защитено с парола", добавя Франческо. След това написа и заявлението си за оставка.
              Явно обаче нещо се случило и Франческо се е смутил от ситуацията. След известно време той премахнал клипа. Тогава и целият профил на човека изчезнал от Instagram. Въпреки това кадрите, направени тази вечер в офиса, останаха.
              Първоначално публикуван от Тропчо
              Ще наблюдавам с интерес, ти само споделяй. Не си крий успехите.
              Моят бизнес не е точно шиене на дрехи. За начало няма да наемам хора.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
                https://fakti.bg/life/316446-nai-ska...aign=firstpage

Моят бизнес не е точно шиене на дрехи. За начало няма да наемам хора.
                Твоят бизнес си е твой бизнес - плодовете му ще си ги береш ти. Или ще чакаш по-добра година без дъжд и градушки, криви политици и скапани държави, нехаещи за точно твоя бизнес.

Обаче да напуснеш може не като Пелегрино, а да речем като Лестър Бърнам . ( от "Американски прелести", ако си го пропуснал).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,144 в 20:05 на Днес.

Зареждам...
                X