Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прекратяване на трудовите отношения?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Прекратяване на трудовите отношения?

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Тоалетната хартия е разход. И не само тя. Придобър счетоводител може да работиш про боно, демек без пари. Съответно сеосогуряваш върху нула.

Сега по ясно ли е?
    Мхм! Ама трябва да е много добър счетоводителят.
    Преди време, един приятел от Зарата, ми омокри рамото... Беше твърдо убеден, че бившият му шеф го ограбва и може да реши всичките си проблеми като направи собствен бизнес. Често срещано явление. Тааааа, въпросния да го наречем Кирето, фърлял в счетоводството фактури от МЕТРО, осчетоводявал едни пилешки кълки, прах за пране, зехтин, лютеница... за тоалетна хартия не знам. Начи, счетоводителят бил доста печен и минавал по- едрите неща, като перални и телевизори, на амортизация, щото нали са над 700 лв... абе съвестен човек и профи.
    Тааааа, сега Кирето търси някой Трендафил, Розалин или Седефчо, на когото да шитне процъфтяващия си бизнес.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Тропчо, няма връзка.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
        ...Изобщо не съм се припознал ... бяха насочени към мен...
        E това ако не е припознаване...

... скатая всички данъци, както ме обвини...
        И за това казах повечето. Ако стигнеш всички категории, превъртял си играта един вид...

Тропчо, няма връзка.
        Има, има. Иван е почти готов, за приемник на такова прехвръляне.
        Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
        Drag Grand Canyon Daily
        Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
        LZ1JYM

Коментар

...Oт счетоводство НЕ разбирам....
          Е то това станА ясно още преди две теми и седем-осемесе изписани страници .
          ... и не само от счетоводство де , ами и от ред други неща, необходими иначе за един работодател ( дори такъв дето "дава работа сам на себе си" ) .

..обаче това не ти пречи да си убеден , че един берач на ягоди требе да получава 4500 кинта .
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Тропчо, няма връзка.
            Знам. Ама е ставало неведнъж дума, тук четат и взимат свежи съвети всякакви подрастващи, начинаещи, хора с велики идеи, които търсят неуморно "ЦАКАТА" на живота и могат много бързо да се подведат, че са я намерили (цаката, де) а то, невинаги е така. Тая работа "про боно" не е за всеки и върши работа до едно време.
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
              Знам. Ама е ставало неведнъж дума, тук четат и взимат свежи съвети всякакви подрастващи, начинаещи, хора с велики идеи, които търсят неуморно "ЦАКАТА" на живота и могат много бързо да се подведат, че са я намерили (цаката, де) а то, невинаги е така. Тая работа "про боно" не е за всеки и върши работа до едно време.
              Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
              Е то това станА ясно още преди две теми и седем-осемесе изписани страници .
              ... и не само от счетоводство де , ами и от ред други неща, необходими иначе за един работодател ( дори такъв дето "дава работа сам на себе си" ) .

..обаче това не ти пречи да си убеден , че един берач на ягоди требе да получава 4500 кинта .
              До горецитираните. Не ми разбирате на нещата. Аз не разбирам от вашите. Айде да се разберем така:
              Банката да не продава царевица, и аз да не давам заеми. Туй е от литературната класика, дали не беше от Хитър Петър.
              Логично е всеки дето поддържа някакъв мизерен стандарт на шепа работници - да му дойде байрям на душата да ме види проснат в прахоляка, по очи. И има такава напълно реална вероятност. Не визирам точно вас, ама има такава нагласа. Демек са ми натрили носа, че може да си помисля за нещо повече от купичка и клетка в кимизарник. И 40 години опъване на каиша, после кофите! Само че нещата ми засега вървят повече от добре, а интуицията ми взема много добри решения.

Коментар

Бе, втикате вие едни чивии. Добър счетоводител, та добър счетоводител, ма те тия не са без пари бе! Те и лаборантите за домашно ползване не са без пари (както се разбра в една друга тема). Нашто момче не търси това...
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Битието и страданието на грешния Ivan Terziev май стана център на поредната тема��
                  Заслужава ли си хабенето на енергия?
                  Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                    Битието и страданието на грешния Ivan Terziev май стана център на поредната тема��
                    Енергията се мери в джаули, киловат часи и прочее производни. Информацията се мери в други единици. Не си заслужава дори да ме четеш.
                    Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    Бе, втикате вие едни чивии. Добър счетоводител, та добър счетоводител, ма те тия не са без пари бе! Те и лаборантите за домашно ползване не са без пари (както се разбра в една друга тема). Нашто момче не търси това...
                    Чуек, нито ми имаш на идея на парите, нито дори бегло схвана какво търся.
                    За твое инфо - последната седмица ми дойдоха 2 теста. Каквото търсих, лентички, прахчета и после сравняваш цвят.
                    Ще се оправя, не ме мислете!

п.с. Не е това форумът! Не се Аби!
                    Последно редактирано от Ivan Terziev; 09-07-18, 20:30.

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                      А, забавен е.
                      Като муха в обърнат буркан. Бръмчи си там, прави хаотични опити... Вместо да си стъпи на крачетата, да отръска крилцата и да се ориентира по въздушните течения.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                        ...А, забавен е....
                        Определено !
                        Ма в тва нема лошо де . ОсобенНо на фона на намаляващото темпо (или интерес) на писане в теми за "извън асФалта" . И на фона на 2+ еко ракиЙ .

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                        ...Вместо да си стъпи на крачетата, да отръска крилцата и да се ориентира по въздушните течения.
                        Абе човека че на краката си е стъпил - спор нема .
                        Ма не е зле да вземе някоя и друга касова бележка от онЕя , дето му споменах по- горе . Друго е чоуек като олаби жилата . Гледа по- философски на живота и нема `а се нерви толкоз .
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                          Определено !
                          Ма в тва нема лошо де . ОсобенНо на фона на намаляващото темпо (или интерес) на писане в теми за "извън асФалта" . И на фона на 2+ еко ракиЙ .
                          Оня ден си потроших и предния кардан. Задния от Жигули държи. Минавам дето и тракторите се чудят. Изподрах почти и стъклата. Снимка искаш ли?
                          В София почти не си карах дръгела, туканка за половин година навъртях 5 000 км. Поне 10% по черно.
                          Как да е, не ме мислете.
                          Моля!

Коментар

Без снимка не се брои
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                              Парите за пенсии са похарчени много преди последните трийсет години и оттогава фонд така и никога не формиран.

Това, което е казал този Чулев е принципно вярно, но представлява спекулация, защото внушава, че един вид нищо не е разпиляно, понеже нямало какво (това, което и ти прокарваш). Да де, ама държавен фонд никога не е имало, защото държавата никога не е бил единствен и с монополно положение работодател (за тези, на които е била работодател, тя се е явявала просто една от многото - и равностойна измежду тях - "браншова гилдия").
                              И разбира се, че всички приказки за приватизиран след девети фонд са неверни - не, фондовете след девети са национализирани. Също така и приказките за изнасяне след десети - да, не са изнесени преди десети, а безвъзвратно опразнени преди (много преди) него.

ПП
                              Съвсем конкретно, бъркането в тях е започнало още от Червенков и са окончателно занулени някъде с началото на кремиковските безумия.
                              И да и не.
                              Прав си, че не са приватизирани, национализирани са /мой лапсус/ като много други неща след 47-а. Но са продължили да изплащат пенсии, поне аз не знам за обратното.
                              Бъркано е от Червенков насам, но не са занулени с Кремиковци и не само, защото тогава в условията на практическа липса на безработица осигурителните вноски са плащали пенсиите и е оставал излишък който държавата е ползвала както намери за добре. Сметката на Осигуряването не е крайна величина за да се източи, всеки месец с превеждане на осигуровките тя се попълва. Само, че сега поради демогравски причини, безработица, емиграция и разни тарикати коита не внасят или внасят на минимума набраните средства в сметката на НОИ не достигат и държавата покрива от бюджета.
                              Тези положения ги знаете и аз нищо не прокарвам, такива са фактите.
                              За "Търтъо": Солидарната система работи от десетилетия и не само в България, и работи добре когато има достатъчно вносители. Когато не достигат държавата е за това да покрива. А капиталовата ти ще доживееш да я видиш и тогава ще проличи разликата.
                              С това смятам да приключа в тази тема.
                              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Ми не. Държавата не е нещо абстрактно, тя пари няма. Парите са мои. И те така те

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.

Зареждам...
                                X