Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прекратяване на трудовите отношения?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Прекратяване на трудовите отношения?

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
    Докато съм си в силата и аз съм курназ.
    С единствената разлика, че аз съм си плащал осигуровките в пълен размер от първия си работен ден. А в Румъния на всичкото отгоре са и по-високи и таван няма.
    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
    Drag Grand Canyon Daily
    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
    LZ1JYM

Коментар

Тука признавам, че си прав, и на практика съм ти длъжник. Щото другарите изнесоха това, дето ви се водеше като неприкосновен фонд за пенсия.
      .
      Пак старите заблуди. Държавен пенсионен фонд не е имало никога в България. Както каза Олег Чулев в едно предаване "От Батемберг насам". Преди девети е имало браншови пенсионни фондове на отделните гилдии.
      Пенсионната система е солидарна, разходно-покривна. Работещите плащат на пенсионерите. Когато работещите са повече и плащането на осигуровки не е въпрос на личен избор, постъпленията в сметката на НОЙ стигат за изплащане на пенсийте и артисват. Когато не стигат както е сега разликата се покрива от бйджета на държавата. След 2000 г. се създадоха ЧАСТНИ пенсионни фондове, втори и трети стълб на осигуряването с лични партиди на всеки осигурен. Там обаче ще получиш точно колкото си внесъл /между 36 и 53 лв. месечна пенсия по последни данни за натрупването досега, разбира се усреднени данни/ но държавата НЕ МОЖЕ да покрива там. Затова се даде възможност на хората първа и втора категория които са родени след 1960 г.,имат право на пенсия и имат някакви суми по партидите да ги прехвърлят в НОЙ и да вземат пенсия само от там.
      Така, че всички приказки за приватизиран след девети и изнесен след десети пенсионен фонд са неверни и обслужват само политически цели. За да се натрупат достатъчно средства по индивидуалните партиди в частните "капиталови" фондове трябва да минат десетилетия при условие, че се внася коректно в тях, средствата се управляват добре и фонда не фалира. Дотогава солидарната система ще е по-работеща и справедлива. А идеална система да уйдисва на българина няма.
      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

До колегата Иван Терзиев,можеш да се регистрираш по ЗДДС и като физическо лице,закона ти го позволява.И после ... какво?
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Ама не аз избирах зоологическа градина, през последните 30-тина години.
          Парите за пенсии са похарчени много преди последните трийсет години и оттогава фонд така и никога не формиран.

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
          Пак старите заблуди. Държавен пенсионен фонд не е имало никога в България. Както каза Олег Чулев в едно предаване "От Батемберг насам". Преди девети е имало браншови пенсионни фондове на отделните гилдии.
          Така, че всички приказки за приватизиран след девети и изнесен след десети пенсионен фонд са неверни...
          Това, което е казал този Чулев е принципно вярно, но представлява спекулация, защото внушава, че един вид нищо не е разпиляно, понеже нямало какво (това, което и ти прокарваш). Да де, ама държавен фонд никога не е имало, защото държавата никога не е бил единствен и с монополно положение работодател (за тези, на които е била работодател, тя се е явявала просто една от многото - и равностойна измежду тях - "браншова гилдия").
          И разбира се, че всички приказки за приватизиран след девети фонд са неверни - не, фондовете след девети са национализирани. Също така и приказките за изнасяне след десети - да, не са изнесени преди десети, а безвъзвратно опразнени преди (много преди) него.

ПП
          Съвсем конкретно, бъркането в тях е започнало още от Червенков и са окончателно занулени някъде с началото на кремиковските безумия.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Уж зрели хора. Солидарна система у нас не може да проработи. Антропология, риишли.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

А да, още нещо. Не е важно кой колко работи. Важно е колко произвежда.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                А да, още нещо. Не е важно кой колко работи. Важно е колко произвежда.
                Това обаче не го разбира никой от мрънкалниците.
                Drag Grand Canyon Daily
                LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                  Това обаче не го разбира никой от мрънкалниците.
                  Жими, ти си мрънкалника, брат! То спам не ти изнасял, то данъци не сме били плащали, то печката да си фърлял колегата...
                  Внасяш в чужда хазна, та нямаш много основание да ни сочиш с пръст кочинката в КМБ.
                  Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                  До колегата Иван Терзиев,можеш да се регистрираш по ЗДДС и като физическо лице,закона ти го позволява.И после ... какво?
                  Знам аз. Ама не става да върнеш ДДС от храна или ток например, като отворя фирма за високи технологии. Или поне не знам как. Тия харчове са ми най-големи. Не признават какви да е разходи.
                  Каня се да видя с офшорките каква е хавата, ама до колкото знам е само за големи риби. Въпреки, че има услуги някой да ти офшорне фирмата, както си наемаш счетоводител тука.

Коментар

... Не признават какви да е разходи....... Или поне не знам как....
                    Ами търсиш си разходни документи , как .
                    Преди време задължиха коврите да си носят касови апарати . Нема никакъв проблем да ти чукнат "услуга" на тройна цена - примерно :свирка , 30 кинта . 10 свирки в месеца ти избиват тока за високите технологии... хем олабваш и жилата .

ПС. .... и при това не ти требе да си усложняваш живота с офшорки .
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Жими...
                      Е, припозна се в повечето категории. Нали, гузен...
                      Drag Grand Canyon Daily
                      LZ1JYM

Коментар

...
                        Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                        Е, припозна се в повечето категории. Нали, гузен...
                        Изобщо не съм се припознал, постовете ти бяха насочени към мен, изрично. Де да имаше начин да скатая всички данъци, както ме обвини...

Първоначално публикуван от Vlado_ts
                        10 свирки в месеца ти избиват тока за високите технологии... хем олабваш и жилата .
                        Oт счетоводство НЕ разбирам, и няма как да хвана ако е ирония. Мисля, че туй дето го разправяш не е вярно. Признават само разходи свързани с пряката дейност на фирмата, и искат фактура и понякога плащане по банка.

Коментар

Вземи си добър счетоводител. Може и тоалетна хартия.

Коментар

Ако то е още по добър може да работиш про боно, и да плащаш осигуровки върху тази сума.

И не, не се шегувам.

Коментар

Търтьо, 2 последователни поста не ти разбирам.

Коментар

Тоалетната хартия е разход. И не само тя. Придобър счетоводител може да работиш про боно, демек без пари. Съответно сеосогуряваш върху нула.

Сега по ясно ли е?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X