Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво оръжие за защита със 100%-ов спиращ ефект ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво оръжие за защира със 100%-ов спиращ ефект ?

Преди време един приятел ми разказа една случка с един наш общ познат от преди десетина години . Човека тогава беше поне на 70 корав пенсионер с дълъг стаж по разните служби . Тръгват за едно радомирско село да оправят спукан водопровод на вилата на човека . Колата едно Рено 5 на последни издихания . Тъкмо подминават Владая и ги почва един жесток порой чистачките не насмогват и едвам се влачат на първа . По някое време пред тях с мръсна газ влиза някакъв Мерцедес МЛ и рязко бие спирачки скача някакъв мутряга с една бухалка и а да почне колата и замръзва . Колегата въобще не разбрал в първия момент какво точно става . Опомня се чак когато чува зареждането на пистолета Браунинг НР . Човека отваря вратата и между нея и колонката си хваща на прицел мутрата . Настава няколко секунди мълчание след което бай Стоян с желязно спокоен глас казва сине моя живот отдавна е свършил а твоя свършва тук и сега . След което мутрата хвърля бухалката мята се в джипа и изчезва към Перник с мръсна газ . Бай Стоян все едно нищо не е станало спуска ударника прибира си пистолета в кобура след което слиза прибира и бухалката с думите внука много ще и се зарадва и си продължават по пътя . На колегата доста време му треперили колената след това а бай Стоян му казал спокойна бе пич колко такива съм оправил през тоя живот идея си нямаш . Та рано или късно всеки си намира майстора . Спомнете си случа с оня там рижата ли какъв беше отдавна го изядоха червеите .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
      Остин в Тексас ли беше

Аз никога и никъде не съм казвал, че въобще няма простотии по пътищата. Казвам, че за няколко петилетки, не съм видял нито една. А в Бългатия, през седмица.

Тоя с тоягата спокойно можеш да му изпразниш цял пълнител- води се смъртоносно оръжие, и имаш пълно право да се защитаваш. Еле в Тексас. Късметлия...
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
        Явка, разбирам те , но не съм съгласен. Не мога да правя лични изгоди от евентуални, неслучили се щети за мен или семейството. Щетата по колата реално е незначителна, и в съда няма да мине номера ( играл съм го тоя цирк ) . ,
        За да не му се размине , органите трябва да си свършат работата. Към момента от 4 жалби ,които съм пускал за подобни случаи има 4 съставени акта, така че работи....
        Какви актове са съставени?
        Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
        Drag Grand Canyon Daily
        Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
        LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
          Какви актове са съставени?
          Единия , поради липса на свидетели и доказателства беше за неправилно паркиране , двата бяха някаква пробация и последния за дребно хулиганство. Не съм сигурен в конкретните термини , но нещо такова .
          Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
          За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

При съставен акт, човека вече си има история където трябва, хеле пък за хулиганство. Отново се връщам на предното си мнение - нужен е регистратор, който записва и звук. Хем ще ти помогне хем и сам ще внимаваш какво говориш и правиш.

42

Коментар

По Великден стават чудеса и аз имах приключение с досаден агресар,с тая разлика ,че отпратих жената и детето напред към манастира ,аз бях готов ,а оня нещо си укроти агресията след неква преценка.При напускането на мястото се разминахме и очаквах битката,но реакция нямаше,всичко някак случайно се размина,сина обаче направи скрит клип на колата с номера и индивида,мечтата ми е да го набарам в подходящи условия ,а не при манастир със семейството.В джипа обаче си карам кози крак под шофьорската,изцяло железен чук5кг. с 50см.дръжка ,а под задната седалка топорче с полимерна дръжка,но надали ще го използвам,както и сапьорската лопатка,двете са опасни оръжия,не че първите не са.Та се стигна дотам ,че мутренските изпълнения ни провокират първобитни сигнали.Още мога да чупа по 4-5 керемиди с юмрук и предмишница,та разчитам и на това.Керемидите не ги боли ,но свинските глави обаче ще ги боли и то доста,па квото стане ,ако стане!
              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Конкретно по темата няма как да се даде достатъчно ефективен съвет - колкото ситуации - толкова варианти за решение...
                Досега за щастие съм имал само веднъж подобно изпълнение...
                Охрана на хотел (или по-точно началника и - бивш военен) реши да показва как се затваря улица по лично усмотрение...
                Реших да мина, но той бе твърдо против и с бухалка ми счупи предния джам на колата. Пред доста свидетели.
                Тъй-като оръжие нямам, керемиди с юмрук и предмишница също не съм пробвал да счупя (само на времето съм чупил с крак - като ходя по покрива на баба ми )...
                Та затова просто подминах с колата 20м, като междувременно извиках полиция. Второто ми позвъняване бе до сервиза на дилъра - да си запазя стъкло де
                Тъй-като събитието бе в центъра на града полицията дойде практически моментално. Заедно с дознатели и т.н.... От там нататък започна цирка - снимки, снемане показания и т.н...
                Обясних, че съм се почувствал застрашен и т.н. (адвоката ми ме посъветва ).. Ръководител сигурност на хотела (началника на началника на охраната) също излезе, и веднага му стана ясно накъде отиват нещата - нападение и т.н....
                - Ама не може ли да оправим нещата...
                - Може - все пак се виждаме всеки ден (офисът ми е в същата сграда)... Плащате си стъклото, монтаж, гумички и т.н., и забравяме случката - не смятам, че застрахователят ми трябва да плаща глупостта на някой (въпреки, че имам пълно каско). Дотогава - 'дамоклевият меч' ще виси - в полицията е заведена преписка.
                Веднага отидох до сервиза и на другата сутрин бях с ново стъкло...
                - Ама то защо не взехте китайско? Как сега ще му удържим на 'нарушителя' 1270лв - по фактура от официалния вносител на марката (това си бе реалната цена)?
                - Да е мислил...

Платиха си веднага като попове, 'началникът' се мота още 2 месеца в района явно за да си доизработи сумата, и го преназначиха някъде, щото изчезна (бе близък роднина на собственика на хотела)...
                От тогава се случва да се срещнем по улиците, ама май не ме познава...

Така, че варианти за развитие на ситуацията - много... Поради липса на физически данни предпочитам миролюбиво (но не винаги евтино за отсрещната страна) използване на системата...
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Аз пък в Пловдив на скоро присъствах на интересна ситуация:един момък с мутренско излъчване скокна да бие на светофара неква мома че уж му засекла пътя .Каката изкара един ...телефон насочи го към побойника и му рече нещо от сорта:излъчвам на живо у фейса,пипни ми колата и довечера си в новините...Оня се изниза все едно виде оръдие на танк....

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                    Ако случайно намериш отговора на въпроса ти - пиши ми едно ЛС да се оборудвам и аз.

Иначе - 1.5 тона желязо са си добро оръжие срещу нацепени батки.
                    Точно,дори в ръцете на жена,има още по голям поразяващ ефект

Иначе аз се оправям така...

https://youtu.be/wgJiRl7uAhg

Първоначално публикуван от windwarrior
                    Много нинджи в тоя форум, деа, чак вече и мен ме е страх да пиша....
                    Има за кво,[emoji23]
                    Последно редактирано от Roninn; 23-04-17, 17:52.
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                      ..

Иначе аз се оправям така...

https://youtu.be/wgJiRl7uAhg
                      Бой на негри в тъмна нощ
                      Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                      За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Абсолютно правилна постъпка! Заключване на колата и запален двигател. Не си струва, заради засичане, подсвиркване и др. подобни, да се убива или осакатява някой със слаби нерви и мозък. Ако се опитва да се троши стъкло - газ и обаждане в полицията.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                          Аз съм от няколко петилетки в УСА, още не съм виждал цивилна кола със син буркан да пердаши /лично познавам освен шефката на полицията, ами и още няколко интересни личности/, или да си лепят шамари по кръстовищата.
                          В България всеки е някой, едните политици, много важни, другите мутри, и те толкова важни. И обикновенния човек все им
                          пречи...
                          Вярвам, че в САЩ не злоупотребяват със сините буркани, но проблемът е че в щатските филми има много буркани, преследвания с коли, престрелки и т.н. Тук в България много ги гледат тези филми и им вярват!

Коментар

Първоначално публикуван от piton Преглед на мнение
                            Вярвам, че в САЩ не злоупотребяват със сините буркани, но проблемът е че в щатските филми има много буркани, преследвания с коли, престрелки и т.н. Тук в България много ги гледат тези филми и им вярват!
                            Да де, ама само филми. Аз цивилна кола с лепнат буркан не съм виждал. И живея на километър-два от общината. Как пък един път не се засякохме с кмета, и той да се е разбързал... За изцепки по кръстовищата се приема да му теглиш една майна, може и да му покажеш среден. Излезеш ли от колата, зариташ ли му неговата, трябва да си късметлия да не те арестуват. Аз си имам камери по колите, и си превозвам желязо с няколко заредени пълнителя. И не съм само аз...

За филмите ясно, то и като гледаш колко се стрелят с един револвер по каубойските филми... Баси многозарядния револвер!
                            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Прав си! Но виж ситуацията. Комунизъм - 1989 - преход - псевдодемокрация. СССР, нов батко - САЩ. Хората се объркват, пуснат си кабеларката, там евтини екшъни .... Кое истина и кое филм? Това, което виждат в екшъни или това, което не виждат в САЩ, където не са ходили. И щатският екшън по кабеларката става българска реалност по пътищата, и не само.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                                Точно,дори в ръцете на жена,има още по голям поразяващ ефект
                                Нда, аз жената така съм я инструктирал. Почувства ли се заплашена (хеле пък и детето да е колата) - газта до ламарината и да гази наред. После ще го мислим кое, как, защо и дали.

И да - оборудвана е със Сейбър ред (гел). За ситуации, в които е извън колата. Отново с инструкции - първо да пръска (обилно), пък после ще го мислим.
                                Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X