Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На изчезване ли са истинските автомобили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: На изчезване ли са истинските автомобили?

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
    Ти на доживотния лизинг стандарт ли му викаш? Реалността в България е, че дори и да го достигнем този 'стандарт', масовият българин ще се класира за Дачия ет бест.
    Почти в тон на темата : Yaro явно е спал на баба Ванга у доматите (Yaro ,па може и да излезеш прав).
    Пусна се темата , без да се определи критерий и се почна ...По техническа тема си трябват технически критерии. Год. на производство (произход) , цена за придобиване (и по месечен доход).......Секи ( не всеки ) си изказва собственото мнение , но по негов си критерий. Виртуалните ли автомобили ще ви предвижат? Аре , тия ли неколко броя динозавъра правят общия километраж на автомобилното движение.Много смешно твърдение!
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Според мен днешните 4х4 пикапи са утрешните "истински". Имат си рама, добри двигатели и от нови изминават над 250 х.км. от които 50х. офроуд без нищо да се счупи.
      0+

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
        Яро,така или иначе друго не ни чака.Пак е крачка напред.Какво кара сега масовия българин?Живи легенди,само че съживени с чеп и тел.
        То ако е с тел е добре. Съгласен съм.

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
        Почти в тон на темата : Yaro явно е спал на баба Ванга у доматите (Yaro ,па може и да излезеш прав)...
        Жеко, дано да не съм прав.

Коментар

Първоначално публикуван от Emil_PB Преглед на мнение
          Според мен днешните 4х4 пикапи са утрешните "истински". Имат си рама, добри двигатели и от нови изминават над 250 х.км. от които 50х. офроуд без нищо да се счупи.
          Само да не са като тия от линка по напред.
          Всеки трети е шести

Коментар

Не. Те ще са от линковете в темите за Сирия, Либия и подобни.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
              Ти на доживотния лизинг стандарт ли му викаш? Реалността в България е, че дори и да го достигнем този 'стандарт', масовият българин ще се класира за Дачия ет бест.
              ...ааа не е само в БГ... По пътищата на Западна Европа вече има повече Дачии, отколкото G класи, Дефендъри, Дискота, Патрули и Ленд Круизъри взети заедно... т.е. по-евтино е, не се занимаваш толкова с ремонти (и колко скъпи), данъците им са по-малки (макар, че парадокс - дизелите на Рено/Нисан не са точно от най-щадящите екологията)...
              KIA и Хюндаите пък с 7 годишните гаранции направо ще са следващата масовка... Не може да се сравнят с 2-годишната на немските концерни... Уви, има и защо...

P.S. ...не че вчера не видях на бензиностанцията (JET най-евтината в района) как достолепни баба и дядо зареждаха също толкова достолепна, поне 30 годишна S 500 класа... Жалко, че не можех да снимам и да направя клип...
              Йънг и Олдтаймерите са друга бира...
              Последно редактирано от ivied; 15-02-17, 11:15.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                ..
                KIA и Хюндаите пък с 7 годишните гаранции направо ще са следващата масовка... Не може да се сравнят с 2-годишната на немските концерни... Уви, има и защо...

...
                Същите у Хамериката са с 10г. гаранция. Защо ли?

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                  ...ааа не е само в БГ... По пътищата на Западна Европа вече има повече Дачии, отколкото G класи, Дефендъри, Дискота, Патрули и Ленд Круизъри взети заедно... т.е. по-евтино е, не се занимаваш толкова с ремонти (и колко скъпи), данъците им са по-малки (макар, че парадокс - дизелите на Рено/Нисан не са точно от най-щадящите екологията)...
                  Имам същите впечатления от последните ми излизания от БГ към западна Европа.
                  Предполагам търсенето на Дачия се дължи поради основно два факта: 1-ниска цена и 2 - експлоатационен период до 5г.
                  Кажете само за Кия и Х*уидай Защо? Защо ги купуват? Нито са евтини, на външен вид превъзхождат румънците, но са нещо особено. Качеството на материалите в купето и то посредствено. Гаранцията ли е това, което ще те накара да купиш, при положение, че вече всички предлагат удължена гаранция, пък дори и заплатена. Надеждност - Да бе да! Въобще загадка са ми!

Коментар

Бакшишите що карат корейски?
                    А тези простотии се правят от името на всички ни.
                    Даника
                    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                      Бакшишите що карат корейски?
                      Щото си правят сметката.

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
                        ...
                        Кажете само за Кия и Х*уидай Защо? Защо ги купуват? Нито са евтини, на външен вид превъзхождат румънците, но са нещо особено. Качеството на материалите в купето и то посредствено. Гаранцията ли е това, което ще те накара да купиш, при положение, че вече всички предлагат удължена гаранция, пък дори и заплатена. Надеждност - Да бе да! Въобще загадка са ми!
                        Продължава да ми е загадка откъде му идва на бай Ганьо самочувствието да се изхвърля с такъв пренебрежително-подигравателен тон за корейските коли?!? Точно пък по показател "надеждност" корейците много отдавна са заели водещи позиции.
                        Преди няколко годинки в Тубата беше доста популярно едно видео, на което беше заснет босът на VW по време на инспекция на Хюндай i30

Някъде след 1:30 идва интересният коментар (касаещ механизмът за коригиране на височината на волана): "Не дрънчи ... Защо те го могат ... БМВ не могат, ние не го можем ... "
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

...
                          Кажете само за Кия и Х*уидай Защо? Защо ги купуват? Нито са евтини, на външен вид превъзхождат румънците, но са нещо особено. Качеството на материалите в купето и то посредствено...
                          Освен ако няма някаква канска разлика в качеството на материалите при корейците между Европа и Щатите - нещо си в грешка.

А защо се купуват мога да ти кажа - понеже идват от далеч. Понеже едно време БЯХА по-евтиняк и дрънкулки от другите. Това обаче докарва на клъвналия веднъж собственик нещо което го няма при другите марки: всяка смяна на модела докарва ПО-ХУБАВ във всяко отношение модел. По-удобен, по-красив, по-наточен, по-сериозен.

При другите марки, включително тези които са ми най в кръвта като Хонда, всеки нов модел е просто РАЗЛИЧЕН, не по-добър. Да не говорим за ада в който се бухнаха от дизайнерска гледна точка и от който все още не са се измъкнали (това в Щатите де, където две десетилетия за да си купиш красива Хонда трябваше да си купиш Акюра).

Та с думи прости - корейците са новите японци: започнаха като голтаци, обраха бъзиците, но си бутат дебелите челца напред, и в момента са в ситуацията в която бяха японците между 90та и 95та: ръгай чушки в боба, ръси пари и върху дизайнери и върху инженери, и се чуди на резултата.

Цял живот съм бил "японец", нищо друго не признавам, но Хюндай са единствените през които съм минал и останал. Тойота три години (супер кола, но като дойде време за смяна едно такова чувство на "дай да пробваме нещо друго"), после пет години мицубиши (невероятен красавец, но австралийска сглобка и което не беше австралийско - то не се строши, отделно разни дразнещи детайли плюс реалните проблеми като епидемично протичащо радиаторче за парното, точно под което е релето за автоматика, реле за 7$ но НЕопаковано в найлонче, щото все пак е вътре в купето, и после сваляй таблото за да смениш петдоларово реле щото никой не се сетил да го покрие).

От там една Соната, три години, имаше си и забележки но за цената си беше невероятна и като дизайн и като всичко останало, след нея Санта Фе дълга база, и сега пак същото Санта Фе - за пръв път в живота си повтарям не само марка, но и модел.

И между новото и старото - ВСИЧКИ, ама ВСИЧКИ проблемчета които са ме дразнели в старата са оправени в новата, включително дразнители които не съм споделял с никой. Отделно че си остава по-евтина от конкуренцията си, с ниво на оборудване което някои от конкурентите и просто нямат. И отделно че пак могат да се изключат всичките електроники и да си дрифтиш в снега с поведение на кола със задна предавка, и пак имитацията на централен блокаж просто работи, и пак продължава да си гази в снега с калпавите "мешани" гуми точно както на мен ми уйдисва, и тъй нататък.

И пак аз си нагласям в менюто кога да ми светне чуденката за следващата смяна на маслото, а не да ми стане километража на коледна елха като наближи време за преглед и да трябва да си купувам инструмент (вярно, вече евтин) за да нулирам прегледа като си сменя маслото при моите цигани с моето си масло.

Чисто и просто - корейците в момента правят това което правеха читавите производителите едно време - с всяко поколение вадят нещо по-хубаво, и не се срамуват от никой. И няма за какво. И носят на собствениците си чувството за което ревем в тази тема: че сме запазили читавото, и че новите глезотии не са ни стрували нещо съществено и важно от предишния модел което вече нямаме в новия.

От човека който се е въргалял от смях на рекламите на Хюндай през 90те чудейки се колко ниско трябва да падне човек за да се качи в подобно нещо, въртейки ключовете на црх-а и прелюда с четирите завиващи на пръстче.
                          But wait ! Вече няма ни црх, ни прелюд...
                          Последно редактирано от Goblin; 15-02-17, 17:22.
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                            Освен ако няма някаква канска разлика в качеството на материалите при корейците между Европа и Щатите - нещо си в грешка.

...
                            Тъй- тъй, како Минке, убуу ги нижеш. Увлекателно четиво си сътворил, а отиде ли да пробваш моята? Сорентото го завторихме- 2006 си фана пътя, сега сме на 2016-та. На другарката от 2009, обаче, ѝ идва времето... Жа ма завтаряш ли, али да са огащвам?
                            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Предполагам търсенето на Дачия се дължи поради основно два факта: 1-ниска цена и 2 - експлоатационен период до 5г.
                              Ще са любимци и на застрахователите - няма в момента нова кола с такива цени на едрогабаритните части. И като цяло поддръжката им е доста лека, също предимство е, че за парите си получаваш свеж автомобил с проверени и семпли технологии, които не са много взискателни. Общо взето автомобил избора на прагматика. Лошото е, че постепенно с напредването и подобряването на комфорта и материалите сметнаха за нужно и да си ескалират цените.
                              Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                                Тъй- тъй, како Минке, убуу ги нижеш. Увлекателно четиво си сътворил, а отиде ли да пробваш моята? Сорентото го завторихме- 2006 си фана пътя, сега сме на 2016-та. На другарката от 2009, обаче, ѝ идва времето... Жа ма завтаряш ли, али да са огащвам?
                                Явно имаш някакъв опит с тия автомобили, ама нищо не ти се разбира.
                                Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X