Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На изчезване ли са истинските автомобили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: На изчезване ли са истинските автомобили?

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
    Слк-почти никакви проблеми, б -класа -също.....
    Става въпрос за аварии/проблеми, които да те оставят на пътя. Иначе бмв е в челото, ама прочети по-напред какво съм писал, само че да става въпрос за проблеми скоито са стигнали до сервиза на собствен ход.
    Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Всъщност по българските магистрали има две категории коли - едните се движат със 90-110, другите със 160-180 (пробват и с повече ама то няма условия). Такива които да карат около ограничението почти няма.
      Като чета такива заключения, не съм сигурен, че този месец съм минал 5 пъти магистралата Плодвив-София и обратно.
      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Такива които да карат около ограничението почти няма.
        Да вметна още малко спам:

Като бях в ОАЕ, направи ми впечатление, че почти всички карат с 20км/час отгоре. Ограничение там е 120 и народа караше с 140. После разбрах, камерите били настроени на 143.
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
          Като чета такива заключения, не съм сигурен, че този месец съм минал 5 пъти магистралата Плодвив-София и обратно.
          Аааа, ясно, ти си от вторите.

Коментар

Гласиш пискалото на +7% вън и +10% вътре. Което не отменя дзръклите де
            А тези простотии се правят от името на всички ни.
            Даника
            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Вчера, колега (българин), си кара 22-годишното Поло(86C - 2F) на ТЮФ. Забележките бяха смешни, с изключение на леката неравномерност в спирачните сили ляво/дясно на предния мост.
              Това, при положение, че го взе преди повече от година за няма и 500 евро, минал е към 12К км, без да е пипал нищо. Смешна колица, един литър мотор, 45к.с. моноинжекцион, дори конкретната е с четири скорости, но като модел е една от малкото на тази възраст, срещащи се често в движение в моя район. Ръждясва по-трудно от връстниците си, като техника е проста и безотказна, а и разходите за нея като данъци и застраховки тук са едни от най-изгодните.
              Едвам го склоних колегата да смени масло и филтри - не мога да се обоснова пред него, щото с техниката е на "Вие", а железния му аргумент беше, че карал същата с години в София и последно не помнел кога въобще е сменявал нещо, а проблеми не е имал(софийската претърпя ПТП, и му изплатиха близо 500 евро от гражданската на другия участник).
              Е, комфорт няма - лагерница е, но в тоя клас толкова. Обаче въртиш, палиш и караш, поддръжката е стотинки, и минаваш ТЮФ за добро утро.

Между другото, във връзка с една друга тема -за записване на километража при прегледите- и тук го записват, но тия стари щайги са с къс километраж и обръщат на нула след сто хиляди. Въпреки това, пишат каквото показва - в момента около 13 хиляди, което със сигурност е по-малко отколкото показанията при предишен преглед. Т.е. не се знае колко пъти е превъртан километража и не го следят.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                Между другото, във връзка с една друга тема -за записване на километража при прегледите- и тук го записват, но тия стари щайги са с къс километраж и обръщат на нула след сто хиляди. Въпреки това, пишат каквото показва - в момента около 13 хиляди, което със сигурност е по-малко отколкото показанията при предишен преглед. Т.е. не се знае колко пъти е превъртан километража и не го следят.
                Ако сe пази история на прегледите много лесно се вижда кога и дали е превъртан километража
                Последно редактирано от turtey; 14-02-17, 20:39.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Обява по темата:
                  Денонощно! Автомобили за всеки вкус! Неохраняем паркинг...

Коментар

Най-кофти е, че тъкмо разберем кой е истинския автомобил и той станал олдтаймер...
                    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Ако сe пази история на прегледите много лесно се вижда кога и дали е превъртан километража
                      Заповядай да видиш сервизната книжка на Дъртанян. Обзалагам се че някои години е превъртан по два пъти.

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                        Най-кофти е, че тъкмо разберем кой е истинския автомобил и той станал олдтаймер...
                        Лотария. Към янгтаймър става ясно, та до олд, може що годе да се ползва няколко години. Между другото, данъците за олдтаймерите са изобщо най-изгодните, както и задължителните застраховки. Ама нещо здраво и над 30-годишно, струва колкото разликата в разходите за няколко години. А да го изтърпиш за основно возило за такъв срок...са нужни и други фактори.

Отделно си мисля, че не е случайно, че новите са по-калпави. От години се коментира, че свършва петрола, електрическите са вече на прага... Според мен гледат да извлекат максимални печалби като за последно, и да улеснят навлизането на следващите масови ППС без ДВГ.
                        Иначе колкото и сложни технологии да ползват в сегашните автомобили, същите работят безпроблемно в комерсиалните превозни средства. Нито самолети падат от скапана електроника, нито влакове, камиони, автобуси, трактори и пр. остават често по пътищата.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                          Докато поддържах идеята "Мерседес" жива, в някои Мерседес клубове у нас, направо щях да те предложа в Управителния Съвет на Клуба.

Давай, идеята ти е верна, прав си, ама не изпадай в МВ форумни подробности - тая свърши отдавна..
                          И на мен ми се видя странно това "изследване" ,защото сравняваните автомобили са в различен ценови сегмент и различна "масовост".
                          Ако по равен брой автомобили от различни марки и модели пуснат на тестова писта за 100 000 или 200 000 км и тогава правят анализ, ще е по научно издържан и достоверен.
                          Най-здрави са тези, които най-малко се срещат по пътищата,-скъпи луксозни и спортни возила изобщо няма в списъците...........................

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                            Лотария. Към янгтаймър става ясно, та до олд, може що годе да се ползва няколко години. Между другото, данъците за олдтаймерите са изобщо най-изгодните, както и задължителните застраховки. Ама нещо здраво и над 30-годишно, струва колкото разликата в разходите за няколко години. А да го изтърпиш за основно возило за такъв срок...са нужни и други фактори.

Отделно си мисля, че не е случайно, че новите са по-калпави. От години се коментира, че свършва петрола, електрическите са вече на прага... Според мен гледат да извлекат максимални печалби като за последно, и да улеснят навлизането на следващите масови ППС без ДВГ.
                            Иначе колкото и сложни технологии да ползват в сегашните автомобили, същите работят безпроблемно в комерсиалните превозни средства. Нито самолети падат от скапана електроника, нито влакове, камиони, автобуси, трактори и пр. остават често по пътищата.
                            Цецо,прав си,но явно не схвана иронията...Как да разберем коя талига ще стане легенда след 20 години?Иво(ivied) го каза най-добре.Караш,минава гаранцията и скачаш на следващия.Дано скоро и ние в БГ да достигнем този стандарт.
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                              ... Иво(ivied) го каза най-добре.Караш,минава гаранцията и скачаш на следващия.Дано скоро и ние в БГ да достигнем този стандарт.
                              Ти на доживотния лизинг стандарт ли му викаш? Реалността в България е, че дори и да го достигнем този 'стандарт', масовият българин ще се класира за Дачия ет бест.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                                Ти на доживотния лизинг стандарт ли му викаш? Реалността в България е, че дори и да го достигнем този 'стандарт', масовият българин ще се класира за Дачия ет бест.
                                Яро,така или иначе друго не ни чака.Пак е крачка напред.Какво кара сега масовия българин?Живи легенди,само че съживени с чеп и тел.
                                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X