Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Простотии на Джо и Гагич

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет при покупка на нов автомобил - със или без 4x4

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
    Специален поздрав, с това дето свети по-долу.
    Не споделям твоя музикален вкус. Тебе явно много те кефи, но мен - не. Както и относно МПС-та.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

От: Съвет при покупка на нов автомобил - със или без 4x4

Сега я видях, страхотна тема !

Благодаря, предполагам на Ясен, за това, че е отделена, и се надявам да не Усираме другите.

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Аз не се казвам "Джоу". Това, което си написал, важи най-вече за теб. Аз пиша само за коли, които съм притежавал или имам в момента. Чат-пат за такива, които инцидентно съм карал. Ти кУмпИтентно се проЙзнасяш по всички въпроси, касаещи коли, които само в Google Images си виждал, дори не и на паркинга в мол-а.
      Произнасям се, щото много знам, щото съм се постарал, и щото няма нужда да съм имАл нещо, за да знам за него почти всичко.

А "ти па се мнОу знаеш" го чувам цял живот от простите хорица, и може да си секъв, но не мисля че си в тази категория.

И, Гагич, по-голям себелюб У Форума от тебе няма, затова и написах, че

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
      ... май, огледалото, освен да свършваш като погледнеш в него, за друго не го ползваш ?!
      ...

Не споделям твоя музикален вкус. Тебе явно много те кефи, но мен - не. Както и относно МПС-та.
      Да, кефи ме, щото такава турбо-хипер баш чалго-простотия, след "Сандокан с двата ножа", не бЕх чувАл.

За мен МПС-то е два тона желязо което трябва да ме премества, а за теб е аксесоар,
      и понеже от твойто меркантилно отношение към живота по-голяма чалга няма, пак те поздравявам с това от подписа.
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

От: Re: Съвет при покупка на нов автомобил - със или без 4x4

Що, ако колата ти не може да вдигне 160, а румънските тирове си изпреварват с толкова,
        Как до сега не съм видял тир да ме изпреварва с такава скорост?! Пък всеки божи ден карам по-родните пътища!
        0осем9осем7шест0осем7едно
        Миро

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
          Как до сега не съм видял тир да ме изпреварва с такава скорост?! Пък всеки божи ден карам по-родните пътища!
          Сигурно щото караш с по-висока скорост?
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
            Не караш където трябва.

Но да, Гагич преувеличава проблема.

Коментар

От: Простотии на Джо и Гагич

Боголюбе, наистина си мисля, че прекаляваш с глупостите.

Бас хващам, на вечеря в ресторант по избор, че в България не може да се срещне прицеп(дето им викате ТИР) който да кара даже със 130, да не говорим със 160.
              И както Джо ти каза-прекалено много си самовлюбен, слез на земята.

Нямам никакво намерение да влизам в конфликти, няма да споря, даже те имам за що-годе приятен човек, без да те познавам лично, но наистина прекаляваш. Замисли се за впечатлението което оставяш за себе си.
              Да, за мнението на цървулите като мен може да не ти пука, ама тук има и достатъчно много по-сериозни хора които не са цървули, та поне тяхното уважение недей изпуска.
              Щото както гласи подписа на Сашо от Дупница-"уважението от хората е единственото което ще отнесеш в гроба".

Без лоша умисъл...
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Но да, Гагич преувеличава проблема.
                Гагич, та Гагич. А на това никакъв коментар:
                Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                Последно се сещам един Пасат, който на дълъг свободен участък реши, че не може някакъв СУВ да го изпреварва, както си кара със 80км/ч... И натисна газта явно до дупкав момента, в който вече се изравних с него...
                Да, свари ме неподготвен, та затова Кашкая приключи изпреварването някъде към 190км/ч, но нито за момент не му даде шанс на Пасатора..
                Недостатъка настина е, че хората явно ги дразни като ги изпреварва такова нещо - с Кашкая такива случаи(някой да се опитва да възпрепятства изпреварване) ми бяха много повече отколкото с Маздата или с Джипа...
                Аз просто споделих същото. Битува убеждение сред Ганьо & Ко., че джипките и всичко, което прилича на тях, щото е по-високо, са бавни автомобили. И тръгват да се състезават при опит да бъдат изпреварени.
                А румънските ТИР-ове са друг казус. Чудя се как така нямат ограничения - нали ТИР-овете имат някакви? Веднъж задминавам една колона от такива, щото както си се движех със 120, почнаха да се изравняват с мен и да ме притискат - пуска десен мигач и почва да те изблъсква от пътя. Задминаването, както в цитата по-горе, приключи някъде със 190, когато ме спряха КАТ-аджиЙ Беше във времето на действие на варианта на ЗДвП, когато взимаха книжка за каквото и да било превишение с над 20 км/ч, ли колко беше - после го отмениха. Почвам да се обяснявам с катаджиите защо съм вдигнал такава скорост, а те вдигат рамене: "Да, така карат, но на тия не можем да им вземем книжките, можем на Вас!" Накрая проявиха съчувствие и ме пуснаха без рушвет и без акт.

Коментар

... Чудя се как така нямат ограничения - нали ТИР-овете имат някакви?
                  Имат. И даже са по-ниски от на леките коли. И тахографи имат които им записват с колко са карали.

Просто никой у нас не им ги гледа. Впрочем явно са почнали да им ги гледат защото се наблюдава укротяване.

Коментар

Сигурно щото караш с по-висока скорост?

Повече от 140- не вдигам и то на магистрала!
                    Почти на 100% спазвам ограниченията,че с това си вадя хляба.
                    0осем9осем7шест0осем7едно
                    Миро

Коментар

От моите наблюдения по европейските магистрали, мога да кажа само лоши думи по отношение на румънските тираджии. В момента, в който се започва някоя идиотска маневра и погледна регистрацията, виждам, че е румънец. Последната тенденция е да се изпреварват помежду си, като натискат и двата тира колкото могат, вследствие на което се стига до положение, при което единия достига, да речем до 110 км/ч, а другият до 111, и процеса продължава десет минути, защото никой не отстъпва. При това положение, обаче, "чакащия" автомобил, с който си зад тир-а е без значение от към мощност, защото така или иначе- нищо не можеш да сториш, а гледаш дори да отстъпиш на по-голяма дистанция, за да не започнат да се бутат един друг румънците и да стане беля...
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Аз продължавам да твърдям че няма камион, с товароносимост 20 тона, който конструктивно да може да върви със 160. И със 130 не може.

В сайтовете на производителите има технически данни за моделите, не е лошо да ги прочетете преди да започнете да си гъделичкате самочувствието.
                        А може и чрез елементарна аритметика, само трябва малко ровене за данни на трансмисиите. Двигателите не вдигат повече от 2400-2600 оборота.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                          Аз продължавам да твърдям че няма камион, с товароносимост 20 тона, който конструктивно да може да върви със 160. И със 130 не може.

В сайтовете на производителите има технически данни за моделите, не е лошо да ги прочетете преди да започнете да си гъделичкате самочувствието.
                          А може и чрез елементарна аритметика, само трябва малко ровене за данни на трансмисиите. Двигателите не вдигат повече от 2400-2600 оборота.
                          И не си прав. Трансмисиите на седловите влекачи се правят с голям обхват за да се кара икономично примерно с 90 на 1200 об/мин и (теоретично!) по-високите обороти са за ускоряване и за качване на наклон, а някъде в цялата схема трябва да има ограничител и тахограф за да не злоупотребяваш. На практика всичките тираджии знаят къде е бушончето за тия екстри, а у нас по ред причини няма истински контрол.

Коментар

"теоретично"...

Кола на 5 предавка може да направи максимум 180 км/ч, а на четвърта-200...
                            Да де, това с оборотите и предавателните числа по трансмисията е само математика, а реалната скорост е друго нещо. И друго-всички шофьори се стремят да карат във възможно най-икономичния режим, а той е обозначен на оборотомера много ясно, със зелен сектор. И е далеч от лелеяните 160 км/ч...

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                              От моите наблюдения по европейските магистрали, мога да кажа само лоши думи по отношение на румънските тираджии. В момента, в който се започва някоя идиотска маневра и погледна регистрацията, виждам, че е румънец. Последната тенденция е да се изпреварват помежду си, като натискат и двата тира колкото могат, вследствие на което се стига до положение, при което единия достига, да речем до 110 км/ч, а другият до 111, и процеса продължава десет минути, защото никой не отстъпва. При това положение, обаче, "чакащия" автомобил, с който си зад тир-а е без значение от към мощност, защото така или иначе- нищо не можеш да сториш, а гледаш дори да отстъпиш на по-голяма дистанция, за да не започнат да се бутат един друг румънците и да стане беля...
                              Големи идиоти са ама като никой не ги закача. От преди няколко дни - един такъв не спира на стоп палка и то на път където не може да избяга. Патрулката тръгва да го гони, настига го и го спира. Почват да се подхвърлят някакви евро банкноти. Румънеца твърди че няма документи, книжката се намира скрита под стелки и балатуми в кабината. Личната карта също. Резултата - арестуван и прибран. Доколкото разбрах и изпратен на съд. Ама такива случаи се броят на пръстите на едната ръка сигурно.
                              Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                ....
                                Представи си УАЗ-а със 120 км/ч, сега си представи 40 тонно животно, дълго 18 метра със 160 км/ч .... Нашите "гладки" пътища са бонус.
                                RAV 4
                                F650GS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X