Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ринг свободен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Приказки под шипковия храст - адаптация към Тръмп"
    Автор - Мишо Мишев.
    "Тръмп закрещял яко..."

Мишев ще ме умори, така не се бях смял отдавна

Коментар

• Виж Окръг Колумбия как гласува на изборите последните 30 години примерно,после преведи какво е Дрейн Суамп

Аз съм пас,мога жокерчета да давам,кой не го мързи да си търси и мисли сам.

може/не може…….аз така го играя
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Какво се оказва всъщност ? Икономиките на щатите ; ЕС ; Китай са по свързани и зависими една от друга от колкото си мислеше вашия и тая с рогата напред където я подкара не е най добрата нито с ЕС и Китай нито със съседите . В общи линии за ефекта на бумеранга не му се налага да чака много . Да се опитваш да си оправяш икономиката с непазарни методи в общи линии никъде не е довело до хубаво .

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Нали,нищо не постигна с тоя шах

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Нищо освен че на него му се налага да търси помощ от тези на които налага мита . Късмет че с нещо сравнително дребно като яйцата . Икономиките от такива мащаби са доволно инертни и видими резултати от неговите мерки ще има след няколко месеца .

• Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      Виж Окръг Колумбия как гласува на изборите последните 30 години примерно,после преведи какво е Дрейн Суамп

Аз съм пас,мога жокерчета да давам,кой не го мързи да си търси и мисли сам.

може/не може…….аз така го играя
      И от мен две думички за превод: дарк енлайтмент.

Коментар

• Циба бе 🦔
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

• BatGeorgeone
          BatGeorgeone коментира
          Редактиране на коментар
          Благодаря на "$%§Ш!, че си сред нас и всеки ден ни даряваш с мъдроста и търпението си, много здраве, радост, щастие и успехи ти желая, на теб и всички близки!

Ти си олицетворение на всички наши мечти, копнежи и надежди, хвала на теб морски братко, владетелю на бенцовете!

• kameno karp
          kameno karp коментира
          Редактиране на коментар
          🤣🤣

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Ще се бавя тия дни с отговорите,че бьркам отборите вече.

Моля,пак заповядай

• Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        Циба бе 🦔

Коментар

• Мир в Украйна скоро няма да има . Предполагам че при това положение руснаците няма да се вържат с 30 дена прекратяване на огъня . Спиране в тоя момент ще е от полза само на Украйна . Едва ли някой ще и даде 1 месец да се прегрупира и да натрупа хора ; оръжие и боеприпаси . Особено след като ситуацията около Курск е меко казано трагична за украинците в момента . https://www.bgnes.bg/sasht-vazobnovi...uditska-arabiq
          Последно редактирано от sek.1; 12-03-25, 17:30.
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• mishomishev
            mishomishev коментира
            Редактиране на коментар
            Аз съм пък оптимист! До края на есента всички бойни действия ще спрат.

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            От едната крайност ситуацията за един ден отиде в другата . В момента от примирие по въздух и море печели само Украйна . Може да е парадоксално но сега и двете страни няма да са склонни на каквито и да било компромиси . В момента стратегическата инициатива е в руснаците и изгледи това да се промени няма . С всеки изминал ден ситуацията за Украйна става по лоша . https://www.youtube.com/watch?v=ho_J...BCTVAzerbaijan

• Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          Мир в Украйна скоро няма да има . Предполагам че при това положение руснаците няма да се вържат с 30 дена прекратяване на огъня . Спиране в тоя момент ще е от полза само на Украйна . Едва ли някой ще и даде 1 месец да се прегрупира и да натрупа хора ; оръжие и боеприпаси . Особено след като ситуацията около Курск е меко казано трагична за украинците в момента . https://www.bgnes.bg/sasht-vazobnovi...uditska-arabiq
          Заради 2 изречения на Зеленски , Тръмп спря на Украйна оръжието и достъп до разузнаване - Украйна клекна.

В момента цяла Украйна се надява Русия да не се съгласи на примирие.
          Дали ще се сетиш защо?
          Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 12-03-25, 20:12.

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            От военна гледна точка примирие в момента е изгодно само на Украйна . Няма поне военна логика Русия да се съгласи точно в този момент . Реално Тръмп няма нито един военен или политически механизъм с който да натисне толкова Путин че той да клекне на неговите условия . Защо Русия да прави каквито и да било отстъпки без нищо насреща ?

• Skorpion_BG
            Skorpion_BG коментира
            Редактиране на коментар
            И Русия ще каже на Тръмп - абе я си ..... мамата? Сериозно? Между другото излязоха днес данни за дефицита на бюджета на Русия за първите два месеца на годината. Който му е интересно може да ги погледне.

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            То най вероятно вече му го е казала . Хубавото на Тръмп е че много много не си играе на дипломация съответно и с него така се отнасят . Някои хора не се променят въпреки дългия политически стаж . Справка наш Бойко и в началото и сега си е еднакво прост въпреки че направи повече от 20 години стаж като политик .За две изречения му я спря и за още две му я пусна . Даже и по правилата на ЕС бюджетния дефицит се отчита на годишна база .
            Последно редактирано от sek.1; 13-03-25, 08:17.

Мир в Украйна скоро няма да има . Предполагам че при това положение руснаците няма да се вържат с 30 дена прекратяване на огъня . Спиране в тоя момент ще е от полза само на Украйна . Едва ли някой ще и даде 1 месец да се прегрупира и да натрупа хора ; оръжие и боеприпаси . Особено след като ситуацията около Курск е меко казано трагична за украинците в момента .
          То украинци (дееспособни) в Курска област вече няма.

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            В близко бъдеще няма да са само около Курск . Наближава момента в който не техниката ще е проблем а че няма кой да оперира с нея . Според мой братовчед генерал завършил навремето 3 годишния курс на генерал - щабната в Москва руснаците държат тоя цирей около Курск толкова дълго време само защото гълта безвъзвратно страшно много човешки и технически ресурси на Украйна . Иначе отдавна да са го приключили . Казват че тия дни за украинците там е страшно . https://www.vesti.bg/sviat/putin-slo...oblast-6223179
            Последно редактирано от sek.1; 13-03-25, 04:39.

• Гаврил Груев Хлътев
            Гаврил Груев Хлътев коментира
            Редактиране на коментар
            Точно затова и руснаците не превзеха Киев за три дни - за да изтощат украинците.
            И за да унищожат 105 000 от излишните си алкохолици, затворници и всякакви боклуци.
            Путин опят всех переиграл.
            Мисля, че като докарат до около 150 000 трупа и там ще са изпълнили плана, а ти как мислиш?

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Някакъв що годе реален източник на броя жертви от двете страни да имаш ? И в Украйна и в Русия това е доволно засекретена информация .

Мир в Украйна скоро няма да има . Предполагам че при това положение руснаците няма да се вържат с 30 дена прекратяване на огъня . Спиране в тоя момент ще е от полза само на Украйна . Едва ли някой ще и даде 1 месец да се прегрупира и да натрупа хора ; оръжие и боеприпаси . Особено след като ситуацията около Курск е меко казано трагична за украинците
          За да няма скоро мир, Русия ще се съгласи на примирието. Иначе Украйна може и да капитулира преждевременно. Не може току-така да се спира толкова полезна война.
          Едно примирие ще позволи да се върнат бежанците от Европа, за да попълнят украинската армия.

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Полезна или не в един момент трябва да спре . Имам подозрението че докато тече войната Тръмп редкоземните елементи които иска само ще ги сънува . Колкото и да са силни икономически САЩ Тръмп икономическа война с Китай ; Русия ; Европа и целия останал свят няма как да спечели . От тая отправна точка на Зеленски не мир преговори въобще няма да има с руснаците . https://offnews.bg/sviat/zelenski-uk...us-840703.html Толкова е категоричен отново след като САЩ възобновиха помощите за Украйна .
            Последно редактирано от sek.1; 13-03-25, 04:45.

• ezhko
            ezhko коментира
            Редактиране на коментар
            "Тръмп" се кани да спечели икономическата война с целия свят, като го вкара в истинска война на евразийска територия.

• BatGeorgeone
            BatGeorgeone коментира
            Редактиране на коментар
            Аз съм още по-голям скептик, опасявам се, че не само бежанци насила ще върнат "демократичните европейци", ами и ще се вържат на нагло-фагсите и ще опитат да набутат този път видимо и с официален мандат сили на нато, което необратимо ще ритне кошера и може да ни приближи до 3та СВ

• Грешка .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• BatGeorgeone
            BatGeorgeone коментира
            Редактиране на коментар
            Станьо, грешка е, че дори и секунда от живота си губиш да четеш офф нюза, няма такава клоака с пропаганда и измислици и откровени заблуждения драснати по поръчка

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Офнюза преписва международната информация като всички останали новинарски сайтове .

• Първоначално публикуван от kartechar Преглед на мнение
          То украинци (дееспособни) в Курска област вече няма.
          Руското командване и войниците в региона много се стараят да няма, и имат основания, не едно и две.

Стотици цивилни са използвани от първия ден и до сега за жив щит, слагат ги в сградите и в етажите под тях разполагат всу и наемниците, това единия грях, другия, че при изтегляне избиват всичко което видят от цивилните и рушат като хуни и третия грях, че ползват наемници, които по идея са по-жестоки и много малко склонни да се предадат, за разлика от обикновенния мобилизиран украинец.

Има и един друг аспект, много наемници и украинци са били командировани за превземането на Сирия, която вече е ужас и каша, винаги е било в плановете на "великите сили" да платят на главорезите да се върнат и със свои колеги с бради да ги командироват на фронта в Украина, знаейки за ефектa, който те ще предизвикат, за зверствата, които ще причинят.

Русия няма да може безучастно и умерено да реагира както до сега, ако изродите от Близкия Изток на талази се появят на фронта и цивилните биват клани като животни, нещата няма да могат да продългат в същия военен тон, за съжаление и това е реална опасност според мен.
          Последно редактирано от BatGeorgeone; 13-03-25, 09:00.
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Наемниците които нямат украинско гражданство не попадат в юрисдикцията на женевската конвенция така че едва ли руснаците ще гледат някой да залавят жив независимо дали се предава .

• Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение

Руското командване и войниците в региона много се стараят да няма, и имат основания, не едно и две.

Стотици цивилни са използвани от първия ден и до сега за жив щит, слагат ги в сградите и в етажите под тях разполагат всу и наемниците, това единия грях, другия, че при изтегляне избиват всичко което видят от цивилните и рушат като хуни и третия грях, че ползват наемници, които по идея са по-жестоки и много малко склонни да се предадат, за разлика от обикновенния мобилизиран украинец.

Има и един друг аспект, много наемници и украинци са били командировани за превземането на Сирия, която вече е ужас и каша, винаги е било в плановете на "великите сили" да платят на главорезите да се върнат и със свои колеги с бради да ги командироват на фронта в Украина, знаейки за ефектa, който те ще предизвикат, за зверствата, които ще причинят.

Русия няма да може безучастно и умерено да реагира както до сега, ако изродите от Близкия Изток на талази се появят на фронта и цивилните биват клани като животни, нещата няма да могат да продългат в същия военен тон, за съжаление и това е реална опасност според мен.
          Пропуснал си за мармотите, които завиват в станиол руските бомби, за да са по-хуманни и да избиват само наемници.
          Иначе бурятите , тувинците, дагестанците и чеченците са известни с хуманноста си, християнското си милосърдие и малкото жертви, които са дали.

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            От 1990 насам през пет години ходя на преглед при психиатър за подновяване на разрешителното за носене и употреба на ловно и бойно огнестрелно оръжие . Имам документ с два подписа и печат от специализирана клиника удостоверяващ че съм психически здрав да нося и употребявам ОО на територията на република България . Последния ми е от миналото лято . Не съм аз в случая човека имащ нужда от компетентна помощ . Немските градове са сринати от въздуха много преди руснаците да ги превземат по суша . Пак не четеш историята . През ВСВ руснаците нямат и не развиват тежка бомбардировъчна авиация с голям обсег в такива размери които е нужна за да сринат цяла Европа . Имат буквално единични бройки . Като почва войната изпращат единствената ескадрила която имат да бомбардира Берлин . Тези които се връщат ги правят герои на СССР . Полета е един единствен и е успешен щото все пак са уцелили цел като Берлин защото германците не са го очаквали . Това не щото не са го искали през ВСВ а просто чисто тривиално и за това не са имали ресурси . С това се занимават англичаните и американците които до десанта в Сицилия и Нормандия нямат сухопътен фронт в Европа с Германия . Защо според тебе маршал Артър Харис е останал в историята с прякора касапина ? Нас кой ни бомбардира въпреки че участваме в ВСВ доволно символично ? Долината на Паншир е малко по гъсто населена от Париж и Лондон . Там някъде американците пуснаха в новото време най голямата конвенционална бомба . Нещо от порядъка на 10 тона тротилов еквивалент . Алепо и Идлиб бяха сринати поне няколко години преди руснаците въобще да се намесят в Сирия .
            Последно редактирано от sek.1; 14-03-25, 08:31.

• Гаврил Груев Хлътев
            Редактиране на коментар
            Тежката неграмотност и непознаване на достъпната История има последици като психично заболяване.
            Жалко за теб. Не си единствен - още по-жалко.

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Това че вас историята не ви устройва такава каквато е си е лично ваш проблем . Само не се опитвайте да я пренаписвате както вас ви харесва .
            Последно редактирано от sek.1; 14-03-25, 19:06.

• Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение

Пропуснал си за мармотите, които завиват в станиол руските бомби, за да са по-хуманни и да избиват само наемници.
          Иначе бурятите , тувинците, дагестанците и чеченците са известни с хуманноста си, християнското си милосърдие и малкото жертви, които са дали.
          Война и хуманност в едно изречение са оксиморони,
          За протокола: за 3 (три) години война между Русия и Украйна цивилните жертви са около 12000-13000 човека.
          За 1 (една) година военни действи Израел-Палестина-Газа цивилните жертви гонят 50000 човека. Само децата са повече от всички цивилни в Украйна.
          Данните са по ООН.
          Толкова за хуманноста.

Пъ. Съ:
          Израел е извършил актове на геноцид и сексуално насилие в Газа / доклад на експерти от ООН
          https://fakti.bg/world/956350-izrael...nasilie-v-gaza

И това го пускам в името на обективността, въпреки че по лични причини, аз изцияло съм на страната на Израел.
          Последно редактирано от Urko; 13-03-25, 13:35.
          Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• Urko
            Urko коментира
            Редактиране на коментар
            Антитерористичните операции срещу примати, които пекат живи деца във фурна пред очите на родителите им никой не ги е отменял.
            Говорим за цивилните жертви.

• Гаврил Груев Хлътев
            Редактиране на коментар
            Станьо - а Буча и Ирпен две години по-рано от Курск са просто постановка и актьори- е само в мозъка ти , нали?

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Вие имате претенции че украинците са по цивилизованата част от Русия и такива неща не правят . А се оказва че са същите като руснаците та и по лоши .

• На евреите винаги съм се възхищавал и безкрайно ги уважавам . От пустиня направиха рай на земята ние сме на път от земен рай да направим пустиня.
          А в Украйна един евреин прави от рая на земята пустиня, за да може евреите, които се планира да бъдат заселени,вместо избягалите и избитите на фронта украинци, да се чувстват като у дома си.

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Почнаха ги . Днес в Одеса са застреляли виден украински националист с явно фашистки уклон Демян Ганул . Най накрая си е получил заслуженото . Той беше един от фашистите запалили профсъюзния дом в Одеса . С малко се е отървал гада ! Едва ли има по рискова инвестиция в момента от покупката на каквото и да било в Украйна . След като никой не може да предскаже до къде ще стигнат руснаците даже и тая на Тръмп с редкоземните елементи виси във въздуха със страшна сила . Това е малко като нашето да си купиш фабрика на 09.09.1944 година .
            Последно редактирано от sek.1; 14-03-25, 19:04.

• ezhko
            ezhko коментира
            Редактиране на коментар
            Премахване на неудобен свидетел. На поръчителите не им се ходи в Хага.

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Че то поръчителите са в Хага . Кой го поръча тоя майдан ?

• Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение

А в Украйна един евреин прави от рая на земята пустиня, за да може евреите, които се планира да бъдат заселени,вместо избягалите и избитите на фронта украинци, да се чувстват като у дома си.
          Викаш това че несменяемо царче ги нападна няма нищо общо.
          Царче, подменяло няколко пъти Конституцията за да остане на власт.
          Царче избило няколко от опозиционните съперници за власт - щото на избори е страшно да се явиш,

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
            Редактиране на коментар
            Морала ти оправдава безусловно убиването на 105 000 сънародници за да се прекрати конфликт при който загиват по 8 до 10 на година.
            с такива приятели, определено РФ оставя враговете си да стоят отстрани и да се смеят.

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Нито аз съм я почнал нито участвам по някакъв начин в тази война . При война вариант и вълка сит и агнето цяло няма . Винаги има победител и победен . Това е с морала сме приключили много преди да е почнала . Причините да започне са много по напред . Всички обикновени украинци с които съм разговарял казват че това със сигурност е нямало да се случи ако е нямало майдан . До него Украйна си е била съвсем нормална за живеене държава в която никой на никой не е придирял какъв е по съзнание и какъв език говори .
            Последно редактирано от sek.1; 16-03-25, 04:20.

• Гаврил Груев Хлътев
            Редактиране на коментар
            Да бе - Кой ще 'победи' в тая война.
            Ще ти кажа КОЙ НЯМА ДА ПОБЕДИ:
            няма да е Русия
            няма да е Украйна

И всеки, който не разбира това е тъп дебил с промит от пропаганда мозък.

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X