Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ринг свободен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
    Ей хора !
    ...при нас в България положението е предкризисно.
    Лично аз не искам да обсъждам политиката ами пряката икономическа криза в която се намираме. И стигам до политиката защото просто от нея зависи...
    Да кажем, че политиката зависи от икономиката, а не обратното. И понеже икономиката ни е зомби (мъртва, но превзета отвътре), такава ни е и политиката.
    А оттам и положението е кризисно и предкатастрофично за Европа, а при нас е агонално. Демографията ни е плачевна, енергетиката (което е останало от нея) работи безплатно за чужбина и което е по-лошо културата и образованието са сринати.

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
      Гаврил Груев Хлътев коментира
      Редактиране на коментар
      това, че хората са свободни и са отишли да се реализират по свободния Свят - не значи че са измрели. За малцинствата - кой ти е виновен, че нямаш 5 или 6 деца като прадядо ти ??? 'Малцинствата' май са по-умни от мнозинството
      И кой му е виновен на мнозинството?

• ezhko
      ezhko коментира
      Редактиране на коментар
      Т.е. сме си гниещ труп. Кой е виновен е друг въпрос.

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Никой не бяга от хубавото колкото и да е свободен . Даже и украинците остават тук защото вече станаха много и по на запад не ги искат . Нещо не виждам масово германци ; французи и прочие представители на централно европейски държави в трудоспособна възраст да идват на хубавото у нас .
      Последно редактирано от sek.1; 03-02-25, 04:24.

• Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
    Ей хора !
    ...
    Не виждам смисъл да обсъждаме Тръмп или Украйна или Путин при положение че при нас в България положението е предкризисно.
    Лично аз не искам да обсъждам политиката ами пряката икономическа криза в която се намираме. И стигам до политиката защото просто от нея зависи...
    Аз лично пиша в този форум защото мога да чуя непринудено реално мнение за това или онова от ... от средностатически българин... нещо което не мога да прочета в медиите...
    И е неприятно да слушам чета дрязги...не допринасят с нищо...
    Е, за какво да си говорим, ако за Тръмп не искаш? Той е тема точно за "ринг". Има толкова бесни трЪмпетисти и още толкова, считащи го за луд, за нарцис и т.н. Па и (уж) не е пряко свързан с българската политика, нали не искаш политика?

А това долу, съжалявам, ма го НЕ вЕрвам

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
    Ей хора !
    ...
    Любимия ти Чавдар - и мен ме "ядеше" непрекъснато може да провериш архива... И след хилядата му приказки едва успях да отсея стойностното - благодарение на него (и само на него) - чистата ми печалба от този човек е някъде около 40к... сериозно ти говоря.. този Чавдар ми донесе 40 000 лв.. еми... ще го търпя за тези пари..по някое време обаче реших че съдбата ще ме накаже - и му се обадих и му казах че благодарение на него съм изкарал пари(без да уточнявам какво и колко) и чистосърдечно си казах че искам да ги разделя с него (като си представях нещо за 10 000). Ама той в типично негов стил ме отряза и каза че нищо не иска от мен... Е с това приключих.. все пак 10 бона са си 10 бона...документирано е...
    Защо го НЕ вЕрвам ли? Щотоу-у-у-у беше писал някъде, че благодарение на мен си бил изкарал 100 000 (сто хиляди) лева? Е, па що се не обадѝ да ми предложиш дваесе от тях, а?
    Щото не съм мЪдуратор и немам вльаст, аха?
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• mishomishev
      mishomishev коментира
      Редактиране на коментар
      Обадих ти се!!
      Не съм ги изкарал - спестих ги... не мога да кажа точна сума но там някъде беше и щях да изям дървото със сигурност...моя адвокат още те мрази ...
      20 бона прецених че са много (алчен съм) - и казах (написах) че ще се реванширам (бутилки алкохол да пратя или вечеря или подобно) но ти отговори в същия язвителен стил - нещо като "не ти вярвам глей си пътя"
      Има го в архивите на темите (не в съобщения) така че ако се заядем - може да се разбере кой какво...
      След твоя отговор - аз вече не се натискам изобщо избягвам да се обаждам...

Гагич - за мен ти си страхотен професионалист - но имаш ужасен и отвратителен стил на общуване който според мен ти съсипва живота(не ми е работа да ти казвам) аз пък обратното на теб: винаги съм усмихнат търпя и избягвам язвителен тон -и считам че след човек ми е помогнал то най малкото е да си призная и благодаря и да помня това. Защото в противен случай - утре съдбата ще се обърне и не желая да я предизвиквам.

Преставаме вече по този въпрос...

Не ме интересува Тръмп - интересуват ме(шокират ме) елементарни неща - като твърденията че правителството било по добрата алтернатива - само аз ли виждам че работят против нас?
      Интересува ме факта че БАБХ - работи активно против нас производители фермери и други...Просто защото утре БАБХ ще реши да ме съсипе мен..
      Интересува ме факта че медиите които аз обикновенно чета "дир" "днес" "факти" и други - изнасят невярна информация.. или скриват информация..
      Излиза че това което е важно като - стачките и погромите в Германия сега около нова година , затварянето на заводите - абе искам актуална информация а не Киро или Лена какво биле казали...
      Искам реална информация какво става в Брюксел...Ама не напудрена ами истинска...И съм принуден да чета или руски материали или (наскоро открих) Петър Волгин прави реален обзор за брюкселските депутати... И въпреки че този Волгин е от Възраждане - аз му вярвам...
      Последно редактирано от mishomishev; 28-01-25, 21:10.

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

Тропчо е ЗдравСил, така, че зàбрави да му пробутваш тез номера. Няма да минат.
    ...
    Ти па, да не си се върнал към адвокатската практика?
    Може и да ме напъне отвътре, да пообясня някои неща на новопристигналите въЗстанНици, милеещи за свобода на словото и печата; правото да плюеш по прозорците на местния НАП, когато никой не те гледа; кефа да си удариш една злодейка с колежка, която дори не подозира за съществуването ти... и т.н.
    С риск да се повторя, игрите и закачките в тази тема са между тук присъстващите. Нападките спрямо хора, които не участват в тази дискусия са неприемливи. Изключение правят Тръмп, Радев, Зеленски, Путин... и още няколко общественозначими личности, но без да се злоупотребява.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• Аз с Путин не се закачам,че виж после какво става - Зеленски го отнася,Радяв насърчава,а ТРЪМП се чуди как да им спре ОПЕРАЦИЙКАТА по специален начин
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Празненства кога ще спретнете

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Какво да празнуваме ? Стотиците хиляди загинали и от двете страни ?

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Превземането на Киев или връщането му в ръчичките на законните му собственици

• Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
      ... Нападките спрямо хора, които не участват в тази дискусия са неприемливи. Изключение правят Тръмп, Радев, Зеленски, Путин... и още няколко общественозначими личности, но без да се злоупотребява.
      ОбРъкà се малце туканка © Нападки срещу Путин?! Нэвозможно!
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• Ей мислители, съвестта на народа, корекцията на обществото, стига сте писали сложни умозаключения, вижте какво става западно от нас (на балканите) няма ли да обявите (и да оглавите) бойкот на високите цени. От Хърватия до Македония, вече и "властта" се присъедини. Само ние тука, по стара традиция изоставаме. Или тука всичко си е наред, цените са "нормални" ......... или пък още няма заделени грантове и и не е оформена "генералната линия".

Коментар

• Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          Това малко смешно ми се видя. "Запасете се добре с продукти, мили съграждани, напазарувайте си яко, за да б.о.й.к.о.т.и.р.а.м.е. гадните търговци вдругиден!"
          Прилича на ония с V8 biturbo "Гегите" и с "Бентлитата" дето преди време водеха "протестни авто-шествия" срещу високите цени на горивата у нас.
          В България отдавна кой каквото може бойкотира - кой "офф-грид" си прави къщата, за да не плаща на енергото и на ВиК-то, кой пазарува директно от производители, кой гори крадени дърва, ПДЧ, МДФ или стара пластмасова дограма за да не плаща за отопление.
          Ганя знае две и двеста, не му трябва такава организация.

ОбРъкà се малце туканка © Нападки срещу Путин?! Нэвозможно!
        Мисля че малко драматизираш. Или, леко бъркаш Путин с Русия. Както много хора, изнамеждувпрочем, бъркат Зеленски с Украйна, ЮАР с Мандела и т.н. Впрочем, за последните... по преки данни от живеещи там, над 70 % от обитателите си мечтаят вече за апартейда.

Коментар

• ezhko
          ezhko коментира
          Редактиране на коментар
          Да вземат пример от Ботсвана, последните.

• Първоначално публикуван от Semper_Idem Преглед на мнение
        Или тука всичко си е наред, цените са "нормални" ......... или пък още няма заделени грантове и и не е оформена "генералната линия".
        Второто или. Криза е. Нема пари и за грантове и в Хърватия и у назе. Въпрос на приоритети...

Коментар

• Semper_Idem
          Semper_Idem коментира
          Редактиране на коментар
          Те тия с "парите" забъркаха кашата колективно, а сега се спасяват самосиндикално. По-умните подадоха оставки, а останалите се наведоха.в поклон, но в обратната посока. Нищо ново под слънцето. За съжаление и крайния резултат няма да много нов под слънцето. Или пък не .
          А нашите хубавци в театъра на народното събрание, няма кой да им подава репликите (временно) и не знаят какво да кажат. Колко добре си беше със служебен кабинет, един не чул, друг не разбрал .........
          Последно редактирано от Semper_Idem; 29-01-25, 21:11.

• Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение

Мисля че малко драматизираш. Или, леко бъркаш Путин с Русия. Както много хора, изнамеждувпрочем, бъркат Зеленски с Украйна, ЮАР с Мандела и т.н. Впрочем, за последните... по преки данни от живеещи там, над 70 % от обитателите си мечтаят вече за апартейда.
        Нима намекваш, че Путин не печели убедително и честно изборите в Русия?! Че руският народ в огромното си болшинство не се идентифицира с лидера си?
        А-а-а-а?

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
          Гаврил Груев Хлътев коментира
          Редактиране на коментар
          в РФ или Белатарус тия дето казАха , че има проблем на изборите са в затвора, мъртви или избягали от страната.
          Тук дали е така ?

• blackfirefly
          blackfirefly коментира
          Редактиране на коментар
          Е тук всеки се тика да е със силните на деня. Веем всекакви байраци на където духа ветеро..

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Алексей Петров къде е ?

Нима намекваш, че Путин не печели убедително и честно изборите в Русия?! Че руският народ в огромното си болшинство не се идентифицира с лидера си?
        А-а-а-а?
        Нима намекваш, че ти си избра настоящото парламентарно статукво (нестатукво) и си съгласен с решенията (нерешенията) които взема (не взема) ?
        Кога за последно гласува?

Коментар

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Личи си че си далече от България и реалностите в нея .

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Личи си ми,Русия и Демократични избори,че и Беларус……да не се чудиш защо съм далече от България и някои Българи

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Така де не си бил тук да видиш как минаха последните .

Не съм съгласен. "Crowd-funding"-ът доказано работи. И то не откакто е кръстен така, а от хиляда години поне.
        БаМките нали точно така работят - привличат (или уреждат принудително) 1000 души да открият сметки при тях с по 1000 лв. в сметка средно и хоп - отпускат един милион на кредит на свой човек.
        Не ти излиза сметката
        Кроудфундинг за НАД 200 милиарда никога не е имало - нито ще има / дори фантомите с крипто трудно стигат 4 млрд/
        Реалните бизнеси - ДА - за няколко милиона долара някой бизнес - има много такива.

Смисъла да влагаш хиляди долари в нещо финансирано с много над 200 милиарда е никакъв. една десетомилионна
        Все едно да спасиш някой с изтекли 2 литра кръв като му 'прелееш' една десетохилядна от капка кръв ..... ГЕНИАЛНО
        Но ако тези пари и енергия бяха вложени в България за същата кауза - може би щяха да обърнат каруцата на някой 'голям'.
        Затова мисля, че кмета на село Чавдарци има задна мисъл .... или пък го водят за носа както се полага на всеки полезен.

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Нищо не дава мамицата му,не чакаме и да дава и пак му се радваме,а на кого се радвате се вижда

Все губещи карти и все някой друг ги е раздал

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Щом от там го виждате добре . Тук поне аз не съм видял някой много да се радва на сегашната политическа ситуация . Просто всички приемат ситуацията като най малкото неизбежно зло .

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Здраве да е,кой каквото си направи

• Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Какво очакваш от Русия след Горбачов и Елцин ? Това че силна военно и икономически Русия вас не ви устройва е друг въпрос . Света отдавна не е двуполюсен .
        Я кажи - Коя страна е станала СИЛНА , защото друга страна това я е устройвало и е ПОМОГНАЛА ??? Щото "го е устройвало"
        На дурака все другите са му виновни - "Щото ме измамиха"

Истината е"Щото е глупав и нищо не разбира от Стратегия". Щото си мисли, че win/win е припев от детска песничка

Коментар

• По горе бях писал че няма смисъл да обсъждаме Тръмп при положение че имаме далеч по големи проблеми но може би съм сбъркал...
          Не съм съгласен с много от съфорумците заради " по добре правителство от крадци отколкото никакво" и съм ужасен от мисленето им защото загиваме буквално...
          Ама като изгледах това видео с този Кольо Парамов (уважавам го защото е умен реалист практик) и факта че КС вече откри липсващите гласове - може би отново има някаква надежда...
          https://www.youtube.com/watch?v=NdP2CQa1WBk
          или това:
          https://www.youtube.com/watch?v=fBu-edHPtlk&t=905s

За тези които не им се гледа: според стар и опитен финансист - сащ може да ни помогне много лесно - всички които са крали - са си изнесли парите - и това е станало чрез банки и точно сащ имат специална агенция за финансово разузнаване - и се знае къде са парите и от кого са изнесени...
          Абе всички знаем - ама нищо не правим

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Мамицата им Американска,откраднаха парите на Народа

• Semper_Idem
            Semper_Idem коментира
            Редактиране на коментар
            Ех приятелю "... нов съд който да осъди и конфискува откраднатото" е възможен само след "успешна социалистическа революция", която (не, че съм против ама) е невъзможна днес, а и още много дълго време. Поради което, България е обречена. И проблемът не е в "откраднатите пари". Самата идея на парите е такава. Когато каубоя влезе в бара на дивия запад, сложи зелената хартийка и каже "едно уиски", барманът не го пита "да не си продал стадото на съседа, да не си обрал влак, ....банка" не, барманът не задава такива въпроси, само поглежда какво пише на зелената хартийка и ..... налива уискито. Опитах се да го кажа кратко и шеговито.
            Последно редактирано от Semper_Idem; 02-02-25, 18:04.

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Съда кой и от кои го избира,за кого играе тоя съд,от какви е събран и избран………..?

Като ти куца системата и като са се отвъртели като свински черва ‘оди гони държавни тарикати

• приятелю "винаги едно и също" - без съмнение има много истина в размислите ти.
          НО пропускаш основното:
          Западната (която е и наша) система има ключов елемент - обратна връзка - накратко , като се осереш с джендъри и старческа импотентност, Гражданите гласуват, сменят курса - ей ти го тромпета
          Китайската система - там обратната връзка е САМО вътре в партията - затова и китайците нищо не са измислили, НО са усъвършенствали и масовизирали най-върховите технологии. Успешно я мигрират в момента към Руската система
          Руската система - там изобщо няма обратна връзка, което адски устройва и Китай и 'Запада' - последните над 100 години го доказват.

"Брюкселската система" - такава няма, няма реална власт, няма реална система. Свръхкорумпирана бюрокрация съществуваща само заради самата себе си.
          Паразитираща на облагите от Икономическите възможности на обединения пазар.

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Американската е изградена по коя,френската ли или разлика няма

• mishomishev
            mishomishev коментира
            Редактиране на коментар
            " Руската система - там изобщо няма обратна връзка, което адски устройва и Китай и 'Запада' "
            Абе не знам какво е обратна връзка но системата е повече ефективна от западната : издържа на санкции като не влошава стандарта на руснаците и в същото време водят война ама и не изостават от фундаменталните проекти - тоест те правят всичко това едновременно... Запада определено не го устройва...справка : Ланцет който реши контранастъплението и Орешник - който насра буквално Нато-то... Колко по ефективно да е??

"Китайската система - там обратната връзка е САМО вътре в партията" - максимално просто ще го кажа...За толкова години интензивна работа с Китай - не съм чул или усетил или някой да ми е казал нещо за партия... изобщо и партия не се споменавало...
            Това за което говориш - е било преди години - отдавна не е така...
            Споменавано е друг път по темите :
            При еднакво производство и еднакви суровини и заплати - бюрократичната тежест в Китай е между 2-3 пъти по малка... което е драстично.Защо го пропускате? Пример:
            Усилвател произведен в Европа струва 100 лв от които производствени разходи 40 лв и 60 бюрократична тежест(данъци счетоводители правила регулации - тоест не се отразява нито на качество нито на количество..
            В Китай - производителя има 60-65% а бюрократичните разходи са 30-35% ...
            Абе инженерите и работниците хранят два пъти по малко чантаджии и офис планктон...
            Каква конкуренция??

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Политическа като гледам,не икономическа система

• В Китай - производителя има 60-65% а бюрократичните разходи са 30-35% ...

Абе инженерите и работниците хранят два пъти по малко чантаджии и офис планктон...
          Каква конкуренция??
          Културно-цивилизационна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X