Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ринг свободен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Писал съм го по стари теми има го...
    Директори на училища взимат около 10 000 месечно - аз съм го виждал с очите си ЛИЧНО... И е ставало и чрез мен-буквално.(засичали сме го чрез фактурите)
    Не всички директори разбира се - но доста от тях...
    Това не са заплати - това става по следния начин.
    Много от училищата (абе всички) имат разни проекти . Всеки проект си има точна насоченост и бюджет. Тоест какви пари за какво точно да се изразходят. Ей там е разковничето (това от последните 2 години - за по преди не знам...
    Определен бюджет за еди какво си ХХХХХ лв... ИЗпълнява се проекта издава се фактура на реална стойност и при проверка всичко е чисто и точно... Минава си по банка и през счетоводството и няма проблеми...Но парите не са тези - и точно министерството следи за правилното изразходване...Министерството ги дава (не знам точно как) или си затворя очите за директора или проекта - въобще не се слиза на ниско ниво...там където се проверява...
    Получава се така че "наши верни" хора - се стимулират финансово примерно 50-60 000 на година - като ги разхвърлиш по месеци и ги събереш с заплатата... излиза около 10 бона месечно.
    Критерия директор да бъде възнаграден е да е "наш с потенциал"
    Разбирай училището (детска градина) да е избирателна секция (да помагат) и примерно директорката да гарантира че 70-80-90% от персонала ще гласува за правилната партия...
    Директорката си успокоява съвеста с: Ако не се съглася - никакъв бюджет няма да ми дадат и училището ще западне(права е)
    Ако се знае че цялото училище ще гласува за друга партия или са бунтовници - и лев няма да им дадат. Ще ги оставят да умрат от глад буквално...
    Това е...
    Не са заплати - ама си е баш облагодетелстване...има си насрещни услуги срещу това...
    То между другото така са и кметове така са много други...
    Последно редактирано от mishomishev; Вчера, 20:32.

Коментар

• Еми точно това директорката да гарантира каквото и да е за персонала надолу не играе, поне в големите градове, освен ако въпросните пари не си ги делкат всичките, ама пък тогава те стават мижави.

Тия работи вървят, когато някой го е страх за службицата. При дефицит за кадърни хора на пазара на труда, за службичката си се притесняват некадърниците. И стигамне пак до момента че в тая система всякакво изсипване на още пари без съответните политики на прекъсване на сегашните практики, води единствено до дълбаене още по-надълбоко в тинята.

И колкото и да ви е чудно все по-често се намират такива, които наистина се развиват, придобиват допълнителни квалификации, защитават проекти и развиват както персонала си, така и самото училище. Естествено е много лесно да сложим всички в един кюп, но е точно толкова погрешно колкот и безцелното изливане на пари в бездънна яма. А всяка система, базирана върху неносенето на отговорност, а абсолютно безнадеждна бездънна яма, точно колкото беше и Кремиковци, точно колкото са и старозагорските мини и ТЕЦове.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 1 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
      X