Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ринг свободен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение
    .... даже от гледна точка на радикалния нацизъм.
    Какво е радикален нацизъм? В смисъл къде е той днес ? Не говорим за нещо преди 2015 г.
    Къде е точно днес радикалния нацизъм?

Коментар

• NovemberCharlie
      NovemberCharlie коментира
      Редактиране на коментар
      Тук трябва да ди много внимателен, защото държавна политика на Русия е отричането на съществуването на дъражавата и народа на Украйна. Освен това нацизма е комбинация от национализъм и социализъм. И двете са в обилни количества в Русия. Доколкото национализмът е присъщ за повечето национални държави, то комбинацията му със социализъм в Европа е възможна само в Русия. Когато казвам, че в Русия има социализъм, имам предвид не формалното устройство на държавата, а фактът, че по един или друг начин държавата контролира на 70% от икономиката, включително равнището на заплащане и т.н.

• ezhko
      ezhko коментира
      Редактиране на коментар
      Нацизмът си е съвсем независимо от социализма, капитализма или монархизма например явление. И вирее навсякъде, където му позволят, както и простотията.
      Украинска нация, както и македонска явно си съществуват. Държави - също. Откога - това е интересен въпрос. Дали и колко ще ги бъде, както и дали нас ще ни има - ще видим.

• u_bo
      u_bo коментира
      Редактиране на коментар
      нацизъм е съкратено от Национал-Социализъм - толкова е отделно от Социализма, колкото среден пръст от показалец
      Иначе си прав - нацизма разделя хората по групов признак, само че не като социализма - само по класов/имуществен/ признак.
      Нацизма включва и национално и етническо делене и отново ги дели на висши и низши.
      Освен това за нацизма е характерен вождизма и тоталитаризма - несменяемия безгрешен лидер.
      Толкоз по въпроса за висшия 'руский мир' и непогрешимия несменяем 20 години Путин и низшите 'малоруси' като украинци , белоруси и прочие.
      Иначе 'нацистите' в Украйна си смениха за това време 5 президента и започнаха да забраняват за изучаване автори от държава, която ги бомбардира.
      Дет се вика виж десетте разлики.

• Аре ве, няма ли да я затваряте и тази тема?
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

• caribi
      caribi коментира
      Редактиране на коментар
      ще загубя бас , ебаси

• Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение
    ..... са си чисти руснаци даже от гледна точка на радикалния нацизъм.

Тоест таралежите не знаят какво е нацизъм. Какъв Шок!
    При условие, че си комуникираме няколко месеца без да използваме 'моля' и 'ако обичате' , очевидния извод е, че се търси повод да не се отговори. Не очаквах това от вас, 'Рахманинов' .

п.с. Интересно ми е наистина, Вие г-н Ежко, дали сте запознат с тънката разлика в руския език между 'руские' и 'россияне' ?
    Но този въпрос е второстепенен
    Последно редактирано от u_bo; 18-08-22, 16:55.

Коментар

• Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      Аре ве, няма ли да я затваряте и тази тема?
      Може човека да е на почивка?!?
      Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

• Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        Аре ве, няма ли да я затваряте и тази тема?
        Скакалците плъзнаха, въпрос на време е, Коле.
        ...и проблемът не е във -филите, а във -фобите. Спокойно можеш да си нещофил без да си другофоб. Когато решиш, че е задължително да си нещофоб, за да се почувстваш нещофил, вече си посегнал към кобура и си забравил, че изваден пистолет трудно се прибира, ако не си 100 % готов да го използваш. Тогава идва страхът от прибирането му, защото знаеш, че единствено твоят задник ще изпили мушката му.
        Да продължавам ли?
        Много хора тук заявиха пристрастията си. Откъде дойде омразата към вчерашния ми сътрапезник, съфорумник, и, макар и виртуален, приятел.
        Разделянето на една компактна общност на "ние- вие- те" е първа стъпка към...?
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• ezhko
          ezhko коментира
          Редактиране на коментар
          И както е ясно от правото, за това си има причина: моралът е като задника - всеки има своя версия, а законът следва да е един.
          Пък и както се видя, правото пък е най-често моралът налаган (не обезателно изповядван) от по-силния в момента.
          Та какво правим?

• NovemberCharlie
          Редактиране на коментар
          Ами добре, щом законът има значение нека видим законно ли е да нахлуваш в друга страна, да окупираш и крадеш територии, да убиваш, да изнасилнаш, да кастрираш, да крадеш тоалетни чинии? Вие ми кажете, аз не съм юрист.

• artefekt
          artefekt коментира
          Редактиране на коментар
          Обратното е тролалежко, при правото са повечко версиите. Общочовешкият морал не е променян, кой знае колко, още от антично време......въпреки, че опитите продължават.
          Вече почвам да разбирам защо няма никога да се разберем с теб..😉

• Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение

Скакалците плъзнаха, въпрос на време е, Коле.
        ...и проблемът не е във -филите, а във -фобите. Спокойно можеш да си нещофил без да си другофоб. Когато решиш, че е задължително да си нещофоб, за да се почувстваш нещофил, вече си посегнал към кобура и си забравил, че изваден пистолет трудно се прибира, ако не си 100 % готов да го използваш. Тогава идва страхът от прибирането му, защото знаеш, че единствено твоят задник ще изпили мушката му.
        Да продължавам ли?
        Много хора тук заявиха пристрастията си. Откъде дойде омразата към вчерашния ми сътрапезник, съфорумник, и, макар и виртуален, приятел.
        Плъзнали са колорадските бръмбари срещу заплащане или просто простотия. Създателят на най-тарикатската и "бунтарска" тема в този форум, взе да се бонтува??? Нали се търси да сме провокативни и интересни в тази авторска тема, или е пунта-Мара работата?

Коментар

• caribi
          caribi коментира
          Редактиране на коментар
          Плъзнали са четрихилядници , и въобще всички на хранилка

...таковането на нейният "родител 1".

Коментар

• Обущаров, можем да си говорим до утре за фили и фоби, и защо някой е такъв.
          Но няма смисъл, вече всичко сме го говорили по няколко пъти. Който разбрал-разбрал. То май всички са разбрали кое какво е, с душата си са го разбрали, но разни фактори им пречат да го повярват и вследствие да прогледнат.

И все пак не се сдържах-ти лично одобряваш ли действията на Путин?
          Не на Русия, там е много по-сложно и има сума ти нюанси, та по-простото и по-разбираемото-одобряваш ли Путин?
          Ако искаш-не ми отговаряй, това е и леко риторичен въпрос, олицетворяващ смисъла на споровете и дрязгите по тази тема.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            Супер.
            Ама това ти. Затова и с теб можем да си говорим разбрано.
            Нали знаеш колко народ има(включително и тук) които му се кефят, че е мъжага и трепе гадните укри.
            С такива как се говори, освен с презрение и отвисоко?

П.П. Никога не съм мислил, че ще правя такова-да говоря с презрение и отвисоко за някого. Аз съм коренно различно скроен човек, но сегашната ситуация ме накара да направя и това.

• Тропчо
            Тропчо коментира
            Редактиране на коментар
            Коле, преразпеделението на Света (за пореден път) върви с пълна сила. Путин е пешката (добре де, офицер) който в момента се опитва да играе. Ако стигне до края като пешка, ще произведе царица. Лично на мен, не ми се вярва и повечето на дъската не го искат. Другият вариант е пат. Да загуби, това американците никога няма да го допуснат.

• NovemberCharlie
            Редактиране на коментар
            Тропчо, тук има една особеност. Според руските медии руското общество одобрява действията та Путин. И сега какво правим? Ако Русия (нейното общество) одобрява действията му, а ти -не, то какво е мнението ти за това общество?

• Важно е да има форум, а че промъкване нямало да има...
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

• Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение

Плъзнали са колорадските бръмбари срещу заплащане или просто простотия. Създателят на най-тарикатската и "бунтарска" тема в този форум, взе да се бонтува??? Нали се търси да сме провокативни и интересни в тази авторска тема, или е пунта-Мара работата?
            Пак да очертая параметрите на тази тема.
            Подвластен на чувства, моментни настроения, провокации... си написал неща, които са прозвучали зле и любимата ти тема (в сериозните раздели) е затворена. Тук имаш шанса да кажеш "ама, аз имах предвид едиквоси" и с малко по- обран тон, евентуално, да продължиш дискусията с опонента си. Няма нищо бунтарско, тарикатското е сведено до елементарно възпитание.
            Естествено, тази идея не сработи, защото на никой не му пука за раздел "Спам" и му се струва, че е под нивото му да пише в подобни долнопробни теми. Естествено, че ако ще се изявява, този "никой" ще се изяви там, където му е мястото- в сериозните дискусии. Е, с някои изключения, на които съм безкрайно благодарен, че се престрашиха да пишат и тук допреди седмица.

Ако сте решили, че ще пренесете цялата злъч и конфронтация от затворения раздел "Политика" в тази тема, понеже няма къде другаде да заявите своята важност и нетърпимост към мнението на другия, аз ще съм първият, който ще помоли администраторите да затворят подобен плювалник.

Коментар

• #1,591.9
              ezhko коментира
              Днес, 19:29
              От простотията, която не само позволява да се делят нациите на висши и низши поради непознаване на техните култури и постижения
              Я, какво твърдение - постижението било на нацията. И от къде, скъпи езхко, вадиш такива изводи? На Микеланджело нацията ли му е рисувала фигурите, дето после е правил? На Леонардо, Бах, Паганини? Само руската нация стои зад руските артисти, нали?

Коментар

...
                Темата е вдъхновена от безброй чепканици на вълна из форума.
                Темите са пълни с простотии, дето не са за общия форум. Рано или късно, на някой модератор му кипва канчето и трие, друг път заключва. Така остават много разочаровани съфорумци, които са имали да кажат още нещо на "оня БСП-ар, ГЕРБ-ер, женкар, путьомаринкин и т.н.". Дали не бихме могли да си насочим отрицателната енергия и личните дрязги тук, а в другите теми да си говорим по същество?
                Я пак да очертаеш параметрите, ма според собствените ти твърдения от по-преди, може ли?

Коментар

• Тропчо
                  Тропчо коментира
                  Редактиране на коментар
                  Не виждам особена разлика между това, което съм написал преди няколко години и сегашното ми резюме.
                  Може би трябваше да почна темата с - Маймуно проклета, снощи са напи, нали? Наговори куп глупости и затвориха темата. Сега съжаляваш, а? Аре, ако си имал нещо да кажеш, кажи го тук, ама мааааалко по- циливилизовано, за да разберат другите, че не си чак такъв простак. - и тогава щеше да е по- ясно.
                  По природа възпитан и интелигентен човек, мисля че би схванал и двата увода по един и същи начин. Не мислиш ли?
                  Последно редактирано от Тропчо; 18-08-22, 20:58. Причина: пунктуация

• сто
                  сто коментира
                  Редактиране на коментар
                  Не.
                  Глe'й ся - ако някой се е напил и наговорил куп глупости, какво основание има друг ненапит да затвори или затрие тема, раздел или форум?

Да си допиша - темата е пътник.
                  И пак виновни ще са световният империализъм, ниската култура, неразбираща високото изкусктво, правилата, дето никой не спазва и в никакъв случай личните пристрастия и нетърпимостта към думи, на които трудно се вадят контрадуми. Прас и готово. Няма думи, какво остава за цяло изречение.
                  Последно редактирано от сто; 18-08-22, 21:18.

Подвластен на чувства, моментни настроения, провокации... си написал неща, които са прозвучали зле и любимата ти тема (в сериозните раздели) е затворена. Тук имаш шанса да кажеш "ама, аз имах предвид едиквоси" и с малко по- обран тон, евентуално, да продължиш дискусията с опонента си. Няма нищо бунтарско, тарикатското е сведено до елементарно възпитание.
                Естествено, тази идея не сработи, защото на никой не му пука за раздел "Спам" и му се струва, че е под нивото му да пише в подобни долнопробни теми. Естествено, че ако ще се изявява, този "никой" ще се изяви там, където му е мястото- в сериозните дискусии. Е, с някои изключения, на които съм безкрайно благодарен, че се престрашиха да пишат и тук допреди седмица.

Ако сте решили, че ще пренесете цялата злъч и конфронтация от затворения раздел "Политика" в тази тема, понеже няма къде другаде да заявите своята важност и нетърпимост към мнението на другия, аз ще съм първият, който ще помоли администраторите да затворят подобен плювалник.
                С "две" думи какво си мисля: или не знаеш какво си искал със създаването на тази "фамозна" тема, или сега се опитваш да изкривиш нейната същност по "някакви" причини.

Коментар

• Тропчо
                  Тропчо коментира
                  Редактиране на коментар
                  Темата не е, нито бунтарска, нито фамозна, нито тарикатска. Продължаваш да провокираш. Аз не знам какво провокираш, дано ти знаеш.
                  Най- много ми харесват стиховете и прозата, в които пишещият не е знаел "какво иска да каже", а просто му е дошло отвътре и го е казал. За разлика от "Как се каляваше стоманата", съвсем примерно, където на Островски му е казано какво иска да каже. То-о-о-о и Фадеев е в кюпа, ама да не разводняваме темата.

• disko04
                  disko04 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Възможно е и да съм се объркАл, разбира се, ама то ще си проличи.

• Тропчо, Тролалежко си или трол или полезен ...
                ​​​​​​Реагира на всичко, което е против Русия, независимо дали е вярно или не, и дори да е в интерес на България.
                В повечето случаи доводите му са исмукани от пръстите и "странно" приличащи на "Говорит Масква"......и това го твърдя най-културно и възпитано😉

Коментар

• Тропчо
                  Тропчо коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ми... не та разбрах бе, човек. На спелчек ли го изговори? И как го редактира без белязка за редакция?
                  Явно аз съм пийнал повечко бяло вино. Извинявай!

• Кольо
                  Кольо коментира
                  Редактиране на коментар
                  Просто липсва едно "е" след третата дума-"си".
                  Пробвай така и ще го разбереш съвсем ясно. Отначало и аз се зачудих какво иска да каже авторът, ама разбрах...

• artefekt
                  artefekt коментира
                  Редактиране на коментар
                  Е и се пише изсмукани, ама от телефона преди лягане, толкова😆

• сто коментира
                    Днес, 22:02
                    Не.
                    Глe'й ся - ако някой се е напил и наговорил куп глупости, какво основание има друг ненапит да затвори или затрие тема, раздел или форум?

Да си допиша - темата е пътник.
                    И пак виновни ще са световният империализъм, ниската култура, неразбираща високото изкусктво, правилата, дето никой не спазва и в никакъв случай личните пристрастия и нетърпимостта към думи, на които трудно се вадят контрадуми. Прас и готово. Няма думи, какво остава за цяло изречение.
                    Последно редактирано от сто; Днес, 22:18
                Глей, ся! Темата не е пътник, докато не я направим такава.
                Баси! Дискусия за жизнеспособността на темата, разисквана в самата тема. Глупости на търкалета.
                Продължавате да ме кандърдисвате, да стана модератор ли? Няма да ви хареса, вервайте ми.

Коментар

• disko04
                  disko04 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ооо, изобщо не ни трябва фантазия в случая!💤💤💤💤👎 Идеален СвръхСуперМодератор ще бъдеш!!!💥💥🔥🔥

• blackfirefly
                  blackfirefly коментира
                  Редактиране на коментар
                  Налазили са те сърдити старчета...

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X