Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кръстовище - предимство

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кръстовище- предимство

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
    ...Може и грешно да се изразих - това е пешеходна пътека, сигнализирана със светлинни сигнали. Т.е. когато имаш зелен сигнал пешеходците, които пресичат направлението ти не са с предимство. Респективно за посочената маневра няма значение дали я пресичаш....
    Да. Прав си.
    Но маневрата продължава нещо да не ми харесва
    Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
      Какво друго би могло да са?
      Бе и аз така го разбрах, ма по едно време се появи категорично заявление в обратен смисъл.

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
      Аз не съм авторът, но както и да е.
      Може и грешно да се изразих - това е пешеходна пътека, сигнализирана със светлинни сигнали. Т.е. когато имаш зелен сигнал пешеходците, които пресичат направлението ти не са с предимство. Респективно за посочената маневра няма значение дали я пресичаш.
      Такива уговорки няма нито в закона, нито в правилника. Там ясно и точно пише:
      1 Законът:
      Чл. 39. Завиването в обратна посока е забранено на пешеходна пътека, железопътен прелез, мост, надлез, в тунел, в подлез, при ограничена видимост или при намалена видимост под 50 метра
      2 Правилникът
      :Чл. 86. Завиването в обратна посока е забранено на пешеходна пътека, железопътен прелез, мост, надлез, в тунел, в подлез, при ограничена видимост или при намалена видимост
      под 50 м.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Добре бе, обяснете ми, моля, защо, ако няма никакви знаци и кофти маркировки, не може да си направиш обратния завой
        Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          .
          :Чл. 86. Завиването в обратна посока е забранено на пешеходна пътека
          Само дето случаят не е такъв.
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Vili4ka Преглед на мнение
            Добре бе, обяснете ми, моля, защо, ако няма никакви знаци и кофти маркировки, не може да си направиш обратния завой

Може, може! Козец мЕта голи куки и се хили сигурно, пък ние, шараните,....

Коментар

Пешеходната пътека де. Може да я пишем в графа - кофти маркировка.

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
              Само дето случаят не е такъв.
              А какъв е? Само да не почнеш уговорките от погоре (те може и имат някаква логика, но тя явно не е уважена).

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                Може, може! Козец мЕта голи куки и се хили сигурно, пък ние, шараните,....
                Обратният завой, в посочения случай, не се прави на забранено от закона място. Не е на пешеходна пътека, а е в кръстовище. Попитах ви за мнение, понеже съм чувал за доста глобени в тази постановка с довода, че на кръстовище със светофар било забранено. Имайте предвид, обаче, че ако има знаци Г1, Г2, Г3, Г4, Г5 или Г6, нямате право на тази маневра, защото те указват задължителни посоки за движение.

Коментар

А какъв е
                  Интригатаааа, ама Kozzzec много бърже се намеси...

Коментар

Обратният завой, в посочения случай, не се прави на забранено от закона място. Не е на пешеходна пътека, а е в кръстовище. Попитах ви за мнение, понеже съм чувал за доста глобени в тази постановка с довода, че на кръстовище със светофар било забранено. Имайте предвид, обаче, че ако има знаци Г1, Г2, Г3, Г4, Г5 или Г6, нямате право на тази маневра, защото те указват задължителни посоки за движение.
                    Добре, айде сега, много много те моля, като за малоумен обясни - може или не може тук обратен завой? Защото за мен тук забрана няма. И няма такова "на кръстовище със светофар не може". Поне според мен, ама вече ме объркахте тотално и в знак на протест ще спра да ви чета накрая!
                    Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Е ясно!
                      Пешеходната пътека не е пешеходна пътека, защото е пешеходна пътека, но ти не си имал това предвид...

Коментар

Добре, айде сега, много много те моля, като за малоумен обясни - може или не може тук обратен завой? Защото за мен тук забрана няма. И няма такова "на кръстовище със светофар не може". Поне според мен, ама вече ме объркахте тотално и в знак на протест ще спра да ви чета накрая!
                        На картинката, която показах - маневрата е разрешена по начина, който съм показал. Но, ако самият завой го направя по-рано, т.е. в рамките на пешеходната пътека, тогава съм в нарушение. Обратен завой в кръстовище е разрешен винаги, стига да не правиш самия завой в рамките на пешеходната пътека.

Коментар

Е ясно!
                          Пешеходната пътека не е пешеходна пътека, защото е пешеходна пътека, но ти не си имал това предвид...
                          Показаната пешеходна пътека си е пешеходна пътека. Къде видя да отричам? А и да ви питам(не само теб) - в кое кръстовище няма пешеходна пътека?

Коментар

Показаната пешеходна пътека си е пешеходна пътека. Къде видя да отричам?
                            Е, значи - обратен завой е забранен.
                            А и да ви питам(не само теб) - в кое кръстовище няма пешеходна пътека?
                            Персонално с имената на улиците ли?

Коментар

Е ясно!
                              Не, бре човек! Забраната е за пешеходна пътека на път с едно платно - да кажем, тази при университета. Там има и разделителна линия, но да приемем, че я няма. Е на такава пътека не може.
                              Изобщо никаква интрига в тези задачи. Дайте нещо по-сложновато.

Коментар

Персонално с имената на улиците ли?
                                За теб - да.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X