Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кръстовище - предимство

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кръстовище- предимство

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
    ...Дайте нещо по-сложновато.
    Какво по-сложно от пост №1?

Коментар

Забраната е за пешеходна пътека на път с едно платно
      Това къде е формулирано?
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
        Показаната пешеходна пътека си е пешеходна пътека. Къде видя да отричам? А и да ви питам(не само теб) - в кое кръстовище няма пешеходна пътека?
        Това ела го обясни на нисколетящите изтребители, дето щом не е маркирана пътеката през кръстовището, то там според тях пешеходец няма работа. И стрелят, стрелят...

Коментар

За теб - да.
          Мързи ме. Но да кажа - по протежение на бул. „България“, става ли...
          Наскоро махнаха и тази на бул. „Черни връх“ при „Хемус“, дето дублираше подлеза на метрото.
          Примерно.
          Последно редактирано от davc; 31-05-14, 01:19.

Коментар

Определено, това е пропуск на законодателя, но има куп допълнителна информация, откоято става ясно. По-добре си задай въпроса за ролята на светофара при въпросното кръстовище.
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Определено, това е пропуск на законодателя...
              Ма братче, не се ли разбрахме, че това разсъждение може да е основателно и логично, но това няма никакво отношение към формалния ордер.

Коментар

И все пак, макар и разрешена, маневрата от задачата не е правилна. Кръстовището не е дансинг, да въртиш такива клупове по него. Тия с тировете, като колегата сто да обърнат на следващото кръгово.
                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Абсолютно правилна маневра и никаква интрига. Поне показаният път да започваше от дясната лента. То и това е разрешено, но щяхме да имаме повече колебаещи се.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    Ма братче, не се ли разбрахме, че това разсъждение може да е основателно и логично, но това няма никакво отношение към формалния ордер.
                    Разбрахме се и за пропуска на законодателя, но признай си, че и на теб е ясно за каква пешеходна пътека става дума, ама умишлено усложняваш.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                      ...да въртиш такива клупове по него.
                      На картинката, която показах - маневрата е разрешена по начина, който съм показал. Но, ако самият завой го направя по-рано, т.е. в рамките на пешеходната пътека, тогава съм в нарушение.
                      Във връзка с това (и подсетен от клупа) - да попитам и аз:
                      А коя точка (или участък) от траекторията на обратния завой трябва да се пресича (или съвпада) с пешеходната пътека, за да се счита, че маневрата се случва върху нея? Защото пешеходна пътека като „клуп“, такава че да извъртя целият обратен завой върху маркировката, аз поне не съм виждал...

Коментар

Разбрахме се и за пропуска на законодателя, но признай си, че и на теб е ясно за каква пешеходна пътека става дума, ама умишлено усложняваш.
                        Аз теб напълно те разбирам за каква пътека говориш, но „законодателят“ не го е взел предвид.

Коментар

такава че да извъртя целият обратен завой върху маркировката, аз поне не съм виждал...
                          Стига, бре! Абсолютна провокация!

Коментар

Аз теб напълно те разбирам за каква пътека говориш, но „законодателят“ не го е взел предвид.
                            Щото Законът е от времената, когато нямаше еднопосочни булеварди.
                            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Стига, бре! Абсолютна провокация!
                              Може и така да се получава, но аз нямам това предвид. Просто това е единствената логика, която мога да предположа в тезата от цитираното мнение.

Щото Законът е от времената, когато нямаше еднопосочни булеварди.
                              Законът е редактиран последно миналата година, а еднопосочни булеварди има поне откак аз се помня - това са най-малко 40 години.

Коментар

И все пак, макар и разрешена, маневрата от задачата не е правилна. Кръстовището не е дансинг, да въртиш такива клупове по него. Тия с тировете, като колегата сто да обърнат на следващото кръгово.
                                Правилна си е. Ей го разрешението в подчертаното:

Чл. 85. (1) Завиването в обратна посока се извършва само наляво.(2) Завиването в обратна посока се извършва от най-лявата пътна лента по посока на движението.
                                (3) При завиване в обратна посока водачът пропуска насрещно движещите се пътни превозни средства.
                                (4) При недостатъчна широчина завиването в обратна посока може да започне и от друга част на платното за движение, но водачът на завиващото пътно превозно средство е длъжен да пропусне и попътно движещите се от лявата му страна пътни превозни средства.
                                (5) При завиване в обратна посока на кръстовище не се разрешава движение назад.

Аз чак в дясно не се строявам, но залитам лекинко в половината им като се старая да не преча.

п.п. Не съм с тир бре, просто дискавърито си е маневрено като локомотивче.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X