Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кръстовище - предимство

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кръстовище- предимство

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
    Правилна си е. Ей го разрешението в подчертаното:

Чл. 85. (1) Завиването в обратна посока се извършва само наляво.(2) Завиването в обратна посока се извършва от най-лявата пътна лента по посока на движението.
    (3) При завиване в обратна посока водачът пропуска насрещно движещите се пътни превозни средства.
    (4) При недостатъчна широчина завиването в обратна посока може да започне и от друга част на платното за движение, но водачът на завиващото пътно превозно средство е длъжен да пропусне и попътно движещите се от лявата му страна пътни превозни средства.
    Ако си го копнал от достоверен източник, значи някой е спал. Камионите обикновено искат разрешение на тия отдясно. Тези от лявата му страна, би следвало да му дадат път, иначе става мазало.
    Последно редактирано от Тропчо; 31-05-14, 00:30. Причина: Добавям си мнението, на което има вече отговор.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
      Ако си го копирал от достоверен източник, някой е спал, докато го е писал.
      Не е спал. Има се предвид, че като се изнесеш отдясно трябва да пропуснеш движещите се от ляво преди да завиеш обратно.

Коментар

Камионите обикновено искат разрешение на тия отдясно. Тези от лявата му страна, би следвало да му дадат път, иначе става мазало.
        При обратен завой, който не се прави от крайна лява лента, пропускаш тия, които се движат по тая лента на право.
        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Да де, ама обикновено става обратното. Ако камионът се залости вдясно и вземе да чака тия отляво да се изнесат.... нема да стане никога. Не споря дали е правилно, или не. Казвам как става маневрата.

Коментар

Е да, нали направихме уговорка, че се отнася за знаещи и изпълняващи законите шофери.
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Е, то е ясно как става маневрата. Дано поне даде мигач, преди да "натисне" леко...
              edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Набирен с много бири и даже трезвен, тоя дето ми излиза от тоя касък с стопа и знак да няма хич не го евавам, същата ситуация с два стопа един за мен и и за тоя путю, дето ми излиза от заешка пътека се случва и в по малките градове.
                Абсолютно същата ситуация, но с два стопа,от къв зор да дам предимство, аз съм си Ганьо......
                А какъв майтап е като след 22 спрат сфетофарите и ония малки пишлемета хукнат из града и на булевард с предимство спираш или като тръгнеш по баир и даваш предимство на тия които слизат,пък мале какъв мерак имам да обърна и отнеса вратата на такъв дето я разчеква без да му пука ,че е тясна улица.
                Такива колеги -трябва да се мачкат.
                Всичко си е до уважение и търпение, което е в полза за нас .
                Баси и на мене ангелите не ми стигат понякога не за мъките по пътя, но да си вкарам колата в гаража.
                Ама съм ги предупредил комшиите, че ще се нацепя една вечер и ще взема челния товарач и ще им ги паркирам по терасите и на тия които не са от входа в боклуджийската кофа.
                Няма тънга мънга ,с Ганьо на глава трудно се излиза.
                с биричка.
                Последно редактирано от тихич; 31-05-14, 02:28. Причина: гняв тежи в душата жалка и редакция я изпълва

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                  ...А коя точка (или участък) от траекторията на обратния завой трябва да се пресича (или съвпада) с пешеходната пътека, за да се счита, че маневрата се случва върху нея?...
                  Според мен каквато и част от траекторията на завоя не може да е върху пешеходна пътека.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                    Абсолютно правилна маневра и никаква интрига...
                    И аз мисля като Тропчо.
                    И все пак, макар и разрешена, маневрата от задачата не е правилна. Кръстовището не е дансинг, да въртиш такива клупове по него. Тия с тировете, като колегата сто да обърнат на следващото кръгово.
                    Може и да е разрешена, но не е правилна.
                    Ще се набутам аз в средата на кръстовището, където съм длъжна да спра и изчакам движещите се направо. Сменя се светофара, и аз тутакси ставам пречка за почти всички напречно движещи се и в двете посоки, да не говоря, че трябва да пропусна и правещите десен завой в моята посока на движение.
                    Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                      И аз мисля като Тропчо.

Може и да е разрешена, но не е правилна.
                      Ще се набутам аз в средата на кръстовището, където съм длъжна да спра и изчакам движещите се направо. Сменя се светофара, и аз тутакси ставам пречка за почти всички напречно движещи се и в двете посоки, да не говоря, че трябва да пропусна и правещите десен завой в моята посока на движение.
                      По-скоро не е безопасна при наличие на други автомобили. Иначе си е правилна.

Коментар

А може и да няма никакви коли и да си завиеш без да пречиш на никой
                        Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Първоначално публикуван от Vili4ka Преглед на мнение
                          А може и да няма никакви коли и да си завиеш без да пречиш на никой
                          Ако няма никакви коли (камери и органи), мога да си завия и по най-неправилен начин на най-неправилното място
                          Убедена съм, че 98% от българските водачи точно така правят.
                          Ама не е такава задачата.
                          Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

....................
                            Убедена съм, че 98% от българските водачи точно така правят.
                            ..............
                            Най-прекия път не е винаги най-бързия, ама по нашите ширини това правило не вАжи .
                            Знаеш ли колко пъти съм искал да обърна на кръстовище, на което не може и понеже знам, че не е правилно и не смея, нищо че няма камери и органи в района. И току видя някой "колега" как си обърне на същото кръстовище и си спести едни 1-2 километра и 10-15 минути обикаляне...
                            Nothing comes from nothing...

Коментар

Първоначално публикуван от ISG Преглед на мнение
                              ...
                              Поне е кръстовище
                              Ежеседмично съм свидетел на обратни завои на околовръстното при Горна Баня в участъка между светофарите на пресечките с "Монтевидео" и "Любляна".
                              Понеже за движещите е от Люлин в посока Бояна левият завой към "Монтевидео" е забранен, те отминават светофара, строяват се в лявата лента и чакат следващия светофар на "Любляна" да спре насрещно движещите се и.."врът" през двойната непрекъсната обратно към светофара на "Монтевидео" и там си завиват надясно, като ученички .
                              Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                                По-скоро не е безопасна при наличие на други автомобили. Иначе си е правилна.
                                Е-е-е-е-е де! Превишена и несъобразена скорост, разрешена и правилна маневра и от рода. Добре де, не е правилно изпълнена маневрата, иначе си е разрешена. Ае, да стиснем ръцете.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Вчера.

Зареждам...
                                X