Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спас Панчев: Забраната за пушенето - влошава здравето на пушачите.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Спас Панчев: Забраната за пушенето - влошава здравето на пушачите.

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Аха, понеже ти не можеш да се оправиш с приятелите си, та разчиташ някой друг (държавата) да го свърши вместо тебе.
    К'во значи да се оправя? В мойто положение са не 1 или 2-ма. И заради едни цигари трябва да си развалям прителствата ли? Да разчитам държавата да се оправи вместо мен.Или тотално са ви се опушили мозъците или незнам какво ви става бе хора. Как не разбирате,че има едно нормално нещо,дошло от Европата,а именно че; Моето здраве,както и това на останалите непушачи и това на децата ви,които без грам съвест водите с вас в заведенията в които се пуши, е МНОГО по-висок ценностен императив за държавата,отколкото нагона ви да си задоволявате никотиновия глад, или просто кефа. И това е най-нормалното нещо и така трябва да бъде. Научно доказано е,че цигарите са вредни,вредите на вас си вреди те и на другите,а се сърдите,че ви налага ограничения. Баси егоизма.. НА мен лично цигарите не ми пречат до момента в който спра да виждам другата маса. И ходя на много места за пушачи и винаги съм толерантен,въпреки че съзнавам,че ми се вреди. И ако единственото нещо,което тая скапана държава някога ще направи за мен е това да ви ограничи пафкането,аз нямам нищо против,мнооого се радвам даже.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
      И заради едни цигари трябва да си развалям прителствата ли?
      Моето здраве,както и това на останалите непушачи и това на децата ви,които без грам съвест водите с вас в заведенията в които се пуши,
      Научно доказано е,че цигарите са вредни,вредите на вас си вреди те и на другите,
      1. Щом те тровят, значи не са ти истински приятели.
      2. Детето ми съм си го направил, и отгледал, и изучил аз. И ще си го водя където си искам. /м/у другото, то е на 28, и пуши/.
      3. Щом е "научно доказано", що ги продават,а.?
      И последно, пак стигаме до там: Пише на вратата : "Тук се пуши" и готово, не влизаш. Тва па ми омръзна да го пиша.....
      Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
      -----------------------------------------------
      Питието определя съзнанието....
      0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Е, па мани ги тия наркомани долни, що дружиш с такива и се вреш в одимената им компания ? .......
        Щот', както написа някакъв инелЕген по-горе, пушачите са по-прости. Като си само един умник, ще може да ги управляваш. Ставаш шеФ, демек.
        Това, че тъпаците се завират в кръчми дето се пуши е проблема. 'ма кат не те броят за проблем....
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

К'во значи да се оправя? В мойто положение са не 1 или 2-ма. И заради едни цигари трябва да си развалям прителствата ли? Да разчитам държавата да се оправи вместо мен.Или тотално са ви се опушили мозъците или незнам какво ви става бе хора. Как не разбирате,че има едно нормално нещо,дошло от Европата,а именно че; Моето здраве,както и това на останалите непушачи и това на децата ви,които без грам съвест водите с вас в заведенията в които се пуши, е МНОГО по-висок ценностен императив за държавата,отколкото нагона ви да си задоволявате никотиновия глад, или просто кефа. И това е най-нормалното нещо и така трябва да бъде. Научно доказано е,че цигарите са вредни,вредите на вас си вреди те и на другите,а се сърдите,че ви налага ограничения. Баси егоизма.. НА мен лично цигарите не ми пречат до момента в който спра да виждам другата маса. И ходя на много места за пушачи и винаги съм толерантен,въпреки че съзнавам,че ми се вреди. И ако единственото нещо,което тая скапана държава някога ще направи за мен е това да ви ограничи пафкането,аз нямам нищо против,мнооого се радвам даже.
          Какво значи да се оправиш ли? Ами примерно: а) Да убедиш приятелите си да спрат да пушат; б) Да убедиш приятелите си да не те опушват на масата; в) Да ги убедиш да дойдат с теб в заведение/зала за непушачи.
          Ама ти не можеш да направиш горното или не искаш да си разваляш отношенията и затова се криеш зад гърба на държавата. Вместо тебе тя да махне цигарата от ръцете на приятелите ти.

А за другото ... Ей това е проблемът, като седнеш да спориш с хора, които не познаваш и започнеш да им приписваш поведение, което би ти пасвало на тезата. Въведената забрана за пушене по никакъв начин не може да МИ ограничи пафкането. По простата причина, че аз самият съм си го ограничил, като още преди 11 години съм спрял да пуша. Сам, по собствена воля и на собствен инат, без никаква административна принуда.

Та, да кажа ясно. Не ми е приятно да ми смърди на цигари, но не виждам никакъв проблем да има заведения/зали за пушачи. Въпросът с опазването на здравето ми се решава лесно - просто аз няма да влизам там, където се пуши. Когато съм ходил на кръчма преди пълната забрана, обикновено съм избирал заведение/зала за непушачи, защото приятелите ми също не пушат.
          А на който не му е увряла главата - да си се трови на определените за това места.

Не съм обаче привърженик на прекалените "грижи" на държавата. Като си тръгнал да ръкопляскаш на забраните какво ще кажеш държавата да забрани отглеждането на кучета например? Разбира се, с най-благи намерения. Примерно - при пълна забрана няма да има недобросъвестни собственици, които да изхвърлят любимците си или потомството им на улицата. Т.е. силно ще намалее проблемът с популацията от бездомни кучета, а от там и проблемът с разпространението на кучешката тения, нахапаните или убити хора. Няма да настъпваш кучешки лайна по улиците и парковете, няма да те буди посред нощ истеричен лай и т.н.

Или пък по повдигнатия по-горе въпрос защо да не се забрани алкохолът? Ами, по личната ми статистика, той е по-голям проблем от тютюна. От трима приятели, които си отидоха преди да навършат 50, 2 са жертвите на алкохола, а цигарите бяха фактор при 1. Да не говорим за колко случаи знам, в които злоупотребата с алкохол е причина за сериозни проблеми в работата и в семейството. А загиналите, ранените и щетите от ПТП, причинени от алкохол ...
          Да въведат сух режим, а? Па има и опит от "белите" страни. Ей ги финландските и шведските другари къде са.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Развален телефон... Чао!

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
              1. Щом те тровят, значи не са ти истински приятели.
              2. Детето ми съм си го направил, и отгледал, и изучил аз. И ще си го водя където си искам. /м/у другото, то е на 28, и пуши/.
              3. Щом е "научно доказано", що ги продават,а.?
              И последно, пак стигаме до там: Пише на вратата : "Тук се пуши" и готово, не влизаш. Тва па ми омръзна да го пиша.....
              И ти ли немаш пари,та си правиш децата сам бе...И не ми разпавяй кво пише на вратата,щот на една врата пишеше "жени",влизам:то кенеф...

Коментар

Развален телефон... Чао!
                Е,щом приятелите ти са склонни към пороци може да са изнасилвачи,пияници...Не е зле да забранят и приятелството,че току виж си се сдобил с порок...

ПП.Ще го напиша после...
                Последно редактирано от fill; 05-12-13, 19:46. Причина: ям букви

Коментар

Ти пък си егати приятеля...
                  Всичките ти приятели казваш пушат, но понеже ти не пушиш ,на всички тях да им е гадно-Евала !
                  Поне да се беше опитал да разбереш от тях, какво е пушенето за заклетия пушач-само каприз и излишни претенции или нещо без което наистина се чувстват ужасно, макар да е вредно.
                  0888 998 705
                  /Георги/

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                    Проблемът е не на Борислав (fnqkhhhzzz) да му е добре, той в заведението няма да влезне изобщо, а на ТЕБЕ, на Боголюб и на пушачите ДА ИМ Е ЗЛЕ.
                    Много точно!
                    Щото аз пак казвам, от първа ръка като се има предвид линковете в подписа ми..
                    И пушачите като спряха да ходят по заведенията, всъщност техните приятели - непушачи също спряха да ходят по заведения, щото нали компанията се разпада, или пък се събират по домашни партита и така пак непушачите си дишат дим. Само че по домашните партита размерите на съответната стая са доста по-малки и от малко заведение, липсва им и вентилация и познайте - лисичарник..
                    Разбирам, че тютюнопушенето е вредно, нека да бъде забранено в болници, училища, столове и други, ама точно в заведение с вентилационна система - тъпо е..

Коментар

Развален телефон... Чао!
                      Взе ми думите от устата..!
                      Чао.
                      Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                      Питието определя съзнанието....
                      0887770735

Коментар

В Близкия Изток това е невъзможно. – казва Салар. – И в момента в регион Кюрдистан можеш да говориш каквото си искаш, можеш да плюеш по управляващите, по президента и правителството, никой дори няма да те слуша. Но имаш културни ограничения. Не можеш да пушиш навсякъде, не можеш да пиеш навсякъде, [...] Затова решихме с жена ми да живеем в България.

Изобщо мъъъка ужаст
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Мда...
                          "Яжте ла**а! - невъзможно е милиарди мухи да грешат..."
                          Последно редактирано от Райковски; 05-12-13, 21:16. Причина: Цензура
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

В дискотеката, когато се пушеше почти не купувах флуид за пушък машината, скенерите правеха супер лъчи. А сега требе флуид, а той е много паре! Макар, че не пуша и ги мразя тези цигари, се оказа,че там са парите!!!
                            0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение
                              Незнам какви са ти впечатленията от тия със стимулантите, но на мен не ми създават особенни проблеми, виш ако скочи някой дето не излиза от залата по бокс тогава става интересно , но отново сме на въпроса, колко ли от тези хора пушат?
                              На мен ми създават още по-малко проблеми, но да приемем, че имам нещо общо със стимулантите и съм пристрАстен, пък и темата е за друго.

Бе, я аз да ви питам - бидейки такива чистофайници и видни еколози, пазители на околната среда и водите, до степен такава, че фасовете (продукт, съдържащ изключително биоразградими растителни компоненти) ви докарват до стресови състояния - използвате ли полиетиленови пликчета, пластмасови бутилки за вода и т.н.? Ако да, то съответно изхвърляте ли ги разделно по надлежния ред? Автомобилите ви покриват ли екологичните норми (за УАЗа от аватара на колегата няма да си правя труда да повдигам въпроса ) )?
                              Или и вие влачите пликове с покупки и шишета вода, 'фъргате всичко в една кофа и карате с издънени/липсващи/заменени-с-резонаторно-гърне катализатори? Най-обичам двойните стандарти - някой има цяла греда в окото, но лее жлъч заради треската в чуждото.

За колегите, дето лесно се подвеждат по пушещите си приятели и въз основа на това смятат закона за целесъобразен, имам няколко новини.
                              Първо смятам, че сте големи хора и базирайки се на житейският си опит трябва да знаете, че всичко в живота е изтъкано от компромиси. Жената искала да ходи в МОЛА, приятелите - в кръчмата, ама на един му било задимено, на втори шумно, а на трети - топло. Мрънкалата се обречени да са вечно нещастни и недоразбрани.

Второ - твърдението, че някой ще хване рак на белите дробове от пасивно пушене, за два часа, един път в седмицата (примерно) е прекалено абстрактно и супер несериозно. То още се спори дали активното пушене е чак толкова канцерогенно, те ревнали за нероден Петко.

Трето - със забрани тая работа не става. Някой по-горе даде пример със сухия режим. Дали това е ограничило американците от употреба? Ми, не - през онези години е бъкало от "туристически" рейсове с параходи до Куба и за няколко дни "почиващите" така са "релаксирали", че се е налагало екипажа да ги тътрузи обратно на палубата. Народо си сака дребните удоволствия и това е.

Утре на някой подобен параноик може да му хрумне, че жената иска да му кръшне и по тая логика да заподскача пред парламента (и във форума) с искане за връщането на безумния соц. закон, забраняващ пребиваването на две лица от различен пол, в една хотелска стая (например), без сключен брак...
                              С "Фармахим" - непобедим
                              Дизел - само дънки!

Коментар

Първоначално публикуван от м20_маниак Преглед на мнение
                                ...
                                Бе, я аз да ви питам - ...
                                Прав си адаш! Без да съм чел цялата тема да споделя лично виждане! От цялата работа със забраната имам една полза. Дрехите не ми се вмирисват на цигарен дим. Кат' ми се допуши излизам от заведението и си пуша навън. Така погледнато, ако настина ДА, вреди ми на здравето.

п.п. То, не че съм заклет пушач, ама ....

п.п.п. Я? То верно идело реч за настинка.
                                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X