Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спас Панчев: Забраната за пушенето - влошава здравето на пушачите.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Спас Панчев: Забраната за пушенето - влошава здравето на пушачите.

Първоначално публикуван от GeRaK Преглед на мнение
    Аз така и не разбрах защо непушачите са против отделни заведения за пушачите и непушачите, или отделни зали ???Десет пъти се зададе този въпрос в темата . Аз като не искам да гледам увиснали патки и цици не ходя на нудистки плаж че да не си причинявам психически разстройства Въпреки че пясъка е по хубав и там водорасли няма . Те пък няма да влизат в съответната кръчма че да не се увредят пасивно.
    Ми... компания от 5 пушачи и 8 непушачи. В коя кръчма да влезнем? И, непушачите са набутани. Аз пуша от 27 години, не смятам да ги отказвам, но не ми пречи да се разкарам за 5 минути от масата. С чаша червено винце и ушанка на главата, кви мохабеди сме си правили с напълно непознати хора... че с някои и бизнес направихме.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
      Съжалявам че трябва да го научиш от мен, ама секса и бибитките от непълнолетни, полу-пълнолетни и не-съвсем-пълнолетни девойки (пък и младежи, ако става на въпрос) са си забранени и сега.
      А, що не се спазват..???
      Къде са контролните органи.?
      А, само за тютюнопушенето реват..?
      Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
      -----------------------------------------------
      Питието определя съзнанието....
      0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
        Ми... компания от 5 пушачи и 8 непушачи. В коя кръчма да влезнем? И, непушачите са набутани. Аз пуша от 27 години, не смятам да ги отказвам, но не ми пречи да се разкарам за 5 минути от масата. С чаша червено винце и ушанка на главата, кви мохабеди сме си правили с напълно непознати хора... че с някои и бизнес направихме.
        Заприличва ми на събрание на някаква секта. На сцената се качват хора и разказват, как откакто ги осенило Божието просветление, хвърлили патериците, излекували се от детски паралич и сега припкат и танцуват.... Или на ... Анонимни... тютюнохолици ?
        Аз пък искам да пуша пура до камината в заведението Не навън с ушанка... и ватенка топла за зимния ден
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
          А, що не се спазват..???
          Къде са контролните органи.?
          А, само за тютюнопушенето реват..?
          Ми тръшкай ги на воля тогаз, малолетните. Само да не забравиш да се пофалиш у форумО, като бай Боголюб

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Аз пък искам да пуша пура до камината в заведението
          И аз искам да тичам по двора като кокошка, и като нея да акам където ми падне. Ма викат че не било правилно така...

П.С. Отивам да изпукам един фас на междустълбищната площадка...
          Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

По тази причина отказах... заведенията. В момента камината гори, аз пия водка и пуша бяло Малборо и няма тълпи чиновници, загрижени за здравето ми.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ми тръшкай ги на воля тогаз, малолетните. Само да не забравиш да се пофалиш у форумО, като бай Боголюб
              Това няма нищо общо с мен, моля.. Просто гледам какво става пред очите ми. Нека не се обиждаме, ако може..!
              Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
              0887770735

Коментар

П.С. Отивам да изпукам един фас на междустълбищната площадка...
                На междустълбищното па е забранено, само пред входа може.
                Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Принципно съм против всякакви забрани изхождащи от "обществен интерес" защото тези забрани бавно и постепенно стягат примката. Иначе ми е все едно.
                  Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                  No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                    И какво пречи днес в кръчмата за пушачи утре в тази за не.... ? Днес ще гадно на едните-утре на другите-Баланс .

Аз все още съм ерген. И нормално вечер да не ми се стои в къщи. Но втора зима съм обречен на скука. Пуша много(не че го искам) -и като отида на заведение 40 % от времето трябва да съм на вън. По този начин изпускам нишката на разговора, изпускам интересни моменти и се чувствам като идиот-или трябва да повтарят зарад мен, или да гледам тъпо щото не съм схванал. Е па няма да е - аз съм излязъл за 2-3 часа да ми е кеф, не да мизерствам и да се чувствам "мръсен пушач". Искам си място за такива като мен-"мръсни пушачи"-като не ме искат непушачите няма да ходя при тях, но и аз съм човек и имам право на социални контакти - ако и ограничени само с пушачи
                    0888 998 705
                    /Георги/

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                      Заприличва ми на събрание на някаква секта. На сцената се качват хора и разказват, как откакто ги осенило Божието просветление, хвърлили патериците, излекували се от детски паралич и сега припкат и танцуват.... Или на ... Анонимни... тютюнохолици ?
                      Аз пък искам да пуша пура до камината в заведението Не навън с ушанка... и ватенка топла за зимния ден
                      Затова, като си пална камината в Розовец, с лула и греяно винце не ми трябва компютър. Като искам да си чатя с тебе от хапартамента, избирам си дали да пушат и децата около мен (и преди забраната пушех на балкона). Като съм в кръчма и въпросът е толкоз щекотлив, не ми пречи да отстъпя. Аз съм приспособимо животно, но и кръчмите не са ми любимото място.

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
                        На междустълбищното па е забранено, само пред входа може.
                        Знам Ама нали съм си злостен нарушител....

П.С. По повод воплите за нарушените граждански, коНстетуционни и прочие права на братята по наркомания (пушачите) се сетих за една забавна история. Като беден млад студент, за известно време делях една стая в общежитието с един... хм, да го наречем малко нецивилизован другар. Та когато откри прелестите на огнената вода (другаря беше афганистанец), и започна да се прибира по-пиян и от мен, другаря почна да пикае в мивката в стаята нощно време. Било му по-удобно, вместо да се клати до другия край на коридора до общия кенеф. Тва че аз си мия зъбите и лицето на същия тоя умивалник не го трогваше хич, той си бил плащал наема и можел да си пикА, където му е кеф...
                        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Абе, няма ли буден модератор по тва време, да сложи ключ, че тук се почна с обидите.
                          Или, поне да я премести в Спама, да се забавляваме на воля.......
                          0887770735

Коментар

Свободата е осъзнато нежелание да налагаш на другите това, което не е твое право. Аз съм тежък пушач. НО- за мен е абсолютно неприемливо пушенето на места където хората се хранят. Нощните заведения- ок- не става да излизаш на студа за по фас - нека да има помещения за пушене. Тъй като не плащам химическото чистене на хората не мисля че трябва да им осмърдявам косите и дрехите щото ми се пуши. За това предпочитам отоплена "душегубка" където да мога да си взема никотина без да преча на околните. От друга страна МНОГО ме дразни позициията на част от непушачите..... едва ли не НИЕ сме якта работа никотинови отрепки. Заради такива съм в състояние да запаля една Ромео и Жулиета чърчил сайз в средата на заведението- просто за да им покажа, че моята свобода е като тяхната свобода - и когато те се опитат да нарушат моята- аз ще наруша тяхната.
                            Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                            No man left's behind !!!!

Коментар

Ще си спестя философиите относно коментарите на "правилните хора" ( разбирай непушач, заклеймяващ грешник изпускащ дим от белите си дробове). Ама да си кажа откъм факти - аз и много мои приятели пушачи започнахме да се срещаме почти изцяло в домашна обстановка за да може да си пушим на воля. С нас и непушачите се присламчиха де. Преди се виждахме задължително на някое заведение ( лятото и сега го правим ) . Събираме се компании по около 20 ина човека. Сметките не бяха съвсем тънки. Виждал съм и други такива компании. Последното ми излизане на кръчма беше миналата зима и се зарекох да не стъпя повече след като изпуших 3 цигари за цяла вечер на минус 10 градуса и под взора на преминаващи хора с поглед тип "тоа дали нема ми гепи портфейла" .
                              За дискотеките и Европа малко все пак да коментирам - явно тия дето пак всичко знаят не са стъпвали нито в дискотека нито в Европа. От клуб ( разбирай дискотека) в който не се пуши по-отвратително е само нашето народно събрание. Такава смрад на пот се носи, че не съм сигурен кое е по вредно. А за Европа и непушенето - ами спретнете си някое трипче и се потопете в истинския нощен живот - обзалагам се, че няма да намерите заведение където не се пуши.
                              Та фактите са си факти. С философии никой не се е нахранил. Освен някой форум и някой продавач на клавиатури.
                              висете отпуснато

Коментар

Права вяра- крива вяра, свобода- правила, ергени- неергени, шофьори- нешофьори, пушачи- непушачи, гейове- негейове... на мен не ми пречи. Малко драматизираме нещата. Проблемът идва, когато едните започнат да намилат на другите, колко са заблудени. Всеки да си прави, каквото иска, до момента, в който не започне да пречи на другите. Просто, трудно се улучва границата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X