Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спас Панчев: Забраната за пушенето - влошава здравето на пушачите.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спас Панчев: Забраната за пушенето - влошава здравето на пушачите.

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
    Всеизвестно е и че участниците в проучването вместо на тест за интелигентност са били подлагани на тест за бременност. От там и по-високите резултати.
    Типичен представител - ти му показваш разни неща, той си говори неговото.... Знам, че не ти харесва.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Не виждам какъв е зора.
      В бая заведение и сега се пуши „тайно“ а па по прованса у сичките още „по-тайно“

Как е в Косово разказах, ся чакам някой да каже как е в Норвегия - нам още не съм ходил
      Трябва да се пуши явно. Легално. Законно. Правомерно. Щото утре на някого ще скимне (то и напъни имаше) да забрани шкембе-чорбата, дреболиЙте, карантийките, пък ако някой войнстващ "веган" се издигне на власт - пиши ги бегали и месото и алкохола.
      We've got the right to choose it, there ain't no way we'll lose It
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Чакам да чуя за Норвегия.
        А защо пушенето не е сред правата описани тук оставям да ми кажеш ти

http://eur-lex.europa.eu/bg/treaties...G.01000101.htm

И локиката да ме карат да карам с колан е същата, или
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Да забранят и секса, че да не се нарушават правата на импотентните...

П.С. В проведено по интернет изследване на тема "Ползвате ли интернет", близо 80% от участниците са отговорили положително...
          Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Как е в Косово разказах, ся чакам някой да каже как е в Норвегия - нам още не съм ходил
            От Косово си идем преди седмица.На бензиноколонката конкретно не се пуши,ообаче мое си пъхнеш фаса по рекламните стелажи за масла,дори и да не си ченгеКФОР....
            А за Норвегия:за едни к...р за други привилегия....

Коментар

На територията на Кюстендил и общината пушенето на обществени места е забранено от бая преди законово да се установи и съм сигорен, че вече и на пушачите не им липсва пушенето на затворено...

п.п. принципно ми мнение е против решаването на въпроси, които може да се решат по естествен пазарно/социален път с админ. мерки! Просто се чудя, след като ги изручааме жабетата дали има смисъл да правим крачка назад?!?
              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Чакам да чуя за Норвегия.
                А защо пушенето не е сред правата описани тук оставям да ми кажеш ти

http://eur-lex.europa.eu/bg/treaties...G.01000101.htm
                Късно е да се учиш да четеш нормативни актове, но все пак:

Член 1
                Човешко достойнство
                Човешкото достойнство е ненакърнимо. То трябва да се зачита и защитава.

Член 3
                Право на неприкосновеност на личността
                1. Всеки има право на физическа и психическа неприкосновеност.

Член 21
                Недискриминация
                1. Забранена е всяка форма на дискриминация, основана по-специално на пол, раса, цвят на кожата, етнически или социален произход, генетични характеристики, език, религия или убеждения, политически или други мнения, принадлежност към национално малцинство, имотно състояние, рождение, увреждане, възраст или сексуална ориентация.

Признавам, че не мога да откажа цигарите, "отказвал съм ги много пъти" (по Маркес, не Маркс), пристрастяването е наркомания, т.е. болестно увреждане. Заради него ме гонят навън на студа, да пуша там с риск за допълнително увреждане на без това много по-крехкото ми заради тютюнопушенето здраве, нарушават ми психическата неприкосновеност и ми накърняват човешкото достойноство. Така става ли ?
                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  Признавам, че не мога да откажа цигарите, "отказвал съм ги много пъти" (по Маркес, не Маркс), пристрастяването е наркомания, т.е. болестно увреждане. Заради него ме гонят навън на студа, да пуша там с риск за допълнително увреждане на без това много по-крехкото ми заради тютюнопушенето здраве, нарушават ми психическата неприкосновеност и ми накърняват човешкото достойноство. Така става ли ?
                  Даника да каже дали
                  Иначе ако ставаше в Швеция да са се сетили, та явно не става
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Късно е да се учиш да четеш нормативни актове, но все пак:

Член 1
                    Човешко достойнство
                    Човешкото достойнство е ненакърнимо. То трябва да се зачита и защитава.

Член 3
                    Право на неприкосновеност на личността
                    1. Всеки има право на физическа и психическа неприкосновеност.

Член 21
                    Недискриминация
                    1. Забранена е всяка форма на дискриминация, основана по-специално на пол, раса, цвят на кожата, етнически или социален произход, генетични характеристики, език, религия или убеждения, политически или други мнения, принадлежност към национално малцинство, имотно състояние, рождение, увреждане, възраст или сексуална ориентация.

Не става! Къде пише, че твоето "ненакърнение" може да става за сметка на "накърнението" на тези около теб
                    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                      Ти да мълчиш, че как са почнали да ни дресират, може и музиката да стане забранена по кръчмите.
                      Малии, като знам кви децибели пускам по дискотеките... Тц,тц, ма тва е вредно за слуха. с право ще ни забранят. Човек си заведе децата на дискотека в 2ч. нощта, а ние ще им разбием тъпанчетата, горките...
                      Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                      -----------------------------------------------
                      Питието определя съзнанието....
                      -----------------------------------------------
                      0887770735

Коментар

Честно казано ако трябва да избирам дали 200 непушачи да ми мрънкат цяла вечер на главата кооолко им е задимено, или просто като ми се допуши да изляза и да изпуша една цигара пред кръчмата, избирам второто! Или с други думи - по-досадно от пушенето навън ми е само мрънкането на толерантните непушачи.

П.С. За протокола: Не ходя по сладкарници.
                        П.С.2. Пушач съм.
                        П.С.3. Ако има още незапълнена квота за забрани - забранете чалгата, моля! Нарушава ми душевното равновесие, бидейки псевдо-чалга-потърпевш!
                        Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                          Не става! Къде пише, че твоето "ненакърнение" може да става за сметка на "накърнението" на тези около теб
                          Ма тези около мен - няма ги. Кръчмите се опразниха, мили деца, колкото и по-гьобелски да твърдите обратното. Където са пълни - просто там се пуши. Това е факт. Където не става да се пуши, щото има примерно големи витрини към улицата и всички ще видят, ресторантьорите харчат лудЕ парЕ за разни отоплителни установки, найлони и прочие дивотии да допринасят за климатичните промени, само и само да хванат някой пушач за клиент. Защото това са хората от "таргета" - "хора на порока". Който пуши - пие алкохол, който пие алкохол пуши още повече, а като пуши - пие повече. Като пие - мези, като мези му се отваря апетит и поръчва ядене. И още, и още. Няма лошо да си кукуряк-трезвеник, непушач и суровоядец, но ти не си контингент на кръчма. Завиждам ВИ на такива, дето купона си го правите с чаша минерална вода и ви е гот. Ама аз съм по-стар, да не се връщаме към темата за соца - тогава който не пушеше беше мухльо. В казармата който пуши - не го закачат ("нека си изпуши цигарата момчето"), който не пуши ("глей го тоя - нищо не прави") му намират работа - да мие кенефите например В завода по времето на соца - който пуши не го обвиняват, че се скатава, а непушач - я си мръднал, я са те уволнили за "системна самоотлъчка". Оставете ни да си измрем кротко и скоропостижно от рак, пък вие - младите, красивите и ентелегентните трезвеници и непушачи се кефете на дългия си здравословен живот. Ние скоро няма да сме между вас да ви тровим с пасивно пушене, нали така ?

Коментар

Пропуснал съм кога е станало задължително ходенето по частни заведения за хранене, пиене, танцуване или пък... пушене.

От там насетне ми се губи и логиката да е забранено нещо, дето непушачите не ги "брига" твърде.

Твърдо съм против да се пуши в болниците, в данъчното, в училищата. Твърдо съм против да няма общодостъпни тоалетни там, ако и да е забранено да се пуши.

Коментар

Гагич, стига бе човек... я се сети,тютюнопушенето,кое конституционно право на непушачите нарушава?
                              И т'ва с дискриминацията на пушачите вече го пробваха и ВАС,меко казано се изсмя. Поне ти трябва крайно ясно да разбираш,че: Тютюнопушенето не субективно право и не е защитен от закона интерес. ДОКАТО правото на здравословна и без задимена среда Е!
                              Междодругото.... като гледам.. .яко ви баламосват с тая забрана. Няма да отпадне.... Ще се пуши навънка и толкоз

Коментар

Кръчмите се опразниха, мили деца, колкото и по-гьобелски да твърдите обратното. Където са пълни - просто там се пуши. Това е факт.
                                Това не е вярно.

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                                Твърдо съм против да няма общодостъпни тоалетни там, ако и да е забранено да се пуши.
                                Пълен абсурд е да няма тоалетни в обществени сгради Но тук това е често срещано, за съжаление.
                                Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X