Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спас Панчев: Забраната за пушенето - влошава здравето на пушачите.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спас Панчев: Забраната за пушенето - влошава здравето на пушачите.

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
    Твърдо съм против да се пуши в болниците, в данъчното, в училищата. Твърдо съм против да няма общодостъпни тоалетни там, ако и да е забранено да се пуши.
    За данъчното не съм съгласен! Там и на непушачите им пушат главите...
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
      Но за сметка на това няма къде да се изп*каят И най-важното - не протестират срещу това
      Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Ма тези около мен - няма ги. Кръчмите се опразниха, мили деца, колкото и по-гьобелски да твърдите обратното. Където са пълни - просто там се пуши. Това е факт. Където не става да се пуши, щото има примерно големи витрини към улицата и всички ще видят, ресторантьорите харчат лудЕ парЕ за разни отоплителни установки, найлони и прочие дивотии да допринасят за климатичните промени, само и само да хванат някой пушач за клиент. Защото това са хората от "таргета" - "хора на порока". Който пуши - пие алкохол, който пие алкохол пуши още повече, а като пуши - пие повече. Като пие - мези, като мези му се отваря апетит и поръчва ядене. И още, и още. Няма лошо да си кукуряк-трезвеник, непушач и суровоядец, но ти не си контингент на кръчма. Завиждам ВИ на такива, дето купона си го правите с чаша минерална вода и ви е гот. Ама аз съм по-стар, да не се връщаме към темата за соца - тогава който не пушеше беше мухльо. В казармата който пуши - не го закачат ("нека си изпуши цигарата момчето"), който не пуши ("глей го тоя - нищо не прави") му намират работа - да мие кенефите например В завода по времето на соца - който пуши не го обвиняват, че се скатава, а непушач - я си мръднал, я са те уволнили за "системна самоотлъчка". Оставете ни да си измрем кротко и скоропостижно от рак, пък вие - младите, красивите и ентелегентните трезвеници и непушачи се кефете на дългия си здравословен живот. Ние скоро няма да сме между вас да ви тровим с пасивно пушене, нали така ?
        това дето си го цитирал е отговор на юридическия ти казус! Иначе малко ми вадиш думите от контекста (виж по-нагоре принципно какво мисля по въпроса), което не не ногу мъжкарски!
        В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
          Обаче изпускат съвсем ограничено количество от неактивнопогълнатия тютюнев дим от снощните кръчми.

Коментар

Първоначално публикуван от Vili4ka Преглед на мнение
            Мнение на Bogoljub Gagic
            Кръчмите се опразниха, мили деца, колкото и по-гьобелски да твърдите обратното. Където са пълни - просто там се пуши. Това е факт.

Това не е вярно.
            Мила Виличке, не ставай лъжичка (малка лъжичка - голяма лъжа) ако обичаш. Да не би да работиш в "Guide Michelin Restaurants" и като Луи дьо Фюнес в онзи филм "Крилце или кълка" ежедневно да тестваш всички заведения ? Видял шопът жираф и отсякъл: "Е, те такова животно нема".
            В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Твоят стил ми е познат Ти вероятно си опитал как е във ВСИЧКИ кръчми - аз не мога да си позволя да твърдя същото за себе си. Просто казвам, че има доста заведения, които са пълни до пръсване и в тях забраната се спазва.

А за вилички и лъжички - не съм аз човека за подобен интелектуален дебат, извини ме

Поздрави!
              Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                това дето си го цитирал е отговор на юридическия ти казус! Иначе малко ми вадиш думите от контекста (виж по-нагоре принципно какво мисля по въпроса), което не не ногу мъжкарски!
                Отговорът на юридическия казус, който не е мой, а на Търтея и "анализът на нарушените права" е майтап, се крие в правото на избор. Ти презрително и с омерзение подминаваш гнусната одимена кръчма, където на чашка си пушим аз и група аутсайдери като мен и отиваш във фешън-заведението където не се пуши. Както аз не пуша в Макдоналдс и ако мно-о-о-о-ого ми се иска да запаля - излизам навън, така ти пасивно ще пушиш ако настояваш да седиш в одимената кръчма, пък ако не държиш - просто не влизаш. Щом няма легално право на избор - ще влизам в тези кръчми, където се пуши незаконно и в нарушение на забраната, докато има такива. В други кръчми не сядам. Като свършат тези кръчми, глобят ги, закрият ги - просто няма да ходя на кръчма. Колкото забраната на сводничеството е премахнала публичните домове, а забраната на наркотиците е докарала до просешка тояга Брендо-Мрендо и с-ие, толкова и забраната за пушене ще изкорени този навик или ще опази непушачите. Никакъв шанс.

Коментар

Ся г-н Гагич ше обясни (по моя казус) как па никой борец за права и свободи от Швеция не се е сетил преди него. Или от Германия.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                    толкова и забраната за пушене ще изкорени този навик или ще опази непушачите. Никакъв шанс.
                    САЩ?!
                    יעבור
                    «И това ще мине»

Коментар

• От: Спас Панчев: Забраната за пушенето - влошава здравето на пушачите.

Първоначално публикуван от Vili4ka Преглед на мнение
                      Ти вероятно си опитал как е във ВСИЧКИ кръчми - аз не мога да си позволя да твърдя същото за себе си. Просто казвам, че има доста заведения, които са пълни до пръсване и в тях забраната се спазва.
                      Ja sam odrastao u kafanama, srce moje. Тествал съм всички софийски кръчми. Ти ми кажи 5 (пет) от тези така наречени "доста заведения, пълни до пръсване, в които забраната се спазва" ?

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                        Защото влияят на психиката в краткосрочен план и в краткосрочен план могат да са смъртоносни.Замъгляват съзнанието и карат пристрастения да прекрачва граници,които иначе не би прекрачил ===
                        Това ми звучи като добро определение за алкохола ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                          САЩ?!
                          Прав си.

Обаче чувам, че резултатите от това не били очакваните, относно здравето на нацията. Само във финансово отношение имало щастливи дилъри на други благини.

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                            САЩ?!
                            Колкото сухият режим изкорени пиенето - да.
                            В САЩ има smoking lounges в летищата, в някои гари, в хотелите и мотелите имаш стаи за пушачи или непушачи. Доста народ си пафка, вкл. млади хора, което никак не е хубаво. Аз се радвам, че децата ми не прихванаха тази болест. Много непушачи на цигари обаче припалват пура (бившият губернатор на Калифорния, знаете го или онзи президент, дето и други работи правеше с пура ). Това си е някакъв социален ритуал в края на краищата, както и пиенете на алкохол.

Коментар

@ Боголюб: Не виждам смисъл да го правя. Не бягам - просто наистина ако човек не може да проумее, че има и гледна точка различна от неговата, всякакви примери са излишни. Пак казвам - пушач съм, и аз искам да си пуша където и когато ми е кеф. И аз искам да има места ЗА и места ПРОТИВ. Но твоето твърдение, че навсякъде, където е пълно, се пуши, ме подразни
                              Кръвна група 0+

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                                Ся г-н Гагич ше обясни (по моя казус) как па никой борец за права и свободи от Швеция не се е сетил преди него. Или от Германия.
                                Какво Германия ? Пуши се там. Дроба линк ти даде. И ти като Гьобелс повтаряш врели-некипели. Не гледа Австрия и Швейцария, приказва ми за Косово
                                И какво Швеция ? Колко време си бил там, че не си разбрал тази фамозна със своята импотентност и слабост към алкохола нация с какво компенсира забраната вкл. ограничението за алкохол ? Не си ли видял онези хапченца, как яко на шепи се преглъщат от младите швеЦи ? И понеже си виден арабист, ще ни припомниш ли как Чичо Арап "си прави главата" за да му е гот на купона без алкохол и къде отива сичкото каптагон и амфетамин по този повод ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X